- 21 Eylül 2018
- 213
- 277
- 53
- Konu Sahibi limonlusakiz
-
Teşekkür ederim. Haklısınız ame zaten görüşmeleriniz hastanede olmuş belki ortam olmamıştır. Birde şöyle bir durum var ki eşimden biliyorum. Buradan da bazı arkadaşların yaptığı ön yargı onların bu durumu saklamalarına neden oluyor. Benim eşim boşandığı için kusurlu buluyordu kendini. Ve asla aşık olup evleneceğine ihtimal bile vermiyordu. Oturup konuşun anlayın dinleyin. Sonra içinizde bi 'acaba' kalmasın.O kadar şansılısınız ki hep mutlu olmanız dileğiyleama işte boşanmış olduğunu keşke ben sormadan söyleseydi cesaret edemiyorum ben galiba
keşke sorsaydım saygısızdı derken ne saygısızlığını gördün diye hiç aklıma bile gelmedi bence de kadın kolay kolay boşanmayı seçmiyor o duruma gelene kadar neler olmuştur.Amalar kafamı kurcalıyor sadece.Bosanmis bir insanim, buna ragmen bosanmis erkeklere karsi önyargım var.. Cunku -istisnalar disinda- boşanmaların sebebi çoğunlukla erkek-erkek ailesi oluyor.. Bir de, yine istisnalar disinda, bi kadin kolay kolay bosanmayi seçmiyor, bu toplumda bunu goze aldiysa cidden tak etmis oluyor..
Bosanmis olmasi degil, bosanma sebebi onemli.. Aileme saygisizdi derken icerik nedir mesela; kadin her gun onlarla olmak mi istemedi, hayatlarina karisilmasini mi istemedi, kaynanasina temizliğe gitmeyi mi kabul etmedi, neydi yani?
Iyi tanimiyorsan, aşk yoksa bu riske girmeye gerek yok..
işte bende bunu düşünüyorum sonuçta benim duyduğum heyecanları duymayabilir hevesi olmayabilir ne bileyim yani yarın öbür gün karşımda ki bekar olunca boşanmayacığımın garantisi de yok kendisini yadırgamıyorum üzüldüm gibi içim bir tuhaf
Bir erkek karısını "aileme saygısızdı, beni yok sayıyordu" diye boşamışsa meali şudur bence:Sordum kendisine neden boşandınız diye aileme ve bana karşı çok saygısızdı beni yok sayıyordu dedi bilmiyorum tabi ne kadar doğru boşanmayı kendisi istemiş
'' bir sorun yokken kadın eşini boşamaz. '' bu cümleyi hiç doğru bulmadım. Belki sorun kadındadır. Ve adam boşanmıştır. Olamaz mı?
Bak tatlı kız, 34 yaşında polis olmuş ve bir evlilik geçirmiş olgun bir erkekten bahsediyoruz, bir gün ben bir erkekle tanıştım, ben bekarım o da daha önce evlenip ayrılmıştı, neden ayrıldınız diye sorduğumda, anlaşamadık dedi, detay sorduğumda, şimdi anlatırsam onu kötülemiş gibi olurum dedi ve kısaca konu başlığı olarak çok fazla kıskandığını söyledi, o zaman onu takdir ettim, başka sebeplerden olmadı o ayrı, yani sana diyeceğim, aileme ve bana saygısızdı diyor, öncelikle kızı kötülüyor, ve aile katması, aileci bir erkekle olmaz yaşayan biri olarak söylüyorum, demek ki nasıl beklentileri vardı ki, saygısız dedi, çok gençsin girme bu topa...bilmiyordum bunu var mı böyle bi imkanım
Kızlar hepinize merhabalar kadınlar kulubünü uzun zamandır takip ediyorum yeni üye oldum aklımı,kalbimi kurcalayan durumdan dolayı fikirlerinize ihtiyacım var.Kızlar ben 26 yaşındayım ve hemşireyim çalışıyorum.Nisan ayında bir bey ile tanıştım kendisi polis.Pandemi döneminde hastaneye gelmişti o vesile ile tanıştık.34 yaşında evlenmiş ve 2.5 yıl önce boşanmış bir adam çocuğu yok.Gel zaman git zaman hastaneye gelmesi arttı numaramı istedi vermedim ilk başta o arada gelip gitmeye devam ediyor.Sadece hastaneye geldiği zaman konuşuyoruz başka iletişim şeklimiz yoktu ta ki pazar gününe kadar yine geldi numaramı istedi verdim mesajlaşırken kendisine daha önce evlilik,söz,nişan gibi durumlar oldu mu diye sordum.Evlenip boşandığını o zaman söyledi.O andan sonra iletişimi kesmek istedim.Konuşmayalım istemiyorum dedim ve şuan konuşmuyoruz.Kızlar kafam çok karışık şans vermek isterdim evlenip boşanma durumu olmasaydı eğer asla yadırgamıyorum yaşadığı durumu sonuçta doğal birşey evlenmek kadar boşanmak da doğal ama bilmiyorum korkuyorum önüme engeller çıkarsa diye ailem ne der vs vs.Bana yardımcı olun lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var.
Yanlış anlasa ne olur? Kocanız değil, sevgiliniz değil. Takılmayın, önünüze bakın.Eski eşi de öğretmenmiş görücü usulü olmuş bana da öyle geliyor ama sanki böyle suçlu gibi hissettim boşanmış insana öcü gibi baktığımı düşünmüş vs olabilir mi diye yanlış anlamasını istemiyorum
Aynen kankicanBelki burda anlatılan kocalar gibiydi o da. Karısı ailesine itaat falan etsin istiyordu? Bilemeyiz yani. Kadın boşandı belki?
Simdi hic evlenmemis biriyle evlenip ayrila da bilirsin, Allah korusun, bu islerin garantisi yok.. Sonucta bu adamlar da ilk evliliklerinde hic evlenmemis insanlardı.. Muhim olan bosanmis-hic evlenmemis meselesi degil aslinda.. Tamamen karakter, yapi meselesi.. İkinci evliliğinde her heyecani daha guzel yasayan ve yasatan da var, ilkinde karşısındaki insanin burnundan getiren de..keşke sorsaydım saygısızdı derken ne saygısızlığını gördün diye hiç aklıma bile gelmedi bence de kadın kolay kolay boşanmayı seçmiyor o duruma gelene kadar neler olmuştur.Amalar kafamı kurcalıyor sadece.
boşanma sebebini sordum tabi ki bana ve aileme karşı çok saygısızdı dedi sebep buymuş dediği kadarıyla
Anlaşmalı boşanmaya yazma detaylarıKendisinide bir kağit vardir diye dusunuyorum bosanma evraklari icerisinde. Gostermek istemezse de en azindan boyle biterdi, aklnizda kalmaz.
Hepimize öyle geldi. :)))))Adam ayrılma sebebi olarak bunu söylediyse ailesine kul köle olacak gelin arıyor gibi geldi bana. Yoksa durduk yere kimse kimsenin ailesini saygısızlık etmiyor, kadını illallah ettirmişler o da patlamış adam da kadından değil ailesinden yana olmuş. Evlenirseniz de ailem ailem olacak biri demekki
Aileci biri olabilir. Acaba kadın ne yaptı da saygısız damgası yedi?boşanma sebebini sordum tabi ki bana ve aileme karşı çok saygısızdı dedi sebep buymuş dediği kadarıyla
Ki kadın bide okumuş öğretmen olmuş yani, saygısız olacağını hiç sanmıyorumHepimize öyle geldi. :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?