Boşanmış/dul bir bayan olmak bu ülkede nasıl bir şey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bekara hoca boşamak kolay derler
ama yinede yorum yazacağım.
şimdi dul damgasından nefret ediyorum.
Erkekler uçkurlarına sahip çıkıp meydana yaymasalar kadınlarımızda bu kadar çekinmez.
aslında kimse zara takmıyo bu tür konularda atıyorum muhabbet şu oluyordur;abi yaaa o dull yiaaa vermiştir yiaa gelene geçene bizde mi nasiplensek alıcan sigaranı şeyinde söndürücen
yani boşanma gibi bir durum varsada erkek suçlu kadınların boşanmaktan çekinmesinde de erkek suçlu her halukarda erkekler suçlu

Niçin ki acaba? Sizi bir konudan hatırlıyorum sanki siz de boşanmıştınız, tekrar bir sevgiliniz olmuştu ilgisizliğinden yakınıyordunuz

Tanıdığım boşanmışlar hep bu sorundan bahsediyorlar,haliyle umudum kırılıyor,sözde umutvarım işte...İlgisiz bir sevgili olmuştu..Bir ara ayrıldık,sonra ardıma düştü..Yüz vermedim önce,sonra yumuşadım biraz..Huyu böyle adamın...Belki yine olmaz.....Bir beklentim yok artık..

Zorluga direnmektır bnce insana en zor gelen
Bana bunlarla gelin yahu
Bence hayatı bastan sona dogru yasamk gerekır bıraz bıraz vermek gerekır kı zamanı geldıgunde catır catır geri alasın
( örnek bn hayrımda gercekten sewdıgım sandıgım bi kaç kişi vardı düşünn o kadar sewmişim ki bi kac kişi var bu hepsinde yanıldıgımı gösterir))
Ailem karsı cıktı yasadıkları tecrubeleri doru yolu bulmama itiyordu bni
Sonunda ailemnde bnmde tanıdıgım baslarda şiddetli ask yasamasamda sonradan sewgı ve saygı besledıgım biriyle ewlıyım 3 yıl olacak kısmetse 23 yasındayım ve 1 kızım var rabbm dıleyene nasıp etsin
Gectıgımz k. Bayramnde esimin aılesi yuzunden bi tartısma meydana geldi ve bn cok üzldüm bunu bnm aılemde duydu onlarda anlattım cok buyuk bişi degıldı ama bn üLmştum babam gerekeni yaptı bana teselli verdi olması gerekenide kp soledi
Ama o zamn düşünsm aılemn istemedigi biryle inat edıp ewlnseudım eminm zor zamanımda ailem bna biz sana demiştik diyippp gerekenı yapcaklardı
Umarım bni anlamıssnzdır:)((
Acaba o kustahlıgı o adama yaptıran ne bunu düşünmek gerek ????

İnan canım arkadasım dıcem yazdıkların cok dogru fakat işin gercegş şu baskasının tutdugu fenerle karanlıkta yürürsen o baskası feneri kapattıgında düşersin demm o ki o ne demiş bu ne demiş bunlara bakarsak eziyet görmeye işkence görmeye sewgısız asksız huzursuz bir ewde yasamaya mahkum kalırsın
Konusan konussun rabbim dılıne gıybetle dolayan insanı ergex birgün baskasınında agzında gıybetle dolandırı

Peki burda kim suclu

Kk okudugum bir baslık
24 yasında bır bayan 3. 4. Bosanma konusundan sonra bosanıyo

Bosanmadan önce eşinin işgısızlıgınden yakınıyo kendiside calıştıgı yerden biryle yemege cıkıyo haftada 2 kez nedeni eşinden cok ılgılıymıi sadece arkadaslarmış canım sen yaparmısın bunu ??????
Sonra bu bosanıyo 2 ay sonra bi sewgılı yapıyo bu sefer yazıyo sewgılısıyle problemlerını yazmaya 1 sene sonra bu adamdan da ayrılıyo spor a baslıyo ve ordakı hocasına asık oluyo
Bı aksam tam hatırlamıyorumda nerden bi yerde tıplanıyolar heralde arkadas ortamı faln hocası bunu bırakırken arabada bunu öpüyo bu arkadasta yazmış ilk defa kalbim çarptı bu kadar ))))
İşte biraz yakınlastık falan fesmekan
Bu hocayıda daha 2 haftadır tanıyo hee sen düşün hnm arkadasım
Ben erkeklerı savunmuyorum ama kadın ateştir yakmak istedıgını yakar
Erkek odundur komürdür gazdır ateş fitillemezssen hiçbiri bi b.. Ka yaramaz
İstediğini düşünsün sonucta herkes her süşündüğünü yapıyomu hayırr
Ölee hindi gibi kimi hangi dulu dıyelim madem konumuz bu fişlesem dıye düşünen annnncaaaa düşünür

