boy takıntım beni hayattan soğuttu

m1m2m3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
278
0
96
Balıkesir
merhaba.bi kez daha boyumla ilgili konu açmıştım.tekrar açıyorum kusura bakmayın.17 yaşındayım.1.50 boyum var.artık boyumun kısa olmasını o kadar kafama takıyorum ki anlatamam.bir saattir ağlıyorum, boyumu düşünüyorum.annem kızdı."allah sana öyle bi dert vericekki boyunun kısalığını unutucaksın"dedi.iyice moralim bozuldu.ben isyan etmek istemiyorum.çok şükür sağlığım yerimde.ama boyum kısa olduğu için kendimi hep diğer insanlardan bir adım geride gibi hissediyorum.tamamen psikolojim bozuldu.diğer kızlar normal,ben anormalmişim hastaymışım gibi geliyo.offf tekrar söylüyorum, isyan etmek istemiyorum ben.Allah başka dert vermesin.ama bıktım artık çevremdekilerin boyumu hep dalga konusu etmesinden.kendimi milletin yanında cüce gibi hissediyorum.çok zayıf olsam 10 yaşında çocuk gibi duruyorum.biraz kilo alsam bodur şişman duruyorum.şimdi herkes topuklu giy felan diyecek ama topuklu vücudun biçimini değiştirmiyoki.kalçamın altndan dizime kadar olan kısım 1 karış yaa..topuklu giyince bu düzelmiyoki? sadece biraz yüksek gözüküyorum.ahhh 1.58 olsam yeter bana.ama bu yaştan sonra o kadar uzamam çoooook zor.3 yıldır aynı boydayım.biliyorum çoğunuz kızacaksınız bana ama ne yapayım, çok bunaldım, buraya yazmak geldi içimden.pazartesi günü endokrinoloji uzmanına gidicem.inşallah az da olsa uzamam için bi çare bulurlar.lütfen benim için dua edin

Sende demişsin Allah başka dert vermesinn, eğer değiştiremeyceğin konular varsa bu kadar ahlanıp vahlanmak çaresiz en güzeli kendinle barışık olcaksın... güzel yönerini düşünüp kendinle gurur duycaksın... Sana kısasın diye dalga geçenlere de devede de boy var ama naparsın diyceksinn, ben halimden memnunum diyceksinn bir dalga geçerler 2 derler sonra vazgeçerler. Senin kızdığını görünce daha çok üstüne geliyorlardır....

daha 17 yaşındasın bu kadar canını sıkıyorsun ben 23 yaşındaym ve 1.67 boyundayım 18 yaşında evlendim.evlendikten sonra bile boyum uzadı ayağım büyüdü 41 numara giyiyorum ve takıntı yapmıyorum bence erken endişeleniyosun sen canım daha uzarsın kızlar erken ergenliğe girer ve geç sonlanır ergenlikleri daha sen çok uzarsın.bak klişe gelicek belki ama basketbol oyna gerçekten uzamana çok faydası var sigara kullanıyosan kesinlikle azalt yada bırak artı yemene içmene dikkat et tam beslenmen gereken zamanlar süttü yogurttu peynirdi falan yemem deme her türlü gıdadan gerekeni almalısın.aklıma gelenler bunlar ama inan canını sıktıgına degmez henüz yaşında küçük kafaya takma daha kötü olursun yoksa.

bodur tavuk her daim piliç gözükürmüş :) yaşlandıkça anlayacaksın. bende deve gibiyim maalesef birde sporcuyum üstelik al sana yarmagül. hep isterdim çıtı pıtı mini mini birşey olayım diye. allah öyle yaratmış canım. seninle dalga geçenlere de allah öyle yaratmış napayım de gül geç.

Öyle dersen senin ne farkın kalır karşındaki insandan ? Karşındaki insan da sana daha beterini söyler,zonk diye kalırsın...Duymazdan gelmek en iyisi...
Annen doğru söylemiş............

