- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi lonelybuthappy
-
Ne yazik ki duzen bozuk.. bazen cok calismk cak cabalamk yetmiyor... ne yazikCok konu açtığımın farkındayım. Bugün ortaokuldan bir arkadaşımla telefonda konuştum kızlar kendisi liseden sonra işe girdi mağazada müdür oldu şimdi. Bana konusurken laf arasında "boşa okudun" dedi. Atanamayan öğretmenim master yapıyorum. Ne diyeceğimi bilemedim o an neden ki tekrar sınava gireceğim dedim. Boşa okumadım biliyorum ama sürekli beynimde dönüp tekrarlanıyor "boşa okudun" diye. Kendimi telkin ediyorum olur mu lonely iş bulamasan bile ufkun açıldı çok şey öğrendin diyorum. Ama çok kırıldım iyi niyetle söylemiş olsa bile böyle mi demesi gerekirdi. Ben daha kpss ye girmeden "bir sürü öğretmen boşta" demişti. Kendisini seviyordum. Arkadaşlarimi genel olarak seviyorum beni uzduklerinde kafaya takiyorum konu açıyorum. Ucu mesleğime işime dokundu şimdi işte başka oldu. Anlatmak istedim
Liseden sonra girdiği işte seneler içerisinde bir deneyim, vizyon, kalibre gerekmeden müdür olunabiliyor demek ki eğime vs gerek duyulmadan. Bugün müdür yaparlar yarın kapının önüne koyarlar özel sektör müdürlüğüne o kadar güvenip de bu kadar havalanmasın arkadaşınız :)Cok konu açtığımın farkındayım. Bugün ortaokuldan bir arkadaşımla telefonda konuştum kızlar kendisi liseden sonra işe girdi mağazada müdür oldu şimdi. Bana konusurken laf arasında "boşa okudun" dedi. Atanamayan öğretmenim master yapıyorum. Ne diyeceğimi bilemedim o an neden ki tekrar sınava gireceğim dedim. Boşa okumadım biliyorum ama sürekli beynimde dönüp tekrarlanıyor "boşa okudun" diye. Kendimi telkin ediyorum olur mu lonely iş bulamasan bile ufkun açıldı çok şey öğrendin diyorum. Ama çok kırıldım iyi niyetle söylemiş olsa bile böyle mi demesi gerekirdi. Ben daha kpss ye girmeden "bir sürü öğretmen boşta" demişti. Kendisini seviyordum. Arkadaşlarimi genel olarak seviyorum beni uzduklerinde kafaya takiyorum konu açıyorum. Ucu mesleğime işime dokundu şimdi işte başka oldu. Anlatmak istedim
Sizin boşa okumadığınızı anlayamayacak kadar sığ düşünüyor, arkadaşınıza bakıp boşa okumadığınızı anlayabilirsiniz. Mağaza müdürü olunca kariyer yaptığını mı düşünmüşCok konu açtığımın farkındayım. Bugün ortaokuldan bir arkadaşımla telefonda konuştum kızlar kendisi liseden sonra işe girdi mağazada müdür oldu şimdi. Bana konusurken laf arasında "boşa okudun" dedi. Atanamayan öğretmenim master yapıyorum. Ne diyeceğimi bilemedim o an neden ki tekrar sınava gireceğim dedim. Boşa okumadım biliyorum ama sürekli beynimde dönüp tekrarlanıyor "boşa okudun" diye. Kendimi telkin ediyorum olur mu lonely iş bulamasan bile ufkun açıldı çok şey öğrendin diyorum. Ama çok kırıldım iyi niyetle söylemiş olsa bile böyle mi demesi gerekirdi. Ben daha kpss ye girmeden "bir sürü öğretmen boşta" demişti. Kendisini seviyordum. Arkadaşlarimi genel olarak seviyorum beni uzduklerinde kafaya takiyorum konu açıyorum. Ucu mesleğime işime dokundu şimdi işte başka oldu. Anlatmak istedim
Tıpkı benim arkadaşım gibi bana bi gün “mimarlara biz iş veriyoruz, okuyunca ne oluyor sanki” demiştiHep kırmamaktan yana oldum o an ne diyeceğimi de bilemedim. Sonradan dank etti bana kpssden önce öğretmenler boşta demişti. Ilk demesi olmadığını sonradan anladım
Üstteki mesaja katılıyorum. VeArkadaşınızın içinde üniversite okumak ukde kalmış olabilir. Kendi okuyamadığı için de üniversite okuyanlar da işsiz kalıyor, okusam zaten açıkta kalacaktım diyerek kendini rahatlatıyor büyük ihtimalle.