Hep şunu söylerim Türkiye arada kalmış bir ülke. Ne bir Orta Doğulu ne de bir Avrupalı. Bu yüzden insanlarımız da oldukça bocalıyor. Kimisi muhafazakar kimisi ilerici ama bence olması gereken ne olursa olsun hoşgörülü olmak. Boşanmış kadının toplumdaki yerine gelince ben evli değilim ama çevremde birçok boşanmış aile ferdim var, ikinciye evlenip mutlu olan da var.
Arkadaşlar sınırlar bizim akıllarımızda, bu ülkedeki anne-babanın, kocanın, sevgilinin kafasında. Mutlu olmak mı istiyorsun, elbette boşanmış bir kadın olmak buna engel değil. Ha şöyle bir durum var bu ülkenin sorunu "aç" erkeklerin terbiyesiz düşünce tarzı, boşanmış bir kadın kendini ister istemez korumaya almak zorunda kalıyor, evliyken istediği gibi giyiniyorsa belki boşandığında daha kapalı giyiniyor vs.
Şu zamana kadar yaşanmış olayları ve insanların bakış açılarını silemeyiz ama bundan sonra yapabileceğimiz şey hiç kuşkusuz ki; çocuklarımıza insanın boşanmış-boşanmamış olmasının ona farklı bir gözle bakmamıza sebep olmayacağını,
oğlumuz olursa kadınlara saygı duyması ve kendine nasıl davranılması istiyorsa kadınlara da öyle davranmasını,
kızlarımıza da kendilerini toplumda hiçbir şekilde ezdirmemelerini öğretmemiz gerekiyor.

Benim eğer oğlum ve kızım olursa ikisi hakkında büyürlerken bir fark gözetmeyeceğime dair kendime söz verdim. Oğluma git istediğin kızla gez, kızıma kır dizini evde otur demeyeceğim. İkisine de önce "insanlığın" önemini öğretmeye çalışacağım.

Oldukca zor.. Toplum baskisi cok genis ve belli bir kusak gecmeden de degisecek gibi degil. Erkeklerin bosanmis kadin gibi bir takintilari yogun degil lakin aileler (bir kusak oncesi) bunu sindirebilmis degiller asla. Okumusluk vs ile ilintili durumlar da degil bu. hic evlenmemis oglunu bosanmis kadina asla layik gormuyor aile (istisnalar kaideyi bozmaz)
Ayrica yas ve tecrube ile birlikte insanin gozu oyle bir aciliyor ki karsisindakine bakinca hop diye tum olasi sorunlari goruyor. Kadinlar da kolay guvenemiyo yani karsi taraflara. Aday bosanmis bir erkekse kadin hic guvenemiyo, karisini bosadiysa beni??? diyerek. Evlenmemis erkeklerde basta dedigim gibi aile sorunu.. Velhasil hic kolay degil. Belki bikac kusak sonra normallesir

Alkışlıyorum seni
Katılıyorum dedıklerıne hmde spnuna kadar

Anneniz cok guclu bir kadinmis, hayran kaldim...
Ah keske butun kadinlar bu kadar cesur olsa...
Cok daha kolay sartlar altinda bile, ay ben beceremem, ay ben bilemem, kim ne der, elalem soyler diye diye helak oluyorlar...
Biraz ozguven, biraz inanc, biraz guc, birazcik da kafayi kullanmakla bir kadinin yapamayacagi hicbir sey yok...
Ben bunu bilir, bunu soylerim...

