Bosuna yasiyoruz sanki..

Dusunuyorum bulamiyorum.. Mantikli sebepler ariyorum gercekten Allah varmi uzun zamandir sorguluyorum inanmak.istiyorum inaniyorum da aslinda ama oturmayan biseyler var kalpten gelmeli diyorm onu hissedemiyorum iste.. Depresyondan mi boyle oldum desem onceden de mutsuzluklarim oldu ama.hic bu kadar dibe vurmamistim hayat o kadar analmsiz geliyor ki.. ilac kullaniyorum psikiyatriye gittim psikologla da goruyorum. hatta bugun daha gittim gorustum bir guc var dedi bana Allah veya ne dersen ona bir guc var dedi.. Maneviyatim zayif guclndiremiyorum aklimdakilerle olmuyor. Kurani maelden okucam.ama ya sonunda inancim.tamamen giderse diye daha da cok korkuyorum benimle ayni seyleri yasayanlar varmi lutfen yardimci olun ?? Konu muslumanlik ateistlige donmesin.lutfen tartisma da olmasin ki.konum.kapanmasin cnku gercekten yardimlariniza ihtiyacim var benim :KK43:

zaten depresyonun temel sebebi imansızlıktan kaynaklanıyor yani zayıf olmasından namaz kılmak için dualar var onları oku sonra sadece bir gün namaz kılsan ne kadar fark ettiğini içindeki o huzuru görürsün canım hatta allah de ötesini bırak diye kitap var onu bir oku istersen . kuranı mealden okusan asla ateistliğe gitmezsin inan bana otur bir oku ama düşünerek sorgulayarak oku

Hiç sorgulamam ne var ne yok diye
Doğmuşum yaşıyorum işte
Çocuğum için varım

Benim düşüncem Kuranı Kerimi ne kadar okumaya çalışsakta anlamayız. Onu biz açıklayacak tilavet edecek birini aramamız gerekiyor. Ve bunu Allahım ben seni anlamak istiyorum sana ulaşmayı istiyorum beni sana ulaştıracak vesileyi istiyorum diye kalpten dilememiz gerekiyor.

Allah (cc) vardır.Rasululluah vardir.Hak din islamdır.kur an haktır.gezip tozup bunlari düşünme alışveriş yap kiyafet al dusunme demeniz cok yanlış. Lütfen biseylerin farkina varalim Allah icin.insanlari yanlis yonlendirmeyin.bizler bu dunyaya imtihan icin gelmiş kullariz.Kalpleri ceviren suphesiz Allah tir.Rabbim kalbini hak yoluna iletsin kardesim...

Son düzenleme:
Inanmamaktan niye korkuyorsun ki? Bircok insan senin sorguladigini sorgulamayi bile kafadan gunah, cehennemlerde yanma sebebi saydigi icin hic dusunmeden ezbere inaniyor inandigina. Inanmamayi suc, gunah sayiyor. Yoksa mantigindan, dusundugunden degil.
Sorgulayan kafa calisan kafadir. Istedigini oku. Yani kitap ya da baska bir sey. Sorgula, cevaplarina ulasmaya calis. Ha bunun sonucunda inanmaz misin, inanma. Inanmamak oyle tu kaka birsey degil. Insan mantigina yatana inanmali bana gore, yoksa cehennemde yanma korkusuna degil. Ve inanmak oyle kafana yatmayan seylere olmuyor. Bunu da soyleyeyim. Hani sorgularsam inancimi kaybetmekten korkuyoru demissin ya, demek ki kafana yatmiyor, daha da desersen hepten soguyacaksin. Aynen bana da boyle oldu. Zamaninda inanmak icin kendimi kasmistim, okumustum. Yok arkadas, mantigim almadi. Inanmamama izin verdim ben de. O zamandir rahatim. Sorgulayin efendim, sorgulamak iyidir.
Ayrica o psikiyatristini degistir. Bir arkadasimizin dedigi gibi oyle kendi dusuncesini dayatmayla terapi olmaz. Hele de dini dusunceyse bu.

