Boşluk

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Aylardır is bulamiyorum. Artik patlama noktasindayim. Duvarlar uzerime geliyor. Yaşadığım yer küçücük gidecek bi yer yok. Esim isten gelip yatana kadar tv izliyor. Insan aksam olsun da esim gelsin diye sabirsizlanir degil mi? Ben aksam olsun hava kararsin istemiyorum. Her gün aynı. Sıkıldım desem napim is mi yaratayim diyor. Ben tv izlemekten nefret ediyorum. Artık tiksindim. Yanina gidip dikkatini cekmeye calissam bisey izliyorum diye tersleniyorum. Vicik vicik iliski sevmiyormus. Duygusal bosluktayim esim yerine arkadaşlarımla yasasam daha cok guler eglenirdim :KK43: ilgiden anladığı arada mutfaga girmek, ben seviyorum diye gelirken cikolata jelibon almak, benimle sakalasmak. Sacimi boyatirim herkes iltifat eder ondan duydugum niye boyattin sacina zarar veriyosun olur. Hic guzel söz, bi sarilma ya da beraber yaptigimiz bi sey yok evde. Film izleyelim aksamlari derim haftasonu izliyoruz ya der... ben oturup onunla futbol programlari izlerim benim sevdigim bi seyi açınca baska odaya geçer. Psikolojim bozuldu derim doktora gotureyim seni ben ilgisiz oldugumu düşünmüyorum der. Evet değil ama bağımsız, ayri tellerden calan, kopuk ev arkadaslari gibiyiz. Diyeceksiniz ki o zaman dibinden ayrılmayan adamla evlenseydin. Evlilik oncesi haftada 1 gorusurduk ve hic boyle kopuk degildik surekli sarilir konuşurduk. Nefes alamıyorum sanki o derece bunaldim.. konusma cabalarim da bos. Hicbir seyden memnun olmayan, surekli sikayet eden, açık arayan biri oldum gözünde.. bi kadinin şefkate ihtiyaci oldugunu anlamiyor, anlatamıyorum...

Birbirinizle uyumlu bir çift değilsiniz,durumu kurtarabilir misiniz bilemedim,evlilik terapistine gitmeyi ikna edin bence.Belki faydası dokunabilir size.

Karakter farklılıklarının evlilikte ne derece önemli olduğunu bir kez daha anlıyorum sizin gibi arkadasların konularını okudukça.
Biri ak biri b.k deyince çıkmaza giriyor evlilikler .
Yukarıda arkadaşın yazdığı gibi bir evlilik terapistine gitmeyi önerin. Hatta kesin ikna edin.

Kaç yıldır evlisin bilemiyorum ama birçok evlilik yıllar geçtikçe monotonlasayor böyle. Biz dede durum biraz aynı. Evet akşamları herkes ayri telden çalıyor.bazen sevdiğim programlar olur birlikte izleriz ama çoğu zaman ben .kendimi mutlu edecek şeyler buluyorum ama.yapacak birşey yok.

Birbirinizle uyumlu bir çift değilsiniz,durumu kurtarabilir misiniz bilemedim,evlilik terapistine gitmeyi ikna edin bence.Belki faydası dokunabilir size.
Agresifligi icin psikologa gitmesini teklif etmistim olumsuz cevap aldim. Terapiste hayatta goturemem..

Kaç yıldır evlisin bilemiyorum ama birçok evlilik yıllar geçtikçe monotonlasayor böyle. Biz dede durum biraz aynı. Evet akşamları herkes ayri telden çalıyor.bazen sevdiğim programlar olur birlikte izleriz ama çoğu zaman ben .kendimi mutlu edecek şeyler buluyorum ama.yapacak birşey yok.
Daha yili doldurmadik biz...

Karakter farklılıklarının evlilikte ne derece önemli olduğunu bir kez daha anlıyorum sizin gibi arkadasların konularını okudukça.
Biri ak biri b.k deyince çıkmaza giriyor evlilikler .
Yukarıda arkadaşın yazdığı gibi bir evlilik terapistine gitmeyi önerin. Hatta kesin ikna edin.
Iyi de ben esimin huyu olmayan bi sey istemiyorum ki. Evlilik öncesi yanyanayken ilgi gostermeseydi niye evleneyim zaten.

Bu kadar olmasa da bunun benzeri bir durum içindeydim; hatta bu foruma ilk açtığım konuydu; "Ben bunalıyorum, sıkılıyorum, eşim ise emekli hayatı yaşar gibi davranıyor" tarzında, isterseniz bakabilirsiniz. Çok konuştum, fayda etmemişti. Ancak yüzüm günlerce sirke satıp, enerjimin düştüğünü fark edince sordu "Neyin var?" diye... Döküldüm. Alış verişe çıkarak başladık, o da kendi tipini, kendini ne kadar saldığını gördü kıyafet denerken, adım adım bir yenilenme sürecini tetikledi bu durum.

