- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
Niçin ki acaba? Sizi bir konudan hatırlıyorum sanki siz de boşanmıştınız, tekrar bir sevgiliniz olmuştu ilgisizliğinden yakınıyordunuz
Zorluga direnmektır bnce insana en zor gelenÇoğu konuda yazmışımdır bunu.
Annem "baba" denen kişiyle evlendiği için ailesi tarafından red edilen bir kadındı.
Annemi sildiler yani...
"Baba" mevzusu artık yazmaktan sıkıldım,yazmayacağım.
Annemin gidecek bir yeri yoktu,ben 4-5 yaşlarındaydım.
Artık dayanamıyordu ve güneş doğmadan beni de kaptığı gibi sadece üzerimizde ki giysilerle kaçtık o evden.
Parkta yattık..
Korkmadı...
"Ne yaparım?" demedi...
Cebinde bozuk para haricinde parası yoktu.
Hayata direndi benim annem,kucağında küçücük çocuğuyla.
Umurunda olmadı o ne der,bu ne derler..
Namusuyla bir dükkanın wc sini temizleyerek besledi beni.
Gece kalacak yer olmadığı için,dükkan sahibi amca dükkanda yatmamıza izin vermişti.(Allah razı olsun)
Kadın yeter ki kurtulmak istesin,YAPAR.
"Gidecek yerim yok,param yok,ama çocuğum var,sahip çıkacak ailem yok" gibi sözlerle....
Hala o şiddet gördüğü yada aldatıldığı,eşini ve evini bırakmayan hanımları ANLAMIYORUM.
İnsan önce kendine değer vermeli.
Eğer evliliğiniz de İHANET veya ŞİDDET(sözel yada fiziksel) varsa,bitmeli.
Kimseye güvenmeyin kendinizden başka.
Acaba o kustahlıgı o adama yaptıran ne bunu düşünmek gerek ????Ya al iste. Hep dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Her şey bi zar mı. O kadının da bir gururu, onuru yok mu yahu. Her önüne gelenle yatsın falan yani bu mudur görüş. Burada bir bayan vardı anlatıyordu sevgilisi sanki kız mısın niye nazlanıyosun demiş ne kadar iğrenç.
çok şükür evliyim,rabbim başımdan böyle tatsız bir olay geçirmesin.
Ama yarınların bize neler getireceğini bilemeyiz.
Eğer ekonomik özgürlüğünüz varsa,kimseye boşanma döneminizde hesap vermek zorunda değilsiniz.
Yada aileniz kapı gibi arkanızda ise,içinizde huzur ama bir okadarda acabalarınız olur.
Bide ayrılıp ailenin yanında kalmak zorundaysan,üzerinede ailenin bulunduğu yer küçükse arkanızdan bol,bol edilecek laf bulur o sevdiğiniz komsularınız.( kendileri çok samimi komsularınızdır,yüzünüze gülerler arkanızdan ağıza alınmayacak laf söylerler)
Evden çıkamazsınız,çıksanız boşanmış kadın çok gezermi olur.
Kafanızı tanıdığınız bir erkeğe selam vermek amacıyla kaldırsanız ayartıyo olursunuz.
En samimi arkadaşınız dahi kocasını sizden kıskanır.çünkü kocaları bulunmaz hint kumaşıdır.(Bu söylediğim madde kişiye göre değişir)
yaz,yaz bitmez bende maddeler.
Ama en önemli madde ve benim en sevmediğim söz Dul damgasını üzerinize yapıştırıverirler.
bekara hoca boşamak kolay derler
ama yinede yorum yazacağım.
şimdi dul damgasından nefret ediyorum.
Erkekler uçkurlarına sahip çıkıp meydana yaymasalar kadınlarımızda bu kadar çekinmez.
aslında kimse zara takmıyo bu tür konularda atıyorum muhabbet şu oluyordur;abi yaaa o dull yiaaa vermiştir yiaa gelene geçene bizde mi nasiplensekalıcan sigaranı şeyinde söndürücen
yani boşanma gibi bir durum varsada erkek suçlu kadınların boşanmaktan çekinmesinde de erkek suçlu her halukarda erkekler suçlu
Hep şunu söylerim Türkiye arada kalmış bir ülke. Ne bir Orta Doğulu ne de bir Avrupalı. Bu yüzden insanlarımız da oldukça bocalıyor. Kimisi muhafazakar kimisi ilerici ama bence olması gereken ne olursa olsun hoşgörülü olmak. Boşanmış kadının toplumdaki yerine gelince ben evli değilim ama çevremde birçok boşanmış aile ferdim var, ikinciye evlenip mutlu olan da var.