Canim soyle birsey var bnde cok sorguladim yazin ve okumaya basladigimda meali hep sacma.sey gordugum.an hevesim.kirildi biraktim. Sacma dedigim de bana gore sacmaydi. Cunku bn sonra o ayetleri tekrar ince olarak neden oyle diyor diye arastirdim mantikli cikti birde buraya konu actiktan snra videolar izledim ozellikle begendigim bir doktor var dr muhammed zakir naik ismi. Videolarina bakmani tavsiye ederim bana mantikli geldi adam cok guzel anlatiyor. Ve ben inaniyorum Allah in varligina. İnsallh bir gun.namazlarimi da kilarim ona gore huzurlu bir hayat yasarim.. Sanada saygi duyuyorum ve tsk ediyorum.yorumun icin. Yinede tavsiye etmek istedim. Doktoruma gelince devlete ait bir psikolog ucretsiz ucretliye butcem yok. Birde kadini diger yonleriyle begeniyorum ilgili guleryuzlu ben ozellikle din konusunu sordugum ve inandigimi soleyince o da Allah veya ne dersen de bir guc var dedi sadece. Belki de o gucu kendime birakmistir birseye guvenme ihtiyaci duyar cunku insan. Saglicakla kal canim tesekkurler tekrar

işe kavramları birbirinden ayırarak başlayın
hayatınızda bir şeylerin yolunda gidip gitmemesi neden bir yaratıcının varlığını sorgulamanıza sebep oluyor onu düşünün.
burada kimse size ne allahın varlığını ne de yokluğunu ispat edemez bu sizin iç dünyanızla alakalı

bebeğin yaratılışı, evren vs gibi pekçok video var onları bir izleyin derim meali okumadan önce.
dilerim bu buhrandan çabucak kurtulursunuz

öncelikle imanına şükret.
bende kaygı bozukluğu , pa ve okb var. antidepresan kullanıyorum. bazen maneviyatım zayıfladı bazen güçlendi.
senin sorduğun soruyu sadece depresifler sormuyor . bazen psıkolojısı sağlam insanlar bile zorla telaffuz ederek bunu sorabiliyor. Mevla sana güçlü bir iman vermiş ve senin sesini duymak istediği için bunları hissediyorsun belkide.
Allah şüphesiz var. Kanıtıda kainatın her zerresinde zaten. ama depresyonda olduğun için söylüyorum bence başka bir dinde olup sonradan Müslüman olanların nasıl döndüklerini, nelerden etkilendiklerini araştır. videolarını seyret,röpörtaj makale kitap vs lerden bul oku. eminim hislerin çok değişecektir.

Cok tesekkur ederim gercekten icten tesekkur ediyorum. Hastalik zor issizede sifa diliyorum. Konuya gelirsem neden bu iki.kavrami bagdastirdigima? su yuzdn.. psikolojim berbat ve sikintiliyken bir guce ihtiyac duydum dua edecegim.kalpten inanacagim tabi bu donemde sorgulamalarima denk.geldiginden dahada huzursuzlandim cikis kapisi bulamadim. Simdi olumlu.dsunmeye calisiyorum.. Depresyon hic gecmeyecek gibi hissettiriyor gercekten. Ama.inaniyorum gecicek gecmeli..

Cok tesekkur ederim gercekten icten tesekkur ediyorum. Hastalik zor issizede sifa diliyorum. Konuya gelirsem neden bu iki.kavrami bagdastirdigima? su yuzdn.. psikolojim berbat ve sikintiliyken bir guce ihtiyac duydum dua edecegim.kalpten inanacagim tabi bu donemde sorgulamalarima denk.geldiginden dahada huzursuzlandim cikis kapisi bulamadim. Simdi olumlu.dsunmeye calisiyorum.. Depresyon hic gecmeyecek gibi hissettiriyor gercekten. Ama.inaniyorum gecicek gecmeli..
amin canım sağol. birde şunu belirteyim,
eğer size dini konuda biri uyarı yada tavsiyede bulunuyorsa mutlaka Allah söyletiyordur, çünkü kullar Allah ın iradesi dışında hiçbirşey yapamazlar. bunu bir kitapta okumuştum.
buradaki konunuz ve cevaplar gerçekten vesiledir inşallah

