Boşanmış kadın olmak

Ben boşanmış olduğumu lafı geçerse eğer söylüyorum, çünkü bu durum benim için taşınmak gibi, iş değişikliği gibi bir olay sadece. zayıf noktam, yaralanabileceğim bir şey değil. hayıflanmak için evliliğimde yaşadığım sorunlardan falan bahsederim hatta. siz de kafanızda normalleştirirseniz daha az üzülürsünüz. insanlara dedikodu olsun, bu gün boşanmanı konuşurlar yarın başka şeyi.
Tabiki. Tek konuştukları boşanma olayi değil elbet😒 Ben zaten ikiyüzlü kişiye sinirliyim

Herkese iyi akşamlar diliyorum. Sorunum şu ki önceden tanıştığımız biriyle aynı firmada çalışıyoruz. Benim boşandığımı biiliyordu kimseye söylememesi konusunda uyarmıştım. Ancak anlatmadığı kimse kalmamış. (Duyulmasını istememe sebebim daha önce aynı durumda olan bir kadına kafayı takan bir personel olmuş bu firmada. Adamı başka şubeye göndermişler ancak çekindim işte) Anlatan kişi de 5 yıllık evli 2 çocuğu var. Herkesin dedikodu edeceğini bile bile anlatmış bir de ben kimseye anlatmadım deyip yüzüme gülüyor. Yani yapacak bir şey yok sonuçta herkesin başına gelebilir neler okuyoruz,neyine güvenip de yaralı bir insanı dedikodu malzemesi yaptı anlamıyorum

ben sizin yerinizde olsam hiç kimseyi bu şekilde tembihleyip normal olan bir durumu gereksiz yere acıklı hale getirmezdim.
Boşanmış olmak bekar olmak evli olmak bunlar dedikodu malzemesi değil olamaz. Dedikodunuz yapılıyormul gibi hissetmenize gerek yok. Bu insannın özellikle millete anlatması ne kadar gereksizse sizin saklama çabanız gereksiz.
o personel de birine boşanmış diye kafayı takmamıştır. Bekar birinin de başına bu gelebiliyor. Evlinin de gelebiliyor.
Silkelenin bir, yaralı modundan çıkın lütfen.

Terbiyesızlık yapmış .Onamı düşmüş .Utanılacsk bişey yok .Bende boşandım .Şu bir gerçek boşanmış bir bayan oldugunda ınsanlar çok guzel ıftıra atabılıyorlar .Mesela gecen bir konu açtım .12 yıldır tanıdıgım ve bana ılgısı olan bır erkek 4 yıl once benım boşandıgımı duymuş .Ben evlendıgımde o kendı yoluna ben kendı yoluma gıtmıstım.Ben evlendıkten sonra oda evlenmıs .Ama bolandıgımı duydugunda tekrar bir sekılde bana ulaştı .Evlı oldugunu da soylemedı bana .Bebde araştırmadım .Çünkü beynım o kadar doluydukı .Sonra bı ara sevgılı olduk .Bişeylerı oturtamadım beynımde ayrıldık .Ama sureklı yazdı baglantıyı hiç koparmadı .Bende evlı oldugunu ogrendım calıştıgım iş yerınde sistemlerımden.Kadına anlattım durumu .Burada benım be psıkolojımın bozuklugu kaldı ,Ne nıyetımın kotu oldugu .Bırde guzelce benı şikayet ettı karısı işımden olmak uzereyım.Cunku nasıl ogrendıgımı tahmın ettı o pislık kocası .Yaptıgım suc bılıyorum.7 yıllık emegımden tazmınatsız cıkacagım .Kadın once kocasının koktugunu ,çalışmadıgını yıllarca kendının ona bsktıgını soyledı .Sonra bana sen dulsun tabi senınle konuşur ,psıkolojın bozukmuş dedı .Yani boşanmanı anlatmak ıstemeyebılırsın.Insanlarımızın aklı degısık çalıştıgı ıcın .Sen anlatmak ıstersen anlatırsın .O ınsanın suratına bıle bakma .Bazıları bakar ama suratına pişkin pişkin hiç bir şey olmamış gibi ole ınsanlarla devam eder .Benım yapımda yok mesela .

siz bekar olsaydınız da başınıza bunlar gelebilirdi farkında mısınız?
Sen dulsun tabi senle konuşur demezdi, başka laf bulurdu sizi karalayacak o eş kişisi.
Ayrıca adamın evli olduğunu öğrendikten sonra sessizce ylunuza devam etmek yerine olayı deşen siz olmuşsunuz. Bir kadıj aldatıldığını hissetmez mi? Eminim ilk de değildir bu. Aman ben söylemeyeyim benden olmasın sonları diyeceğinize kadınla yüz göz olmuşsunuz. Bence çok çirkin yaptığınız kusura bakmayın ama :(

