- 21 Eylül 2018
- 213
- 277
- 53
- Konu Sahibi limonlusakiz
-
Bence iş karakterde bitiyor. Sizin eşiniz öyle çıkmış olabilir. Ama geneli için zorba gibi bir bir tabir kullanmanız hiç hoş değil. Bana hak verin diye bir çabam yok. Sadece eşimin de içinde olduğu bir meslek grubu için genelleme yapmanız hoş olmadı.13 yıllık ilişkim bitti asker eşiydim. 10 sene lojmanlarda yaşadım. Içlerini biliyorum. evet benim eski eşimm de öyleydi. Azıcık ilgisiz olsa telâfi etmek için elinden gelen her seyi yapar kendinden taviz verirdi. Şuan o çemberden çıktım ve artık kendinden taviz veren hiçkimseyi hayatıma sokmuyorum. Çünkü bitişleri korkunç oluyor. Bütün yükü senin omuzlarına atıyor ve " sen bana hiç değer vermedin ki , ben senin için ne fedakarlıklar yaptım vb." Diyerek seni aldatıyorlar sonra da bunu kendilerine hak görüyorlar.
Allahım bir kez daha geçmişe gitmiş olsam asla ama asla askerle evlenmezdim. Çok netim bu konuda. Ve çok üzülüyorum şuan dışardan bakınca asker ailelerine. Kusura bakmayın çok çektim asla size hak veremem. Siz de bana hak veremezsiniz.
Olayın içinde olunca anlamıyorsunuz zaten. Her şey güzel gidiyor bir sürü mücadeleyi birlikte veriyoruz falan kendinizi motive ediyorsunuz ama işin asli öyle değilmiş. Kendi hayatim için konuşuyorum.
Ayrıca geneli dedim. %100 ü demedim.
Eveeeet.Ouuuuuv kac kac... Anaci, babaci biri bu muhtemelen. Kizi kullanmak istediler, kendini kullandirtmadiysa saygisiz olmustur tabi ne olacakti baska?
Kaç kadın boşar bilmiyorum ama ben bi tanesini çok iyi tanıyorum. Peki ben size bişey sorayım. Maddi olarak hiç bir probleminiz yoksa eşiniz bir dediğinizi iki etmiyorsa siz sürekli olarak bir inatlaşma bi huzursuzluk çıkarıyorsanız eşinize eşlik görevinizi bile yerine getirmiyorsanız ve onun ailesine karşı tutumunuz asık suratınız ve eve gelen eş tarafına ait misafirleri(ayrı şehirde oldukları için yılda en fazla iki kez geliyorlar) tınlamayıp vurup kafayı yatıyorsanız ve korkma doğuya göreve giden herkes ölmez deyip kötü gününde yanında bile olmuyorsanız o adam size niye katlansın? Neden devam etsin o adam bu evlilik denen saçmalığı?
Yok görüşmeyin.keşke o an detay sorsaydım saygısızdı derken ne saygısızlığını gördünüz diye gerçekten bazen kendimi çok saf hissediyorum.Şuan görüşmüyorum zaten ama bu amalar yok mu kafamı çok kurcalıyor macera aramak istemiyorum.
Konuyu içselleştirmiyorum kesinlikle. Ama nedir bu ön yargı. Konuşmadan tanımadan. Hele biz hiç bir şekilde muhattap olmamışken kendi kötü olaylarımız üzerinden değerlendirip iyi ya da kötü nasıl bu kadar kolay değerlendirebiliyoruz onu anlamıyorum. İllede evlensin demiyorum ama insanların kendini ıspatlamalarına ya da ifade etmelerine imkan verilmeli diyorum.Bir şey soracağım.
Siz boşanmış çocuklu biriyle evlenmişsiniz.
Mutlusunuz. ne güzel..
Allah bozmasın..
Peki niye ısrarlı şekilde konuda tercih edilmeyen adamı savunuyorsunuz ki?
Adam eşiniz gibi biri değildir.
Konuyu bu kadar içsellestirmeyin.
saygısızlığını görmedim inanın sadece çok ısrarcıydı en başından beri ben çözemedim bu adamı yaEveeeet.Ek olarak, 26 yaşında gencecik kadın konu sahibi. Herif 34 yaşında. Çakal gibi geldi bana. Kendi yaşındaki kadınlar gözüne bakmayla anlarlar adamın kumaşını. Herif resmen gözü açılmamış kedi yavrusu arıyor.
Bence iş karakterde bitiyor. Sizin eşiniz öyle çıkmış olabilir. Ama geneli için zorba gibi bir bir tabir kullanmanız hiç hoş değil. Bana hak verin diye bir çabam yok. Sadece eşimin de içinde olduğu bir meslek grubu için genelleme yapmanız hoş olmadı.