Eşiniz sizi seviyor ve bir gözü ile takip ediyorsa, biraz solgun ve sessiz durun. Atıyorum eve çikolata jelibon vb. getirdiğinde teşekkür etmeyin, elinden almayın dahi. Bakıp geçin. Kuş gibi şakımayın ev içinde, kendi kendinize kalın. "Yok olduğunuzu" fark edecektir bir noktadan sonra, o tükenmiş enerjiyi tüm gücünüzle geçirin ona. Hani tabiri caizse, duygularını manipüle edin.

Ha buna karşın olmuyor, o memnun bir şekilde devam ediyorsa, kendi eğlencenize bakacaksınız bir şekilde artık.

Daha yili doldurmadik biz...
Erken başlamışsınız uzaklaşmaya.Sakin bir şekilde kendisi ile konuşun. Anlatın hislerinizi kavga etmeden ve tabi onu suçlamadan. En azından haftanın iki akşamını birlikte birşeyler yaparak geçirelim deyine.belki biraz yoluna girmeye başlar o şekilde

onun keyfi için işi reddetmeseydiniz
şimdi bir isiniz olacaktı
işine gelince sana is mi yaratayim diyeceğine olan ise engel olmasaydı

benimki de seninkine yakın.çözümü sende öyle davran ama onun gibi kendinin kırıcı olduğunu düşünmeyerek.
köprüyü geçene kadar çoğu ilgi sonrasında ilgi isteyince uzaylı gibi bakıyorlar.
eşiniz oğlak mı başak burcu mu?sizde koç burcu musunuz?

Yanina gidip dikkatini cekmeye calissam bisey izliyorum diye tersleniyorum. Vicik vicik iliski sevmiyormus
Misal bu lafına istinaden yaptım yorumumu sana arkadaşım.
Evlenmeden tam anlamıyla her yönüyle insanlar belli etmiyor kendini.
Ilgili görünüp buz dolabı gibi birinede dönüsebiliyor. Sevgililik döneminde ay buda ilgisiz dediğimiz adam evlenince totomuzun dibinden ayrılmayabiliyor.
Belli olmuyor işte.
Üzme kendini profesyonel destek almak en iyisi

Bu kadar olmasa da bunun benzeri bir durum içindeydim; hatta bu foruma ilk açtığım konuydu; "Ben bunalıyorum, sıkılıyorum, eşim ise emekli hayatı yaşar gibi davranıyor" tarzında, isterseniz bakabilirsiniz. Çok konuştum, fayda etmemişti. Ancak yüzüm günlerce sirke satıp, enerjimin düştüğünü fark edince sordu "Neyin var?" diye... Döküldüm. Alış verişe çıkarak başladık, o da kendi tipini, kendini ne kadar saldığını gördü kıyafet denerken, adım adım bir yenilenme sürecini tetikledi bu durum.

Eşiniz sizi seviyor ve bir gözü ile takip ediyorsa, biraz solgun ve sessiz durun. Atıyorum eve çikolata jelibon vb. getirdiğinde teşekkür etmeyin, elinden almayın dahi. Bakıp geçin. Kuş gibi şakımayın ev içinde, kendi kendinize kalın. "Yok olduğunuzu" fark edecektir bir noktadan sonra, o tükenmiş enerjiyi tüm gücünüzle geçirin ona. Hani tabiri caizse, duygularını manipüle edin.

Ha buna karşın olmuyor, o memnun bir şekilde devam ediyorsa, kendi eğlencenize bakacaksınız bir şekilde artık.

Konunuzu uzaktan takip ettim ben. Sonuca sevinmistim umarım gecici olmamistir eşinizin farkindaligi..

Ben derdimi sefkat ilgi istediğimi konustum zaten onunla. Vicik vicik ilişki sevmiyorum dedi. Suratimin asildigini hemen farkeder ve sorar neyin var diye. Ama konusmak gelmiyo içimden. Sadece derdimin ne oldugunu merak ediyo ogrenince de memnuniyetsiz olan ben oluyorum..

Erken başlamışsınız uzaklaşmaya.Sakin bir şekilde kendisi ile konuşun. Anlatın hislerinizi kavga etmeden ve tabi onu suçlamadan. En azından haftanın iki akşamını birlikte birşeyler yaparak geçirelim deyine.belki biraz yoluna girmeye başlar o şekilde
Teşekkür ederim. Beraber yaptığımız seyler yemek yemek, haftada bir film izlemek, bazen yuruyuse çıkmak. Onun dışında her aksam ayni koltukta ayri ayri takılıyoruz. Cinsellikten de haz alamiyorum artik onun haberi yok tabii. Diyorum ya ev arkadasim olsa daha cok eglenir konusur gulerdim...

Bir is vardi sanki ama uzakta miydi dogru mu hatirliyorum bilmiyorum... arayinca bu is bulunmuyor seni cook iyi anliyorum.. Allah sabir versin.. Sana tavsiyem kendini biraz geri çekmen.. yokmuş gibi davran ki akli basina gelsin niye boyle davraniyorsun diye o koşsun pesinde..

Konunuzu uzaktan takip ettim ben. Sonuca sevinmistim umarım gecici olmamistir eşinizin farkindaligi..