Yorumuma verdiğiniz destek için tüm güçlü kadınlar adına teşekkür ederim. İlk evliliğimi 31 yaşında yaptım, 2,5 yıl sürdü. Çok aşık olarak evlendim, eski eşim camiada bilinen bir yöneticiydi. Kül kedisi masalı yaşayacağımı sandım, evimde yardımcılarım, limitsiz kredi kartlarım vardı. Ama evliliğim boyunca psikolojik şiddet gördüm, anlatmakla bitmez. 34 yaşında boşandım, ne nafaka ne tazminat istemedim, hepsini bir tarafına sok dedim, baba evine döndüm, kendime ait bir odam bile yoktu, salonda uyuyordum, tam 5 yıl “dul” kaldım. Bu süreçte beni yoklamayan adam kalmadı! Bana ilgisi olan herkese baştan ciddi ilişki şartı koydum, “en fazla 2 ay tanıma süresi veririm, evlilik potansiyeli görmezsem sürdürmem” dedim. Çoğu kaçtı :) şimdi neredeyse 40 yaşındayım, yaklaşık 4 ay önce eşimle tanıştım. Eşim İngiliz, benden 3 yaş küçük ve daha önce hiç evlenmemiş. İlk görüşte aşık oldum ama 5 yıl boyunca Türk erkeklerinden gördüğüm muamele yüzünden umutsuzdum. Pandemi sürecinde evlendik, ailesi Londra’dan apar topar yetişti. İlk eşim bana “sende prenses sendromu var” derdi, şimdiki eşim “sen prensessin” diyor. Birine bekaretimi, en güzel yıllarımı, hayallerimi verdim, yaranamadım. Diğerine hiçbir şey veremedim, beni sadece ben olduğum için sevdi. Yıkılan her hayalde kendime şunu dedim “50 katlı binan yıkılsa 55 katlısını yapacaksın, düştüğün yerden avuç dolusu toprakla kalkacaksın” Bir de çok dua ettim, Rabbim beni terk etmedi, unutmadı çok şükür. Canı gönülden dilerim, hayat hepimize gülsün 🙏🏻❤️
mutluluklar dilerim fakat yine de "bekaretimi verdim.." deyişini biz güçlü (!) kadınlar olarak kullanmayı bıraksak keşke, kullandığımız tabirler dilimiz bilinçaltımızı ele verir çoğunlukla. önce dilimize dikkat ederek böyle bir kavramı hiç tercih etmeyerek işe başlayabiliriz.

mutluluklar dilerim fakat yine de "bekaretimi verdim.." deyişini biz güçlü (!) kadınlar olarak kullanmayı bıraksak keşke, kullandığımız tabirler dilimiz bilinçaltımızı ele verir çoğunlukla. önce dilimize dikkat ederek böyle bir kavramı hiç tercih etmeyerek işe başlayabiliriz.
Genç kızken dahi bekarete anlam yüklemedim inanın, erkekler için de bir değer vesilesi değil, buna işaret etmek istedim. Eleştirinizde haklısınız yoksa, sevgiler ❤️

Herkese iyi akşamlar diliyorum. Sorunum şu ki önceden tanıştığımız biriyle aynı firmada çalışıyoruz. Benim boşandığımı biiliyordu kimseye söylememesi konusunda uyarmıştım. Ancak anlatmadığı kimse kalmamış. (Duyulmasını istememe sebebim daha önce aynı durumda olan bir kadına kafayı takan bir personel olmuş bu firmada. Adamı başka şubeye göndermişler ancak çekindim işte) Anlatan kişi de 5 yıllık evli 2 çocuğu var. Herkesin dedikodu edeceğini bile bile anlatmış bir de ben kimseye anlatmadım deyip yüzüme gülüyor. Yani yapacak bir şey yok sonuçta herkesin başına gelebilir neler okuyoruz,neyine güvenip de yaralı bir insanı dedikodu malzemesi yaptı anlamıyorum
Siz boşandığımı kimseye söyleme derseniz aksine belediyeye ilan verirler. Boşandınız diye birilerinin size saplantı yapacağından korkarsanız üstünüze daha çok gelirler. Köpek gibi düşünün, nasıl ki korkana daha çok saldırıyor, bu durum da aynı işte. Korkularınızı kimseye belli etmeyin. Esmeseniz de gürleyin. Boşanmış olmayı da eksiklik addetmeyin, başarısızlık olarak görmeyin. Sizin kendinize vermediğiniz değeri kimse bahşetmeyecek.

Edebinizle evlenmiş ve ayrılmışsınız.Bu kadar kendinizi korkutmayın.Erkeklerden çekiniyorum demişsiniz ama boşanmış ya da bekar fark etmez,tavırlarınız insanların size nasıl yaklaşacağını belirler.Siz mesafeli oldukça herkes haddini bilir.

Arkadaşınız siz onu uyarınca durumun sizin için ne denli önemli olduğunu anlamış ve deşmiş.Artık uzatmayın bence,siz onu uyardıkça uzatmaya devam edecektir.Umursamayın ve o kişiyle aranıza mesafe koyun.Boşanmış olmanızı da bu kadar büyütmeyin,saklanacak ya da özellikle anlatılacak bir şey değil.