abla iyide toplumun bu şekilde düşünmesinin temel sebebi yine erkekler
ben burda genel olarak konuştum beş parmakta bir değil herkes istediğini yaşar fakat sadece mutlu bir yuva kurmak isteyen birine bile aynı muamele de bulunuyor erkekler,kadınlarımızın bu kadar çekinme sebebi erkekler.
hem ne yaşadıysa yaşadı cinsellik hiç mi olmayacak hayatlarında,sırf cinsellik yaşadığı için arkasından konuşuluyor e olur olmaz kadınlarımız çekiniyor herkes çekse elini eteğini kimseye laf edip karışmasa çekinilip sıkınılacak birşey kalmaz

Cok sukur boyle bi konu acildi..eski topicleri dolasmaktan yoruldum:)::) bende yeni bosandm sormak istedgim bikac soru war cewap vermek isteyen tecrubeli ablalalr istiyorum warmidir?:)

ya bende bosandım ve daha 24 yasındayım..ama hesabını vermem yanı kıme verıcem..
adam senı uzuo sana evlılıgı zehır edıosa neye katlanıosun
bunlar eskıdenmıs.annemı dınlıorumda sunlar olurdu kayınvalıdeme dıyemezdık kayınbabaya soyleyemezdık kocaya dıyemezdık falan fılan
ben o hayatları yasayamamkı...sırf bundan dolayıda adım evlı olsun dıye omurde gecmez yanı
kı bosanıpta bekar erkekle evlenen bı dolu ınsan var.her ınsanın hhayatta bı ıkıncı sansı varıdr
cevremde duyuorum kocası dovuo ıcıyo.eee bosan....ekonomık ozgurlugum yok dıyor.
bence bosanmamak erkeklere koz verır yanı aldatan erkege nası olsa benı bırakamıyor dıye...
her ınsanın hayattan beklentısı farklıdır...
ve aynı evın ıcıne aıleye gırmeden kımse kımseyı tanıyamaz
hangımız kaynanamızı nısanlıyken tam anlamıyla tanıyabıldık
hayat bu...ve ben sunu bılır soylerım her evlılık boyunca ınsan en az bır kere bosanmaya gıder ama velhasıl bosanır yada bosanmaz:)
ben etrafımda mutlu evlılıge henuz sahıt olamadım tam anlamıyla....hep bayan bıseylerı cekıp sundurerek ılıskı yasıor ve hep yıpranan kadın oluyor...sorarsanız evlendıgıne hıc pısman degılım..evlenmesem nasıl tanıcaktım...bosandıgımada pısman degılım..nasıl olsa bır alanım olur:):) namus kafada bıter bayanlar...nıce seyler duyuyoruz utanma olmayan..onemlı olan ınsanın kendını bılmesı..rabbım dogru yoldan ayırmasın bızlerı

Evet ya, en basit sadece tartismalar ile, küsmeler ile büyümek çok zor birsey kalmiski aldatma, siddet felanda olursa.

Burada birisi yazmisti, bosandiktan sonra tekrar evlenmeme riskini göze alacaksin. Sanirim bu sitedeki insanlar unutmus, evlenmek insan hayatin parçasi olmasi gerekiyor, huzur veren bir parça. Cogu insanlar evlilige öyle bakmiyor sanirim. Evlilik heleki belirli bir yastan sonra mecburen olan bir olaydir. Bu evlilik insana mutluluk, huzur vermek zorunda degil, yeterki evli kal, aman aman yuva bozma.

Evlilik insana huzur vermezse, mutluluk, güven vermezse o evlilik sürmemesi gerekiyor. Heleki isin içinde çoçuklar var ise. Cocuklar herseyi hisediyorlar. Annenin hisettigi mutsuzluk, huzursuzluk çoçuklar 10 katini hisediyorlar.

Yani demek istedigim, bosandiktan sonra evlen ya evlenme, sonuçta bosanmak ile daha huzurluysan, mutluysan bu hiç önemli degil.

