boşanmış olmak sorun mu?

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
33
35
bana tüm ilişkilerimde öz güvensizlik veren bu durumu Size kısaca özet geçeceğim.
-28 yaşındayım. 4 yıl önce üniversiteden mezun olur olmaz o zamanki sevgilimle evlendik.(3 yıllık bir ilişkimiz vardı). İşi dolayısı ile farklı projelerde Türkiye'nin farklı şehirlerinde birkaç ay kalarak yaşıyordu. Dolayısı ile artık ayrı kalmamak ve benim mezuniyet sonrası dönemde hayatımı ona göre şekillendirebilmem için evlendik.
Fakat balayından döndükten sonra beni , o sıralar kalması gereken şehre, götürmeyeceğini ve ailesi ile 1 ay kalmam gerektiğini söyledi ve bunda çok güçlü bir şekilde ısrarcı oldu. Kabul etmedim. Ailesi devreye girdi, gurur kırıcı şekilde (tüm söylenenleri uzun uzun yazamayacağım ama ağır olduğunu bilin) onlarda kalmam gerektiğini artık hayatımın böyle olacağını söylediler. Tabii ki ciddi bir hayal kırıklığı sinir atakları vs... Sonra benim ailem devreye girdi. Sonra onun akrabaları.. sonra benim akrabalarım... Olay çok çok büyüdü ve evlendikten 1 ay sonra ayrılmış olduk. Onu o dakikadan sonra ne gördüm ne sesini duydum ne bir haberim var. 1 aylık gelinken boşanmış oldum. Bu 4 yıl süresince birileri ile flört ettiğim oldu ama hiçbirine boşanmış olduğumu söyleyemedim. Doğru zaman ne bilemedim. Alacağım tepkinin psikolojimi bozmasından beni daha çok düşürmesinden korktum ve ilişki hep bir noktaya gelmeden ayrıldım.
Şuanda da birisi ile flört ediyorum ama bu sefer biraz farklı. Aşk gibi bir şey oldu. Yanında 15 yaşında gibi hissediyorum, ve de sanırım karşılıklı. 3 haftadır görüşüyoruz, buluştuğunda zıpzıp zıplayan bir çift düşünün... ve hiç eskilerden konuşmadık henüz. Konusu açılırsa da nasıl söylerim bilmiyorum çünkü ben o olay hiç olmamış gibi yaşıyorum. bir travmaydı benim için ve artık çok geçti hatırlamıyorum detaylarını bile sildi beynim, en yakınlarımla bile konuşmuyorum çok uzun zamandır bu konuyu, kaldı ki konuşmakta istemiyorum.
Ona anlatmalıyım biliyorum. Ama ne zaman?

Evlilikde boşanmakda her şey insanlar için kimse boşanmak için evlenmez fakat hayat ne getirir bilemiyoruz. Fakat bu durumu uzun süre saklamanız karşıdaki kişide güven problemi yaşayabilir. Söylemediğiniz şey ister boşanmanız ister başka bir konu olsun birbirinizden hiç bir şey saklamayın açık ve net olun. Emin olun gerçekten seven biri için hiç önemli değil fakat gönül bahane aramak isterse de kaşının üstünde gözün var der yine bulur

Back