Arkadaşlar sınırlar bizim akıllarımızda, bu ülkedeki anne-babanın, kocanın, sevgilinin kafasında. Mutlu olmak mı istiyorsun, elbette boşanmış bir kadın olmak buna engel değil. Ha şöyle bir durum var bu ülkenin sorunu "aç" erkeklerin terbiyesiz düşünce tarzı, boşanmış bir kadın kendini ister istemez korumaya almak zorunda kalıyor, evliyken istediği gibi giyiniyorsa belki boşandığında daha kapalı giyiniyor vs.
Şu zamana kadar yaşanmış olayları ve insanların bakış açılarını silemeyiz ama bundan sonra yapabileceğimiz şey hiç kuşkusuz ki; çocuklarımıza insanın boşanmış-boşanmamış olmasının ona farklı bir gözle bakmamıza sebep olmayacağını,
oğlumuz olursa kadınlara saygı duyması ve kendine nasıl davranılması istiyorsa kadınlara da öyle davranmasını,
kızlarımıza da kendilerini toplumda hiçbir şekilde ezdirmemelerini öğretmemiz gerekiyor.
Benim eğer oğlum ve kızım olursa ikisi hakkında büyürlerken bir fark gözetmeyeceğime dair kendime söz verdim. Oğluma git istediğin kızla gez, kızıma kır dizini evde otur demeyeceğim. İkisine de önce "insanlığın" önemini öğretmeye çalışacağım.
Çoğu konuda yazmışımdır bunu.
Annem "baba" denen kişiyle evlendiği için ailesi tarafından red edilen bir kadındı.
Annemi sildiler yani...
Artık dayanamıyordu ve güneş doğmadan beni de kaptığı gibi sadece üzerimizde ki giysilerle kaçtık o evden.
Parkta yattık..
Korkmadı...
"Ne yaparım?" demedi...
Gece kalacak yer olmadığı için,dükkan sahibi amca dükkanda yatmamıza izin vermişti.(Allah razı olsun)
"Gidecek yerim yok,param yok,ama çocuğum var,sahip çıkacak ailem yok" gibi sözlerle....
Hala o şiddet gördüğü yada aldatıldığı,eşini ve evini bırakmayan hanımları ANLAMIYORUM.
abla iyide toplumun bu şekilde düşünmesinin temel sebebi yine erkeklerPeki burda kim suclu
Kk okudugum bir baslık
24 yasında bır bayan 3. 4. Bosanma konusundan sonra bosanıyo
Bosanmadan önce eşinin işgısızlıgınden yakınıyo kendiside calıştıgı yerden biryle yemege cıkıyo haftada 2 kez nedeni eşinden cok ılgılıymıi sadece arkadaslarmış canım sen yaparmısın bunu ??????
Sonra bu bosanıyo 2 ay sonra bi sewgılı yapıyo bu sefer yazıyo sewgılısıyle problemlerını yazmaya 1 sene sonra bu adamdan da ayrılıyo spor a baslıyo ve ordakı hocasına asık oluyo
Bı aksam tam hatırlamıyorumda nerden bi yerde tıplanıyolar heralde arkadas ortamı faln hocası bunu bırakırken arabada bunu öpüyo bu arkadasta yazmış ilk defa kalbim çarptı bu kadar))))
İşte biraz yakınlastık falan fesmekan
Bu hocayıda daha 2 haftadır tanıyo hee sen düşün hnm arkadasım
Ben erkeklerı savunmuyorum ama kadın ateştir yakmak istedıgını yakar
Erkek odundur komürdür gazdır ateş fitillemezssen hiçbiri bi b.. Ka yaramaz
İstediğini düşünsün sonucta herkes her süşündüğünü yapıyomu hayırr
Ölee hindi gibi kimi hangi dulu dıyelim madem konumuz bu fişlesem dıye düşünen annnncaaaa düşünür
Canım o benim.
İhanet,şiddet(sözel ve fiziksel),kumar,alkol.
Bak küçücüktüm ama hala hatırlıyorum.
Arada çocuk var,babasız kalmasın diyen hanımlara benden slm lar..
Hadi kendinizi düşünmüyorsunuz bari çocuklarınızın psikolojisini düşünün.
abla iyide toplumun bu şekilde düşünmesinin temel sebebi yine erkekler
ben burda genel olarak konuştum beş parmakta bir değil herkes istediğini yaşar fakat sadece mutlu bir yuva kurmak isteyen birine bile aynı muamele de bulunuyor erkekler,kadınlarımızın bu kadar çekinme sebebi erkekler.
hem ne yaşadıysa yaşadı cinsellik hiç mi olmayacak hayatlarında,sırf cinsellik yaşadığı için arkasından konuşuluyor e olur olmaz kadınlarımız çekiniyor herkes çekse elini eteğini kimseye laf edip karışmasa çekinilip sıkınılacak birşey kalmaz
Çoğu konuda yazmışımdır bunu.
Annemi sildiler yani...
Parkta yattık..
Korkmadı...
"Ne yaparım?" demedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?