- 26 Nisan 2018
- 2.804
- 4.507
- 53
- 28
- Konu Sahibi lonelybuthappy
-
Ben de anneligim açısından düşündüm hiçbir şey olmazsa bilinçli anne olurum dedim. Ama insanın 4 5 yıllık emeğine "boşa" demek neye sığar bilmiyorumTatlım işte o arkadaşın okumadığı için bu yorumu yapmış, bariz cehalet kokuyor bu yorum. Bana da demişti bi akrabam, aman okuyup ne yapacaksın erken evlen diye. Kimseyi takma, okuduğu mesleği icra etmeyen bir sürü insan var, kimi mecburi, kimi kendi öyle istediği için. Sen bu arkadaşın gibi olmadığın icin şükret, ileride çocuklarını yetiştirirken daha kaliteli ve verimli bi anne olacağını bilseydi bu saçma yorumu yapmazdı.
Hep kırmamaktan yana oldum o an ne diyeceğimi de bilemedim. Sonradan dank etti bana kpssden önce öğretmenler boşta demişti. Ilk demesi olmadığını sonradan anladımBiraz isin icinde kiskanclik da var...sen okudun diye imreniyor...ama yanitini vermeliydin...bu tarz laflara yanit vermezsen devami gelir...hazir cevap olmak lazim insanlara karsi
Mağaza dediğim tek bir mağaza zincir falan değil. Keske deseydim okumak çalışmak için mi diyeNe demek boşa okudun ya okumak sadece çalışmak içinmi ki insan önce kendini geliştirmek için okur tabiki meslekte önemli ama güzelliğinle övünme bir sivilce yeter malınla övünme bir kıvılcım yeter 2 gün sonra o sizin müdür arkadaşınızın işyeri falan kapanır yada işten çıkarılırsa o zaman görür okumanın boşluğunu o
Onlar üniversite okumanın zorluğunu bilmediği için, 4-5 sene git gel yapıp eline diplomayı tutuşturuyorlar sanıyorlar. Açıkcası Master yapan birimin bunlara takılmaması lazım tatlım. Sana doktor 1 aylık ömrün kaldı dese yıkılırsın ama aynı şeyi doktorun hademesi söyleyince takmazsın, çünkü o bu işin piri değil. Demem o ki okumamış, uni görmemiş birinden olumlu yorum beklemek abes. İlla ki oda kendini biyerde ispat etmeli, bak çalışıyorum kazanıyorum diye. Sende bundan sonra öylelerine, sizin çocuklarınızı yetiştirmek icin okuyorum, çocuk bari cahil kalmasın de gecBen de anneligim açısından düşündüm hiçbir şey olmazsa bilinçli anne olurum dedim. Ama insanın 4 5 yıllık emeğine "boşa" demek neye sığar
Cok konu açtığımın farkındayım. Bugün ortaokuldan bir arkadaşımla telefonda konuştum kızlar kendisi liseden sonra işe girdi mağazada müdür oldu şimdi. Bana konusurken laf arasında "boşa okudun" dedi. Atanamayan öğretmenim master yapıyorum. Ne diyeceğimi bilemedim o an neden ki tekrar sınava gireceğim dedim. Boşa okumadım biliyorum ama sürekli beynimde dönüp tekrarlanıyor "boşa okudun" diye. Kendimi telkin ediyorum olur mu lonely iş bulamasan bile ufkun açıldı çok şey öğrendin diyorum. Ama çok kırıldım iyi niyetle söylemiş olsa bile böyle mi demesi gerekirdi. Ben daha kpss ye girmeden "bir sürü öğretmen boşta" demişti. Kendisini seviyordum. Arkadaşlarimi genel olarak seviyorum beni uzduklerinde kafaya takiyorum konu açıyorum. Ucu mesleğime işime dokundu şimdi işte başka oldu. Anlatmak istedim
Üzülme bunları yaşayan tek sen değilsin. Ben de Üniversite mezunuyum ve makina muhendisi olarak iyi bir işim var. Geçen gün lise arkadaslariyla buluştuk. Bir arkadaş liseden sonra evlendi çok zengin bir eşi var ve Mercedes iyle geldi. Benim de eşimle bazı sorunlarım var son zamanlarda ve boşa okumussun yazık bi de kocana para mı yediyorsun dedi
Boşa okumak mı olur. Saçma sapan konuşmalara takılmayın. Okumak öğrenmekten güzel olan tek şey öğretmekCok konu açtığımın farkındayım. Bugün ortaokuldan bir arkadaşımla telefonda konuştum kızlar kendisi liseden sonra işe girdi mağazada müdür oldu şimdi. Bana konusurken laf arasında "boşa okudun" dedi. Atanamayan öğretmenim master yapıyorum. Ne diyeceğimi bilemedim o an neden ki tekrar sınava gireceğim dedim. Boşa okumadım biliyorum ama sürekli beynimde dönüp tekrarlanıyor "boşa okudun" diye. Kendimi telkin ediyorum olur mu lonely iş bulamasan bile ufkun açıldı çok şey öğrendin diyorum. Ama çok kırıldım iyi niyetle söylemiş olsa bile böyle mi demesi gerekirdi. Ben daha kpss ye girmeden "bir sürü öğretmen boşta" demişti. Kendisini seviyordum. Arkadaşlarimi genel olarak seviyorum beni uzduklerinde kafaya takiyorum konu açıyorum. Ucu mesleğime işime dokundu şimdi işte başka oldu. Anlatmak istedim
Üzülme bunları yaşayan tek sen değilsin. Ben de Üniversite mezunuyum ve makina muhendisi olarak iyi bir işim var. Geçen gün lise arkadaslariyla buluştuk. Bir arkadaş liseden sonra evlendi çok zengin bir eşi var ve Mercedes iyle geldi. Benim de eşimle bazı sorunlarım var son zamanlarda ve boşa okumussun yazık bi de kocana para mı yediyorsun dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?