“Boşanmış olmak”

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Kızlar çok mu kötü bir şey boşanmış olmak? Yeniden evlenemiyorum, çünkü 2 defa evlendiğimi duyan vazgeçiyor. Herkes acıyarak bakıyor bana. Bu kadar kötü bir şey mi gerçekten? Bu konuda şansım yokmuş ne yapalım. Akrabalarım bile bu kıza ne olacak diyor. Ne olacaksa olacak. En kötü yaşlanınca bakımevine yerleşirim. Ne yapayım yani??

Kızlar çok mu kötü bir şey boşanmış olmak? Yeniden evlenemiyorum, çünkü 2 defa evlendiğimi duyan vazgeçiyor. Herkes acıyarak bakıyor bana. Bu kadar kötü bir şey mi gerçekten? Bu konuda şansım yokmuş ne yapalım. Akrabalarım bile bu kıza ne olacak diyor. Ne olacaksa olacak. En kötü yaşlanınca bakımevine yerleşirim. Ne yapayım yani??
Saçmalamayın. Evlenmek gibi boşnmakta haktır

Hayır, çok kötü bir şey değil. Olmuyorsa birbirinizi de kendinizi de tüketmenin bir manası yok, asıl bu acınacak bir durum. Çevrenizdekiler geçtiğimiz yüzyılın kafa yapısına sahipler. Bu kıza nolacak da neymiş? Ayakta kalmak ve mutlu olmak için illa evli mi olmanız gerekiyor? Hiç sanmıyorum. Boşverin ne derlerse desinler. Herkes her şeyi söyler zaten.

Direkt hedefi "evlenmek" olarak belirlemek yerine, "sevip sevilmeye" odaklanmalısınız.
Karşılıklı sevgi evlenme kafasındaki insanları zaten nikah masasına oturtuyor.
Diğer türlü hedef evlenmek olunca iş mülakatı gibi kağıt üstünde kriterleri karşılamadı diye üzerine çizik atıyorlar.
Bu sadece evlenip boşanmış olmakla alakalı değil.
Eğitim, para, kültür, tavır, davranış vs. karşıdakinin evlenme kriterleriyle alakalı.
Gördüğüm kadarıyla evlenmek istiyorum diye takıntı yapan insanların büyük çoğunluğu hem evlenemiyor, hem de mutlu bir evlilik yapma şansını es geçebiliyor...

Son düzenleme:
Ben de bekarim ve gelecege iliskin kaygim hic yok. Olsa ne olacak ki kendimi huzursuz etmekten baska?

Herkesin tek tip yasantisi olacak diye bir sey var mi? Herkesin sansi ayni mi?

Hem gelecek diye bir sey var mi ki? Kimin ne olacaginin, yaslanacaginizin bile garantisi var mi ki?

Hayat oyle kisa ki bir bakmissiniz bu kaygilarla omur bitmis, gitmis. Bugun mutlu olmaya bakin.

Olmadi bir KK bakimevi acar, oraya yerlesiriz hep birlikte. 😁

Çevrenizdekiler nasıl acıyarak bakıyor mesela? İki kez boşandım diyince gözleri hüzün mü doluyor, kaşlar küçük emrah gibi mi oluyor? Çok abartı geldi bu cümle. Siz evlenmeyi gözünüzde yüceleştirmişsiniz o sebeple insanların davranışlarına anlam yüklüyosunuz.
Boşanmak kadar doğal bir süreç yok şu hayatta.

Boşanmak çok normal elbette. Bazı talihsizlikler yaşamışsınız ama realist olmak gerekirse bizim gibi toplumlarda 1 defa bile boşanmak garipsenirken 2 defa boşanmış olmaz sizi kusurlu imajına bürütür. Maalesef üzülerek söylüyorum. Bu nedenle insanların düşüncelerini önemsemeden yaşamaya bakın derim hatta kimsenin sizi tanımadığı bir yerde daha mutlu olursunuz

Bir kere neyse ama toplum olarak 2. Evlilikte biterse demek ki sorun ondaymış diyorlar. Evet bende 1 kez boşandım. Ailem özellikle annem sürekli acır, ağlardı. Ne kadersiz çocuğum varmış diye. Ama ben yeniden evlendim ve şimdi çok mutlu, huzurluyum.🙏🏻 Şu an kimse bana geçmişimi hatırlatmıyor. Her yere çarşaf çarşaf fotoğraflarımı koydum. Bir nevi kendimi sıfırlarım. Siz bu vakitten sonra evlenmeyi düşünmeyin. Kendi başınıza bir hayat kurun.

