Boşanmış kadına bakış açısı farklılığı, nasıl davranmalıyım?

28'de bazı insanlar okuldan yeni mezun oluyor. Çok geri bir yer değilse kimsenin hiç evlenmedi diye böyle diyeceğini sanmıyorum.
Kimsenin kimsye birşey dediği yok. kendimizi fazla önemsiyoruz.anca borç isterler. Maddiyattan başka kimsenin kimseyle bir meselesi kalmadı.başka hiçbir şey de düşünmüyorlar.

Boşanmış olmayı kendin başta bi sorun olarak gördüğün için karşında ki kaş kaldırsa boşandım ben diye kaş kaldırıyor diyeceksin. Boşanmaya bu kadar anlam yüklemeyin, çok normal bi şey artık.

Kimsenin karşısında ezik büzük durmanıza gerek yok. Sadece boşanma değil hangi konuda zayıf olduğunuzu gösterirseniz insanlar sizi oradan vurur.

Geçenlerde başka bi konuya da yazdım, bu kafadan çık diye tekrar yaZmak istedim, boşandım üstelik çocuğum da var hiç evlenmemiş erkeklerle ciddi ilişkilerim oldu. Hiç bi zaman boşandım diye kendimi sorunlu görmedim, hala çok değerliyim.. lütfen bu ortadoğu kafasından çıkalım artık biz kadınlar olarak.

Bence herseyi bosanmaya baglamayin. Henuz hic evlenmemisken hergun gunaydin dedigim birisi bunu yakin davranış olarak algilayip babasi araciligiyla evlilik amacli gorusmek istedigini bildirmisti. Henuz calismiyorum, neyle karsilasirim bilmiyorum ama insanlarin ne dusundugu umrumda degil. Bu cografyanin erkekleri genel olarak cinsellige aç oldugu icin damacana, bank gibi cansız objelere bile hallenebiliyolar. Sizin bosanmis olmanizla pek alakasi yok, bazi tipler sapik.

Kim bu ona buna kulp takan insanlar.biz başka dünyada mı yaşıyoruz anlamadim ki.kimsenin kimseyi yargıladığı eleştirdiği falan yok.kendi kendinzie gelin güvey mi oluyorsunz hala acaba ?

Ben genel gözlemimi paylaşıyorum benle aynı şeyi düşünmek zorunda değilsin. Türk toplumunda kadının durumu belli, bence evet sen başka dünyada yaşıyosun. Ayrıca gelin güvey olmak ne alaka, ben 23 yaşımdan beri evliyim. Pek çok bekar arkadaşım var ve maalesef böyle hissettiklerini paylaşıyorlar sıkça.

Bu bakış açısını tamamen siz degistireceksiniz o insanlara o lafı vermeyeceksiniz. Öyle düşünen insanları da çevrenize almayacaksiniz. Tamamen sizinle alakalı. Bosanali 1 yıl olmuş biraz daha zaman tanıyın kendinize kötü bir evlilik sonrası psikoloji de olabilir bu.

Nasıl insanlarla muhattap oluyorsunuz anlamak mümkün değil.bir boşanma haberine şok olmak da ne biliyim.ben mi çok modern ve elit kişilere denk geliyorum anlamadim ki.sanki üyeler 1940 yılından bağlanıyor
Umarım hepimizin hayatına sizin çevrenizdeki gibi insanlar girer ancak ülke hala aynı ülke ve üzülerek söylüyorum kadının korkuları yersiz değil.

Reactions: Cac
E bekar. Boşanan biri de bekar

Etrafın sesini kıs ve sadece kendin ol.
Ben öyle yapıyorum ve gayet rahatım bazen evlenip ayrıldığımı bile unutuyorum. :))

Bu dediğini bende çok yaşıyordum ama iç anadolulu çomarlarla birlikte olmak bunu gerektirir.
Sonra antalya ya taşındık ve böyle şeylerin varolmadıgını gördüm. Kimsenin etiketli olmadıgını gördüm. Herkes İstanbul'a aşık olur ben antalyaya aşık oldum

'Varsa bi sevişme alıp çıkıcam' der gibi tavrı olan erkekler normal.
Biz anormaliz

Duruşunuz net, kendinize güveniniz tam ve ozguveniniz yerindeysr hiç kimse hiçbir şey diyemez, diyemiyor da.. Kendinize dönüp tekrar keyif almaya başlamanız çok güzel kimsenin bunu bozmasına izin vermeyin lütfen..

Umarım hepimizin hayatına sizin çevrenizdeki gibi insanlar girer ancak ülke hala aynı ülke ve üzülerek söylüyorum kadının korkuları yersiz değil.
Hala aynı ülke olduğunu düşünmüyorum özellikle büyük şehirlerde. Yani devir çok büyük ölçüde değişti mesela bizim annelerimizin zamanındaki gelinlik anlayışı ile şu an ki bir mi? Önceden evden çıkıp giden çok büyük bir oranda da geri o eve dönemeyecek olan kişilerdi kadınlar. O yüzden de birçok kadın ne yaşarsa yaşasın boşanamıyordu. Şimdi ailelerin çoğu kızlarının ezilmesini istemiyor, kadınlar boşanma konusunda daha özgür. Sosyal hayata ekonomik hayata daha fazla karıştık. Hala aynı ülke olduğunu söylemek mümkün mü?

