Boşanmış kadın olmak

Baskasinin ozelini paylasmak o kisiye dusmezdi. Geveze ve dedikoducu oldugunu gostermis.
Ben de bosanmis biriyim ancak kadinlarimizin bosanirken gosterdigi ayni cesareti etrafina soylerken neden gosteremedigini anlayamiyorum. Sanki sucmus gibi neden saklanir ki, ya da defolu imis gibi. Bekar ve ozgur bir kadin oldugunu haykirmak, kutlamak... bizler neden erkekler gibi bunu yapamiyoruz..
Hayatinda yaptigin bu yeni baslangicta cok mutlu olmani dilerim. Artik kimin ne dusundugunu dusunmeyi birakip kendi istedigin gibi yaşa lutfen. Bosanmak ayip degil.

Herkese iyi akşamlar diliyorum. Sorunum şu ki önceden tanıştığımız biriyle aynı firmada çalışıyoruz. Benim boşandığımı biiliyordu kimseye söylememesi konusunda uyarmıştım. Ancak anlatmadığı kimse kalmamış. (Duyulmasını istememe sebebim daha önce aynı durumda olan bir kadına kafayı takan bir personel olmuş bu firmada. Adamı başka şubeye göndermişler ancak çekindim işte) Anlatan kişi de 5 yıllık evli 2 çocuğu var. Herkesin dedikodu edeceğini bile bile anlatmış bir de ben kimseye anlatmadım deyip yüzüme gülüyor. Yani yapacak bir şey yok sonuçta herkesin başına gelebilir neler okuyoruz,neyine güvenip de yaralı bir insanı dedikodu malzemesi yaptı anlamıyorum
Ne kadar insan(!) olduğunu öğrenmiş olmuşsunuz o şahsın, hiç üzülmeyin iletişimi minimuma indirin, canı cehenneme. Ama dedikodudan korkmayın bu kadar, siz güçlü olduğunuzu bunun size ezik hissettirmediğini tavırlarınızla belli edin yeter. Boşanmış bir sürü insan var bunda rahatsız hissedilecek bir şey yok

Sır verme dostuna, dostun söyler dostuna demişler. Ya hiç söylemeyecektiniz. Ya da bir kişiye söylediyseniz herkese siz söyleyecektiniz. İş yerinde sır olmaz varsa da ben denk gelmedim. Boşanmış olmanız size daha dik duruş sergiletecek emin olun. O yüzden öğrenmişler öğrenmemişler söylemiş söylememiş takılmayın.
Ben söylemedim aslında. Komşumuzdu kendisi. Ordan biliyor

Baskasinin ozelini paylasmak o kisiye dusmezdi. Geveze ve dedikoducu oldugunu gostermis.
Ben de bosanmis biriyim ancak kadinlarimizin bosanirken gosterdigi ayni cesareti etrafina soylerken neden gosteremedigini anlayamiyorum. Sanki sucmus gibi neden saklanir ki, ya da defolu imis gibi. Bekar ve ozgur bir kadin oldugunu haykirmak, kutlamak... bizler neden erkekler gibi yapamiyoruz..
Hayatinda yaptigin bu yeni baslangicta cok mutlu olmani dilerim. Artik kimin ne dusundugunu dusunmeyi birakip kendi istedigin gibi yasa lutfen. Bosanmak ayip degil.
Diğer kadına yapılanları duyunca başıma bir şey gelmesinden çekindim açıkcası. Her gün neler okuyoruz😔

Ne kadar insan(!) olduğunu öğrenmiş olmuşsunuz o şahsın, hiç üzülmeyin iletişimi minimuma indirin, canı cehenneme. Ama dedikodudan korkmayın bu kadar, siz güçlü olduğunuzu bunun size ezik hissettirmediğini tavırlarınızla belli edin yeter. Boşanmış bir sürü insan var bunda rahatsız hissedilecek bir şey yok
Bende öyle düşünüyorum. O kişiyle devam etseydim asıl o zaman rahatsız olurdum

Namussuzluk yapmamışsın helalinle evlenmişsin başın önde olmasın hırsızlık yapmadın üstte bir üyenin dediği gibi fahişelik yapmamışsın. Bırak gülenler utansın. Dünyanın binbir türlü hali var ilerde onlarda boşalabilir. Kuzenim 3. Evliliğini yaptı şuanda çok mutlu ikizleri var. İlk eşi öldü diğer eşi aldattı. Bu eşiyle çok mutlular. Sende evlenirsin hiç merak etme 😊 yeter ki doğru insan olsun hayırlısı olsun gerisi boş
Kuzenim özgüvenliydi kiloluydu şuanda 3. Evliliği. Onun kilosuyla boşanmışlığı ile dalga geçenler vardı o hiç takmıyordu ağızlarının payını verdi hep
Sizde namusunuzla evlenmişsiniz ayrılmışsınız sakın üzülmeyin. Bırakın onlar üzülsün akılsızca güldüklerine.
Çok sevindim inş hep mutlu olur☺🤲 Maalesef kimsenin garantisi yok ama sanki onlar mükemmelmişcesine(!) eğleniyorlar sanırım

Diğer kadına yapılanları duyunca başıma bir şey gelmesinden çekindim açıkcası. Her gün neler okuyoruz😔
Ne yapilabilir ki? Eger o kalipta biriyse zaten sen evli olsan da olmasan da yapar. Cunku en fazla yuzde elli sansim var der. En kotu red edilirim diye dusunur. Baktin oyle biri cikti karsina, tum iletisimi kesersin olur biter. Sen izin vermedikten sonra kimse birsey yapamaz. Bu da senin evli ya da bekar olmanla alakali degil, o kisi karaktersizse emin ol herkese oyledir, medeni durumla alakasi yok bu durumun. Sen net olup gereken tavri koyduktan sonra birsey yapamazlar.

