- 15 Mayıs 2013
- 3.034
- 3.208
- 373
Evli olsun, dul olsun, bekar olsun bir kadının yaşayacakları duruşu ile ilgili.
Yaşadığı çevreye göre zorlanma derecesi değişir elbet.
Dulum çocukluyum diye kendinizi bir zavallı, eksiği, kusuru olan bir insan olarak görürseniz toplum da size öyle bakar.
Başınız dik olacak. Ben güçlüyüm, tek başıma tüm dünyaya yeterim mesajı vereceksiniz.
Arkanızda bir aileniz olması önemli elbet. Ama ailenizle aranızda bir mesafe olacak. Hayatınıza müdahale edilmesine izin vermeyeceksiniz.
Mutlaka ve mutlaka kendi paranızı kazanmanız gerek.
Erkekler ve cinsellik konusu..
Onlar içia evli, dul, bakire pek farketmiyor zaten.
Evliyken size belli niyetlerle yaklaşmama nedenleri sizin evli olmanız ya da kocanızdan çekinmeleri değil.
Sizin onlara verdiğiniz mesaj. Bana dokunamazsın benim kocam var mesajı.
Ama dul olduğunuzda bu mesajı veremiyorsunuz. Çünkü artık eşiniz, sığındığınız, güvendiğiniz kimse yok.
Ürkek, savunmasız, birinin kanatları altına alınmaya muhtaç görünüm sergilerseniz peşinizde bir sürü sırtlan takılır.
Ama sizin biri tarafından korunup kollanmaya ihtiyacınız yok ki.. Kendinize yetersiniz. Dik durun.
Eminim kk bayanları da bundan dertlidir, tartışalım istedim, neler yaşadınız, yaşıyorsunuz, nasılsınız
Kadınlarımız boşanmamak için ayak diriyorlar yani bir çoğu ve bunda toplumun bakış açısı, kadına suçlayıcı ve baskıcı yaklaşmasının etkisi çok büyük diye düşünüyorum.
O sözlüklerde bir de "zar da neymiş,namus beyindedir" diyen erkeklerin amacı emin olun sözlükte kız kaldırmak.Bu adamların ikiyüzlülüğüne inanan kıza acırım sadece.Çünkü çok çok eminim ki,bunu söyleyen adamın anası oğlu için fellek fellek bakire(!) kız arıyo..Canm azda olsa haklı yanın war ama hayat sözlüklerde yazan yorum yapan erkklerden ibaret degıldır
Oyle düşünnlerde bnce maneviyat kasesini hiç dıldurmayan veya oda nedir ki diyen insanlardır
Bn bekar kıza bununla yatsam basıma kalır diye düşünen ıle bu bosanmıs bınunla yatım diye düşünen bir erkek arasında hiç bir fark göremiyorum
:))
Bence ikiside aynı
Hayat sınırlı degildir degişkendir farklılık gösterir fakat dört duwar arasında dwgildir yani onlar (onlar diyorum cünkü bnce kalple düşünmeyen insan vasfı tasıyamaz)öyle diyor diyo öyle olmaz
Allah korusunda bugun ben bosanmak istesem aaaaaa bak bole olur diye ewde yüzünü dahi görnek istenedigim bi kişiyle yasayamam
bu ülkede "boşanmış kadın" statüsünün oluşma sebebi de, farklı bakılması da tamamen yine kadınların suçu bence.. önce biz, sokaktaki ayşe teyze, tuhafiyeci hacer abla destek olcak kadına, hemcinsine... bak bakıim o zmana bir tane erkeğin cesareti kalcakmı kadına baskı kurmaya, kötü hissettirmeye... ama bizimkiler saolsun ay aman o dul, ay aman boşanmış, ımm 2. evliliğii, koca dayanmıyor gibi saçma salak söylemleri yapmasalar kendi aralarında, helal olsun bak neler yapıyor, boyun eğmemiş deseler, zaten kadınlarımızn yapamayacağı şey yok diye düşünmekteyim ben farklı şekilde....
Bu olay benimde zaman zaman icini kemiriyor cunku babam yeni bir hastaliktan cikti alti ay once stres yasamamasi gerekiyor esimle isyerimiz arkadaslar ayni ama ben cok mutsuzum hasta olucam gibi geliyor mutsuzluktan nasil olacak bilmiyorum daha bosanmadik haberi de yok bu istegimden zaten Allah hepimize hayirli yol nasip etsin
Çoğu konuda yazmışımdır bunu.
Annem "baba" denen kişiyle evlendiği için ailesi tarafından red edilen bir kadındı.
Annemi sildiler yani...