Sığ düşünceli insanlar var tabi ama onları da hayatlarımızdan sıyırmak bizim elimizde. Benim hayatımdaki birçok arkadaşım evlendiğinde bakire değildi ve evlendikleri kişilerle yaşamamışlardı ilk cinsel deneyimi, eşleriyle aralarında hiçbir sorun olmadı önceden bu mümkün müydü? Çünkü sorun edecek insanları hayatlarında tutmazlar zaten, kendileri her şeyi yaşayan güruha bu hakkı tanımıyoruz.

Öncelikle bizim devrin değiştiğini kabul etmemiz lazım, işin büyüğü kadınlara düşüyor bu düşünce kalıbıyla devam edersek bunu kabullenmiş oluruz ve bu da bu zihniyetteki insanların ekmeğine yağ sürmek olur.

Si boşanmış olmayı kusur olarak görmeyip böyle yansıtmazsanız kolay kolay kimse böyle davranamaz örnek veriyorum biriyle tanıştınız konuşurken tanışma faslında kendinizi tanıtırken boşandım demeyin sizin için o kadar önemsiz bir detay olsun , az çok hangi tip erkeklerin böyle şeyleri taktığı da ortada bu tarz ortalama tipleri zaten hayatınıza almayın biraz ortam değiştirin daha kendini geliştirmiş geliştirmeye açık olan insanlarla takılın

Ben kendimi hiç böyle hissetmedim siz kendiniz kendinizi direkt etiketmişsiniz zaten bu zihniyet önce kadında değişmeli .
Ben 4 yıldır bekarım ne böyle bi duygu hissettim ne bunun üzerine düşündüm .İnsanın kendine yaptığını bi başkası yapmıyor gerçekten .

Sizin adınıza çok sevindim çok güzel bir çevreniz var ancak maalesef sizinki gibi bir çevreye sahip olmadığımı üzülerek belirtiyorum. Hem savaş vermek zorundayım genel doğruları kabul ettirmek için umarım ben de bir gün sizin dünyanıza tanık olurum.

millet ne der, ne düşünür diye düşünmeden hayatınızı yaşayın. gezmek mi istedin gez, etek mi giyesin var giy, sevişmek mi istedin seviş. bu sadece seni bağlar. ben de 27 yaşımda boşandım. sevgililerim oldu. kullanıldığımı düşünenler oldu. belki benim sevişesim var ben kullanıyorum karşımdakini dedim sustular. 31te tekrar evlendim daha önce evlenmemiş biriyle. ailesinden herhangi bir yorum duymadım. böyle bir hakları yok.

duyulan sözler, yaratılar algılar, yapıştırılmaya çalışılan etiketler sizin duruşunuzla ilgili
dik durun ve keyfinize bakın. ben böyle istiyorum demeyi bilin.
çünkü kime ne?

Arkadaşla r yorumlarınızı okudum tek tek. Çok teşekkür ederim. Büyük şehirde yaşıyorum ama sahil kenarı olan bir yer değil. Ben bir kusur gibi görmüyorum aslında. Konusu geçerse ya da sorarlarsa söylüyordum. Kendime takılmalik ilişkiler kurmak istemiyorum. Yani sadece seviseyim ya da gezeyim tozayim farklılık olsun diye kimseyi hayatıma dahil etmeyi istemiyorum. Ben saygı duyuldugum sevildigim düzgün bir ilişki olursa istiyorum. Ama benimle tanışma niyeti olanlar hep yine yanlış kişilerdi. Aslında düzgün istediğim gibi birisi ile tanışamıyorum. Hep abuk subuk insanlara denk gelmekten yoruldum üzülüyorum. Yoksa tabi ki şu an aradığım bir şey yok. Her şeyin hayırlısı ve güzeli olsun diyorum. Hak ettiğim insanı bulamıyorum. Buna üzülüyorum aslında kendim için.

Ay yok boşanmış olmanla ilgili değil o kadın erkek aşırı derecede sapıttılar. Ben kardeşim hiç evlenmedi bekar. Neyse evli arkadaşının eşi hikayelerine bakıyormuş kardeşimin! Engellemiş hemen. Sözde yeni evli aşıklar falan. Ne diye karının arkadaşını izlersin.
Ben de boşandım öyle sapkınlığa denk gelmedim ama hafif flört bakışları fark ettim beklemediklerimden muhatap olmadım. Sen böyle olumsuz şeyleri çekme üzerine. Düşünürken iyilere denk geleceğini düşün olumlama yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…