• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış hanımlara sorum

Ortak bı evimiz var. Evimizi kiraya verelim dedik gelirini çocuğa artı nafaka diye düşündük. Ev de kendi üstümüze değil annesinin üstüne. . Ailemin yanına gitme sebebim en çok kızım için . Yani tek olarak devam etmek istemediğim için. Ailemde tek bırakmaz çünkü. Ailemin evine gittiğimde evet kızıma ait bir oda var. Şuan dolu oda ama dönüştürüruz odayı. Buda sorun değil. İşte ben kendimden ziyade en çok çocukla ilgili isteklerde bulundum . Dediğiniz gibi okul hayatı, aktiviteler vs çocuğun tüm maddi giderleri açısından isteklerde bulundum. Kendim zaten işe girip calisicam. Evde duramam . Eşim ve ailesi kötü insanlar değil torunlarina da düşkünler. Yani umarım kotu sonuxlanmaz . İnsanoğlu bu şaşar beşer demişler ama hiç öyle durumlarimiz olmadı. Kotu de olmadım ailesiyle. Ailesinin bana maddi açıdan destek olacağını da biliyorum torunları açısından . Karışık işler ve açıkçası ne yapacağımı kestiremiyorim süreç icersiinde
Evde duramam diyorsunuz ama yıllardır durmussunuz . Suan o çocuğu pat die götürüp bırakıp işe bakmanız doğru olmaz . Çocuğun bu süreci nasıl atlatacağını kestirebiliyor musunuz belki çocuk zor günler geçirecek içine kapanacak hemen hayata atılacam die çocuğunuza ömürlük travmalar bırakabilirsiniz farkında olmadan . Şuan böyle düşünüyorsunuz ama sizde bi boşluk yaşayacaksınız sonuç olarak bir düzen kolay kurulmuyor Rabbım yardımcınız olsun umarım söylediğiniz kadar kolay atlatırsınız bu süreci

Haksızsınız demiyorum..ama boşandıktan sonra da çocuğu sahilde yine siz gezdireceksiniz,parkta siz oynatacaksınız..şunun üzerine düşünün,evlendikten sonraki
hayatım mı iyi,yoksa boşandıktan sonra mı daha iyi olacak?
Evet yine ben yapacağım ama en azından şunu diyebilirim ki. Bunları yapmasını beklediğim bi eşim yok. Zaten yalnızdım. Kafamın daha rahat olacağını hissediyorim

Çünkü ilk alacagimiz zaman kredi odemesinde faiz çok yüksek çıkıyordu eşimin ustune bı mal varlığı olmadığı için. Bu yüzden annesinin üstüne yaptık
Yerinizde olsam bunun değişmesini isterdim. Boşandıktan sonra kayınvalidenin malı üzerinde bir hakkınız olmaz. Vermiyoruz deseler vermezler. Evi satıp parayı bölüşün yada tapu ortak olsun.

Evde duramam diyorsunuz ama yıllardır durmussunuz . Suan o çocuğu pat die götürüp bırakıp işe bakmanız doğru olmaz . Çocuğun bu süreci nasıl atlatacağını kestirebiliyor musunuz belki çocuk zor günler geçirecek içine kapanacak hemen hayata atılacam die çocuğunuza ömürlük travmalar bırakabilirsiniz farkında olmadan . Şuan böyle düşünüyorsunuz ama sizde bi boşluk yaşayacaksınız sonuç olarak bir düzen kolay kurulmuyor Rabbım yardımcınız olsun umarım söylediğiniz kadar kolay atlatırsınız bu süreci
Evet tabiki en çok çocuğum için zaten. Neden durdum su zakana kadar evde çocuğumla ilgilenbilmek için. Şöyle ki bnm kızım babasıyla aktif yaşam süren bı çocuk degil. Babasıyla vakit geçiren bı cocik değil. Evet bana da çok düşkün ama bu sene okula başlayacak nasipse. Süreci idare ederim diye düşünüyorum. Dediğim gibi bizim tek sorunlarımız kişisel . Ölmüş bir evlilik. Bundan kurtulmak istiyorumm o da bende

Yerinizde olsam bunun değişmesini isterdim. Boşandıktan sonra kayınvalidenin malı üzerinde bir hakkınız olmaz. Vermiyoruz deseler vermezler. Evi satıp parayı bölüşün yada tapu ortak olsun.
Evet öyle konuşmuştuk ailesiyle de. Biz önceden de çok boşanma aşamasında gelmiş sonradan yolumuza devam etmiştik. Bu vakitlerde bu durumu konuşmuştuk ailesiyle de.

