Boşuna..

çok güzel yazmışsın arkadaşım..
bunu çoğu zaman düşünüyorum..
eşim beni makyajsız ve saçlarım dağınık bi şekilde görmek istemediğini söylüo..
tabi herzaman bakımlı olamayabiliosunuz..
onun karşısına pespaye bi şekilde çıktıgımda acaba beni begenmiomu die düşünüorum..
sonra bide ben neden onu herhaliyle begeniorum die düşünüorum..
nebilim beyaz donuylada begeniorum,çapaklı gözleriylede..
pooffff ne zor şeymiş....

dogru dıyosun bızde erkeklerden bı seyler bekleyelım soyleyelım bence madem onlar bakımlı kızlardan vazgecemıyosa bız de bakımlı erkek gorelım karsımızda,ama ınsan kendını e kadar guzell hıssedıyosa karsıdakı de oyle hıssedıyo once ozguven ve erkekelr ıcın bu kadar caba sarfedıyoruz ama cogu belkı de baska bakımlı bayanla adatyıo once gozlerı doyurmak lazım

Neden bızden beklenen hem güzellık,bakımlılık,anaçlık,sdakat

ama kendilerıne gelınce adamlar yaymıs ya ,tamam kendıne bakanıda varda istatıslığe vursan

orana gelmez.Nıye bız her hallerıyle begenmek zorundamıyız .

adamlarda ne sadık kalma lüksleri var nede kendilerıne bakma.

ne dıye süslenecez,maksat ego tatmınııyse.

Nıye ılk önce insan gıbı görülmüyoruz. Sonrada boya küpü ilan edılende bızler

Kişiliğimizden ziyade dişiliğimizin ön plana çıkarılması için piyasada öyle oyunlar dönüyor ki. Reklamlardan tutun dizilere,filmlere, işyerlerindeki presentable personel alımına dek durum bu şekilde.

İnsanlar şekle hapsediliyor. Kadınlara belli başlı ölçüler biçiliyor. Ama kimse de bu kadın doğum yaptı, bir kadın için en anlamlı en kutsal şeyi meydana getirdi (Allah'ın izniyle tabi.. Bu arada bebeği olamayanlar üzülmesin lütfen,o da Rabbimizin bir takdiri. Veren de o alan da o. ), zahmetlere katlandı,onu hayata getirmek için çok acı çekti demez.
Doğum yaptı ama kendine bakmadı, e doğal olarak da eşi ondan soğudu ,aldattı,gözü dışarı kaydı derler.
O eşi olacak zat da tüm bu eşsiz lütufları (nasıl olsa artık elde etti ya) kenara atıpşehvetinin peşine düşer.

Konu dağılmıyor umarım. Aslında demek istediğim kadın kendini salsın bıraksın olayı değil elbet. Sadece vitrinlik süs haline getirilmesi, fiziğe bu derece tapılması, kişiliği güzel olandan ziyade vücudu güzel olanın daha değer & takdir görmesi.
Erkek için can yoldaşı ,gönül arkadaşı sıfatından izole edilip tatmin aracı haline getirilmesidir isyanım.

İşte bazı aklıevvel sözde modernler gözümüzün içine baka baka kadınlığı/anneliği bu şekilde aşağılıyorlar. Üstelik her birini bir ana doğurduğu halde.
Umarım anlatabildim ve derdinizi doğru anlayabildim :)

Aynen katılıyorum sana...hep erkekler için bişeyler yapmak neden neden??
Onlar evde paspal paspal gezinirler ama biz burada bile ne öğüt veriyoruz aman kocana bakımlı ol sexi şeyşer giy...niye ya niye...adam rahat rahat eşofmanıyla yayılırken ben niye daracık bişeylerle kendimi ona beğendirmek için kasıyım ki...kasamam ben. Hele ev halinde hiiiç dışarda mecburen. Ben yapamıyorum eve gelir gelmez atarım üstümdekileri...makyajımı yıkarım...saçımı toplarım, böyle rahat ediyorum napiim. Artı dediğin gibi, en bakımlı en güzel kadında aldatılıyo bu işler ona bakmıyor.

Evet her yerde kadın ,kadını resmen tıcarete soktular heryerde kadın fiziği

ön planda.rohy dedıklerın evet aklımdan gecenler.

Biz nıye bir şey bekleyemıyoruz.Yanı erkek güçlü ve korumalı sevgıyı saygıyı oterıteyi güçle

ama görüyorumkı kadınlar kocalarına hep bır sahıp cıkma,kızlar sevgılılerı için diğer kızlarla kavga

sonuç yok arkadsım düşüncelerını paylaşsın dıye herkez açtım bu başlığı.

erkekler hep daha güzlıne ,hep daha işvelısne daldan dala

Bence meseleler KADIN-ERKEK bağlamında ele alındığı için tekerrür ediyor ve doğru çözümler de üretilemiyor.

