Boşanmış kadına bakış açısı farklılığı, nasıl davranmalıyım?

zupergood

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2023
26
24
3
29
Merhabalar. Boşanmış çocuksuz 28 yaşına doğru yol alan bir kadınım. Bir yıldan az evli kaldım. Bosanali da bir sene oluyor. Takıntılı bir insandan boşandım. Beni etrafımda küçük düşürmek rencide etmek için çok uğraştı. Ortalığa yaydı, beni tehdit etti. Takip etti kısaca zor bir dönem geçirdim. Şimdi yeni yeni hayatımı yoluna koyuyorum gibi.
Artık kendimi biraz serbest bıraktım ve etrafıma odaklandım. Sosyalleşme ye çalışıyorum. Çalışan bir kadınım. Sevdiğim sevildigim saygı duyuldugum bir ilişkim olsun isterim. Evlilik hemen düşünmem ama yanımda bir insan olsun ve güzel vakit geçirelim isterim. Genel olarak guleryuzlu konuşkan eğlenceli birisiyim. Uyumlu bir insanım. İş çevremde vs de hep söylerler bunu. Fakat şöyle bir durum var. Boşanmış kadınlara halen daha farklı bir imajla bakılıyor. Sorunluymus gibi ya da her yola gelir her istediğimi soylerim her istediğimi yapabilirim gibi. Erkeklerin kafasında bu ayrım hep var gibi. Çok üzülüyor bazen ağlıyorum. Neden düzgün birisiyle tanışamıyorum diye. Eski yaşadıklarımı yaşamaktan, yine hayal kırıklığına uğramaktan üzülmekten korkuyorum. Konuşkan ve güleryuzlü olmamı bile yanlış anlayanlar oldu. Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum. Hayatıma istediğim gibi birini alabilecek miyim bilmiyorum. Yerimde olsaydınız ne yapardınız? Ya da bana ne tavsiye edersiniz?

Bu toplumda boşanmış kadın--> dertsiz, koşulsuz rahat seks.
İğrenç bir toplum.
Bence bekar, hiç evlenmemiş insanlardan uzak durun; o toplara hiç girmeyin.
Sizi ilk adamin ailesi linç eder, kaldiramazsiniz.
Sizin gibi biri bence sizi anlayacaktir, sabrını test edin.
Uzun uzun konuşun.

Küçük bir şehirde yaşıyorsanız bu tarz sorunlarla karsilasabilirsiniz.
İmkanınız varsa kimsenin kimseyi tanımadığım yere gidiniz.
Daha rahat daha kendi işine odaklanan insanların oldugu yerlere.
Mesela benim bir arkadaş sırf böyle yobaz şehirden ayrıldıktan sonra bosanmisti.
Kimsenin dirdirini çekemem demisti.

Ne kadar arabesk bir kafanız var.ne güzel işte talep görüyorsunuz.evet güleryüz insanı çok daha çekici yapıyor, ve insanların sizden etkilenmesini kolaylaştiriyor.ben de bana sıcak davranan erkeklerden hoşlanıyorum ve şansımı denemek istiyorum.bunun kadın olmakla bile ilgisi yok.güler güz sinyal olarak algılanmayacaksa başka ne sinyal olarak algılanacak ki zaten?. O kadar şikayetçiyseniz çok güler yüzlü olmamak zor birşey değil. insanlar neye göre işi ilerletecek yani.genç kadınsın, teklif alman kadar doğal bir durum var mı ? dedikleriniz çok çağdışı ve geçerliliği kalmamış durumlar.saçma sapan şeylere inanmaktan vazgeçin.bir kişiden yaa hoşlanırsın ya da hoşlanmazsın.olay bu.ötesi yok.hem kadın için hem erkek için.hâlâ nasıl bu safsatalara inanan insanlar var aklım almıyor.
Bütün nostaljik ablalar toplandik konusu olmuş.yaa neyin kafasini yaşıyorusnuz bacılar.ben de ilişki teklifi alıyorum.tabi ki alacağım genç, güzel kadinim.bunun boşanmış olmakla ne ilgisi var.alnında mı yaziyor.kim nereden bilsin.

nasıl mutluysan hayatına öyle devam et başkaları için yaşamıyoruz . sevecek değerini bilecek biri illa karsına çıkar kimse boşanmak için evlenmiyor gayet doğal bır duurum

Kim bu ona buna kulp takan insanlar.biz başka dünyada mı yaşıyoruz anlamadim ki.kimsenin kimseyi yargıladığı eleştirdiği falan yok.kendi kendinzie gelin güvey mi oluyorsunz hala acaba ?

