- 29 Ağustos 2014
- 1.614
- 3.853
- 333
- Konu Sahibi gamlibaykusw
-
Bunda kırılacak bişey yok görücü usulü demek ben buyum şartlarım bu senin için okeyse evlenelim demek değil mi? Şartları beğenmemişsin yeni adaylarla yola devam. Böyle erkekler niye evlenmesin kendine uyumlu kadınlarla evlensin gayet de. 5 aylık eşyaları atmayalım yazıktır demek sana hakaret değil sadece bir teklifGörücü usulü bırıyle tanıştım kendısı boşanmış bende boşandım ,fakat oncekı evlılıgınden kalma eşyalarla yaşamak istiyor sebeb olarakta söyle dıyor “çok kısa evlı kalmış 5 ay kadar,eşyaların hepsı yepyenıymıs kullanılmamış doğru düzgün “ bende kabul etmedim ayrıldım sızce haksızmıyım neden başkalarının eskısıyle yaşayayım.aynı ev aynı eşyalar sadece eş degısmıs olacak.bende reddettım çünkü haksızlık !!! Böyle erkekler evlenmesın nefret edıyorum dusuncesız saygısız ınsanlardan
Yaptiginiz gercekten ayip. Insanlara fikir soruyorsunuz, sirf sizinle hemfikir degiller diye akli basinda olmuyorlar.Helal olsun aklı başında bırı yorum yaptı nıhayet teşekkür ederim
Oo kapak"ben de 7 ayda bosandim, daha giymedigim, az kullandigim geceliklerim vardi. onlari da ceyizime koyayim mi" der öyle ayrilirdim ben olsam
Acaba ne yaptıda 5 aylık evli kadın evini bırakıp gitti? Buna takılın bence.He eğer adam haklıysada gene kabul etmeyin. Başkası begenmis almış etmiş siz neden oturasinizGörücü usulü bırıyle tanıştım kendısı boşanmış bende boşandım ,fakat oncekı evlılıgınden kalma eşyalarla yaşamak istiyor sebeb olarakta söyle dıyor “çok kısa evlı kalmış 5 ay kadar,eşyaların hepsı yepyenıymıs kullanılmamış doğru düzgün “ bende kabul etmedim ayrıldım sızce haksızmıyım neden başkalarının eskısıyle yaşayayım.aynı ev aynı eşyalar sadece eş degısmıs olacak.bende reddettım çünkü haksızlık !!! Böyle erkekler evlenmesın nefret edıyorum dusuncesız saygısız ınsanlardan
Sırf başka kadının beğenip aldığı eşyaları kullanmak istemdigi için mi evlilik düşünmesin konu sahibi? Anlayamadımsiz ilk evliliğinizi yapan birisi olsaydınız yeni eşya merakınızı bi tık anlardım ki onda bile ilk defa evlenen bir çok kişi spotcudan alıyor şimdi sizdee oda başından bir evlilik geçmiş birbirinizi anlayabileceğiniz bir durumda olmanız gerekiyordu görücü usulu ile olduğunu belirtmişsiniz yani zaten aşk yok sevgi yok eşya peşine düşeceğinize birbirinizi tanımaya düşseydiniz o çulsuzsa siz alın eşyaları siz düzün evi yeni eşyalarla yatak odasını değiştirip kullanmaya devam etseydiniz zamanla değiştirirdiniz lütfen siz evlilik yapmayı düşünmeyin
yazdıklarınızda haklısınız ancak eski eşi ile kullandığı eşyaları kullanmayı hiç bir kadın kabul etmez bence. Ne bileyim hatırası vardır anısı vardır, o kadının zevkine göre alınmış şeylerdir. Eğer elinden geliyorsa yenisini alması gerekirdi.siz yeni evlilik yeni eşya diye düşünüyor olabilirsiniz, tamam size uymamış ayrılmışsınız
ama düşüncesizlik saygısızlık olacak bişey göremedim burada
evet, Türk kadınında acaip bir eşya merakı acaip bir "gelin evi" durumu var. fakat herkes sizin gibi değil herkesin kafa yapısı bir değil.
görücü usulü evlilik görüşmesi yapmak zaten böyle şeyleri hemen konuşup değerlendirmek için
konuşmuşsunuz değerlendirmişsiniz, uymamış, bitirmişsiniz. zaten görüşmenizin amacı bu.
bu kadar sinirlenecek nefret edecek bir durum yok
not: evlenecek olsam evimdeki bulunan eşyalarımı kullanırım -bu ülkede ve yakın şehirde evleneceksem kullanırım en azından. eş adayım "ben eski eşya kullanmam" diyorsa buyursun alsın.
