boşanmış erkek bekar kız...yardımınıza ihtiyacım var!!

O kadar şansılısınız ki hep mutlu olmanız dileğiyle ama işte boşanmış olduğunu keşke ben sormadan söyleseydi cesaret edemiyorum ben galiba
Teşekkür ederim. Haklısınız ame zaten görüşmeleriniz hastanede olmuş belki ortam olmamıştır. Birde şöyle bir durum var ki eşimden biliyorum. Buradan da bazı arkadaşların yaptığı ön yargı onların bu durumu saklamalarına neden oluyor. Benim eşim boşandığı için kusurlu buluyordu kendini. Ve asla aşık olup evleneceğine ihtimal bile vermiyordu. Oturup konuşun anlayın dinleyin. Sonra içinizde bi 'acaba' kalmasın.

keşke sorsaydım saygısızdı derken ne saygısızlığını gördün diye hiç aklıma bile gelmedi bence de kadın kolay kolay boşanmayı seçmiyor o duruma gelene kadar neler olmuştur.Amalar kafamı kurcalıyor sadece.

Sizin bu iş olmaz onu geçiyorum fakat bu yazdığınıza yorum yapmak istedim.

Eşimin ikinci eşiyim. Hem kendisi hem de ailesi ilk günden itibaren müthiş heyecanlı ve heveslilerdi evlilik-düğün işlerine. Yani bir adam boşandı diye komple heveslerinden vazgeçmiyor. Sizi gerçekten seven ve sizinle evlendiği için mutlu olan adam yeri geliyor sizden hevesli oluyor bizzat yaşadım gördüm.

Şu "boşanan adam sorunludur, hiçbir kadın mecbur olmasa yuvasını yıkmaz" fikrine de katılmıyorum, kadının sorunlu olduğu ve adamın boşadığı durumlar da hiç az değil.

Yani demem o ki boşanmışlar öcü değildir, iyi ölçüp biçmek gerekir sadece. Benim eşim boşanmış haliyle milyon tane hiç evlenmemişi cebinden çıkartır. 5 sene olacak nikah kıyalı, bir kere kırmamıştır beni. Önemli olan doğru adamı bulmak.

Siz bu polis elemanla görüşmeyin. Aileme saygısızdı vs bunlar yuvarlak ve görecelilik içeren laflar. Anlaşamadık dese bundan iyiymiş. Kumaşı şimdiden belli.

Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah.

Sordum kendisine neden boşandınız diye aileme ve bana karşı çok saygısızdı beni yok sayıyordu dedi bilmiyorum tabi ne kadar doğru boşanmayı kendisi istemiş
Bir erkek karısını "aileme saygısızdı, beni yok sayıyordu" diye boşamışsa meali şudur bence:
Anamın evini temizlemedi, her bayram onlara hizmet etmedi, ben giyme dedim giydi, gitme dedim gitti.

Bence baskıcı ve ana kuzusu bir tip. Çünkü söylediği boşanma için ciddi sebepler değil.

'' bir sorun yokken kadın eşini boşamaz. '' bu cümleyi hiç doğru bulmadım. Belki sorun kadındadır. Ve adam boşanmıştır. Olamaz mı?

Olabilir tabiki. Ama kadınlar kurdukları yuva çok fazla mücadele ediyor. Aldatmaya, eşini seven ve saygı duyan bir adamı kaç kadın bosar?

Boşanmış olunca kötü
Yemediği halt kalmayıp evlenince çok iyi oluyor heralde
Bu kadar önyargılı olmayın
Tanımaya çalışın
İnsanlar geçinemeyip boşanabilir çok doğal

bilmiyordum bunu var mı böyle bi imkanım
Bak tatlı kız, 34 yaşında polis olmuş ve bir evlilik geçirmiş olgun bir erkekten bahsediyoruz, bir gün ben bir erkekle tanıştım, ben bekarım o da daha önce evlenip ayrılmıştı, neden ayrıldınız diye sorduğumda, anlaşamadık dedi, detay sorduğumda, şimdi anlatırsam onu kötülemiş gibi olurum dedi ve kısaca konu başlığı olarak çok fazla kıskandığını söyledi, o zaman onu takdir ettim, başka sebeplerden olmadı o ayrı, yani sana diyeceğim, aileme ve bana saygısızdı diyor, öncelikle kızı kötülüyor, ve aile katması, aileci bir erkekle olmaz yaşayan biri olarak söylüyorum, demek ki nasıl beklentileri vardı ki, saygısız dedi, çok gençsin girme bu topa...