"Baba" mevzusu artık yazmaktan sıkıldım,yazmayacağım.
Annemin gidecek bir yeri yoktu,ben 4-5 yaşlarındaydım.
Artık dayanamıyordu ve güneş doğmadan beni de kaptığı gibi sadece üzerimizde ki giysilerle kaçtık o evden.
Parkta yattık..
Korkmadı...
"Ne yaparım?" demedi...
Cebinde bozuk para haricinde parası yoktu.
Hayata direndi benim annem,kucağında küçücük çocuğuyla.
Umurunda olmadı o ne der,bu ne derler..
Namusuyla bir dükkanın wc sini temizleyerek besledi beni.
Gece kalacak yer olmadığı için,dükkan sahibi amca dükkanda yatmamıza izin vermişti.(Allah razı olsun)
Kadın yeter ki kurtulmak istesin,YAPAR.
"Gidecek yerim yok,param yok,ama çocuğum var,sahip çıkacak ailem yok" gibi sözlerle....
Hala o şiddet gördüğü yada aldatıldığı,eşini ve evini bırakmayan hanımları ANLAMIYORUM.
İnsan önce kendine değer vermeli.
Eğer evliliğiniz de İHANET veya ŞİDDET(sözel yada fiziksel) varsa,bitmeli.
Kimseye güvenmeyin kendinizden başka.
slm kızlar ben 25 yaşındayım 3 yıllık evliyim ve bir 20 aylık kzım var eşimle 1 senedir anlaşamıyoruz yani söyle fiziksel fazla olmasada arada vurdu ve psikolojik şddet var ayrıca hakaretler aşalamalar var benim ikinci eşim ilk eşimle 18 yaşında evlendim başka bir kadınla bıraktı gitti beni ayrıldım babamdan başka kımsem yok suandaki eşim bana eski eşimi bile vurdu yüzüme sen haketmişsin iyi yapmış falan gibi küfürler bağırmalar devamlı ailesine gidip ayrılıcam demeler sonra bana onları düşman etti artık konuşmuyoruz çok denedim kızım için cunkı kızımı bana vermicekmiş ben memurum kendimi geçindiririm zaten aynı evde yabancıyız ayrı yatıyoruz aynı sofraya oturmuyoruz aramızda hiçbir bağ yok kızımızdan başka ve iki gündür de annesinde kalıyor bende ayrılmak istiyorum yaşanmıyor çünki ama bazende yanlızlıktan korkuyorum ve kızımıda ıstıyorum siz olsanız napardınız düzelir mi diye o kadar denedik ki adamın umrunda değil pişkin pişkin sen düzel diyor oda neden onu niye arıyormuşum nerdesin ne zaman geliyorsun diye sormıcakmısım hemen olmuyor biz ayrılalım başlıyor siz olsanız napardınız yardımcı olurmusunuz
Bütün adi duygularını senin üzeride tatmin edip canı istediğinde eve uğruyor.....seni niye bıraksın kendi ne istediğini biliyor mu.....bundan sonra en ufak hakaretinde polis çağır şiddet uyguladığını söyle boşanman daha rahat olur....çocuğu elbette elinden alamazslm kızlar ben 25 yaşındayım 3 yıllık evliyim ve bir 20 aylık kzım var eşimle 1 senedir anlaşamıyoruz yani söyle fiziksel fazla olmasada arada vurdu ve psikolojik şddet var ayrıca hakaretler aşalamalar var benim ikinci eşim ilk eşimle 18 yaşında evlendim başka bir kadınla bıraktı gitti beni ayrıldım babamdan başka kımsem yok suandaki eşim bana eski eşimi bile vurdu yüzüme sen haketmişsin iyi yapmış falan gibi küfürler bağırmalar devamlı ailesine gidip ayrılıcam demeler sonra bana onları düşman etti artık konuşmuyoruz çok denedim kızım için cunkı kızımı bana vermicekmiş ben memurum kendimi geçindiririm zaten aynı evde yabancıyız ayrı yatıyoruz aynı sofraya oturmuyoruz aramızda hiçbir bağ yok kızımızdan başka ve iki gündür de annesinde kalıyor bende ayrılmak istiyorum yaşanmıyor çünki ama bazende yanlızlıktan korkuyorum ve kızımıda ıstıyorum siz olsanız napardınız düzelir mi diye o kadar denedik ki adamın umrunda değil pişkin pişkin sen düzel diyor oda neden onu niye arıyormuşum nerdesin ne zaman geliyorsun diye sormıcakmısım hemen olmuyor biz ayrılalım başlıyor siz olsanız napardınız yardımcı olurmusunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?