boşanmış olmak sorun mu?

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
33
35
bana tüm ilişkilerimde öz güvensizlik veren bu durumu Size kısaca özet geçeceğim.
-28 yaşındayım. 4 yıl önce üniversiteden mezun olur olmaz o zamanki sevgilimle evlendik.(3 yıllık bir ilişkimiz vardı). İşi dolayısı ile farklı projelerde Türkiye'nin farklı şehirlerinde birkaç ay kalıyordu. Dolayısı ile artık ayrı kalmamak ve benim mezuniyet sonrası dönemde hayatımı ona göre şekillendirebilmem için evlendik.
Fakat balayından döndükten sonra beni , o sıralar kalması gereken şehre, götürmeyeceğini ve ailesi ile 1 ay kalmam gerektiğini söyledi ve bunda çok güçlü bir şekilde ısrarcı oldu. Kabul etmedim. Ailesi devreye girdi, gurur kırıcı şekilde (tüm söylenenleri uzun uzun yazamayacağım ama ağır olduğunu bilin) onlarda kalmam gerektiğini artık hayatımın böyle olacağını söylediler. Tabii ki ciddi bir hayal kırıklığı sinir atakları vs... Sonra benim ailem devreye girdi. Sonra onun akrabaları sonra benim akrabalarım. Olay çok çok büyüdü ve evlendikten 1 ay sonra ayrılmış olduk. Onu o dakikadan sonra ne gördüm ne sesini duydum ne bir haberim var. 1 aylık gelinken boşanmış oldum. Bu 4 yıl süresince birileri ile flört ettiğim oldu ama hiçbirine boşanmış olduğumu söyleyemedim. Doğru zaman ne bilemedim. Alacağım tepkinin psikolojimi bozmasından beni daha çok düşürmesinden korktum ve ilişki hep bir noktaya gelmeden sonra ayrıldım.
Şuanda da birisi ile flört ediyorum ama bu sefer biraz farklı. Aşk gibi bir şey oldu. Yanında 15 yaşında gibi hissediyorum, ve de sanırım karşılıklı. 3 haftadır görüşüyoruz ve hiç eskilerden konuşmadık. Konusu açılırsa da nasıl söylerim bilmiyorum çünkü ben o olay hiç olmamış gibi yaşıyorum. bir travmaydı benim için, en yakınlarımla bile yıllardır konuşmadığım, konuşmakta istemediğim. Hatta filmin bazı parçalarını hatırlamıyorum bile.
Ona anlatmalıyım biliyorum. Ama ne zaman?

bende benzer süreçten geçtim ve şuanda kimseye söylemeye cesaret edemiyorum. nasıl yaklaşacağını da bilemiyorum. gizli tutuyorum.

Söylemene gerekte yok zaten. Bunu ancak sana evlenme teklifi eden kişiye kabul etmeyi düşündüğünde başımdan daha önce başarısız kısa süreli bir evlilik geçti bilgin olsun diye söyledim dersin geçersin. Her hayatına giren kişiye boşandım demek manasız zaten. Kaldı ki boşanmış kadınlara avına yaklaşan antilop edası ile yaklaşan erkek müsveddeleri varken bu durumu yaygara yapmak doğru değil.

yani şahsen ben biriyle görüşecem, adam bana daha önce evlilik yaptığını en başta söylemeyecek, e zaman geçecek benim gönlüm kayacak, bir şeyler de hissedecem, sonra bana hayatının hiç duymadığım kısmını anlatacak :KK57: valla o adamı yolmaktan kafasında saç bırakmam herhalde:KK53: bana ters kardeş:deli:

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Hayatımda hiç kimseden boşanmış olduğumu saklamadım, gururla da söyledim. Çünkü boşanmak cesur kadınların tercihidir, bana fırsatçı olarak yaklaşan da olmadı. Olmalarına kalmadan hadlerini bildirdim çünkü. Şu anda da nişanlıyım, ona da ilk günden söylemiştim, benim için problem değil demişti. Hiçbir gün olsun bana boşanmış kadın muamelesi yapmadı, yapsa zaten evlenme teklifini kabul etmezdim. Tek yapacağınız şey güçlü durmak. Böyle hayati bir gerçeği saklamak bana göre sinsiliktir.

ben şahsi görüşümü söyledim, evlilik ne kadar doğalsa boşanmakta bir o kadar doğal... ön yargı asla yok, benim ne olacağım belli mi? e yok. kardeşlerim evlendi ayrıldı yani demem o ki bu önemli bir konudur en başta paylaşılmalıdır:KK14: boşanmış olmak sorun değil, saklamak sorundur...

Boşanmak sorun değil ama bunu suç gibi saklamanız büyük sorun. Demek ki sizin kafanızda boşanmış olmakla ilgili kötü bir bakış açısı var ki hayatınıza bu kadar yansıtmışsınız bunu.

Ben flörtten artık sevgilik ilişkisine terfi edecek dönemde söylenmesi taraftarıyım..