Boşanmış erkeklere neden öcü gözüyle bakılıyor anlamadım, üç beş yıl sonra sizde boşanmış olabilirsiniz, doğal bir durum bu, bu kadar dert edilecek ne var

Yanlış anlasa ne olur? Kocanız değil, sevgiliniz değil. Takılmayın, önünüze bakın.

Adam ayrılma sebebi olarak bunu söylediyse ailesine kul köle olacak gelin arıyor gibi geldi bana. Yoksa durduk yere kimse kimsenin ailesini saygısızlık etmiyor, kadını illallah ettirmişler o da patlamış adam da kadından değil ailesinden yana olmuş. Evlenirseniz de ailem ailem olacak biri demekki

Simdi hic evlenmemis biriyle evlenip ayrila da bilirsin, Allah korusun, bu islerin garantisi yok.. Sonucta bu adamlar da ilk evliliklerinde hic evlenmemis insanlardı.. Muhim olan bosanmis-hic evlenmemis meselesi degil aslinda.. Tamamen karakter, yapi meselesi.. İkinci evliliğinde her heyecani daha guzel yasayan ve yasatan da var, ilkinde karşısındaki insanin burnundan getiren de..
Elbette dusunup sorgulayacaksin, bu bosanmis insanlari asagilamak degil.. Napicaksin yani, aa herkesin basina gelebilir deyip gozu kapali kosacak misin?
Bu adam hosuma gitmedi yalnız, cevabi cok itici geldi, sende oyle his de olusmamis anladigim kadarıyla..

boşanma sebebini sordum tabi ki bana ve aileme karşı çok saygısızdı dedi sebep buymuş dediği kadarıyla

Forumda birkaç hanımefendi var.Onları tanıdıktan sonra boşanan eşlerine hak verip boşanmış erkeklere de asla önyargılı olmamaya karar vermiştim.Eğer yukarıdaki cümlenizi okumasam size de önyargılı olmayın derdim fakat beyfendi boşanmanın tek suçunu eski eşine yüklemiş ve bir nevi onun dedikodusunu yapmış.Ne bileyim "anlaşamadık boşandık,karşılıklı hatalarımız oldu vs" dese amenna derdim ama eski eşini saygısızlıkla suçlayan bu şahıs acaba çok mu saygılı..Daha eski ilişkisine saygısı yok ve bu cümleye bakarsak , b,rlikte de olsanız ailesinin ve sizden beklentisi cok yüksek olur bence.Yani üstteki o cümle tek,sıradan bir cümle değil aslında,birçok sey anlatıyor okuyabilene.

Boşanmış biriyle evlenilmesine karşı değilim, bu kişinin kendi kabullenmesi ve toplumda daha çok aile yapısı ile alakalı bir hale geldi artık. Ama ben de olsam aynını yapardım bu durumda, çok sorunlar çıkar, senin ilkin onun ikinci mutluluğu gibi gibi. Şimdi dert etmezsin ama ya ileride?

Hepimize öyle geldi. :)))))

2 insan anlaşamayıp ayrılmış olabilir ve bu çok doğal. Çocuk olsaydı eski eşle sürekli görüşmesi gerekeceğinden aynı şeyi söyleyemezdim ama evlenip boşanmış olanın daha önce hiç evlenmemiş olanlardan ne farkı var ben anlamıyorum. Zaten normalde de tanışır tanışmaz evlenmeyeceksin ki bi tanıyacaksınız birbirinizi, huyunuzu suyunuzu öğrenmeye çalışacaksınız. Hiç evlenmemişler çok mu harika olacak bilemezsin. Tanışırsın görüşürsün huyları mı hoşuna gitmedi ayrılırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…