Ne yapilabilir ki? Eger o kalipta biriyse zaten sen evli olsan da olmasan da yapar. Cunku en fazla yuzde elli sansim var der. En kotu red edilirim diye dusunur. Baktin oyle biri cikti karsina, tum iletisimi kesersin olur biter. Sen izin vermedikten sonra kimse birsey yapamaz. Bu da senin evli ya da bekar olmanla alakali degil, o kisi karaktersizse emin ol herkese oyledir, medeni durumla alakasi yok bu durumun. Sen net olup gereken tavri koyduktan sonra birsey yapamazlar.
Bahsettiğim diğer kadının evine gidiyormuş gece yarılarında adam,kapısına dayanıyormuş yani 😒 Kadının mahallesinde adını çıkartmaya çalışmış kadıncağız işten ve şehirden ayrılarak kurtulmuş

Arada çocuk yoksa ha sevgilinden ayrılmışsın ha imza attığın birinden ne farkeder ? Boşandık diye başka bir boyuta mı geçiyoruz ki ? Tek farkı tabi iki kişide boşanma konusunda aynı fikirleri taşımıyorsa resmi bağ olduğundan kurtulması zor. Aksi halde o da kolay. Bende boşandım ama hissiyatta sevgiliden ayrılmışım ya da kocadan bi farkını göremiyorum ben . Boşandım mı boşandım kime ne yav .

Aynı kişiye sevgilim var de o haberi yaysın iş yerine :D Sonra haber sana gelince seni denemek için söyledim beni şaşırtmadın dersin :D erkekleri de uzak tutmuş olursun :D

Herkese iyi akşamlar diliyorum. Sorunum şu ki önceden tanıştığımız biriyle aynı firmada çalışıyoruz. Benim boşandığımı biiliyordu kimseye söylememesi konusunda uyarmıştım. Ancak anlatmadığı kimse kalmamış. (Duyulmasını istememe sebebim daha önce aynı durumda olan bir kadına kafayı takan bir personel olmuş bu firmada. Adamı başka şubeye göndermişler ancak çekindim işte) Anlatan kişi de 5 yıllık evli 2 çocuğu var. Herkesin dedikodu edeceğini bile bile anlatmış bir de ben kimseye anlatmadım deyip yüzüme gülüyor. Yani yapacak bir şey yok sonuçta herkesin başına gelebilir neler okuyoruz,neyine güvenip de yaralı bir insanı dedikodu malzemesi yaptı anlamıyorum
Terbiyesızlık yapmış .Onamı düşmüş .Utanılacsk bişey yok .Bende boşandım .Şu bir gerçek boşanmış bir bayan oldugunda ınsanlar çok guzel ıftıra atabılıyorlar .Mesela gecen bir konu açtım .12 yıldır tanıdıgım ve bana ılgısı olan bır erkek 4 yıl once benım boşandıgımı duymuş .Ben evlendıgımde o kendı yoluna ben kendı yoluma gıtmıstım.Ben evlendıkten sonra oda evlenmıs .Ama bolandıgımı duydugunda tekrar bir sekılde bana ulaştı .Evlı oldugunu da soylemedı bana .Bebde araştırmadım .Çünkü beynım o kadar doluydukı .Sonra bı ara sevgılı olduk .Bişeylerı oturtamadım beynımde ayrıldık .Ama sureklı yazdı baglantıyı hiç koparmadı .Bende evlı oldugunu ogrendım calıştıgım iş yerınde sistemlerımden.Kadına anlattım durumu .Burada benım be psıkolojımın bozuklugu kaldı ,Ne nıyetımın kotu oldugu .Bırde guzelce benı şikayet ettı karısı işımden olmak uzereyım.Cunku nasıl ogrendıgımı tahmın ettı o pislık kocası .Yaptıgım suc bılıyorum.7 yıllık emegımden tazmınatsız cıkacagım .Kadın once kocasının koktugunu ,çalışmadıgını yıllarca kendının ona bsktıgını soyledı .Sonra bana sen dulsun tabi senınle konuşur ,psıkolojın bozukmuş dedı .Yani boşanmanı anlatmak ıstemeyebılırsın.Insanlarımızın aklı degısık çalıştıgı ıcın .Sen anlatmak ıstersen anlatırsın .O ınsanın suratına bıle bakma .Bazıları bakar ama suratına pişkin pişkin hiç bir şey olmamış gibi ole ınsanlarla devam eder .Benım yapımda yok mesela .

Ya Allah aşkına artık herkes boşanmış, bu kadar mesele olacak bir şey değil. Yeni dedikodu bulunca sizi kimse konusmaz merak etmeyin

Back
X