Boşuna yaşıyorum...

halesss_97

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2022
81
-50
36
28
Asosyalim, işsizim, fakirim, arkadaşım yok, kimseyle konuşmam, şişmanım, boyum kısa, başarısızım, aptalım, kafam yavaş çalışıyor...

Daha sayayım mı? Kısacası beş para etmez bir hayatım var.

Liseden arkadaşlarım doktor, mühendis olup çıktılar. Bazıları güzel güzel evlendi. Evlenmeyenlerin de arkadaşı var, hepsinin hayatları benden iyi.

Ben ise zar zor dandik bir bölüm kazandım, onu da düşük ortalamayla bitirdim. Okulla aram zaten hiç barışmadı, derslere kafam hiç basmadı.

İçimde sürekli huzursuzluk var ve sebebi de belli. Hayatı baştan kaybettim. Benim kaderim bu.

Boşa yaşıyorum. Sadece gün dolduruyorum, her biri ötekinin aynı.

Bugün bu foruma kaydolmamın 1. senesi dolmuş. Hayatım 1 arpa boyu bile ilerlememiş. Halbuki ne kadar istemiştim başarılı olmayı...

Sıradan ve boş bir aptalım... Maalesef acı gerçek. Böyle gelmiş ve umarım böyle gitmez. Bir noktada son bulur.

Hepimizin bu hayatta gelmesinin bir sebebi var birilerine vesile iyi şeylere vesile

Belki sahne sanatlarına belki dansa belki hayır islerine belki mutfak sanatlarına yatkınsınız denediniz mi bunları
denemeden bilemezsiniz hayatı olumlamayi denemelisiniz ve ben bunu başarırım demelisiniz

Herkesin dağı kendine karlı. Burdaki total üye sayısını bilmiyorum. Ama çoğunun çok şeyle sınanmış olduğunu,kiminin hala sınandığına eminim.

Sağlık,aile, ekonomik güçlük,eş,travma,şiddet,taciz daha onlarcası. Hepsinin arasına virgül attım bak ben de çok şey yazmış oldum. Yapma bunu kendine.Nefes alıyorsun şükret demeyeceğim.Diyeceğim ki nefes alıyorsan hala ümit vardır.

İçimi döksem zor toplarım. Travmanın vücut bulmuş hali olarak en çok kendimi gördüm.Neden en çok ben?Bu bedende bu ruhta olan benim,bu olumsuzlukları yaşayan benim en çok benim çünkü.Mantık budur.

Kolay olmayacak hiçbir şey.Hiç tanımadığım birine benim yaptıklarımı yapmasın diye endişelendiğim için sinirliyim şu an.Ne bu vazgeçmişlik?Kaç yaşındasın?

Sen kendine bu lafları, sözleri layık bulursan, kendine değer vermezsen kusura bakma bir arpa yol alamazsın. Önce düşüncelerini değiştir, o beğenmediğin üniyi kazanmak birilerin hayali olabilir bunu sakın unutma şuan belki başkasının hayalini yaşadın.
Mutlaka bir ilği alanın, kendini geliştirmek istediğin bir nokta, ilğinin fazla yoğun olduğu bir yer vardır.
Kendine yatırım yapıp kişisel gelişim üzerine çalışabilirsin hergün yürüyüş yapıp, sağlıklı beslenip, ruhunu arınma dönemine gecebilirsin.
Tek düze yaşamdan sıyrılıp, yapmadığın, cesaret edemediğin şeylere yoğunlaşıp daha farklı deneyim kazanabilirsin.
Bisiklet bin, çocuklarla oyun oyna, dans et, müzik dinle, çimlere uzan, yağmurda ıslanmak gb
İlk adımını at, yaşadığını hisset, sen bu yaşamın bir parçasısın ve birileri için çok önemlisin bunu hatırla.
Ne olursa olsun kendi hayatını kimseyle kıyaslama tabiki daha iyisi, daha kötüsü var ama şuan elimizdeki bunlar ve bunlarla ne yapabilirsin ona bakmak lazım, söylenmek birşeyleri değiştirmez ama harekete geçmek iyi gelir, sonucu önemli değil önemli olan cabalamak.

