“Boşanmış olmak”

Boşanmış olduğumu duyunca istemiyorlar. Genelde böyle oldu. Belki de yanlış kişileri seçiyorumdur.
Bence şuan odağının evlenme olması yalnış zaten 2 defa evlenmişim salla hayatına bak kendini geliştir bekarlığın tadını çıkar

Bir kere neyse ama toplum olarak 2. Evlilikte biterse demek ki sorun ondaymış diyorlar. Evet bende 1 kez boşandım. Ailem özellikle annem sürekli acır, ağlardı. Ne kadersiz çocuğum varmış diye. Ama ben yeniden evlendim ve şimdi çok mutlu, huzurluyum.🙏🏻 Şu an kimse bana geçmişimi hatırlatmıyor. Her yere çarşaf çarşaf fotoğraflarımı koydum. Bir nevi kendimi sıfırlarım. Siz bu vakitten sonra evlenmeyi düşünmeyin. Kendi başınıza bir hayat kurun.
Siz iyi misiniz?
Hayretle okudum yorumunuzu...

Boşanmış olduğumu duyunca istemiyorlar. Genelde böyle oldu. Belki de yanlış kişileri seçiyorumdur.
Yanlış kişileri seçmiyorsun. Türk erkeklerinin çoğu böyle. Boşandıysan büyük çoğu gecelik görüyor. Nasılsa bozulmuş, üstüme kalmaz diyor. Eğer mutasıp yaşar ve 40 yaşında yeniden evlenmeye odaklanırsanda bu seferde menapoza girer, çocuk doğuramaz diyorlar. Hiç evlenmemiş birinin ailesi “Bu Dul, istemeyiz” diyorlar. Bunları bende yaşadım. Bende isterdim Alice Harikalar Diyarında pozitif yorumlar yazmayı. Fesat yorumlayanların aksine tabii ki ben de senin yeniden beyaz sayfa açmanı isterim ama zor olacağını düşünüyorum. 3. Sayfaya geçtik hala 3. Ya da 4. Evliliğini yapan bir hanım yazmadı. Belki de kadınlar 2.den sonra tövbe diyorlardır. Boşanmakta kolay bir şey değil sonuçta. Ölümden sonraki 2. Büyük travma. Önceki yorumlarından sevgiye aç olduğunu okudum ama bu zaafının bedelini sen ödüyorsun. O yüzden belki de bir müddet kendi içinde yaşarsın. Allah büyük. Nasibinde varsa biri yine seni bulur her koşulda.

Yanlış kişileri seçmiyorsun. Türk erkeklerinin çoğu böyle. Boşandıysan büyük çoğu gecelik görüyor. Nasılsa bozulmuş, üstüme kalmaz diyor. Eğer mutasıp yaşar ve 40 yaşında yeniden evlenmeye odaklanırsanda bu seferde menapoza girer, çocuk doğuramaz diyorlar. Hiç evlenmemiş birinin ailesi “Bu Dul, istemeyiz” diyorlar. Bunları bende yaşadım. Bende isterdim Alice Harikalar Diyarında pozitif yorumlar yazmayı. Fesat yorumlayanların aksine tabii ki ben de senin yeniden beyaz sayfa açmanı isterim ama zor olacağını düşünüyorum. 3. Sayfaya geçtik hala 3. Ya da 4. Evliliğini yapan bir hanım yazmadı. Belki de kadınlar 2.den sonra tövbe diyorlardır. Boşanmakta kolay bir şey değil sonuçta. Ölümden sonraki 2. Büyük travma. Önceki yorumlarından sevgiye aç olduğunu okudum ama bu zaafının bedelini sen ödüyorsun. O yüzden belki de bir müddet kendi içinde yaşarsın. Allah büyük. Nasibinde varsa biri yine seni bulur her koşulda.
bozulmuş kadın da nedir ?

Kızlar çok mu kötü bir şey boşanmış olmak? Yeniden evlenemiyorum, çünkü 2 defa evlendiğimi duyan vazgeçiyor. Herkes acıyarak bakıyor bana. Bu kadar kötü bir şey mi gerçekten? Bu konuda şansım yokmuş ne yapalım. Akrabalarım bile bu kıza ne olacak diyor. Ne olacaksa olacak. En kötü yaşlanınca bakımevine yerleşirim. Ne yapayım yani??
Uffff şu akrabalar 🥴🥴 Ne olmuş yani boşanmışsanız.. Sanki kötürüm olmuşsunuz da yataklara düşmüşsünüz gibi nedir ya bu kıza ne olacak falan 😂😂bırakın şunları hayatınıza bakın.. İlla bir adam mı olacak hayatınızda yani?? Hem belki de olur nasip kısmet.. Ama evlenmek için de can atmayın.. Evlilik her zaman iyi bir seçenek değil çünkü.. Evlenseniz ne olacağı belli mi? Evliliği hayatınıza bir güvence olarak düşünmeyin.. Birsürü insan var evli olup çoluk çocuğu olan sonra bakımevinde kalan.. Ama bekar olup çoluk çocuğu olmayan arkadaşları dostları, akrabaları, yeğenleriyle güzel güzel yaşayan da var.. Elden ayaktan kesilince de ne olacağımızın bi önemi de yok zaten o kadar da ileriyi düşünmek gereksiz..