Dusunuyorum bulamiyorum.. Mantikli sebepler ariyorum gercekten Allah varmi uzun zamandir sorguluyorum inanmak.istiyorum inaniyorum da aslinda ama oturmayan biseyler var kalpten gelmeli diyorm onu hissedemiyorum iste.. Depresyondan mi boyle oldum desem onceden de mutsuzluklarim oldu ama.hic bu kadar dibe vurmamistim hayat o kadar analmsiz geliyor ki.. ilac kullaniyorum psikiyatriye gittim psikologla da goruyorum. hatta bugun daha gittim gorustum bir guc var dedi bana Allah veya ne dersen ona bir guc var dedi.. Maneviyatim zayif guclndiremiyorum aklimdakilerle olmuyor. Kurani maelden okucam.ama ya sonunda inancim.tamamen giderse diye daha da cok korkuyorum benimle ayni seyleri yasayanlar varmi lutfen yardimci olun ?? Konu muslumanlik ateistlige donmesin.lutfen tartisma da olmasin ki.konum.kapanmasin cnku gercekten yardimlariniza ihtiyacim var benim :KK43:
boşluktasın bence ve bu boşluk aklını karıstırrıyor, yaşamanı anlamsızlastırıyor..
allaha inancın varsa
nasıl olsa bosluktan cıktıgın zaman sorularına cevap bulacaksın..
suan arafta sıkışıp kaldııgın için oluyor bunlar.
dediğim gibi, allaha inancın varsa sorularının cevabı anlam buldugunda yaşamın gelecektır sana. ;)

nice kardesimin yazisina okuyunca;
islam dininin özeti kelime-i tevhid ve kelime-i sehadette ifade edilmistir.
Sehadet ederiz ki Allahtan baska ilah yoktur ve yine sehadet ederiz ki Muhammed a.s onun kulu ve rasuludur.

Zaman eskisi gibi değil, bilimle eğitimlerle yetişiyoruz artık herşeyi somut bişeylere dayandırmak istiyoruz normal olarak aklımıza yatsın istiyoruz. şükür dinimizde katı kurallar yok, herkesin yaşadıklarından okuduklarından ve gördüklerinden çıkardığı aklına yattığı şekilde dini var. herkesin dini kendine tabiki, allah sizinle olsun yeter

Maneviyat eksikliginden oluyor bu kafa karisikliklari.. aile tarafindan kücuk yasta,bazi dini konulardan muaf tutulan cocuklar genelde,buyuduklerinde en cokta ergenlikte,farkli inanislara sahip oluyorlar,farkli fikirleri savunup haşa allaha sirk kosmaya kadar ileri gidiyorlar.
Agac yasken egilir sözünün onemi birkez daha ortaya cikiyor boylece.
Bilemiyorum sizinde bu eksikliginiz ailenizden ötürü olabilir. Bu eksiklik dolmadikca da daha dogrusu Allahla dolmadikcada bu bunalimli gunlerin devam edecek gibi..
Baslangic olarak,abdestle basla mesela..bilmiyorsan ac internetten bak.. sinra namaz kil.. rüku,secde,bildign herangi bir duayi oku hicbirsey bilmiyorsan,besmeleyle bitir namazi.dusun sonra secde niye,rüku niye.sonra bunlari ac ogren. Dort bes gun namaz vaktini kacirmazsan icine gelen huzuru hissedeceksin.ozellikle sabah namazlari,herkes uyurken,allah rizasi icin kalkip abdest alip,namaza durman ayri bir duygu olusturacak kalbinde.bol bol dua et sabahlari.. icin biraz olsun huzura erince baska merak ettiigin sorularin cevabini,guvenilir bir kaynaktan arastir ogren..bunlarda benim nacizane fikirlerim.isine yarar umarim.

