boşunamı kuruntu yapıyorum??

cigdemm85

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
612
1.198
313
40
Merhaba Arkadaşlar
25 yaşında ve 1 senelik evliyim. Evliliğim eşim herşey çok güzel çok şükür. eşimin kendine ait bi işyeri vardı. fırın işletiyorlardı ama borçlar yüzünden mülkiyet olmasada işletme hakkı bugün satıldı malesef. ben yüksekokul mezunuyum 2 yıllık. çalısıyordum çıkarıldım işten. Eşim şu ana kadar hep kendi iş yerinde rahat içinde çalışmaya alışmış. korkum bundan sonra ne olacağımız. Oda bende kara kara düşünüyoruz. yanlış anlamayın çalışmak zor gelmıyor ama bılıyorsunuz iş bulmanın ne kadar zor olduğunu. bırde onu çok sevıyorum ama korkuyorum ya ağır gelırse çalısmak eskısı gbı olmazsa herşey. yedım bıtırdım kendımı kaç gundur. Annemde sen bılıyordun evlenırken başka bı mahareti olmadığını lise terk olduğunu çekeceksın dıye ustume ustume gelınce çok moralim bozuldu konusacak kımsem yok

işyerini devrederkenki aldıgı ücrete bi iş yeri acmayı düşünmüyormusunuz ki

Allah buyuk bozmayın moralinizi lutfen.
Soyle dusunmeye calısın; bir kapı kapanıyorsa bir baska kapı mutlaka acılacaktır. :1hug:

üzme canım kendini ilk başlarda eşine zor gelecektir başka birinin altında çalışmak, ama biraz sabretin bu durumda iş sana düşecek destek olacaksın eşine, sırtlarınızı birbirinize dayadıktan sonra ve birbirinizi yıpratmadıktan sonra her şey yoluna girecektir zamanla. bu arada sende iş aramaya devam edersin Allah yeter ki çaresiz dert vermesin

canım borçları kapatıyor ancak borç yuzunden satıldı zaten kaç senelik işyeri.

Yaşayıp görmek lazım.
Ya bundan sonra böyle olursa, öyle olursa diye düşünürsek, hepimiz için felaket senaryoları bitmez.
Eşiniz önce işini arasın, inş bulur ve çalışır, ya çalışmazsa korkusuna düşmenize gerek yok, çalışmak zorunda sonuçta. Malesef, özellikle kendi işinde çalışan insanlara, daha sonra başkasının yanında çalışmak zor gelebilir. ınş bu mantıkta olmayacaktır eşiniz. Yaşayıp görmek lazım.
ınş tez zamanda bir iş bulur, herşey yoluna girer inş.

üni. mezunlarına iş kum gibi mi sanki canım ya
neden annen senin içine böyle negatif bi düşünce sokuyo anlamadım, keşke yapmasaydı.
eşin çalışkansa fıtrat olarak iş bulur merak etme sen

Karamsarlığa düşmek gözünüzün önündeki fırsatları görmenizide engeller.
Olumlu tavır takının aksi halde eşiniz daha çabuk pes edebilir.

Evet belki kendi işini yapanlar için emir altına girmek zor gelebilir ama umarım karakteri bunları sorun etmez.

Birde şöyle düşünün
En azından artık borçlarınız yok.

evet iyi düşünmeye çalışıyorum diyorum kendı kendıme belli yaşa gelmiş insanlarız çalışmak zorundayız herkesın kendı işi yok zaten herkes belli bi yerde çalısarak ekmek parasanı kazanıyor. ama bır yandanda çevremdeki bazı insanları düşününce karamsar oluyorum. çalıstığı halde ssk sı olmayan çocukları bır şey ıstediğinde kara kara düşünen, onları görünce üzülüyorum kendım aklıma gelıyor. ileride çocuguma iyi gelecek sağlayamamktan korkuyorum.

Arkadaşım fırıncılık da gayet geçerli bir meslek ve çok iyi paralara çalışıyorlar. Evet yoğun ama kendi işini yaptığına göre yoğunluğa alışıksınızdır. Çalışmak isteyen insan bulur merak etme. Sen kalbini ferah tut,herşey iyi olur Allahın izniyle...

bir kapıyı kapatan Allah diğerini açar hiç üzülme eşinin seni mağdur edeceğini sanmam canım ..içini ferah tut bol bol dua et işler yoluna girer mutlaka eşine destek ol ...inşallah güzel bir iş olur sizin için...

Annene bakma güzelim sen ...Bunca zamandır eşim bakıyo bana maharetsiz haliyle dersin kırmadan annene .Hayat böyle birşey zaten hep güllük gülistanlık değil ki .Sabırla herşey düzelir , eğer sen kafana takıp bunu kuruntu etmeye başlarsan eşinde etkilenir bundan ağzının tadını bozma .Zaten kendi işini yapan biri emir altında çalışmakta zorlanır , onun psikolojisini de anlayarak etraftan kötü şeyler duymasına izin verme .Sağlıklı olun da herikiniz de çalışıp geçinirsiniz.Rızkı veren Allah unutma öldükten sona ancak rızkımız kesilir .Endişe etme Allah yardımcın olsun , psikolojini bozma gerisi hallolur zaten

allh bır kapıyı kapatır dıgerını acar
rızkın nerden gelecegını bılemezsın
ınşşş allh hayırlı rızklar verır
ıcınde bulundugun durum ıcın uzulme
bugun bır ekmegee muhtac ınsanlar var
bunada sukur
sizin için hayırlısı ne ise allh onu gostersın canım

Biraz acımasız mıyım ne?
Kuruntunuz pek boşuna değil maalesef..
Her ikiniz de çalışmıyorken nasıl geçineceksiniz bilmiyorum..
Eşinizin madem iş durumu böyle sallantıdaydı bari bir yandan iş baksaymış..
Allahım dara düşürmesin inşallah..
Hemen gazete ilanlarına baksın,iyi kötü demeden bir işe başlasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…