Canm haklısın erkekler sucsuz demiyorum
Onlar zaten bi yerde bişi arıyo ki nasıl bunu kandırsam gibi
Ama su war biz kadınlar güçlü olcaz baskasının özellikle erkklerin agzına laf vermicez
Herkesin ikinci bi şansa ihtıyacı vardır cinsellikte yasayabılır o kendı hayatı ama bununda sınırını koymazsan bugun yarın aa bnm basıma neden bu geldi diye sorgulamaya gerek yok
Her ne olursa olsun kadınlar dımdık ayakta durmalı güçlü olduklarını bosansalar bile güçlü kaldıklarını göstermelilee r
Erkkler böle erkkler yapıyo yada erkkler bosanmış kadınları bu yola itmeye calışıyo söle düşünüyolar demek düşünmek insanın beynını yorar
Ne bilimm bnce kadın her halukarda bnce güçlü olsun ezdırmesin kendini

bende boşanmış ve iki bebeği olan bir kadınım ailemden km. uzakta sadece bebeklerimle ben yaşıyorum;
herşey kadında bitiyor ne kadar ailesi yanında olursa olsun kadın isterse yaşayabiliyor herşeyi..
boşandıktan sonra kadının etrafında aç kurtlar gibi dolanan kendini bilmez çok erkek oluyor işte burda kadının duruşu önemli olan tepkisini verdiği zaman ilk gelen erkeğe daha sonrasındakiler cesaret bile edemiyorlar yaklaşmaya..
kısaca boşanmış kadın güçlü olmalı, ayakları üzerinde durmalı, çocukları varsa onlara yetebilmeli, ne istediğini bilmeli, vs.. bunlar uzar gider...

annenize hayran kaldığımı söylemeden geçemeyeceğim bende anne olarak bir gün bebeklerim büyüdüğünde sizin annenizle gurur duyduğunuz gibi onlarda benimle gurur duysunlar isterim..
Allahım sizinde annenizinde yolunu aydınlık etsin...

Boşanmak kadın içinde erkek içinde zor. Bence burada kilit nokta kadının duruşudur. Asıl sorun kadının duygusal bir varlık olduğu için duruşunu muhafaza edememe ihtimali bence.

Boşanmış bir bayan dikkatli olmalı, karşısına çıkacak insanları iyice ölçüp tartmalı. Mesela "Kaybedecek neyin var, kız gibi nazlanıyorsun!" muhabbetine mahal vermemeli ve bence uzun vadede boşanmış bir beyle evlenmeyi düşünmeli.

Evlilik yapmamış bir erkek boşanmış bir hanım için risk teşkil ediyor bence.

Evli olsun, dul olsun, bekar olsun bir kadının yaşayacakları duruşu ile ilgili.

Yaşadığı çevreye göre zorlanma derecesi değişir elbet.
Dulum çocukluyum diye kendinizi bir zavallı, eksiği, kusuru olan bir insan olarak görürseniz toplum da size öyle bakar.
Başınız dik olacak. Ben güçlüyüm, tek başıma tüm dünyaya yeterim mesajı vereceksiniz.
Arkanızda bir aileniz olması önemli elbet. Ama ailenizle aranızda bir mesafe olacak. Hayatınıza müdahale edilmesine izin vermeyeceksiniz.
Mutlaka ve mutlaka kendi paranızı kazanmanız gerek.

Erkekler ve cinsellik konusu..
Onlar içia evli, dul, bakire pek farketmiyor zaten.
Evliyken size belli niyetlerle yaklaşmama nedenleri sizin evli olmanız ya da kocanızdan çekinmeleri değil.
Sizin onlara verdiğiniz mesaj. Bana dokunamazsın benim kocam var mesajı.
Ama dul olduğunuzda bu mesajı veremiyorsunuz. Çünkü artık eşiniz, sığındığınız, güvendiğiniz kimse yok.
Ürkek, savunmasız, birinin kanatları altına alınmaya muhtaç görünüm sergilerseniz peşinizde bir sürü sırtlan takılır.
Ama sizin biri tarafından korunup kollanmaya ihtiyacınız yok ki.. Kendinize yetersiniz. Dik durun.