Çekinecek / utanacak bir durum yok rahat olmalısınız. Siz kendinizi bu konuda eksik hissettiğinizi belli ederseniz insanlarda size öyle davranır, öyle düşünür. Özgüvenli olun hiç kimse farklı düşünmez. Siz normal karşılarsanız insanlarda normal karşılar.

Sizi anlıyorum.Boş verin. Kimsenin ne dediği önemli değil. Boşanmak ayıp değil. Herkesin başına gele bilir. Bende boşanıyorum ancak ailem kimseye boşandığını söyleme diyor. Severek evlendin uzağa gittin.vs geri döndü geldi diyecekler, arkandan alay edecekler diyor annemler. Umrumda değil, kınayanın başına gelsin. Kimse durduk yere boşanmıyor. Çok şükür alnımız ak başımız dik. Gerisi onların ayıbı. Üzülmeyin 🌷

siz bekar olsaydınız da başınıza bunlar gelebilirdi farkında mısınız?
Sen dulsun tabi senle konuşur demezdi, başka laf bulurdu sizi karalayacak o eş kişisi.
Ayrıca adamın evli olduğunu öğrendikten sonra sessizce ylunuza devam etmek yerine olayı deşen siz olmuşsunuz. Bir kadıj aldatıldığını hissetmez mi? Eminim ilk de değildir bu. Aman ben söylemeyeyim benden olmasın sonları diyeceğinize kadınla yüz göz olmuşsunuz. Bence çok çirkin yaptığınız kusura bakmayın ama :KK43:
Ben hala çirkinleştıgımı dusunmuyorum .Ben bana soylenmesını ısterdım .Herkesın dusuncesı kendıne tabıkı

Evet işte ben istersem anlatırım zaten 😒 Size de çok üzüldüm,Allah yardım etsin😔 En acısı da kadının kadına sen dulsun deyip boşanmaktan,aldatılmaktan vs vs her kötü durumdan hemcinsini suçlaması. Sanki kendi başına asla gelmezmişcesine😒
Aynen oyle .Hala yanlış yaptıgımı dusunuyorlar .Bekarlarında başına gelır .

Ben hala çirkinleştıgımı dusunmuyorum .Ben bana soylenmesını ısterdım .Herkesın dusuncesı kendıne tabıkı

ben de eşimin beni aldattığını elbet bilmek isterim. Ama konu sen ben değiliz.

Bir kadının zaten aldatıldığını anlamaması için aptal olması lazım.

aldatılan kadın eşini affetmeyi tercih etmiş olabilir, boşanmak istemiyor olabilir ama sizinle yüz yüze geldiğinde kendini kötü hissetmiş, evliliğine devam edeceği için de sizi silme planına girişmiş. Bunu tahmin etmeniz lazımdı bence. Ben ilk kez aldatılan kadın görmüyorum. Annem, kayınvalidem, konu komşu, çok hikaye gördüm hepsi oturmaya devam ediyor. Bunu yapabilmek için de diğer kadını suçlayarak içlerini soğutuyorlar.

sizin adamın evli olduğundan haberiniz bile yokmuş. Ama kendi içinde kadın eşine inanabilmek için buna bile inanmamayı tercih edecektir.

Size dul kelimesini hakaret olarak kullanabilecek zihniyette bir kadın elbette dul olmamayı tercih edecektir.

Beni tepki şaşırtmadı yani. Klasik türk kadını.

ben bu sebeple sizin yerinizde olsam, olayı deşmezdim. Sessizce uzaklaşır daha fazla milletm çamurlu hayatına bulaşmazdım.

tekrar söylüyorum bu yaşadıklarınızın sebebi boşanmış bi kadın olmanız değil, adamın ahlaksız olması. Siz yıllar sonra hiç evlenmemiş bir kadın olarak da bu adamla karşılaşsanız size ben boşandım diyecekti.

Evlilik nasıl doğalsa, boşanmakta öyle.
Senin suçun değil boşanmış olmak, kader de, yaşanması gerekiyordu de ama kendinde bunu asla kusur olarak görme.
Bizde boşanmak için evlenmedik ama hayat şartları insanlara ne gösterir bilemeyiz.
Sende asla başını yere eğme, dik dur.
Senin kusurun yok.

Biz kadınlar hepimiz çok özeliz, güzeliz. :KK200:

Öyle bir devirde yaşıyoruz ki ,sen yüz vermesen , konuşmasan bile en ufak bi mimiğinden hareketinden bir şey anlayan, kendince anlam çıkartıp salça olan. Ben boşansam ben de söylemeye çekinirdim ama bu boşanmaktan utanç duyduğum ya da ezik hissettiğim için değil, bir sapığın beni rahatsız ve taciz etmsinden,beni iş çıkışı takip edip evimi öğrenip bana zarar vermesinden korktuğum için. ayrıca siz bir sırrınızı vermişssiniz , güvenmişsiniz herkese sizin isteğiniz dsışında anlatması çok yanlış. onunla bir daha görüşüp konuşmayın kesinlilkle.

Back
X