Hemen kapılmayın. Didik didik edin, gerekirse eski eşini bulun görüşün. Evlenmek, bir adam ile bir eve girmek kolay değil. İnsanlar ev arkadaşı ile papaz oluyorlar, kaldı ki eşiniz yapacaksınız adamın birini.saygısızlığını görmedim inanın sadece çok ısrarcıydı en başından beri ben çözemedim bu adamı ya
Buradaki konulara ne kadar benziyor söylediği. En olmayacak şeylerden biri iyiki sormuşsunuz o da basireti bağlanmış heralde ki itiraf etmiş . Buradaki konulardan dolayı önyargımız mı oluştu bilmiyorum ama bunu görünce direkt eşini savunmayan ailesinize ezdiren çekirdek aile olgusu oluşmamış biri canlandı gözümdeSordum kendisine neden boşandınız diye aileme ve bana karşı çok saygısızdı beni yok sayıyordu dedi bilmiyorum tabi ne kadar doğru boşanmayı kendisi istemiş
Bir de genç olacak, gözü açılmamış olacak.Burada birçok öğretmen konu açıyor. Büyük bir kısmının derdi hem çalışan hemde ev hanımı muamelesi görmesi ve maaş kartının eşi tarafından talep edilmesi. Belki kadından maaş kartını talep etti alamayıncada beni saymıyordu diye kılıf uyduruyor. Sizde çalışan birisiniz bence adamın kriteri çalışan bir kadınla evlenmek
Bulaşmayın derim bi erkek eski eşini kötülemesi dogru degil bence yaşandı bitti anlaşamadk diyeblrdi bence farklı sebeplee olablr önünüze bakınSordum kendisine neden boşandınız diye aileme ve bana karşı çok saygısızdı beni yok sayıyordu dedi bilmiyorum tabi ne kadar doğru boşanmayı kendisi istemiş
Teoride dediklerinizin haklılık payı var..Konuyu içselleştirmiyorum kesinlikle. Ama nedir bu ön yargı. Konuşmadan tanımadan. Hele biz hiç bir şekilde muhattap olmamışken kendi kötü olaylarımız üzerinden değerlendirip iyi ya da kötü nasıl bu kadar kolay değerlendirebiliyoruz onu anlamıyorum. İllede evlensin demiyorum ama insanların kendini ıspatlamalarına ya da ifade etmelerine imkan verilmeli diyorum.
evet zaten olmaz diye söyledim kendisine saygı duydu sadece hemen karar verme dedi bende kararlı olduğumu söyledim olmaz diye benim yerimde sen olsan ne yapardın diye de sordum verdiği cevap ben eski eşiyle iletişimi var mı tamamen bitirmiş mi gibi faktörlere bakarım dedi sonrası problem olmaz dedi bence ben safım yaL limonlusakiz
Öncelikle neden boşanmış bu soru içinizi çok kurcalar. Aileme saygisizdi beni yok sayıyordu nun içinde herşey barinir, maddi manevi.
Genelde öğretmen bayanların cazibesi maalesef her zaman maaşı olmuştur sonra yarım gün çalışır gelir kayinvalidesine hizmet eder akşam olunca da evine gider evinin işini görür düşüncesi yoğundur.
" Büyük yanlıştir ama malesef beklenen de bu oluyor çoğunda"
Aile genelde maaşlı bir gelin bulunca ver oğlum ver oluyor, eh iki pohpoh kadın çalışıp evi geçindirir oğlan da anasına babasına bakar ( bunun aksi de vardır ama gördüğüm çoğu böyle)
Eğer kanım ısındı sevdim derseniz hiç arkanıza bile bakmadan kaçın
Aşıkim ölüyorum bitiyorum diyorsanız pişmanlık duymamak için bir deneyin ama çok düşük bir ihtimal .
Kendinize macera aramayın.
Olmayanı oldurmaya çalışmayın.
Birde içinize sinse acaba diye düşünmezsiniz
Aynen toy ariyor. Gozu acilmamis kedi yavrusu cuk bir tabir oldu..Eveeeet.Ek olarak, 26 yaşında gencecik kadın konu sahibi. Herif 34 yaşında. Çakal gibi geldi bana. Kendi yaşındaki kadınlar gözüne bakmayla anlarlar adamın kumaşını tabi. Herif resmen gözü açılmamış kedi yavrusu arıyor.
Mesala benim eski eş,neden boşanıyorsunuz diye soranlara (kendi çevresine,arkadaş ortamina)anlaşamadık, ayrılıyoruz , halbuki ALDATTI ,işte bilmeyenlere yutturursa,çok çok iyi düşünmen lazımBelki gercekten oyledir ama ya oyle degilse?der mi karimi aldattim ya da siddet uyguladim ondan bosandik..o yuzden diyorum zaten oyle yogun duygulariniz yok,soyle mi yapsaydim boyle mi yapsaydim diye artik dusunmeyin.
Evlenmek gibi bosanmak ta gayet dogal. Ocu gibi bakmak degil de istemeyebilirsin bekar bir insan olarak. Bu gayet dogal. Anlayisla karsilamasi gerek.. Hic suclu hissetme.Eski eşi de öğretmenmiş görücü usulü olmuş bana da öyle geliyor ama sanki böyle suçlu gibi hissettim boşanmış insana öcü gibi baktığımı düşünmüş vs olabilir mi diye yanlış anlamasını istemiyorum
Boşver ozaman kimbilir ne olduSordum kendisine neden boşandınız diye aileme ve bana karşı çok saygısızdı beni yok sayıyordu dedi bilmiyorum tabi ne kadar doğru boşanmayı kendisi istemiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?