Dindar bir ailede dindar bir sekilde yetisen biri olarak söylüyorum bu elestiriyi.
Varlık problemini asamamis ama namaz kilan gencler bu yetirtirme tarzinda dahi.. bazen bizim kıldığımiz namazdan daha bilincli kiliyorlar böyle kafalarinin karisip sonra doğruyu bulduklarinda.
biz balığı veriyoruz cocuklara genclere sonra hadi bunu ye diyoruz.
onlar balığın yasayisini bile dusunsunler korkmasinlar düşünmekten.
doğru yolda düşünen yanlısı bulamaz.. düşünsün idrak etsin. Namaz niye farz diye.. farzı neden yapmalıyım diye..
namaz sağlıklı diye allah emretti sonucina cikarsa spor yapmis olur. Allahin rizasi kavramini zihninde oturtursa işler çözülür.. bunlar da benim acizane görüşlerim. Yeni nesil o kadar korkutuyor ki.. görünüşü ve davranışı dindar ama ic karisikliklari -intihar eğilimi dahil- cok fazla olan genç var. Bunlari düşünelim düşündürelim.
neden yaratildik neden variz varsak neler yapmalıyız yaparsak ne olur yaparsak ne olmaz.

icinde bir arayis var demek ki tamamen inancsiz degilsin bu bir
Boyle dusunmeni saglayan maalesef ki seytan.sanirim seni bir hayli tesir altinda birakmis.
Oncelikle diyanetin Kuran ı Kerim ini temin ediyorsun.herhangi bir hocanin prof un sahsi olarak yazdigi bir meal degil.Diyanet isleri basakanliginin tefsirli mealini almalisin.internet sitesinde satisi olabilir emin degilim.
Guzelce oku.Kuran-ı Kerim in ilk indirilen ayetindeki gibi : " Oku"
Yaradan Rabbinin adiyla oku.
Okuduktan sonra dusuncelerin degisecek.Allah kalbindeki iman arayisini eksiltmesin guzel kardesim.

Simdi sekerim, ben psikologunun terapi stratejisini yanlis buldum.

bir guc var dedi bana Allah veya ne dersen ona bir guc var dedi..

Nerden biliyormus ? Bu kendi dusuncesi, genelgecer bir dusunce degil sonucta. Kendi kisisel dusuncelerine dayanarak tedavi yapmamali, bu cumleyle ateist birine terapi yapamaz mesela.

Terapide baslangic noktasi olarak Allah dusuncesi bana yanlis geliyor, varligindan kimsenin emin olmadigi bir varliga dayanarak terapi olmaz. Terapi ruhbilimine dayali olmali.

Ote yandan Allah'in olmasi veya olmamasi, ask hayatindan mutsuz olmanin ilahi bir anlami olup olmamasinin pratikte sana hicbir faydasi yok aslinda, cunku icinde bulundugu duruma bir katkilari yok. Mutulugun bu degiskenlere bagli olmasin bence. Allah'a ve kadere inanmak, icinde bulundugun durumu kabullenmeni saglar, basina gelen olumsuz olaylari kader boyleymis diyip daha kolay kabullenirsin. Inancin psikolojiye boyle iyi yonde bir etkisi var. Ama kotu seyleri kabulllenmek icin ille de inancli olmana gerek yok. Hayati oldugu gibi kabul etmeyi, olumsuzluklarin da onun bir parcasi oldugunu, her seyin istedigin gibi olamayaagini zaten bir zamandan sonra kabul ediyorsun.

Onceki konunu hatirliyorum, ayrilik yasamistin sanirim? Dunyada tek ayrilik yasayan insan sen degilsin guzelim, seninle ayni durumu yasamais bunalima girmis pekcok insan var. Ama ne oluyor, sonra uzulmeyi birakiyorlar, hayatlari devam ediyor, sonra tekrar mutlu olacaklari insalarla tanisip mutlulugu yakaliyorlar. Yani icinde bulundguun durum sonsuza kadar surmeyecek.

