• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi yanlış anladım?

Adamın suçu,insan yaşadığı coğrafyanın insanını tanımazmı nerede oturduğunu sanıyorsun allah aşkına Kanada mı burası,birine slm versen yada hafif tebessüm etsen banamı yürüyor diyen insanlarla dolu etraf,niyeti ne olursa olsun farketmez insan yaşadığı yeri idrak edecek önce başka bir yerde jest olabilir ama burada değil,millet korkudan karşıdan karşıya geçen kadınlara bile yol vermiyor dedem yaşındaki adamlar sırf yanlış anlamayalım diye abla diyor yenge diyor,belki kendisini gör diye hafif bir dürtme anlamında yaptı rahatsız olma acele etme diye yaşı nedir hareket tam nasıl oldu elinimi tuttu eli elinin üstündemi kaldı yoksa sadece hani işaret parmağınla birini dürtersin eliyle o hareketimi yaptı vs bilemeyiz şimdi durduk yere adama sapık denmez Allah var yukarda bu da bir vebaldir niyetini ne bilelim belki saf niyetle yaptı,asıl olay ne biliyormusunuz tepki vermezsem yanlış anlaşılırım dürtüsü,işte kadın olmak sürekli kendini korumak refleksi insanı bu hale getiriyor ne kadar acıklı,gece çıktığı için,etek giyindiği için,kırmızı ruj sürdüğü için,sevgilisinin evine gittiği için diye diye kadınlardan ninja oluşturdular,şimdi sorsan bir kesim kezban der bir kesim az bile yapmış der.Ben yine söylüyorum adamın suçu insan yaşadığı coğrafyayı tanır.
Evet yani ben bir kadın olarak tanımadığım başka bir kadına ya da erkeğe hayati bir mesele olmadığı sürece dokunmam bu kadar temas bağımlısı olmaya gerek yok yaşadığımız coğrafya da belli dediğiniz gibi. Elimin üstüne dokundu dürttü 30’lu yaşlarda bir adam. Hadi 60 yaşında bir adam olsa yine diyeceğim cahil yaşlı adam ne bilsin kötü niyetle yapmamıştır ama orta yaşta olup da ülkenin gerçeklerinden haberinin olmaması bu kadar rahat olması bana çok mümkün gelmedi amacı başka değilse.

Evet doğru diyorsunuz farkındayım beni çok yıpratıyor bu durum da. Aşmaya çalışıyorum:(
İstemediğiniz bebeğin kendi kendine ölmesini beklemek çok saçma. Gerçekten istemiyorsanız gidip aldırın. Bir sürü korunma yöntemleri var, sonra onları deneyin.

Ben ilk şoka girdim donuk ve ters bir ifadeyle “elime neden dokunuyorsun?” dedim “yanlışlıkla oldu” dedi, tekrar “elime neden dokundun?” dedim “oturmayacağım o yüzden” dedi ben de “zaten yer vermiyordum ki elime neden dokundun?” dedim “dokunmadım” dedi bu kez. Sonra bağırmaya başladım many*k mıdır nedir geliyor elime dokunuyor falan dedim uzaklaştı bir şey demedi.

Yani bilemiyorum bana mantıklı gelmiyor ben bir kadın olarak bile bir hemcinsime böyle saçma sapan gereksiz bir konuda temasta bulunmam ne alaka yani. Ama sapık düşünceli bir adamsam ne bahaneyle nereye dokunsam kârdır diye düşünürdüm herhalde, eline mi dokunmuşum sırtına mı farketmezdi, böyle zihinleri anlamak mümkün değil pek..

Kendini deli yapmissin iyice. 😄😄
Ben de temas kuran bir insan degilim ama Turk toplumunda insanlarin el veya kola dokunarak tepki vermesi cok alisilmadik bir sey değil. Ha bunu normal karsilamak ve susmak zorunda degilsiniz ama deli gibi ayni seyi tekrarlayip bagirarak kendini ifade etmekte normal bir davranis degil. Krize girmeden de uzak tutabilirsiniz.

Kendini deli yapmissin iyice. 😄😄
Ben de temas kuran bir insan degilim ama Turk toplumunda insanlarin el veya kola dokunarak tepki vermesi cok alisilmadik bir sey değil. Ha bunu normal karsilamak ve susmak zorunda degilsiniz ama deli gibi ayni seyi tekrarlayip bagirarak kendini ifade etmekte normal bir davranis degil. Krize girmeden de uzak tutabilirsiniz.
Hanımefendi evet temas olabiliyor maalesef bu toplumda ama otururken ve beyfendiyle muhattap olduğum bir durum dahi yokken gelip elime dokunması saçma ve rahatsız edici. Verdiği cevaplar soruma karşılık doğru ve dürüst cevaplar değil bu yüzden 3 kere aynı soruyu sordum şok haliyle ve beyfendi de geçerli bir cevap veremedi çünkü mantıklı bir açıklaması yok bunun. Yani mesela ayakta olsam arkam dönük olsa birisi yer verecek olsa omzuma sırtıma dokunsa evet anlayış gösterilebilir ancak otururken ve gayet rahat duyabilir ve görebilir haldeyken elime dokunulmasını anlayışla karşılayamıyorum. Siz öyle yaparsınız anlayışla sakinlik sükunetle karşılarsınız böyle durumları.

