Arkadaslar hepınıze cok tesekkur ederım ıyı kı varsınız aslında dedıgım gıbı boyumun kısa olmasına pek takmıyorum allaha sureklı sahıp oldugum her sey ıcın sukredıyorum ama ne kadar da takmayayım desem ınsanların davranıslarını ıster ıstemez takıyorum ıste. Sorularınıza cevap vereyım yasım 22 boyum 155 sanırım. Kılom boyumla cok orantılı yuzumde fızıgımde bır sorun yok saclarım uzun düz makyajı sade yapıyorum yuzum bıraz bebeksı puruzsuz dıye fondoten falan surmuyorum hafıf bı pudra allık vs suruyorum gıyım konusunda cok spor gıyıyorum kot pantolon basıt bı v yaka kazak gıbı ondanda kucuk duruyorum da zaten cok mınyonum oyle her kazak sveet olmuyo kısın zorlanıyorum kıyafet secerken yazın kolay oluyor da boyle benım ıste
bir diyalog :)
- canım ne kadar tatlısın sen kaca gectın bakayım
ben : 3 e
_ orta 3 lıse 3 ?
Ben : Unıversıte 3
- :)))
canım ben de senle aynı durumdayım..daha önceki mesajımda belirttiğim gibi sorunun aslında boyla ilgili olmadığı, giyim ve imaj sorunu olduğunu anlıyorum yazdıklarından...o yüzden sana kendini sev kendine güven tarzı basmakalıp şeyler söylemeyeceğim çünkü kendimden de biliyorum ki bu tarz tavsiyeler karın doyurmuyor...o yüzden bu konuya giyim ve imaj açısından bakarak sana birkaç önerim olucak...
kilonun boyunla orantılı olması sevindirici bir durum..eğer eğer ki genel görünümün çok zayıf görünüyorsa..yani çok incecik ve dal gibiysen biraz kilo almayı deneyebilirsin...ancak kilo almayı şekerli yağlı şeyler yiyerek değil..düzenli spor yaparak ve vucudundaki yağı değil de kas miktarını attırarak hergün proteinli şeyler yemeye dikkat ederek yapmanı tavsiye ederim..biraz etine dolgunluk iyidir aşırı kaçmadan tabi..(bu konunun detaylarını netten sağlık spor makalelerinden araştırabilirsin)
saçlara gelince..genelde uzun saçlar daha çok beğenilir ve tercih edilir...ancak boyu 1.60 dan kısa olan kişilere malesef ki uzmanlar uzun saçı önermiyor..çünkü uzun saçların bittiği kısım genel görünümde vucudu ortadan ikiye bölen yatay bir çizgi oluşturduğu için olduğumuzdan kısa görünmemize neden oluyormuş...ama tabi ki kısacık erkek gibi kestir demiyorum..zaten böylesi de insanı çocuksu gösteriyor (denemiştim) çok kısa saçlar ancak röfleli veya balyajlıysa daha olgun ve feminen duruyor...saç rengini bilmiyorum ama düz ve tek renkse röfle gölge veya balyaj ayrı hava vericektir...düz renkler ve koyu renkler pek olgun durmuyor...
saçlarını en azından omuz hizanda omuzunda bitecek şekilde veya yüzünü çerçeveleyecek uzunlukta katlı ve havalı bir model kestirebilirsin...veya kestirmem dersen dışarı çıkarken saçını topuz yaparak çıkarsan o da kısalmış saçla aynı etkiyi verecek ve seni uzun gösterecektir...
makyaj konusuna da biraz ağırlık verebilirsin..tabi ki günlük hayatta fondoten sürüp cildini boş yere yıpratmaya gerek yok..ama ne bileyim günlük hayatında en azından mahalledeki markate giderken bile bir rimel sürebilir gözkalemi çekebilirsin..bir de kendine çok farkedilmeyen cırlamayan gülkurusu tonunda sedef içermeyen mat rujlardan edinebilirsin böyle bir ruj her zaman heryerde rahatlıkla kullanılabiliyor.....hiç el değmemiş yüzle az şey sürülmüş yüzün bile birbirinden farkı var canım...
ayrıca renkli lense ilgin var mı bilmiyorum...göz rengini de bilmiyorum ama eğer kahverengi gözlüysen koyu renk gözler de insanı genç ve küçük gösteriyor..o yüzden gözrengini açan renkli lensler de düşünebilirsin (tecrübeyle sabttir) açık renkli gözler insanı daha olgun gösteriyor..
giyim konusunda da giyimle nasıl uzun görünülür bu tip yazılar oluyor nette image makerların modacıların yazdıkları...onları burda ben de anlatırdım ama çok uzun olur...sen bakarsın netten...diğer bir öneri..kısaboylu olan ama beğendiğin ünlü bayanların görsellerini aratıp sokakta günlük hayatta giydiği şeylere gözatabilir..beğendiklerini bilgisayarına toplayarak inceleyebilirsin...
sanırım düz renkli şeyler giyiyordun..bu giydiğin şeylerin renkleri de önemli..çok gözalıcı tonlarda pembeler yeşiller kırmızılar falan giyiyorsan bu da insanı çocuksu gösteriyor..onun yerine kahverengi..sütlükahve..bej...gri..lacivert...siyah gibi şeylerden seçim yapabilirsin ve kıyafetine renk katmak için aksesuar kullanırsın..aksesuarlarını canlı renklerden seçersin..
birşey daha var...hani şu gri melanj dedikleri renk varya genelde eşofmanlarda spor kıyafetlerde olur..gri melanjı sadece evde kullanmanı dışarı öyle çıkmamanı tavsiye ederim..ev kıyafetiyle dışarı fırlamış gibi gösteriyor insanı...özensiz bir görünüm oluyor..yaşı da küçük gösteriyor..
kıssadan hisse insan ne kadar sade görünümlüyse çevre tarafından o kadar özensiz ve kendine bakmayan biri gibi..veya yaşı küçük gibi nitelendiriliyor....ve de çok da renkli bir yaşantın yokmuş gibi monoton hayat sürüyor gibi ve çok az arkadaşın varmış gibi algılıyorlar..bu algılama da maalesef insanların gözündeki sosyal değerini düşürüyor..böyle bir imaj insanlarda bu düşünceyi yaratınca da içlerinden diyorlar ki bu kendisine saygı duymuyor kendisine özenmiyor..neden biz buna saygı duyalım diyorlar..bu durum da insanlara seni yargılamaya hakları varmış gibi bir durum ortaya çıkarıyor ve aslında kusur sayılmayacak şeyleri bile kusur gibi görüp bir de yüzüne çekinmeden söylemeye başlıyorlar...kendisine hayrı yok bize de olmaz o yüzden dikkate almayalım diye düşünüyorlar..umarım yardımcı olmuşumdur canım tavsiye verirken kendi kişisel tecrübelerimden de uzman tavsiyelerinden de faydalandım....