Neyse sekerim, sordugun sey cok derin bir soru ve hem cevabi yok, hem de tonlarca cevabi var, neden yasiyoruz ? Dunyada bir misyonumuz var mi? Spinoza'dan Mevlana'ya ; Sartre'dan Buda'ya , daha az unlu olan binlerce, milyonlarca kisi hayatlarinda bu soruyu kendileriyle bas basa kaldiklarinda kendilerine en az bir kere sormuslardir.

Simdi bence senin derdin kendinle cok fazla bas basa kalmak, fazlaca dusunmek. Cahillik ve aptallik her zaman mutluluktur. Mutluluk istiyorsan daha az dusunmelisin. Hayatin amaci bence mutlu yasamak. Herkese gore hayatin anlami farkli farkli, belki senin icin de farkli bir sey ama sen henuz bilmiyorsun.

Bana soracak olursan daha cok disari cik, arkadaslarinla gez, kendinle daha az bas basa kal. Insan hayattan mutlu olunca neden yasiyorum, kim icin yasiyorum, elimde olsa dunyaya gelmeyi secer miydim sorularini sormayi birakiyor; cunku hayattan mutluysan nedeni nasili onemli olmuyor, umrunda olmuyor.

Dedigim gibi gez, toz icinden gelmiyorsa bile kendini zorla. Guzel kiyafetler al, etrafindaki cocuklarla flort et, etrafa pozitifi bir tablo ciz, olmasan bile, bir sure birak insanlar seni pozitif olarak tanisinlar; odan sonra bak bakalim senin de enerjin nasil degisecek.
Allah a daha fazla nasil yakinlasacagini soran birine verilecek en guzel cevap.pesss.
Nasil bir yaklasim nasil bir oneri bu.
Amaan bosver sen Allah i Kitabi felan.cik sokaga ac orani burani erkeklerle flort et gez dolas.
Bu nasil seytani bir yaklasim.boyle mi mutlu olsun.boyle mi dogru yolu bulsun.gece gece asabimin bu kadar bozulacaginin tahmin edemezdim.
Daha da ne diyecegimi bilemiyorum.

Allah a daha fazla nasil yakinlasacagini soran birine verilecek en guzel cevap.pesss.
Nasil bir yaklasim nasil bir oneri bu.
Amaan bosver sen Allah i Kitabi felan.cik sokaga ac orani burani erkeklerle flort et gez dolas.
Bu nasil seytani bir yaklasim.boyle mi mutlu olsun.boyle mi dogru yolu bulsun.gece gece asabimin bu kadar bozulacaginin tahmin edemezdim.
Daha da ne diyecegimi bilemiyorum.

Bakin, konu sahibesi Allah'a nasil yaklasirim dememis, depresyondan nasil cikarim demis. Konu basligindaki soru, depresyondan nasil cikarim, ben de buna gore bir cevap yazdim. Kizimiz Allah inanci depresyonu yenmeye sebep olur mu, depresyondan cikmak amacli yonelsem mi acaba demis. Yani bu topikteki konu, nasil hidayete ererim degil, nasil depresyondan cikarim.

Ben bu kiza sizin deyimizle orani burani ac yazmadim , bu bir.

Sosyal cevre edin, arkadaslarinla gez, flort et dedim, bunda yanlis ne var ? Genc kiz tabi ki flort edecek, bunlar onun en guzel yaslari. Bunun neresi seytanlik?

Allah inanci baska bir sey, pratik hayat baska. Ben inanmasin demedim ama depresyondan kurtulmaya sebep inanacaksa, bu depresyona care olur mu orasi mechul.

Allah yolu bulmak size gore dogru yol, ama dogru yol depresyona ilac olur mu, bakin bu tartisilir.