Ve bence sakın zaten bir aydı şuydu buydu diye aslında tam evlenmiş sayılmam ya gibi bir algı yaratmaya çalışmayın karşı tarafta. Çünkü bu sizin bu durumdan duyduğunuz rahatsızlığı bunu kötü bir şey olduğunu düşündüğünüz hissini verir karşı tarafa. Siz bi hata yapmadınız bunu sadece gerçekleriyle anlatın. Aklı başında biri zaten sorun yapmayacaktır.

Saylayarak karşındakine prim vermiş olursun.... Ayrıca bu suç değil.. Kadın olarak böyle düşünmene üzüldüm keza boşandım 7 yıl önce ve göğsümü gere gere de söylüyorum . Kendimle gurur duyuyorum bu konuda.... 💪

asıl söylemeyerek karşınızdaki insanın gerçek yüzünü görme şansınızı geri tepiyorsunuz bence. sizi gerçekten beğenen, seven, değer veren biri bunu zaten sorun etmez. bakış açısını değiştirmez.

bana tüm ilişkilerimde öz güvensizlik veren bu durumu Size kısaca özet geçeceğim.
-28 yaşındayım. 4 yıl önce üniversiteden mezun olur olmaz o zamanki sevgilimle evlendik.(3 yıllık bir ilişkimiz vardı). İşi dolayısı ile farklı projelerde Türkiye'nin farklı şehirlerinde birkaç ay kalıyordu. Dolayısı ile artık ayrı kalmamak ve benim mezuniyet sonrası dönemde hayatımı ona göre şekillendirebilmem için evlendik.
Fakat balayından döndükten sonra beni , o sıralar kalması gereken şehre, götürmeyeceğini ve ailesi ile 1 ay kalmam gerektiğini söyledi ve bunda çok güçlü bir şekilde ısrarcı oldu. Kabul etmedim. Ailesi devreye girdi, gurur kırıcı şekilde (tüm söylenenleri uzun uzun yazamayacağım ama ağır olduğunu bilin) onlarda kalmam gerektiğini artık hayatımın böyle olacağını söylediler. Tabii ki ciddi bir hayal kırıklığı sinir atakları vs... Sonra benim ailem devreye girdi. Sonra onun akrabaları sonra benim akrabalarım. Olay çok çok büyüdü ve evlendikten 1 ay sonra ayrılmış olduk. Onu o dakikadan sonra ne gördüm ne sesini duydum ne bir haberim var. 1 aylık gelinken boşanmış oldum. Bu 4 yıl süresince birileri ile flört ettiğim oldu ama hiçbirine boşanmış olduğumu söyleyemedim. Doğru zaman ne bilemedim. Alacağım tepkinin psikolojimi bozmasından beni daha çok düşürmesinden korktum ve ilişki hep bir noktaya gelmeden sonra ayrıldım.
Şuanda da birisi ile flört ediyorum ama bu sefer biraz farklı. Aşk gibi bir şey oldu. Yanında 15 yaşında gibi hissediyorum, ve de sanırım karşılıklı. 3 haftadır görüşüyoruz ve hiç eskilerden konuşmadık. Konusu açılırsa da nasıl söylerim bilmiyorum çünkü ben o olay hiç olmamış gibi yaşıyorum. bir travmaydı benim için, en yakınlarımla bile yıllardır konuşmadığım, konuşmakta istemediğim. Hatta filmin bazı parçalarını hatırlamıyorum bile.

Bu kendinde bir eksiklik ya da bir kusur gibi görmemelisin. Eğer anlatmazsan ileride daha büyük bir sorun olacaktır. Ve anlatırkende sanki kusurluymuş gibi davranırsan o kişi de yeri gelince onu sana karşı kullanır...

Bu senin, hayatın ve yaşadıkların.. İşine gelmeyen hayatıma da girmesin dedin mi karşındaki bir daha o konuda seni üzemez.. Ya da o konuyu açtığında ben ilk başta söyledim, biliyordun der geçersiniz..

Bende boşandım eski eş çok cirkef buna rağmen çalıştığım aynı ortamda bulundum iş için kisilere ve herkese karşı en başta dürüst davranıyorum buna rağmen aday çıkıyor değer mi diyorum bekarlik sultanlık deyip cizgimi çekiyorum.boşanmak ayıp değil umarım degeriniz bilinir.ben asla aşk meşk daha doğrusu hayatımda erkek istemiyorum. Ve hep açık ve net davranıyorum

Boşanmış olmak zorun değil ama bunu özellikle saklamak sorun.
Aslında özellikle saklamıyorum ki.. Evet bundan önceki flörtlerde hiç açmadım konuyu sakladım, kimsede eski ilişkileri sormamıştı zaten ve ilişki ciddi bir yere gitmiyordu, gitmeyeceği barizdi.
Ama bu sefer yoğun duygular var, ileriye doğru gitme ihtimali yüksek bence. Şimdi 3 haftadır görüşüyor ve flört ediyoruz hala ciddi birşey yok ama, ne zaman söyleyeyim? nasıl söyleyeyim ? Ben mi açayım konuyu? hiç eski şeylerden konuşmadık şuana kadar, yani kasten sakladığım söylenemez

Back
X