• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış yada boşanma hakkında bilgi sahibi olanlar bir bakabilirmi?

Çok üzüldüm şuan 2 yıl gibi uzun bir süre hiç aklımdan geçmemişti.Çok yıpratıcı olacak ama el mahkum.Her celsede seninde olman şartmı peki yoksa avukat tek başına seni temsil edebiliyormu?
Şuanda bana reva görülende sizinki gibi ''burnu sürtsün döner'' muamelesi.
Ailem durumumuza çok üzülüyordu ,ona 1 şans daha vermemi çok çok istediler ve gelip almasını öncelikle onlar iletti eşime.
Basit birşey istemiş ve şuanda ailesini görmek istemediğimi başbaşa gitmemizi istemiştim. Neyse yine konuyu hortlatmıyım yukarıda çokça açıkladım.
Aklı başına inşAllah gelir, kalbim gönlüm ruhum hiçbirşeyimle onu artık hayatımda görmek istemesemde...
cekismeli olunca gitmen gerekmiyor canim.. sahitler filan dinlenir belki belli celselerde..
esin kararliligini gorunce anlasmaliya razi olur belki, hem surunmemek hem de rezil olmamak adina?

merhaba canim, evet, konu acmistim hatta gecen hafta, bitti Allah in izniyle..
Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah bundan sonra mutlu olursun Allah hayırlı insanlar çıkarsın her daim karşına hiç üzülme sakın her şerde bir hayır her hayırda bir şer oluyor hakkında hayırlısı buymuş Rabbim beterinden sakınsın inşallah
Bu mesajı sana yazmıştım alıntı yapmamışım canım, konu sahibi kusura bakmasın...

cekismeli olunca gitmen gerekmiyor canim.. sahitler filan dinlenir belki belli celselerde..
esin kararliligini gorunce anlasmaliya razi olur belki, hem surunmemek hem de rezil olmamak adina?

İnadı bizi bu noktaya getirdi zaten. Bu sebeple anlaşmalıya razı olması uzlaşmamız zor çok zor :KK17:
Enazından her celsede olmamın şart olmaması çok iyi ,bebekle yorardı.

Buarada mahkeme dava açılan şehirde görülür öyle değilmi? Çünkü farklı şehirlerdeyiz ve onun memleketi çokça uzak

Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah bundan sonra mutlu olursun Allah hayırlı insanlar çıkarsın her daim karşına hiç üzülme sakın her şerde bir hayır her hayırda bir şer oluyor hakkında hayırlısı buymuş Rabbim beterinden sakınsın inşallah
Bu mesajı sana yazmıştım alıntı yapmamışım canım, konu sahibi kusura bakmasın...
Estagfirullah ne kusuru :KK25:

İnadı bizi bu noktaya getirdi zaten. Bu sebeple anlaşmalıya razı olması uzlaşmamız zor çok zor :KK17:

Buarada mahkeme dava açılan şehirde görülür öyle değilmi? Çünkü farklı şehirlerdeyiz ve onun memleketi çokça uzak

Davayi açan siz olacaginiz için mahkeme oraya tasimaz diye düşünüyorum

boşanma konusunda bir şey diyemem ama
sizi almaya ailesiyle gelme sebebi ikna etmek ve hepberaber baskın çıkmak.
bu şekilde ailenizin gözünde aklanmak arayı bulmak.
tek gelemiyor çünkü ailenizin sözlerinden çekiniyor.
ama sonuna kadar siz haklısınız.
hatta çözüm yoluna bile gitmişsiniz ama hala ben bilirim havalarında...

Halbuki annem ona ''tek gel,gerekirse bizi bile görmeden aşağıdan el salla git'' bile dedi , kendini zaten kusursuz gören ve anne babasını başında tac edip beni ezip geçen birine dönüştü.Daha olayın başında hazmedemeyip davayı açardım Rabbim gerçekten sabır tayin etti 2 aydır ailemin evinde sonumuz ne olacak diye düşünmekten 10kilo verdim :)
Dediğiniz mantığa yatkın ,bu da aklımıza geldi ve seni hiçbirşekilde suçlamayacağız yeterki mutlu olun dedi canım ailem

Allah razi olsun canim.. insaallah hersey iyi olsun hayatimizda.. uzulmuyorum sukur, hayirli olanin bu olduguna inaniyorum cunku..

Boşanma konusunda pek bilgim yok ama en azından bir karar verebilmen daha hayırlı olmuş.
Kocan mahkemede ne derse desin senden habersiz evini ve eşyalarını taşımaları suçtur özel hayata müdahaledir zaten.

Tedbir nafakası için bir belge imzalaman gerekiyor sanırım.
Yeni doğan bebeğin nafakasını mahkeme gözardı etmez merak etme. Eşinin gelirini ispat edebilirler.

Eşin baya doldurulmuş. Ailesinin eteğinden çıkmamaya devam etsin bakalı. Çok pişman olacak çok.