Şu bosanmayi kusur olarak dusunen kafalari anlamiyorum.
Arkadas ben de bosandim. Kusurlu da defolu da degilim. Olmadi, yapamadik. Yurumedi. Sonunda ortak gayatlari ayirdik. Evli iken evlilik bana statu kazandirmiyordu. Bosaninca da olmayan statuyu kaybedemem degil mi? Kaybetmedim.
Insan arkadasiyla da gun gelir yolunu ayirir. Arkadasindan ayrilinca yeni arkadasla da yapamaz bu diye nasil dusunmuyorsak bir sonraki evlilikte de oyle bir denlem kuramayiz. Hayatin bir matematigi yok ki.
Bekar olmakla bakim evi ne alaka onu da anlamadim.Esini yitiren herkes hayatinin geri kalanini bakimevinde gecirir diye bir denklem mi var?
Bakis acisini degistirmelisin. Sen hayatina nasil bakarsan hayat da senin gibi bakan insanlari karsina cikarir.

Bence kimse büyük konuşmasın.herşey herkesin başına gelebiliyor.Ben de bosandim karşı taraftan kaynaklı nedenlerle .2 yil oldu yasadillarima hala inanamıyorum.kimsenin garantisi yok arkadaşlar .kadinlarin evliligi devam ettirmek icin olmazi oldurmak icin cabalarini ve ayrilik durumunda yasadigi duygusal yikimi en iyi yine kadinlar bilir onun için acımasız yorum yapmayalım kendimiz gibi yahut da kizkardesimiz gibi düşünelim konu sahibini ...

Kızlar çok mu kötü bir şey boşanmış olmak? Yeniden evlenemiyorum, çünkü 2 defa evlendiğimi duyan vazgeçiyor. Herkes acıyarak bakıyor bana. Bu kadar kötü bir şey mi gerçekten? Bu konuda şansım yokmuş ne yapalım. Akrabalarım bile bu kıza ne olacak diyor. Ne olacaksa olacak. En kötü yaşlanınca bakımevine yerleşirim. Ne yapayım yani??
İşte toplum baskısı bu oluyor.ne kadar kötü bı davranış acıyarak bakmak nedir ya.neden şansın olmasın millet 7. Kez de evlenir.senin ruhunun hayatının sağlığının önemi yok mu.hersey kısmet belli 50 yaşından sonra hayatının aşkını bulacaksın.belki ilerde çok mutlu bı hayatın olacak tek başına.sen kendi ayakların üzerinde durdugun sürece kimseye ihtiyacın yok.
Sen kendini nasıl iyi hissedersen öyle yaşa.ilerde istediğin biri olursa evlen mutlu ol.haa ben evlenmek istemiyorum kendi kendime yeterim dersen öyle yap.kimsenin seni begenmesine onaylanmasına gerek yok.fikirlerinde de hayatında da sen özgürsün.hep mutlu ol inşallah 😍

Ben 2. Evliliğim ile beraber tecrübelerimi aktardım. 3. Ya da 4. Evliliğini yapan varsa onlarda aktarırsa laf sokan gereksizler yerine daha faydalı başlık olur.
Sen hep mutlu olmak icin evliligin sart oldugunu dusunursen, sevgi acligi cekiyorum diye surekli o acligini doyurmak icin baskasina bagimli olacaksan o saglikli iliski degildir zaten. Saglikli olmayan iliski de biter. Denge yok cunku o iliskide. Once bir kendini sev, kendine deger ver. Bosandim diye acikli bir durumda degilsin. Ben de bosandim. Kimsenin de bosandim diye bana acimasini istemem, buna da izin vermem. Bu benim hayatim. Ister ikinci, ucuncu istersem onuncu kez evlenirim istersem de bekar kalirim. Ama evlenirsem de sevgiye aç oldugum icin degil, cunku surekli benden sevgi dilenen bir insanla bir omur gecirmeyi ben de istemem. O yorar insani.
Yorumlarinin hepsini okumadim, bir kac tanesine soyle bir baktim. Bakis acini degistirmelisin. 40 yasindakiler de evlenemez mesela demissin. Bu nereden cikti? Boyle bir tez konusu mu var? Arkadasim 45 yasinda evlendi cok da mutlu. Bosanmislara da tek gecelik diye bakiyorlar yazmissin. Bosanip yeniden evlenen de cok. Bir arkadasim gecen yil ikinci evliligini yapti, cok mutlu. 8 yildir bekarim. O bosanmis kadinlara yapilan toplum baskisi falan deniliyor ya hep burada, ben hic yasamadim. Kendimi de hic ezik gormedim. Sen kendini nasil gorursrn karsi taraf da ayna gibi seni oyle goruyor, karsina da hep sana oyle hissettirecek tipler cikiyor. Bakis acini degistir, goreceksin dunyan degisecek.