Ekleme yapayım : Sen seni fiziğinle değerlendirip dalga geçen insanlara pirim verme,hayatından çıkart en iyisi..Arkadaşlık öyle boyla posla olmuyor.... ( Ben de uzun boylu bir insanım )

Son düzenleyen: Moderatör:
Teselli etmek güzeldir ama karşındakini yermeden...
Ben uzun boyluyum ama bugüne kadar hiçbir minyon insanla dalga geçmedim...
İnsanların fiziki özelliklerini birbirine alay konusu yapması çok cahilce ve yavan.
Fiziki özellikten daha önemli şey var bu hayatta güzel ahlak gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım çevreni takma bence çünkü 1,58 olsan da 1,65 vb. olsan da etrafında mutlaka yok bunun kısa yok şuran yok buran böyle yok fazla kilon gibi kusurlarını gören birtakım insanlar mutlaka olacak. böyle kusur aramaya meraklı insanlar çok fazla.

sorununa gelince bence bi doktora danış öncelikle belki hormonlar ya da başka bi sebeptendir çünkü bi arkadaşımda bunun için doktora gidiyodu onunda boyu kısaydı.eğer öyleyse tedavi uygulayabiliyorlarmış hangi branşa gidiliyo bilmiyorum ama arkadaş öyle diyodu. yaşın daha büyümeden bi git bence. ya da basketbol vb. sporlar yap yüzmeye gidebilirsin mesela.
eğer uzamazsa da bu durumu kabul et ve kompleks yapma.çevrendekilere ben böyleyim de geç.Allah daha büyük dertler vermesin.

insanlara böyle boyunu kilosunu takıntı yaptıranlara sormak lazım..tvlerde gazetelerde bilimum bütün yayın organlarında manken gibi kızlar.manken gibi olmak fenomen haline geldi hayatımızda. sonuç bütün gençlik şekilci
ben annelerimizin zamanında kimsenin boyunu kilosunu taktığını duymadım.hangimizin annesi manken gibi?hepsi ortalama 1.55-1.60 arası. benim halalarımda 1.50, boylarından şikayet etmiyorlar.eşleride uzun boylu hem.beğenmeseler almazlardı heralde.
eğer yaşın küçük görünüyor diye takıyorsan varsın görünsün,zaten küçüksün daha.20den sonra saçla giyimle büyük görünürsün istersen.

Niye bu kadar takıyosun ki.
Çok şirin bulmuşumdur hep bu insanları.
Benim kuzenimde seninle aynı boyda 24 yaşında evli üstelik 38 kilo
Birde bizim ailede herkes daha genç gösterir hiç 24 yaşında göstermiyo kuzenim ama eşide kendide halinden memnun.

ne güzel minyonsun işte....
bu kadar takma bunu canım....
bende 1.73 üm hep uzundum etrafımdakilerden kızkardeşimde 1.76..
bi düğün müğün oluyo kimseyle kalkıp oynamıyoruz deve gibiyiz diye...
allah başka dert vermesin...

teşekkür ederim cevabınız için.pazartesi için endokrinoloji uzmanına randevu aldım.inşallah bir çözüm bulunur

bende öyle vallaha arkadaşların tepesini görmekten bıktım. dibi geleni ilk ben görüyorum mesela :)

birde boyuna göre koca bulamama geyikleri var. bana küçükken senin mutlaka bir basketbolcu falan bulman lazım derlerdi :)

bende kısayım.

Allah herkesi aynı yaratmamış.bu sence ne ifade ediyor?

herkes uzun olsaydı ya da herkes kısa olsaydı garip olmaz mıydı?

dikkat et,hiç bir kısa boyluya sana kısa boyluluk yakışmamış demiyoruz ya da hiç bir uzun boyluya sana uzun olmak yakışmıyor demiyoruz.neden?

çünkü Rabbim bizleri en güzel şekilde,bize en yakışacak şekilde yaratmış.

kimimizi ise bazı fiziksel özelliklerden mahrum bırakarak imtihan ediyor.

belki çok klişe gelecek ama şükretmelisin.

bu anlattıklarım fiziksel özelliklerdi.

gelelim asıl olana...

yüzü güzel bir günlük huyu güzel ömürlük sevilir.

bazı insanlar vardır çevremizde.fiziksel olarak hiç bir çekiciliği yoktur ama karakteri o kadar oturmuş,huyu o kadar güzeldirki,zamanla fiziksel olarakta size çok çekici ve güzel gelir.

benim böyle tanıdığım çok arkadaşım var.

tam terside var.muhteşem bir fiziği olan ama bir cümlesi herşeyini yerle bir eden...