Ailemde pek çok dul kadın var. Kiminin eşi ölmüş, kimi boşanmış.
En ilginç öykü babamın babanesinin.
Küçücük bir Anadolu köyünde yaşamış.
Kocası Çanakkale savaşında şehit oluyor.
İki küçük erkek çocuğu ile şehre gidiyor.
Çamaşır yıkayarak, zengin evlerinde temizlik yaparak çocuklarını büyütüyor.
Bir gün iğrenç bir teklif ve tacize muhattap kalıyor.
Eline geçirdiği bir sopayla adama sokaklarda kovalıyor.
Bir daha da yanına yaklaşan olmuyor.
Ondan sonra namı Deli Ünzile olarak kalıyor.
Hala köklerimizin olduğu o küçük kente gittiğinde bizi Deli Ünzile'nin torunları geldi diye karşılıyorlar.

evlenmiş kadın olmak nasıl bişeyse boşanmış kadın olmak da ona benzer bişey nesi acayip bunun ki merak ediyoruz nasıl bir şey olduğunu... sevgilinden ayrılmış olmakla kocandan ayrılmış olmak arasında hiç bir fark yok bence.. siz böyle düşünürsseniz karşınıza çıkan insanlar da ona göre şekil alır zaten.. dul damgası yapıştıracak insanlardan uzak duracaksınız bikere .. o damgayı kendinize yapıştırtmayacaksınız.. her şey kadının tavrna göre şekillenir yani...

ben 4 aydır anne evindeym, boşanalı d a 3 hafta oldu.. etrafımda beni eleştireceğini düşündüğüm insanlar bile bu dönemde arkamda durdu,ne olursa olsun o senin kocandır demesini bekledğim kişiler bile biz senin yanındayız yapman gerekeni yaptın dediler. bunu bi başkası olsa söyleyemeyeceklerinden eminim, çünkü ben başkaları gibi ağlayıp sızlanarak anlatmadım boşandığımı.. gülerek anlattım, hayatımdan mutlu olduğğumu herkese gösterdim. hepsinin takdir ederek baktıklarını hissediyorum şimdi..

dul kadın gezemez yapamaz edemez diye bir şey de yok ben gayet de yapmak istediğim her şeyi yapıyorum, içime o dugunun yerleşmesine de izin vermiyorum, hareketlerime dikkat ediyorum tabii ki ama boşanmadan önce de dikkat ediyordum zaten.. olması gereken bu boşanmış olmakla bağdaştırmadığım için, rahatssız da olmuyorum bu durumdan..

neyse uzun uzun yazarım ama kısacası; toplumu sizler, bizler oluşturuyoruz.. siz kendi düşüncelerinizi değiştirmeden, başkalarının değiştirmesini beklemeyin... toplum size göre şekil alır, kimseye sizi yargılama hakkı vermeyin...mutsuz bir evliliktense mutlu bir yalnızlık tercih edilir.. ki ben ömür boyu yalnız kalacağımı da düşünmüyorum... kalırsak da kalırız 3 günlük dünya o eziyeti çekmeye değer mi ???

Zordur... Hem de çok zordur...
Kadının maddi manevi kendini toparlaması kolay değil.
Aile arkanızda da olsa,maddi gücünüz sağlam da olsa önce o boşanma psikolojisini düzeltmek gerek.
Gerekirse uzman yardımı almalı,yepyeni hayatın getirisini ve götürüsünü kabul etmeli.
Para aile kadar önemli burada. Bir arkadaşın annesine "helal olsun" diyorum.
Bugün bile bir çok eğitimli,kendi ayakları üzerinde durabilen kadın dayağa,ihanete boyun eğip evliliğine devam ediyorsa biraz da kendi ailemizi sorgulamalıyız.
Ailede tek boşanmış kadın benim.
Karar vermek,açıklamak,uygulamak öyle zor geldi ki.
Oysa ki ailem (hiç bir sorunumuzu bilmediği halde)hemen kabullendi bunu.
Boşanmış kadının en büyük zorluğu güven denilen duygunun yerle bir olması.
Hem karşındakine güven hem de özgüven.
5 sene oldu ben boşanalı.
Ben ilk evliliğime de çok zor ikna olmuştum zaten. İkinciye yanaşamıyorum bile.

2 kız kardeşim aşk evliliği yaptı ve evlendi ama 2side sonra kocalar tarafından terk edildi 1'1i evlendi eşi acaip süper yemek yapar ortalığı toplar saygılı biri , diğer kız kardeşim evlenmedi özgürlüğüne düşkün kızı izin vermedi evlenmesine babası rusla evlendi boşanmak normal eğer mutsuzsan, işkence görüyorsan , önemli olan haklarını bilmek ve her zaman hayata positif bakmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…