Boşlukta hissetmek depresyon

Bernalaasl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2021
200
63
28
30
Meraba arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Kendimi o kadar boşlukta hissediyorum ki anlatamam. Sanki hayat dışarda akiyo gidiyo ve ben o nehirde değilimm. Nehrin kenarında oturmuş sanki bu hayatım bitmiş sadece yasamak için yaşıyorum. Şimdi diyeceksiniz sosyallesin herşeyi yapıyorum kurslar arkadaş ortami vs .. hiçbiri iyi gelmiyo.İmhtinlarim birden fazla çok yorgun hissediyorum kendimi yaşım 27. Sizin de böyle olduğunuz zamanlar oldu mu geçer mi ya da tekrardan yaşama aşkı içimde oluşur mu?

Spor yapıyorum 9 yıldır fitness, profesyonel yapıyorum. Ayrıca yorucu bir mesleğim var ressamım. Hobi olarak psikoloji ile ilgileniyorum okuyorum, seminerlere katılıyorum 3’üncü dilimi öğrenmeye basladım simdide. Ve aynı zamanda astrolojiye sardım onlarla ilgili bir seyler okuyorum. Beynim durmuyor, zihnimle oturmus Türk kahvesi içiyorum. Yaşım 29.

2 üni ve bölüm bitirdim yüksek lisans ayrı yoruyor. Ve tüm bunlara rağmen boşluk hissim var mı? Var. Yetmiyor. Bu dünya sanırım yetmiyor bana ya da herkese bilemedim. Ama oluyor mu bu hisler???? Oluyor. Yalnız değilsiniz, bir tıbbı destek alabilirsiniz.

Meraba arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Kendimi o kadar boşlukta hissediyorum ki anlatamam. Sanki hayat dışarda akiyo gidiyo ve ben o nehirde değilimm. Nehrin kenarında oturmuş sanki bu hayatım bitmiş sadece yasamak için yaşıyorum. Şimdi diyeceksiniz sosyallesin herşeyi yapıyorum kurslar arkadaş ortami vs .. hiçbiri iyi gelmiyo.İmhtinlarim birden fazla çok yorgun hissediyorum kendimi yaşım 27. Sizin de böyle olduğunuz zamanlar oldu mu geçer mi ya da tekrardan yaşama aşkı içimde oluşur mu?
Çok oldu. Zaman zaman oluyor. Herkese olur. Böyle durumlarda ben bu duygu durumunu herkesin yaşadığını ve geçici olduğunu hatırlıyorum. İşime gücüme hobime devam ediyorum kısa süre sonra geçiyor. Ama geçmiyorsa, daha derin ve uzun süren bir bunalım durumuysa psikolojik destek alma zamanı gelmiş demektir. Ve evet geçer.

Diyecegimiz hiçbişey , ya da sizin şu an yapacağınız herhangi hiçbir şey sizi hayata döndürüp mutlu etmez. Kendinize yapacağınız tek ve en büyük iyilik bir psikiyatriste gitmek.

27 28'lerde oluyor galiba bu durum. bende boşluk hissi yok ama son zamanlarda bariz mutsuzum. beni fazla üzmez dediğim şeyler yaşadım ve tahminimden daha çok sarsıldım beklemezdim açıkçası. bazen diyorum ben zayıf bir insan mıyım? neden kendimi böyle yıkık hissettim nedir yani. belki ülkenin içinde bulunduğu durum ve son 2 senenin de etkisi vardır böyle hissediyor olmamızda. az önce üniversiteyi kazanan kardeşime laptop sipariş ettim, 8 bin lira. bu bile depresyon sebebi :D

Evet 2 kez böyle bir döneme girdim. Biri kısa sürdü 2.si daha uzun sürdü, aldığım nefes bile anlamsız geliyordu. Dayanılmaz bir boşluk hissi.. İnsanların neden intihar ettiklerini çook iyi anladım o dönemde. Tıbbi destek de aldım, ama sanırım beni iyileştiren şey iyileşmeye çalışmamak oldu. Oturup bu dönemin bitmesini bekledim. Geçecek dedim, ama zorlamadım kendimi. Çok yazdım o dönem. Sayfalarca yazı yazdım. Bir de okumaya verdim kendimi. Böyle dönemlerde içimizde bir şeylerin ilgi beklediğine inanıyorum. Biraz içinizi dinleseniz bulursunuz çıkış yolunu. İnsanın kendine yabancılaşması sonucu oluyor böyle şeyler. Sosyalleşmek kafayı süreklerle bi şeylerle doldurmak sürekli meşgul olmak geçici çözümler. Halı altına süpürmek bir nevi. Tam tersi, içimize kapanıp iç sesimize kulak vermemiz gerektiğini düşünüyorum. En azından ben böyle atlattım ve 10 sene oldu bir daha böyle bir sürece girmedim.

27 yaşında dünya başıma yıkıldı, altında kaldım gibi hissettim. Hiç tahmin etmediğim, edemeyeceğim olaylar oldu. Yıl boyu ağladım ki bu yaşıma kadar düşünsem aklıma gelmezdi. Hersey bitti derken tüm samimiyetimle söylüyorum, Allah yardım etti ve toparlamaya başladım.
Tek ve yalnız değilsiniz. Destek alin, kitaplar okuyun, birseyler yapmaya çalışın

27 yaş sendromu..birçok yazar yaşamış bu sendromu..
Bir süre sonra geçer, buradan çıkardığınız derslerle devam edersiniz hayatınıza.

Aynıydım. Psikiyatriye gittim. Tavsiye ederim.

26 yaşımda anne oldum. Boşluk ayrı doluluk ayrı dert vallahi😜

Back
X