Beyin yapısıyla alakalı,olaya ne açıdan bakıldığıyla alakalı. İnsan muhattabına hangi değer ölçütüyle muamele ediyorsa oradas başlıyor herşey. Bu kadın veya erkek farketmez.

Öte yandan ise hiç bir sorun bir diğerinden bağımsız değil. Kadınlar da prim veriyor, bilinç eksikliği olunca normal durum bu sanıyor,nihayet al gülüm ver gülüm durumu yaşanıyor.

Erkek ve kadın kendine ait olan rollerinin doğru olarak farkına varsa,idrak etse eminim güveni artacak ve ona göre şahsiyetine yakışan tavrı alacaktır. Böylece ne kullanan ne de kullanılan kalacak.

Erkek için can yoldaşı ,gönül arkadaşı sıfatına

masal bunlar ya masal.ilk önce fızık bızde kişilik.

kendılerını öyle bakmak ıstesen ,senden daha sekılcısı olmaz.

sen tavız vermesen ne olacak,modacılar size seslenıyorum yazın üstüme gıyecek

normal bır sey bulmakta zorlanıyorum.

kadını hep bu yöne itenler erkekler , bence

Erkekler suçludur doğru ama kadınlar da en az onlar kadar suçlu. Bunu unutmayalım.Müşterisi olmayan mal piyasadan kalkar. Bu piyasanın dönmesi bizlerin sayesinde,kurucu onlar evet ama..

ben en başta kendim için süslenirim insan hafif bir makyaj yapınca bile kendini daha iyi hissediyor vallagiyimi kuşamı ,süsü çok severim hiçbir yere gitmesem bile yaparım bana iyi geliyor :92:kocama gelince oda bakım konusunda benden geri kalmaz o yüzden ona diyecek bişeyim yok ikimizde kokoşuz yani evlilikte tabi daha farklı hayat hasta olduğun oluyor v.s yataktan süper star gibi kalkmıyoruz ama yinede bakmak lazım bence

Erkekler güzel kadınları sever, kadınlarsa sevdiği erkeği güzel bulur...Erkekleri büyütende biz kadınlar olduğumuza göre bu konuda gene iş bize düşüyor...

Rohy nin yazdıklarını okuyunca Can Dündar ın bir yazısını hatırladım yazının sonunda''Kimseyi suçlamayalım; bu tablo bizim eserimiz:
İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkeden ne bekliyordunuz ki? Kafasını çalıştıranların kafasını koparırken, kalçasını çalıştıranları baş tacı eden bir toplumda nasıl çocuklara "Göğsünü değil, kütüphaneni büyüt" öğüdü verebiliriz ki?

Yasak çare değil...

Beyin faaliyetine itibar kazandırmaya ve öncelikler konusunda topyekün bir hesaplaşmaya ihtiyacımız var.'' diye bitiriyordu...

Konu içeriği nedeniyle "İlişkiler,duygular ve hayatın içinden" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri le ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Tamam bekar biri olarak erkeğinde eşine, kadınında eşine bakımlı-temiz-alımlı görünmesi isteğini,talebini anlıyor ve mantıklı buluyorum evliliğin seyri açısından.
Fakat bazı erkekler bunu da yeterli bulamayabiliyor...Can sıkıcı nokta burası..
Kendine baksa da, özen gösterse de, makyaj yapsa da beğenilmeyen hanımlar tanıyorum
Bazı erkekler güzellik kriterini dizide izlediği kadın karakterle eşleştiriyor galiba ama çok rencide edici...
Eşini birine benzetmeye çalışma, başka bir güzelliğe dönüştürmeye çalışma var sorunu var bazı erkelerde...

ben bakımın süsün erkekte pek prim yaptığına inanmıyorum ..belki ilk tanışmalarda falan ama sonrası tamamen sevgiyle alakalı..öyle olsa erkekler hep süslü makyajlı kadınlarla evlenirdi ..24 saat makyajlı bakımlı olmazsın kılında çıkacak tüyünde ..bir erkek bana bunu söylerse kendimi kötü hissederim beni ben olduğum için sevmeli herşeyimle..
insan önce kendi için yapacak kendini nasıl hissediyorsa o kasmadan..eğer erkek kadın ciddi düşünüyorsa zaten görünüşü çokta önemsemez ama saygıdır bu temiz olmak yeterlidir..

biz kendi kendimizi kasıyoruz ..

Bence erkekler hiç bir konuda istikrarlı değil onların aklı fikri cinsellikte birde etikette sevmedikleri halde sırf kızın iyi mesleği var diye evlenen çok bakmayın çnk kibar göründüklerine evlendikten sonra kalabalıkları ortaya çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…