şuan sana ne desekte takacaksın kafana çünkü tamda o yaştasın.hele bi 3 4 sene geçsin takıntı yaptığın şeylerin ESAS şeyler olamaya sıra gelmeyeceğini anlayacaksın.

Son düzenleme:
Üstelik biliyomusun kuzenimde büyüme sorunu vardı bir sene boyunca hergün iğne vurularak 150 boyuna anca ulaştı.
Yüzmeye falan gidebilirsin sporda uzamana yardımcı olur.
Hem zaten yaşın daha küçük uzaman durmaz senin

tatlım sorun yapma bunu yaa.. hadi erkek olsan boyun kısa olsa dicem bu bi sorun ama sen bi bayansın toplukluyla uzun görünebilirsin :) alternatif çok :) sıkıntı yapma hem yaşın da küçük daha boyun uzar :)

sana katılıyorum canım istatistik olarak bilmesem de benim gördüğüm tr ortalaması 1,55 ile 1,65 -68 arası genelde çoğu kız böyle oluyo tabi bölgeye göre de değişebilir bu ortalamalar ama hep bu mankenlik özentisi yüzünden boy ve aşırı zayıflık takıntıları ortaya çıkmadı mı zaten. tabiki uzun boyda giysiler daha iyi taşınabilir ama yakıştırmak ta vücut orantısıyla ilgili. insanları böyle takıntılı hale getirenler utansın.

annenizin söylediklerini haklı buluyorum...

maalesef, hani denir ya milletin ağzı torba değil ki büzesin diye burada da öyle bir durum var... insanlar konuşur.. bunu unutmayın.. insanlar sürekli konuşur...
bu gün boyunuzu, yarın kilonuzu, öbür gün başarılarınızı, daha öbür gün kıyafetinizi.... konuşurlar illa ha ki...

önemli olansa sizin mutluluğunuz... neşenin, huzurun, mutluluğun, sağlığın boyda olmadığını fark etmeniz..

20 yaşındayım ve sizden çok büyük bir farkla uzun değilim benimde kendimi kısa boylu hissettiğim ve bunun için üzüldüğüm anlar olmuştur zamanında ama artık hayatta başka dertler, görevler üstlenince boyumu unuttum gitti..

hiç üzülmeyin... Allahım sağlık versin yeter ki...
çevrenizdekileri de boş verin... arayacak olduktan sonra herkesin kusuru bulunur.. onların uzunluğuyla yarattığı farkı siz insanlığınızla yaratın ve gülüp geçin

Canım benim hiç takma. Boyun normal olunca kilon fazla diyolar. Kilo verince burnuna takıyolar o düzgünse okuduğun okula yani sadece fiziksel özellik değil önemli olan insanların sürekli bu durumda olması. O yüzden kimsenin dediğine takılma kendini onların dedikleriyle yargılama. Kendine değer ver. Birde kafana taktığın beğenmediğin yönlerini herkese hissettirme ellerine koz verme gülüp geç ki canını bunla yakmaya çalışmasınlar

hazal kaya,sezen aksu senin gibi boylarını kafalarına taksalardı kendilerini hiç tanıyamamış olabilirdik...

sen de kk'nın minik serçesi olursun işte:)))))

bnce kendine güvenle elindekileri uygun kılık kıyafetle değerlendirirsen hiç te böyle bir sorunun olmadığını göreceksin...

bu arada hep derim yine diyorum "bodur tavuk her daim piliç" boşveeer yıllar sonra iiki de böyleyim hep genç kalıyorum diceksin:)

canım boy uzama evren daha bitmedi.hala bir 5 cm filan uzayabilirsin bunu bilmiyosun herhalde...endokrone görün belki sana büyüme hormu verir o da olmazsa olmaz derlerse boy uzatma sporlarına başka süt iç yoğurt ye falan.spor salonuna yazıl yap bişeyler.özgüven çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…