Ben derdimi sefkat ilgi istediğimi konustum zaten onunla. Vicik vicik ilişki sevmiyorum dedi. Suratimin asildigini hemen farkeder ve sorar neyin var diye. Ama konusmak gelmiyo içimden. Sadece derdimin ne oldugunu merak ediyo ogrenince de memnuniyetsiz olan ben oluyorum..

Anlatmayın derdinizi o halde; bırakın merakı büyüsün. "Sana karşı hep tartışmasını yaşadığımız konuda ümidim kalmaması için kendimi ikna ediyorum işte, konuşmak istemiyorum, beni kendi halime bırak" vb. dediniz mi hiç? Onu, kendisini suçlu hissedeceği duruma üç şekilde sokabilirsiniz; ilki "Senin için kendimi değiştiriyorum" fikri ile fedakarlık düşüncesi, ikincisi "Senin çaban yok ve bu artık umurumda olmayacak" vazgeçişi ve üç "Senden bunu beklemezdim" hayal kırıklığı. Bu cümleleri davranışlarınızla geçireceğiniz bir modda takılsanız, işlemez mi?

Geçici olmadı bizimki, yer yer enerjimiz düşse de baya yol aldık şükür ki. Ayın 7sine tatil planı kesinleşti, bu arada defalarca oraya buraya gezmeler vb. ayarladı, giyimine dikkat eder oldu filan. Yine bazı noktalardan sorunluyuz ve ben savaş bayrağını açtım (onun haberi yok), benim istediğim yola giriyor o açılardan da. Konumun birinde demiştim, son öküz bükücü gibi bir şey miyim neyim. :) Gerçi kendisi de iyidir, potansiyel var, ondan. Sizinkinde de bu potansiyel varsa, onu duygusal olarak sarsıp eski haline getirebilirsiniz, dikkatli gözlemleyin.

Bir is vardi sanki ama uzakta miydi dogru mu hatirliyorum bilmiyorum... arayinca bu is bulunmuyor seni cook iyi anliyorum.. Allah sabir versin.. Sana tavsiyem kendini biraz geri çekmen.. yokmuş gibi davran ki akli basina gelsin niye boyle davraniyorsun diye o koşsun pesinde..
Bizde bu ise yaramiyo. Esim sadece sebebini ogrenene kadar sorgular. Eger haksiz oldugumu dusunurse de gönlümü almaz.

Anlatmayın derdinizi o halde; bırakın merakı büyüsün. "Sana karşı hep tartışmasını yaşadığımız konuda ümidim kalmaması için kendimi ikna ediyorum işte, konuşmak istemiyorum, beni kendi halime bırak" vb. dediniz mi hiç? Onu, kendisini suçlu hissedeceği duruma üç şekilde sokabilirsiniz; ilki "Senin için kendimi değiştiriyorum" fikri ile fedakarlık düşüncesi, ikincisi "Senin çaban yok ve bu artık umurumda olmayacak" vazgeçişi ve üç "Senden bunu beklemezdim" hayal kırıklığı. Bu cümleleri davranışlarınızla geçireceğiniz bir modda takılsanız, işlemez mi?

Geçici olmadı bizimki, yer yer enerjimiz düşse de baya yol aldık şükür ki. Ayın 7sine tatil planı kesinleşti, bu arada defalarca oraya buraya gezmeler vb. ayarladı, giyimine dikkat eder oldu filan. Yine bazı noktalardan sorunluyuz ve ben savaş bayrağını açtım (onun haberi yok), benim istediğim yola giriyor o açılardan da. Konumun birinde demiştim, son öküz bükücü gibi bir şey miyim neyim. :) Gerçi kendisi de iyidir, potansiyel var, ondan. Sizinkinde de bu potansiyel varsa, onu duygusal olarak sarsıp eski haline getirebilirsiniz, dikkatli gözlemleyin.
Bu sekilde degil de bi konuda tartışmak istemiyorum cunku hicbir sey degismiyo demistim. Degismiyorsa naparsan yap o zaman demisti. Bi de su var. Esim yaptığı hicbir seyden memnun olmadigimi düşündüğü icin onu sevmedigimi düşünüyor. Yani yemek yapiyor ya onu gormuyorsun ama sana iltifat etmediğimi görüp yaptiklarimi elinin tersiyle itiyosun, beni sevdigini dusunmuyorum gibi seyler söylemişti. Yani sikayet etmeye hakkım yok resmen.. hem vicik vicik iliski sarilma sevmiyorum de hem de benden her anlamda yakinlik pozitiflik bekle. Olacak sey mi.

Cok sevindim adıniza...

benimki de seninkine yakın.çözümü sende öyle davran ama onun gibi kendinin kırıcı olduğunu düşünmeyerek.
köprüyü geçene kadar çoğu ilgi sonrasında ilgi isteyince uzaylı gibi bakıyorlar.
eşiniz oğlak mı başak burcu mu?sizde koç burcu musunuz?

Eşim koc burcu. O tv izlerken bisey izliyorum diye tersliyo ya beni ben de bana yaklastigi zaman cevap vermezsem cok bozuluyo. Bak boyle oluyo hos bisey miymis diyince de ayni sey degil diyo.

Back
X