Evet tabiki en çok çocuğum için zaten. Neden durdum su zakana kadar evde çocuğumla ilgilenbilmek için. Şöyle ki bnm kızım babasıyla aktif yaşam süren bı çocuk degil. Babasıyla vakit geçiren bı cocik değil. Evet bana da çok düşkün ama bu sene okula başlayacak nasipse. Süreci idare ederim diye düşünüyorum. Dediğim gibi bizim tek sorunlarımız kişisel . Ölmüş bir evlilik. Bundan kurtulmak istiyorumm o da bende
Hersey gonlunuzce olsun umarım daha güzel bi hayat sizi bekliyor olur kızınızla birlikte

Hersey gonlunuzce olsun umarım daha güzel bi hayat sizi bekliyor olur kızınızla birlikte
İnşallah . Ben güzel olacağına inanıyorum. Çünkü gerçekten artık zoruma gitmeye başladı. Hemde çok uzun yıllardır zoruma gidiyordu. Sindirdimm . Simdirdigimi zannederken de tükendim. Böyle ömür hecirmek istemediğimi çok iyi biliyorum. Evet zor olucak ama en azından tek başımayım. Başımın caresine bakmak zorundayım diyebilicem. Öteki türlü eşten bmseni anlamasini beklemek. Görmesini beklemek beni yeterince tukettii

Bacım niye boşanıyorsun,ortada bi sorun da yokmuş,çocuk biraz büyüyene kadar her evlilikte oluyor bunlar..Boşanmak kolay mı sanıyorsun? Hele ki kadın için,bi işin ,mesleğin de yokmuş..çocuklu ,işsiz bir kadın için hayat kolay mı olacak?sen boşanınca hemen de bulur evlenir,bu hep böyle olur..sen çocuğunla hayatın zorluklarıyla başbaşa kalırsın...
Bu arada evlensin gerçekten derdim degil

Sizi yoran şey ne oldu anlayamadım doğrusu ama bence siz boşanmadan evvel önce TEK BAŞINIZA BİR TÂTİLE GİDİP (şöyle 3-4 hafta) KAFAYI TOPLAYIN!

Bu kadar güvenilir, maddi kaygı yaşatmayan ve ilgili bir adam târif ediyorsunuz. Ailesi deseniz muhteşem. Belki sadece çok yorgundunuzdur. Hem kızınızda babasıyla vakit geçirir.

Akabinde kesin kararlıysanız da ‘ben nafaka istemiyorum’ falanları geçin bence. Anlaşmalı boşansanız bile ‘iş bulana değin’ gibi bir ibâreyle talep edin en azından.

@siyah Palto’nun bütün anlattıkları çok doğru ve hiç de ender rastlanan durumlar değil. Gözden uzak gönülden ırak olunuyor hızlıca.
Bu arada ilgili değil. Sadece maddi zorluk yasatmadi bana. Ailesi de iyi insanlar kötülüklerini görmedim.

İnşallah . Ben güzel olacağına inanıyorum. Çünkü gerçekten artık zoruma gitmeye başladı. Hemde çok uzun yıllardır zoruma gidiyordu. Sindirdimm . Simdirdigimi zannederken de tükendim. Böyle ömür hecirmek istemediğimi çok iyi biliyorum. Evet zor olucak ama en azından tek başımayım. Başımın caresine bakmak zorundayım diyebilicem. Öteki türlü eşten bmseni anlamasini beklemek. Görmesini beklemek beni yeterince tukettii
Keşke en başında evliliğin ilk birinci yılında bunları görür görmez konuşup çocuk yapmak yerine yolları ayırsaymışsınız