Bekar olmakla bakim evi ne alaka onu da anlamadim.Esini yitiren herkes hayatinin geri kalanini bakimevinde gecirir diye bir denklem mi var?
İşte yalnız kalmakla alakalı bir durum. İlerde biz ölünce bu kıza ne olacak, birine ihtiyaç duyunca kim yanında olacak mantığı. Herşeyini kendin yap diyeceğinizi biliyorum ama insan yeri geliyor başkasına ihtiyaç duyuyor. Hasta oluyor, ameliyat oluyor. Ben de bazen düşünmüyor değilim ve biraz da korkuyorum aslında.

İşte yalnız kalmakla alakalı bir durum. İlerde biz ölünce bu kıza ne olacak, birine ihtiyaç duyunca kim yanında olacak mantığı. Herşeyini kendin yap diyeceğinizi biliyorum ama insan yeri geliyor başkasına ihtiyaç duyuyor. Hasta oluyor, ameliyat oluyor. Ben de bazen düşünmüyor değilim ve biraz da korkuyorum aslında.
8 senedir tek basima oglumu buyutuyorum. Arkadaslarim var ama yine de eve girince tek basimayim ama hic yalniz hissetmiyorum. Bakis acisiyla alakali. Yaslaninca da bakim evine ya da huzur evine gitmek istersem de sizin baktiginiz acidan bakmam olaya. Arkadaslarim olacak derim. Bakim evi cok kotu birseymis gibi bakiyorsunuz olaya. Evli olsaniz kocaniz mi bakacakti sanki?

Yaşınız kac ki yeniden evlenemeyesiniz??Bakmayin siz kimseye...Arkadasim 3 kere evlendi.3 evliligini de kendi bitirdi.Simdi uzun bir ilişkisi var.Evlenme niyetim yok büyüsü bozuluyor ama cocuk istersem bir ihtimal diyor.Kendinize güvenin biraz.Nasipse olur

2 evlılıkten sonra 3. Düşünmek zaten zor olmalı neden evlılık düsünüyorsunuzkı. Kendı hayatınızı yasayın. Ilerı odaklı düsünmeyin ne bılıyorsunuzkı nekadar yaşayacagınızı. İlerıyı düşünürseniz bugunu kaybedersınız sevın sevılın gezın tozun nebılım bıseyler yapın. Eger karsınıza duzgun bırı cıkarsa zaten evlenırsınız kendılıgınden gelıssın hersey düşünmeyin

Yalnızlık korkunuzu anlıyorum ama evli, çocuklu insanların da ihtiyacı olduğunda yalnız bırakılmayacağının garantisi yok ladymera.
Eşinizin sizden önce ölmeyeceğinin, çocuklarınızın vefalı olacağının garantisi yok, 5 çocuğu olmasına rağmen yalnız ölenler var, hiç kimsesi olmayıp da yıllarca biriktirdiği dostlarının bir an yalnız bırakmadığı insanlar da var.

İsterseniz defalarca evlenirsiniz bu sizin vereceğiniz bir karar ama hayatta hiçbir şeyin garantisi olmadığını da bilmelisiniz, o yüzden yalnızlıktan korkuyorsanız iyi bir eşle hayatınızı devam ettirme düşüncesi yanısıra sağlam temelli dostluklar biriktirmeyi de düşünmelisiniz bence zira yeri geliyor iyi bir dost ailenizden akrabalarınızdan bile daha yakın olabiliyor.

Bu sarki benden sana...umarim seversin

She used to sit down by the highway
(Karayolunda otururdu)
And watch all the cars going by
(Ve gecen arabalara bakardi)
And hang out down at the pool hall
( bilardo salonuna takilirdi)
And listen to the old men tell lies
(Yaşlı adamlarin soylediklerini dinlerdi)
They'd fill her head full of stories
(Aklini tamamen hikayelerle doldururlardi)
About places and things that they had seen
(Gordukleri yerler ve seyler hakkinda)
She'd tell her friends about her plans
(Arkadaslarina tum planlarini anlatirdi)
Now she's a kid of full of dreams
(Simdi o hayaller icinde bir cocuk)

Small towns can't hold onto drramers
( Kucuk kasabalar hayalperestleri tutamaz)
They grow up and just drift away
(Buyurler ve sadece kopup giderler)
And later we'll read in the papers
(Ve sonra gazetelerde okuruz)
About how well they're doing today
(Bugun ne durumda olduklarini)

Small towns can't hold onto dreamers
( Kucuk kasabalar hayalperestleri tutamaz)
But the world ain't as a big as it seems
(Ama dunya gorundugu kadar buyuk degil)
You can live in the castle, you can walk in the sand
(Bir kulede yasayabilirsin, kumda yuruyebilirsin)
But you can't take the home out of dreams
(Ama hayallerinin olmadigi bir eve giremezsin)

kimseyi duyma dinleme insanlar fesat

Back
X