Kim bu ona buna kulp takan insanlar.biz başka dünyada mı yaşıyoruz anlamadim ki.kimsenin kimseyi yargıladığı eleştirdiği falan yok.kendi kendinzie gelin güvey mi oluyorsunz hala acaba ?
Sen başka dünyada yaşıyorsun ferhans istanbul’da falan mısın. Hem seni eleştirseler sanki önemseyecek misin

Boşanan arkadaşım büyük şehirde yaşadığı halde, çalıştığı ortamlarda asla bosandigini söylemedi. Bireysel olarak Duyanlar şok oldu o derece..
Nasıl insanlarla muhattap oluyorsunuz anlamak mümkün değil.bir boşanma haberine şok olmak da ne biliyim.ben mi çok modern ve elit kişilere denk geliyorum anlamadim ki.sanki üyeler 1940 yılından bağlanıyor

Öncelikle özgüvenli olun, minnetiniz olmasın, bir kere boşanmışsınız hayatınıza biri girerse ve böyle bir davranışa maruz kalırsanız tekmeyi basarsınız. Siz kendinizi nasıl görüyorsanız karşıdaki de öyle görür.

Sen başka dünyada yaşıyorsun ferhans istanbul’da falan mısın. Hem seni eleştirseler sanki önemseyecek misin
Yoo vandayım.teklif alıyorum.tabi ki alacağim.genç kadinim.bana teklif eden niye kötü niyetli olsun.o erkek ben kadinim.bana teklif etmeyecek de kediye köpeğe mi teklif edecek? Bunun meselesi mi olur, istemiyorsan biter gider.bu yani.derdiniz mi yok?

Boşanan arkadaşım büyük şehirde yaşadığı halde, çalıştığı ortamlarda asla bosandigini söylemedi. Bireysel olarak Duyanlar şok oldu o derece... Burda sallayan bı kısım insan toplumun ya
Nasıl insanlarla muhattap oluyorsunuz anlamak mümkün değil.bir boşanma haberine şok olmak da ne biliyim.ben mi çok modern ve elit kişilere denk geliyorum anlamadim ki.sanki üyeler 1940 yılından bağlanıyor
Şok olma sebepleri, boşanmış olması değil. Bekar bilmeleri.

Yaşı çok mu gençti ki?

Öncelikle kendiniz insanların fikirlerine bu kadar takılmayacaksınız ki çevreniz de haddini bilecek. Ben boşansam aklıma bile gelmez birilerinin bana bahsettiğiniz gözle bakacağı. Evet fazla ataerkil bir toplumuz ama artık erkeklerin kafa yapısı eskisi gibi gelmiyor bana bunu sosyal medyadan bile anlıyorsunuz ya da kadınların giyinişlerinden. Önceden kıyafet yüzünden kavga kopardı çiftler arasında şimdi birçok erkek hayatındaki kadının kıyafetine karışmıyor. Benim çevremdeki özellikle 26 yaş ve altındaki erkekler hayatlarına girecek kadının sadece normal birey olmasını diliyorlar. Öyle bekaret takıntısı bile eskisi gibi yok insanlar her şeyi de yaşıyorlar çünkü.

Erkek arkadaşımın kuzeni evlenip boşanmış biriyle evlendi kendisi de hiç evlenmemişti ve hiçbir sorun olmadı tıpkı olması gerektiği gibi. Çünkü insan insanın karakterini benimsemeli şeklini şemalini değil. Kendinizi sınırların içine koymayın evlenip boşandım bana başka gözle bakacaklar diye. Bunu sürekli düşünürseniz bunu çekersiniz hayatınıza. Aynı şekilde üst kat komşum da evlenip boşanmıştı ve bir tane 5 yaşında oğlu vardı bizim binamızdaki hiç evlenmemiş kendisinden 3 yaş küçük abiyle evlendiğinde. Şu an toplam 4 çocuklu çok mutlu bir aileler :) bozuk zihniyetliler de çok ama onlar her konuda bozuk.

Yaşı çok mu gençti ki?
Bosandiginda evet ama süreç uzundu. Yıllarca sürdü. Kendi yaşına yakın kardeşleri de olunca, bekar olmasını garip karşılamadı insanlar.. bireysel iletişim kurdukları insanlar, şaşırdı söylememiş olmasına. Kendi açısından çok haklı sebepleri vardı

28'de bazı insanlar okuldan yeni mezun oluyor. Çok geri bir yer değilse kimsenin hiç evlenmedi diye böyle diyeceğini sanmıyorum.

Ben bütün erkeklerin aynı olduğunu sanmıyorum. Ayrıca neden hayatınıza birilerini almak için çaba harcıyorsunuz ki. Şuan sadece kariyerinize kendinize odaklansanız. Kendisi mutlu edecek şeyler yapsanız. Yani mutlu olmak için illa ki birilerine gerek yok. Ama yine istiyorsanız zamana bırakın olursa olur olmazsa da dünyanın sonu değil

Çok gençsin, lütfen bunları kafanda büyütme. Bekar ya da evli diye medeni durum var boşanmış diye yok ki… sen bakarsın, hiç evlenmemiş olsan da o insanlar aynı olurdu. Sen sensin, değişen tek şey var artık daha deneyimli ve daha bilinçlisin. Gülümsemen eksik olmasın, gül geç. Ciddiye alma kötüleri. Seni mutsuz edenleri de uzak tut kendinden. Gönlündeki gibi bir geleceğin olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…