Keşke en başında evliliğin ilk birinci yılında bunları görür görmez konuşup çocuk yapmak yerine yolları ayırsaymışsınız
Ah keşke. Çok pişmanım. Pişmanlık duyduğum o kadar şey var ki. Ben çok severek evlendim. Çok sevince benim gözüme perde iniyor ve ben görmüyorum. Aslında sevgiliyken de problemler yaşayan cifttik. Çok icimd attim. Ama kendim ettim . İnsan olarak iyi bir insan eşim ama eş olarak beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Ben evlenirken yalnız kalacagimi. Ve hatta artık yalnız kalmak isteyeceğimi düşünmezdim. Çok sevmistim eşimi . Herseyim eşim olmustu benim. Şuan bu donustugum kişiye çok sasiriyorum. Tek taraflı yargilammaz kimse ama inan ki. O kadar berrak ve net insamimdir ki. Çok verdim kendimden. O istiyor diye vazgectigim çok şeyler oldu. Ama o benim için inancki biraz mutlu olayım diye hiç bişey yapmadi. Mutsuzum ben artikm ve kızıyorum eşime. Beni tek nirsktigi için. Sürekli ben didinip durmusum. O hiç didinmemis bemim için. Şimdi o perde kalkınca gördüm herşeyi

Bu arada evlensin gerçekten derdim degil
Canım ,40 yaş üstüyüm ,tecrübelerimize,gördüklerime göre söylüyorum..Boşanmak falan bunlar çok büyük kararlar..inan ki sonunda hep kadın mağdur oluyor,adamlar çöpsüz üzüm hayatlarına devam ediyorlar..hele iyi bir mesleğin yoksa çok daha zor..hele kız çocuğun var,daha dikkat edeceksin,karşına biri çıksa ona evladını güvenebilecek misin?ve daha bi sürü sorunlar...dayak,ihanetler yoksa biraz sabır ,çabayla ,taktiklerle birşeyleri yola koymak daha mantıklı..üstelik öncesinde sevgiliymişsiniz,illahaki bi bağınız vardır..Bu arada işe de girersin..Bu adam rahata alışmış,çocuk stresine gelemiyor sanki..ne diyeyim hakkınızda hayırlısı artık.

Ah keşke. Çok pişmanım. Pişmanlık duyduğum o kadar şey var ki. Ben çok severek evlendim. Çok sevince benim gözüme perde iniyor ve ben görmüyorum. Aslında sevgiliyken de problemler yaşayan cifttik. Çok icimd attim. Ama kendim ettim . İnsan olarak iyi bir insan eşim ama eş olarak beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Ben evlenirken yalnız kalacagimi. Ve hatta artık yalnız kalmak isteyeceğimi düşünmezdim. Çok sevmistim eşimi . Herseyim eşim olmustu benim. Şuan bu donustugum kişiye çok sasiriyorum. Tek taraflı yargilammaz kimse ama inan ki. O kadar berrak ve net insamimdir ki. Çok verdim kendimden. O istiyor diye vazgectigim çok şeyler oldu. Ama o benim için inancki biraz mutlu olayım diye hiç bişey yapmadi. Mutsuzum ben artikm ve kızıyorum eşime. Beni tek nirsktigi için. Sürekli ben didinip durmusum. O hiç didinmemis bemim için. Şimdi o perde kalkınca gördüm herşeyi
Aslında kendıne de kızacağınız bi durum yok siz bile bile lades yapmışsınız . Baştan belliymiş aşkım gözü kördür derler görmüş ama görmezden gelmişsiniz

Umarım ya. Zorlanacağim ama en azından dicemcki tek başına zorlaniyorumm .
Eşten destek görmemek zor gerçekten, anlıyorum sizi. Ama tek başına çocuk büyütmekte zor. Şuan eşim şehir dışında, iki çocukla kafayı yiyorum evde. Bu saatte bebek sallıyorum, uykusuzluktan beynim zonkluyor, Sabahta erkenden kalkıp büyük ogluma kahvaltı hazırlamam lazım. Çay denlemistim ama içemedim. Keşke her annenin yanında destek olacak insanlar olsa 😢

Aslında kendıne de kızacağınız bi durum yok siz bile bile lades yapmışsınız . Baştan belliymiş aşkım gözü kördür derler görmüş ama görmezden gelmişsiniz
Evet evet basindan belliydi aslında. Cekecegimiz varmış. Bu arada teşekkür ederim bu kadar yazdığınız icinm öyle iyi geldi ki biriyle konuşmak. Ben normalde kimseyle bişey konuşamam kendimle ilgili. Burda tanimadigim bı insanla komusmak bana öyle güzel geldi ki. Allah da sizin gonlumuze göre versin:)

Back
X