Inanacagi varsa inansin tabi, kulluk da yapsin. Ama kulluk yapmakla, hayatini yasamak arasinda bir baglanti yok. Yani 4/4luk kulluk dayapr kizimiz, sosyal hayattan da geri kalmaz isterse. Bunlar farkli farkli seyler.

Simdi bu kzicagiz belli ki yalnizlik cekiyor, kendi kendine kaldikca basindan gecen seyleri tekrar tekrar evirip cevirip dusunuyor. Oysa ki, guzel, doyurucu bir hayati olsa bu zirvalari oturup kendi kendine kurmaz. Dusunecek baska seyi olmayan ve bol vakti olan insanlar oturup gecmisi dusunuyor genelde. Ben de ciksin, insan icine karissin dedim, ne var bunda ? Bence gayet iyi bir tavsiye verdim.

Herkes siizn dusundugunuz sekilde duusnmek zorunda degil hanimefendi, sizin gibi dusunmeyen milyonlarca insan var. Atesitler var, agnostikler var, bundan onceki yuzyillarda da paganlar vardi. Dunya tarihinde yasamis paganlarin sayisi , muslumanlarin sayisindan kat kat fazla, paganlik cagi daha genis bir cografyada ve daha uzun zaman boyunca yasandi. benim yazdigim cumleden asabiniz bu kadar bozulduysa, sizin gibi dusunmeyen bunca gayrimuslumu dusunurseniz kendinizi balkondan atmaniz gerek.

Bakin, konu sahibesi Allah'a nasil yaklasirim dememis, depresyondan nasil cikarim demis. Konu basligindaki soru, depresyondan nasil cikarim, ben de buna gore bir cevap yazdim. Kizimiz Allah inanci depresyonu yenmeye sebep olur mu, depresyondan cikmak amacli yonelsem mi acaba demis. Yani bu topikteki konu, nasil hidayete ererim degil, nasil depresyondan cikarim.

Ben bu kiza sizin deyimizle orani burani ac yazmadim , bu bir.

Sosyal cevre edin, arkadaslarinla gez, flort et dedim, bunda yanlis ne var ? Genc kiz tabi ki flort edecek, bunlar onun en guzel yaslari. Bunun neresi seytanlik?

Allah inanci baska bir sey, pratik hayat baska. Ben inanmasin demedim ama depresyondan kurtulmaya sebep inanacaksa, bu depresyona care olur mu orasi mechul.

Allah yolu bulmak size gore dogru yol, ama dogru yol depresyona ilac olur mu, bakin bu tartisilir.

Inanacagi varsa inansin tabi, kulluk da yapsin. Ama kulluk yapmakla, hayatini yasamak arasinda bir baglanti yok. Yani 4/4luk kulluk dayapr kizimiz, sosyal hayattan da geri kalmaz isterse. Bunlar farkli farkli seyler.

Simdi bu kzicagiz belli ki yalnizlik cekiyor, kendi kendine kaldikca basindan gecen seyleri tekrar tekrar evirip cevirip dusunuyor. Oysa ki, guzel, doyurucu bir hayati olsa bu zirvalari oturup kendi kendine kurmaz. Dusunecek baska seyi olmayan ve bol vakti olan insanlar oturup gecmisi dusunuyor genelde. Ben de ciksin, insan icine karissin dedim, ne var bunda ? Bence gayet iyi bir tavsiye verdim.

Herkes siizn dusundugunuz sekilde duusnmek zorunda degil hanimefendi, sizin gibi dusunmeyen milyonlarca insan var. Atesitler var, agnostikler var, bundan onceki yuzyillarda da paganlar vardi. Dunya tarihinde yasamis paganlarin sayisi , muslumanlarin sayisindan kat kat fazla, paganlik cagi daha genis bir cografyada ve daha uzun zaman boyunca yasandi. benim yazdigim cumleden asabiniz bu kadar bozulduysa, sizin gibi dusunmeyen bunca gayrimuslumu dusunurseniz kendinizi balkondan atmaniz gerek.
Bu yazdiklarinizi okuduktan sonra atacam zaten.

Back
X