İnşAllahta bu bilgiye ihtiyacın olmaz.
Sağol canım yakından ilgilendin heryerde olaylarımla :KK68:
Bende sayenizde adil olunacağına ve bebeğiminde hakkının çalınmayacağına inanıyorum.Bu güç ve umutla inşAlah yarın başvurumu yapacağım

Halbuki annem ona ''tek gel,gerekirse bizi bile görmeden aşağıdan el salla git'' bile dedi , kendini zaten kusursuz gören ve anne babasını başında tac edip beni ezip geçen birine dönüştü.Daha olayın başında hazmedemeyip davayı açardım Rabbim gerçekten sabır tayin etti 2 aydır ailemin evinde sonumuz ne olacak diye düşünmekten 10kilo verdim :)
Dediğiniz mantığa yatkın ,bu da aklımıza geldi ve seni hiçbirşekilde suçlamayacağız yeterki mutlu olun dedi canım ailem
korkak işte
boşver canım sen doğru kararı vermişsin.hakkında hayırlısı neyse o olsun.
eğer barışırsan zaten sana karşı bilenmişler iyice eziyet ederler.

Çok üzüldüm şuan 2 yıl gibi uzun bir süre hiç aklımdan geçmemişti.Çok yıpratıcı olacak ama el mahkum.Her celsede seninde olman şartmı peki yoksa avukat tek başına seni temsil edebiliyormu?
Şuanda bana reva görülende sizinki gibi ''burnu sürtsün döner'' muamelesi.
Ailem durumumuza çok üzülüyordu ,ona 1 şans daha vermemi çok çok istediler ve gelip almasını öncelikle onlar iletti eşime.
Basit birşey istemiş ve şuanda ailesini görmek istemediğimi başbaşa gitmemizi istemiştim. Neyse yine konuyu hortlatmıyım yukarıda çokça açıkladım.
Aklı başına inşAllah gelir, kalbim gönlüm ruhum hiçbirşeyimle onu artık hayatımda görmek istemesemde...
Ben her celsede bulundum canım bilerek gidiyordum ve hakimin gözüne gözüne bakıyordum sonucta onlar insan sarrafı kimin ne oldugunu şıp diye anlıyorlar hatta hakim bi ona bakmıştı bi bana bakmıştı senin erkekten yana şansın yok kızım demişti adamın yerin dibine girmesi gerekirken sırıttı ya :)))) Sen gitmek istemezsen avukatında tek girebilir tabiki ama tavsiyem seninde orada bulunman olur, bu tür olaylarda kalp kırılınca, ruh yaralanınca eskisi gibi olmuyor malesef, hak veriyorum sana, ama eğer aklını başına alırsa, artık ailesinin anne babasından ibaret olmadıgı, bir eşi çocugu oldugu gerçeği kafasına geç olmadan dank derse, bir şans verilebilinir diyeceğim ama yine en doğru kararı o an sen verebilirsin tabi ki, hayırlısı olsun hakkında diyorum...

Arkadaşım çekip kapıyı çıktı, fakat hakim neden kadın durduk yere evi terketsin diyerek kadına hak verdi. İşin hakimin de tutumuna bağlı biraz.

Çook doğru,hangi kadın sebepsiz evini barkını bırakır çocuğuyla ailesine gelirki.
İnşAllah bende biraz vicdan sahibi bir hakime denk gelirim :KK51:

Son altı aylık ikametgahınız nerdeyse orada dava açabilirsiniz. Yani o şehrin mahkemesinde. Tersini mümkün kılan özel durumlar nelerdir bilmiyorum.

Tatlım Allah kolaylik versin. Zor bir süreç. Dava actiktan 15-20gün içerisinde celp gider. Eşyalar için bilir kişi tarafından tutanak tutturmayı ihmal etme. Böylece sen yada o hicbirseye dokunamaz. Tedbir nafakaları davayı açtığın ay itibarı ile başlar. Bebek için boşanma sonrası normal nafaka gündeme gelir. Maaşının 3te 1i. (türk toplumu olarak asgari ücret tutarı bankaya, geri kalanı elden verilir. Şayet maaş yatandan fazla ise ispat yolu görünür) Eve terkten açılan dava sorun oluyor. Ama korkma. Ben çıktıysam o çetrefilli davadan sende çıkarsın.
SEVGİLER:KK66:(

İçimi serinlettin Allah razı olsun herbirinizden:)
Bizim 10aydır ikamet ettiğimiz mülkün değişmiş olması ve eşimin tek başına mülkümüze karar vermesine razı gelip terketmemeliydin mi der acaba hakim?Hernekadar kapıyı çekip habersizce gitmemiş olsamda

İçimi serinlettin Allah razı olsun herbirinizden:)
Bizim 10aydır ikamet ettiğimiz mülkün değişmiş olması ve eşimin tek başına mülkümüze karar vermesine razı gelip terketmemeliydin mi der acaba hakim?Hernekadar kapıyı çekip habersizce gitmemiş olsamda

İkamet edeceğiz mülkü, karı koca birlikte seçer. Yasalarda kesindir bu.

İnşallah. İyi bir avukat bulursan onlar hakimleri tanıyor ve gözü de açıksa ona göre davranıyor.
Yalnız iyi bir avukat bir hayli yüksek meblağ talep ediyor,araştırıp vazgeçip barodan ücretsiz tutmaya niyetlendim.
Hani ücretsiz avukat diye yeterince çırpınmayacağını bilsemde hakkım olanı alabileyim kafi.Ne fazlası onda var,nede benim fazlada gözüm

Back
X