Speed dating evleneceksen gel edition olmuş buAynı kışı degıl küçük olanı şutladım
bir evin enerjisi eşyalara siner ben buna çok inanıyorım kabul etmeyinnGörücü usulü bırıyle tanıştım kendısı boşanmış bende boşandım ,fakat oncekı evlılıgınden kalma eşyalarla yaşamak istiyor sebeb olarakta söyle dıyor “çok kısa evlı kalmış 5 ay kadar,eşyaların hepsı yepyenıymıs kullanılmamış doğru düzgün “ bende kabul etmedim ayrıldım sızce haksızmıyım neden başkalarının eskısıyle yaşayayım.aynı ev aynı eşyalar sadece eş degısmıs olacak.bende reddettım çünkü haksızlık !!! Böyle erkekler evlenmesın nefret edıyorum dusuncesız saygısız ınsanlardan
Görücü usulü derken neyi nasıl kastettiğimizde önemli. Benim çevremde öyle evlenip mutlu olanlar çok. Kimse hemen uça uça evlenmiyor ki Görücü olunca. İlk önce duygusal bi yakınlık olmadığı için mantıksal olarak bakmış oluyor 2 kişi birbirine. Sevip evlenenler gözlerine ilk zamanlar takılacağı şeyi aylar sonra görünce, düzelir o ya, iyi birisi diyip devam ediyorlar. O yüzden Görücü usulü dediğimiz şeyin bunla alakası yok.bence olay tam olarak "görücü usulü" ile alakalı
siz birbirini sevip evlenmişsiniz. amacınız "evlenmek istiyoruz, şartlarımızı dökelim, uyuşuyor mu bakalım" değilmiş.
konudaki 2 kişi ise zaten evlenmiş boşanmış ve tekrar evlenmek için match olmaya çalışıyor. adam da baştan şartını koyuyor.
"nezakaten böyle bir teklifte bulunmalı idi" gibi bir durumu yok adamın, bunların bi ilişkileri yok ki...
"Kişi sevdiğini tanır. Gözünden anlar." mı? sevdik seviyoruz gibi bişey yok h.efendi.
bizim X'in arkadaşı/oğlu var o da boşandı, yaşlarınız da yakın bi görüşün, diyen birileri var. ne sevgisi ne gözü? hele durun bakalım şartlar konuşulacak benzer şeylerde mutabık kalırlarsa aha o zaman bakacaklar elektrik melektrik var mı.
ha ama konu sahibi diyor ki "ben benim eski eşya kullanmayacağımı anlamasını beklerim bi adamın", adam da demiş ki "yoooo ne münasebet".
konu sahibi artık bunu öğrenmiş oldu en azından.
"ben de 7 ayda bosandim, daha giymedigim, az kullandigim geceliklerim vardi. onlari da ceyizime koyayim mi" der öyle ayrilirdim ben olsam
Bir keresinde sevgilime giymek icin guzel guzel donlar aldim. Kargo gelene kadar ayrıldık ahshd aglaya aglaya giyerim artik diyordumSevistigimiz kişiden ayrilinca butun ic camasirlari da atiyor muyduk ya?
Bir keresinde sevgilime giymek icin guzel guzel donlar aldim. Kargo gelene kadar ayrıldık ahshd aglaya aglaya giyerim artik diyordumdonlar guzeldi ama şimdi bak
bunun sınırı nedir anayasa ne diyor çok merak ettim hakketenSevistigimiz kişiden ayrilinca butun ic camasirlari da atiyor muyduk ya?
Ay ben ic camasirlarimi atamam yaa hepsi benim bebeklerimBen eski sevgilimin aldigi kiyafeti evlenince bile giymistim eskiyince attim ic camasiri degildi tabi ama ic camasirlarimi da atmam yani biriyle birlikte giydim diye Yengenc yazana kadar boyle sey aklima bile gelmemisti.