Okulu hiç sevmedim ben de 2 yıllık okudum. Sonra özel sektörde çok zordu çalışmak kabus gibi müdürüm patronlarım oldu He bir de kiloluydum. La bu böyle olmaz dedim başladım kpss çalışmaya kazandım. Sonra çocuklarımın babasıyla tanıştım baktım fotilerde yusyuvarlağım hoppp diyet yapıp kilo verdim. Gelinlikte kuğu gibi oldum.
2 bebem oldu boşandım baktım psikolojim bozulacak. Dur bakalım dedim. Senin zamanın yok psikoloji bozmaya.
Yani kimseye hoppp diye gelmiyor. Çaba ve hayret gerek. Sıkıntıların da gayet insani ve çözülebilir şeyler. Yani bu kadar hayattan soğumalık birşey yok. Başla bir ucundan.
Ben bşr depremzedeyim İnan kabus o deprem ve o depremde kayıplar yaşamak. Allah dermanı olan sıkıntılar vermiş sana. Başardıkça şevke geleceksin. Ben iş bulup diyete başlamanı tavsiye ederim öncelikle

Ne kadar düzgün yazmışsınız. Kendinizi ne güzel ifade etmişsiniz. Derslere kafam hiç basmadı falan diye abartmasanız mı acaba? Baya baya bastığı konular da varmış işte
Küçükken ebeveynlerimizin bize söyledikleri iç sesimiz olurmuş. Çözümü ben de tam bilmiyorum ama sandığınız kadar kötü durumda değilsiniz büyük ihtimal.

Mutluluk bir tercihtir. Ise kilo vermeyle baslayabilirsin. 2 kilo versen inanilmaz motive olur ve diyete devam edersin.
Iyi kotu deme ise basvur. Temizlik kasiyerlik cocuk bakma hersey..
Kpss ye calisip normal memur atamasina basvurabilirsin.
Unutma her zaman tercihlerimizi yasariz. Mutluluk cok yakin

Valla bir edebiyat öğretmeni olarak, burada okuduğum en düzenli, kendini en iyi ifade eden, yazım noktalama kurallarına hakim konulardan biri olduğunu söylemeliyim. Okul derslerine kafam basmıyordu demişsiniz ama Türkçe/Edebiyata bayağı kafanız basıyormuş. Şayet çok güzel kendinizi ifade etmişsiniz, çok güzel yazmışsınız. Bence genel olarak işsizlik ve hayatınızda biri olmadığı için depresif bir hal var. Hayatınıza girecek insan için yorum yapamam tamamen kısmet işidir ama en azından iş bulmaya çalışarak bir yerlerden başlayabilirsiniz.

Ben sana benzer bir örnek vereyim o zaman. Abimin eşi de ortalama bir üniversite puanıyla alınan bir bölümü bitiriyor. Çalışmıyor kendisi. Abimle evleniyorlar, güzel bir çocukları oluyor. Sonra şehir dışından misafir olarak (çalışan) bir arkadaşı geliyor yengemin. O gittikten sonra hemen hemen sizinkine benzer cümleler kurdu. Aptal olduğunu, beceriksiz olduğunu ve daha niceleri. Baktık teselli edemiyoruz. Abim hemen bir KPSS kursu ayarladı ona. Yeğenime de el birliğiyle baktık. Yaklaşık 7-8 ay deli gibi çalıştı ve atandı. Sonra hızını kesemedi yüksek lisans yaptı. Sonra kurumunun merkezine döndü yükseldi, yükseldi ve kendi kurumun baya prestijli bir biriminde daire başkanı :) Sizin de olabilir bence :)

Olumlu yorumlara beğenmedim atmanız çok garip ve bu durum bende şu düşünceyi uyandırdı,bence sizde öğrenilmiş çaresizlik gibi bir durum var. Kendinizi yapamam,edemem,şöyle kötüyüm,böyle işe yaramazım diye şartlamışsınız ve ortada öyle bir şey olmadığını söyleyen insanlara kızıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…