- 21 Temmuz 2012
- 892
- 239
- Konu Sahibi Munevvergul
Kesinlikle öyle haklısın ki. Anneme de dedim ki alkol alıyor. Dedi alsın eğer alkolik değilse bizi ilgilendirmez. Günahı da sevabı da ona. Ben açık biriyim. Ama orucumu tutuyorum. Dua etmek benim için önemli. Ama benim için onun alkol alması hiç sorun olarak gelmedi. ilerde kapanmayı düşünmüyorum. Obsesif derecede bu konuya takılıyor. Ona sen de bir yobazsın dedim baya bozuldu. Alkol almak modernlik göstergesi olmadığı gibi aşağılık bir durumda değildir. Bana göre tercih meselesidir. Annem babam kendi haline insanlar. Onurlu insanlardır ondan ne maddi bir beklentileri olur ne de hayatımıza karışmaları gibi bir durum. Tek beklentileri benim mutluluğum olur. Çok incindim bu duruma çok kez ayrılmak istedim izin vermedi ama bu kez kesin ayrılacağım ve iletişimi koparacağım galiba.Bir de şöyle bir gözlemim var, dindar bir insanla olmayan bir insan ilişki yaşadığında genelde karşı tarafın görüşünü benimseyemeyen taraf dindar taraf oluyor. Sizde tam tersi olmuş. Genelde dindar olan taraf sen de içki içmesen, sen de ibadet etsen sen de kapansan/daha kapalı giyinsen şekli söylemlere bir noktadan sonra başlıyor gördüğüm kadarıyla. Dinine düşkün insanlar aynı şekilde dindar insanlarla olmayı seviyor gibi geliyor bana, karşıdaki inançsızsa bir noktadan sonra bu durumu dert edinmeye başlıyorlar.
Adama gelirsek, annenin kapalı olmasını dert edinmek saçma yani. Ne yapacakmış, KVye mi nikah yapacakmış?? Ayda 1 kez gördüğün 1 gün gördüğün bir insan hepi topu. Otur güzelce sohbet et, yemeğini ye kalk sonra kadın kapalıysa ne açıksa ne saçmalık yani. Ayda 1 kez gçreceğin kadının kılığını dert edinmek gerçekten dangalaklık. Daha çok görsen bile yine dangalaklık, karşıdaki insan ne isterse onu giyer bana ne yahu bana niye batsın ... saçmalık yani ayrıca da saygısızlık.