Boşaymış

Ne yazik ki duzen bozuk.. bazen cok calismk cak cabalamk yetmiyor... ne yazik

Liseden sonra girdiği işte seneler içerisinde bir deneyim, vizyon, kalibre gerekmeden müdür olunabiliyor demek ki eğime vs gerek duyulmadan. Bugün müdür yaparlar yarın kapının önüne koyarlar özel sektör müdürlüğüne o kadar güvenip de bu kadar havalanmasın arkadaşınız :)

Magaza müdürü ne ya yanlis anlasilmasin küçümsemek icin yazmiyorum ama sinirlendim.Magaza muduru dediginiz bir butikde 3-5 calisanin en yetkilisi olmak.Sonucda satis elemani seni küçümsüyor aklinca.Bariz kıskançlık ve kompleks kokuyor.

Sizin boşa okumadığınızı anlayamayacak kadar sığ düşünüyor, arkadaşınıza bakıp boşa okumadığınızı anlayabilirsiniz. Mağaza müdürü olunca kariyer yaptığını mı düşünmüş ben okumadım müdür oldum havasına girmiş biraz ( mağaza müdürlüğünü küçümsemiyorum) Benim de aynen böyle bir arkadaşım var, ne zaman görüşsek direkt mesleğimle ilgili örnek vererek yani benimle aynı meslekten başka birini küçümser, mimar olmuş konuşmayı bilmiyor gibi.... Ben de o an kıskanılmanın hazzını yaşıyorum muhtemelen siz de kıskanılıyorsunuz.

Hep kırmamaktan yana oldum o an ne diyeceğimi de bilemedim. Sonradan dank etti bana kpssden önce öğretmenler boşta demişti. Ilk demesi olmadığını sonradan anladım
Tıpkı benim arkadaşım gibi bana bi gün “mimarlara biz iş veriyoruz, okuyunca ne oluyor sanki” demişti sanırsın ki patron o da mağaza müdürü. Düşüncelerini sesli olarak yapacak kadar da şaşkın maalesef, artık eskisi kadar görüşmüyorum ben

Doğru söylemiş bir sürü üniversiteli boşa okumuş yıllarını vermiş.

Kim yuksek lisans yapar, bir kaç dil bilir atanmayi bekler, asgari ücrete talim olur, okuduğu okul çok iyidir Türkiye de sektörü yoktur.

Kimisi okumaz , atanir da atanır. Sistem utansın.

Üstteki mesaja katılıyorum. Ve
Bir daha size böyle birşey diyen olursa; amacım para kazanmak olsaydı bende senin izlediğin yolu izlerdim. Ben sevdigim işi dogru zamanda yapacağım. Para kazanmak bekleyebilir."deyin.

Üstteki mesaja katılıyorum. Ve
Bir daha size böyle birşey diyen olursa; amacım para kazanmak olsaydı bende senin izlediğin yolu izlerdim. Ben sevdigim işi dogru zamanda yapacağım. Para kazanmak bekleyebilir."deyin.

Bu dünyada ki herkesin amacı para. Para kazanmak için okuyor, para kazanmak için iyi bir yere gelmeye çalışıyor.

Karın tokluğuna çalışsam yeter, istediğim işi yapıyorum en azIndan diyen kaç kişi vardır ?

Haklısınız ama etrafımızda haset duygularıyla bizi üzmek isteyen cok insan var. Böyle bir yaklaşımla dik durmak daha iyi olur diye düşündüm.

Muhtemelen atanamadığınız yani aldığınız eğitim size istediğiniz maddi ve manevi kazanımları henüz sağlamadığı için arkadaşınızın söylemleri sizi üzdü.
Önce bunu iyice bir tartın,sizi üzen arkadaşınızın lafın nereye gideceğini hesaba katmadan söyledikleri mi?
Yoksa iç dünyanızda hissedip de kendinize bile itiraf etmediğiniz, gerçekleşmeyen beklentileriniz mi?
Ben yüksek lisans yapan, eğitimli birinin, üçüncü şahısların, eğitimin faydası hakkındaki sözlerine çok takılmayacağını düşünüyorum çünkü siz eğitimin öneminin farkındasınız ki bu yolda ilerliyorsunuz.

Hepimizin hayattan beklentileri farklı.
Belki beklenti ve hedeflerinizi gözden geçirmek ve bir kısmını revize etmek, daha sonra da bu yeni bakış açısıyla ilerlemek size yararlı olabilir.

Teşekkür ederim cok guzel yazmissiniz. Evet emeklerimin karşılığını henüz alamadim ve bu söz tuz biber oldu bana

ilerde atanıp mesleğe başlayınca arkadaşınız keşke okusaydım diye düşünecektir. okuyan insanların meslek edinmeleri hayata atılmaları zaman alıyor. 4-5 yıl oku, sınavlara hazırlan. o okumadığı için hayata daha erken atılmış olabilir. ama siz kendi tercihinizi yaşıyorsunuz, o da kendi tercihini. yani kimse kimseden üstün değil. bu şekilde ifade etmesi gereksiz olmuş. başkası da ona bu devirde üniversite okumayan mı kaldı, kazanamadın mı bir yeri diyebilir yani ama dediğim gibi herkesin kendi hayatı.

Sırf maddi kısmını bile göze alırsak; öğretmenlerin iki katı kadar çalışıp yarısı kadar maaş almak mı daha mantıklıymış sormak lazım. Eşit para kazansan bile haklarınla döversin onu merak etme :)

ne güzel ifade etmişsiniz tebrikler.Sizin bir çok konu da egosuz sağduyulu akıllıca yorumlarınıza denk geldim .Sizin gibi kadınlara bu ülkenin ihtiyacı var

BU tipler her yerdeler demek ki.ben de uzun zamandır çalışmıyorum bazı sebeplerden.Ama çalışan üreten kadınları sonsuz destekliyorum ister evli ister bekar olsunlar

Üniversitenin insana kattıklarını, o deneyimlemediği için böyle düşünmesi abes değil. Birçok kişi gibi bilgisi olmadan fikir üretmiş. Anında nazikçe açıklama yaparsanız hem içinize atmazsınız hem insanlar ölçülü olurlar

bu yorum pek olmadı sanki.O zaman doktorlar öğretmenlerin en az 3 katı kazanıyor diye öğretmenler daha mı değersiz diyelim.kıyaslama yapmak doğru değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…