Bir kere neyse ama toplum olarak 2. Evlilikte biterse demek ki sorun ondaymış diyorlar. Evet bende 1 kez boşandım. Ailem özellikle annem sürekli acır, ağlardı. Ne kadersiz çocuğum varmış diye. Ama ben yeniden evlendim ve şimdi çok mutlu, huzurluyum.🙏🏻 Şu an kimse bana geçmişimi hatırlatmıyor. Her yere çarşaf çarşaf fotoğraflarımı koydum. Bir nevi kendimi sıfırlarım. Siz bu vakitten sonra evlenmeyi düşünmeyin. Kendi başınıza bir hayat kurun.
Neden düşünmesin? Neden tek başına hayat kursun? Kendi tek olmak istemiyor belki, aşk istiyor? Çocuk istiyor? bir boşanma hakkı mı var insanların, bu yorumunuz gerçekten tuhaf.

2.evliliği yapmış biri olarak sondaki cümleniz ilginç. Aileniz siz evlenince rahatlamış, elalem dediğiniz yakanızı evlenince bırakmış, bir an önce ikna olsunlar da bıraksınlar diye herkese göstermişsiniz zaten. Yani çoğu şeyi yeniden evlenmiş bir kadın olarak atlatmışsınız.

siz neden ikinci kez evlendiniz? madem birincisini beceremediniz , bu "kusur" ile oturup kendine hayat kurmak yerine ikinci kez evlendiniz pardon da?
size olunca hak, başkasına olunca otur oturduğun yerde öyle mi?

Ben 2. Evliliğim ile beraber tecrübelerimi aktardım. 3. Ya da 4. Evliliğini yapan varsa onlarda aktarırsa laf sokan gereksizler yerine daha faydalı başlık olur.
Sizin gibi elalem için yaşayan zihniyetlerin tecrübeleri lazım değil hanımefendi. Asıl “Gereksiz” olan sizin ikinci evliliğimde çok mutluyum yuppiiii ama sakın 3. Kez evlenme tek tabanca yaşa tavsiyeniz.
Çok eminim ki siz 2. Kez boşansanız, sırf “çarşaf çarşaf” fotoğraflarınızı paylaşmak ve elalemi sözde çatlatmak için 3.ye evlenirsiniz. O elalem sizsiniz bu konu başlığında.

Ben 2. Evliliğim ile beraber tecrübelerimi aktardım. 3. Ya da 4. Evliliğini yapan varsa onlarda aktarırsa laf sokan gereksizler yerine daha faydalı başlık olur.

Şu koyu aldığım yeri tek başına deseydiniz kimse size birşey demezdi, eminim. 2. Eşiniz ile ayağa kalkma hikayenizin hem konu sahibinin durumu hem de koyu aldığım yerdeki verdiğiniz tavsiye ile alakası yok. Nispet yapar gibi olmamış mı?

Yanlış anlaşılmak istemem ama iki kere denemişsiniz , aceleye getirmeyin bin düşünüp bir adım atın .
Hem yarının ne olacağı belli değilken yaşlanınca bakım evini düşünmeniz ilginç .
Bizim okulda 3 yıl önce emekli olan bir resim öğretmeni vardı , yazlığına gitti , epeydir orda . Şimdi ikinci baharımı yaşıyorum diyor .
Evlilik hayatınızın en önemli kriteri olmazsa daha mutlu olursunuz .
Maddi olarak sıkıntınız yoksa koruyucu aile için başvurun ve evlatlarınız olsun.

Aktardığınız şey tecrübe değil. Toplum baskısının nasıl olduğunun örneği.
Siz evlenmeyin kendinize tek başınıza bir hayat kurun nedir yahu.

Çevrenizdekiler nasıl acıyarak bakıyor mesela? İki kez boşandım diyince gözleri hüzün mü doluyor, kaşlar küçük emrah gibi mi oluyor? Çok abartı geldi bu cümle. Siz evlenmeyi gözünüzde yüceleştirmişsiniz o sebeple insanların davranışlarına anlam yüklüyosunuz.
Boşanmak kadar doğal bir süreç yok şu hayatta.
Yok direk söylüyorlar. Ne olacak bu kıza, yazık olmuş filan diyorlar

Back
X