Takılmayın.
Üstteki mesaja katılıyorum. Ve
Bir daha size böyle birşey diyen olursa; amacım para kazanmak olsaydı bende senin izlediğin yolu izlerdim. Ben sevdigim işi dogru zamanda yapacağım. Para kazanmak bekleyebilir."deyin.
Bu dünyada ki herkesin amacı para. Para kazanmak için okuyor, para kazanmak için iyi bir yere gelmeye çalışıyor.
Karın tokluğuna çalışsam yeter, istediğim işi yapıyorum en azIndan diyen kaç kişi vardır ?
Teşekkür ederim cok guzel yazmissiniz. Evet emeklerimin karşılığını henüz alamadim ve bu söz tuz biber oldu banaMuhtemelen atanamadığınız yani aldığınız eğitim size istediğiniz maddi ve manevi kazanımları henüz sağlamadığı için arkadaşınızın söylemleri sizi üzdü.
Önce bunu iyice bir tartın,sizi üzen arkadaşınızın lafın nereye gideceğini hesaba katmadan söyledikleri mi?
Yoksa iç dünyanızda hissedip de kendinize bile itiraf etmediğiniz, gerçekleşmeyen beklentileriniz mi?
Ben yüksek lisans yapan, eğitimli birinin, üçüncü şahısların, eğitimin faydası hakkındaki sözlerine çok takılmayacağını düşünüyorum çünkü siz eğitimin öneminin farkındasınız ki bu yolda ilerliyorsunuz.
Hepimizin hayattan beklentileri farklı.
Belki beklenti ve hedeflerinizi gözden geçirmek ve bir kısmını revize etmek, daha sonra da bu yeni bakış açısıyla ilerlemek size yararlı olabilir.
ne güzel ifade etmişsiniz tebrikler.Sizin bir çok konu da egosuz sağduyulu akıllıca yorumlarınıza denk geldim .Sizin gibi kadınlara bu ülkenin ihtiyacı varHerkes seçimini hayattan beklentisine göre yapıyor.
Sizin için eğitim önemli, onun için para.
İkisi de yanlış degil.
Her üniversite okuyan adam olmuyor, her okumayan da cahil kalmıyor
Siz mutlu olduğunuz seyi yaptıysanız yolunuza bakın. Herkes bir şeyler söyler.
Liseden arkadaş grubumuzda, en kötü üniversiteye yerleşen arkadaş şu an yılda bir ev parası kazandığı işini çekip çeviriyor...
kız zar zor Anadolu da bir üniversitede işletmeye yerleşti ama ticari zekası ile en çok o kazandı...
Öte yandan siyasal bilimler mezunu doktoralı arkadaş işsiz.
Yıldız mühendislik mezunu bu ay işten çıkarıldı.
Gibi...
Ne kadar çok akademik başarı, o kadar çok hayat başarısı demek degil.
Peki boşa mı okuduk?
Bence hayır, ben eğitim hayatımdan tatmin oldum. Biri bana bunu söylese kafama takılmaz bile. Sizin de takılmasın
BU tipler her yerdeler demek ki.ben de uzun zamandır çalışmıyorum bazı sebeplerden.Ama çalışan üreten kadınları sonsuz destekliyorum ister evli ister bekar olsunlarÜzülme bunları yaşayan tek sen değilsin. Ben de Üniversite mezunuyum ve makina muhendisi olarak iyi bir işim var. Geçen gün lise arkadaslariyla buluştuk. Bir arkadaş liseden sonra evlendi çok zengin bir eşi var ve Mercedes iyle geldi. Benim de eşimle bazı sorunlarım var son zamanlarda ve boşa okumussun yazık bi de kocana para mı yediyorsun dedi
bu yorum pek olmadı sanki.O zaman doktorlar öğretmenlerin en az 3 katı kazanıyor diye öğretmenler daha mı değersiz diyelim.kıyaslama yapmak doğru değilSırf maddi kısmını bile göze alırsak; öğretmenlerin iki katı kadar çalışıp yarısı kadar maaş almak mı daha mantıklıymış sormak lazım. Eşit para kazansan bile haklarınla döversin onu merak etme :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?