Ben ilk şoka girdim donuk ve ters bir ifadeyle “elime neden dokunuyorsun?” dedim “yanlışlıkla oldu” dedi, tekrar “elime neden dokundun?” dedim “oturmayacağım o yüzden” dedi ben de “zaten yer vermiyordum ki elime neden dokundun?” dedim “dokunmadım” dedi bu kez. Sonra bağırmaya başladım many*k mıdır nedir geliyor elime dokunuyor falan dedim uzaklaştı bir şey demedi.

Yani bilemiyorum bana mantıklı gelmiyor ben bir kadın olarak bile bir hemcinsime böyle saçma sapan gereksiz bir konuda temasta bulunmam ne alaka yani. Ama sapık düşünceli bir adamsam ne bahaneyle nereye dokunsam kârdır diye düşünürdüm herhalde, eline mi dokunmuşum sırtına mı farketmezdi, böyle zihinleri anlamak mümkün değil pek..
Adama iyi olmuş. Travma olur artık, kimseye dokunmaz niyeti sapıkça olmasa bile. Ama tepkinizi şuna benzettim:

Hanımefendi evet temas olabiliyor maalesef bu toplumda ama otururken ve beyfendiyle muhattap olduğum bir durum dahi yokken gelip elime dokunması saçma ve rahatsız edici. Verdiği cevaplar soruma karşılık doğru ve dürüst cevaplar değil bu yüzden 3 kere aynı soruyu sordum şok haliyle ve beyfendi de geçerli bir cevap veremedi çünkü mantıklı bir açıklaması yok bunun. Yani mesela ayakta olsam arkam dönük olsa birisi yer verecek olsa omzuma sırtıma dokunsa evet anlayış gösterilebilir ancak otururken ve gayet rahat duyabilir ve görebilir haldeyken elime dokunulmasını anlayışla karşılayamıyorum. Siz öyle yaparsınız anlayışla sakinlik sükunetle karşılarsınız böyle durumları.

Yahuuu biri bir sey yapacakken gerek yok anlaminda eliyle eline ya da koluna hafif dokundururlar pit pit yaparlar genelde bunu nasil anlatayim yani yaslilar yapiyor bazen😄 Adam da bunu nasil anlatip mantikli bir cevap versin. Istemiyorsan sadece dokunmayin de bitir neden yaptinnnn neden yaptinnn diye delirip bagirmaya gerek olacak bir sey degil. Bi de 2 aydir oturmus bunu dusunmussun cidden tedavi al.

Yahuuu biri bir sey yapacakken gerek yok anlaminda eliyle eline ya da koluna hafif dokundururlar pit pit yaparlar genelde bunu nasil anlatayim yani yaslilar yapiyor bazen😄 Adam da bunu nasil anlatip mantikli bir cevap versin. Istemiyorsan sadece dokunmayin de bitir neden yaptinnnn neden yaptinnn diye delirip bagirmaya gerek olacak bir sey degil. Bi de 2 aydir oturmus bunu dusunmussun cidden tedavi al.

Aynen böyle, adam belli ki yaşlı piti piti yapmış işye

Sapık olsa yanınıza otururdu, ben adamın öyle biri olduğunu düşünmedim anlattıklarınızdan. Elinize dokunması ise yanlış, birbirini tanımayan ve tanısa bile belli bir yakınlığı olmayan kişiler birbirlerine temas etmemeli. Bağırmak yerine sert ve net bir sesle dokunmamasını söyleyebilirdiniz. Adamın hareketi kesinlikle doğru değil hadsiz bir davranışta bulunmuş ama siz bağırınca da sapık gibi hissedip bu damgayı yemiştir çevreden muhtemelen. Çok ses yükseltmeden sert bir dille konuşup kestirip atsaydınız yine hatasını anlardı. Adam kaç yaşında bilmiyorum ama bu bir alışkanlık ise bugüne kadar defalarca uyarı da almıştır muhtemelen. Bu arada biraz takıyorum demişsiniz ama baya takıyorsunuz bu özellik sizi bitirir. Olmuş geçmiş gitmiş artık. Düşünmeyin.

Dokunması hoş değil ama refleks olarak dokunmuş ben olsam bagirmazdim taciz gibi de algilamazdm ama elimi hızla çekerdim tepkilerinin hep böyle aşırı mi bu konuda mi hassasiniz ?

Back
X