Dandik sutyenler olmus 200 lira. Hicbirini atamam valla. "Aşkım sen ilksin" derimbunun sınırı nedir anayasa ne diyor çok merak ettim hakketen
hiç evlenmemiş, ama bekar evinde 8 ayrı hatunla birlikte olmuşsa adam eşyalar kabul mu? yatakta sevişmiyorsak yemek yaparken haldur huldur cima ettiysek. mutfak tezgahını da yıkacak mıyız?
birlikte olduğumuz adamla giydiğimiz tüm gecelik don jartiyer yakıyor muyuz? 1 kere giydiysek sayılıyor mu yoksa tatile gittiysek bikinileri filan da atacak mıyız?
havlu bornoz dahil mi?
gece yemeğe çıktık üstümüzden o çıkardı elbiseyi, ne yapacaz onu? tam hükmü nedir şimdi bunların katli vacip midir?
tam olarak görücü usulü dediğimiz şey sebebiyle 1. görüşmede "evlenince nerede oturacaz, kim neyi alacak, düğünü nerde yapacaz kaç bilezik takacak annen" konusu konuşuluyor. kimse normal flört ederken ilk kahveleri söyleyip "evvveeett yatak odasını da kız tarafı alır, beyaz eşyaları da erkek tarafı, bohçamda da 18 tane pembe don istiyorum" diye konuşmuyor. değil mi?Görücü usulü derken neyi nasıl kastettiğimizde önemli. Benim çevremde öyle evlenip mutlu olanlar çok. Kimse hemen uça uça evlenmiyor ki Görücü olunca. İlk önce duygusal bi yakınlık olmadığı için mantıksal olarak bakmış oluyor 2 kişi birbirine. Sevip evlenenler gözlerine ilk zamanlar takılacağı şeyi aylar sonra görünce, düzelir o ya, iyi birisi diyip devam ediyorlar. O yüzden Görücü usulü dediğimiz şeyin bunla alakası yok.
Bu bir savunma değil öncelikle. Burada sizi eleştirmek yada hakaret gibi bir amacım da yok. Sizde öyle bir şey yazmadınız. Diğer insanlar ne yazdı bilmiyorum ben kendi yazdığımda gayet sakince fikrimi, çevremde gördüğümü söyledim. Ayrıca kim ne kadar takacak şu kadar kıyafet istiyorum sohbetinin döndüğünü ilk sizden duyuyorum. Duyduklarınız demekki evlilikte bunlara önem veriyor ki ilk buluşmada bunları konuşuyor.tam olarak görücü usulü dediğimiz şey sebebiyle 1. görüşmede "evlenince nerede oturacaz, kim neyi alacak, düğünü nerde yapacaz kaç bilezik takacak annen" konusu konuşuluyor. kimse normal flört ederken ilk kahveleri söyleyip "evvveeett yatak odasını da kız tarafı alır, beyaz eşyaları da erkek tarafı, bohçamda da 18 tane pembe don istiyorum" diye konuşmuyor. değil mi?
çünkü görücü usulü dediğimiz olay tarafların evlilik niyetiyle baştan şartlarını konuştuğu bir müessese zaten.
nedense sanki "görücü usulü mü tüüüüü ne rezilliiiiik" filan demişsim gibi yorumlar geliyor
arkadaş bana ne?
ister görücü uslü evlenin
ister beşik kertmenizle evlenin
ister 18 sene çıkıp evlenin
ister ilk gece birlikte olun sonra aklınıza evlenmek gelsin
herhangi bir yorum, eleştiri ya da hakaret var mı konuda (en azından benim yazdığım şeylerde?) yok niye böyle bir "ay ama görücü usulü evlenip de mutlu olan da çok" savunması geliyor anlamış değilim
Allah mesut etsin
de konu o mu?
h.efendi yazılanı okumuyor musunuz?Bu bir savunma değil öncelikle. Burada sizi eleştirmek yada hakaret gibi bir amacım da yok. Sizde öyle bir şey yazmadınız. Diğer insanlar ne yazdı bilmiyorum ben kendi yazdığımda gayet sakince fikrimi, çevremde gördüğümü söyledim. Ayrıca kim ne kadar takacak şu kadar kıyafet istiyorum sohbetinin döndüğünü ilk sizden duyuyorum. Duyduklarınız demekki evlilikte bunlara önem veriyor ki ilk buluşmada bunları konuşuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?