Boyadığım mobilyalarımdan örnekler

oykumruyam

Öyküm abla olduuu:)
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
3.016
36
683
Diğer
bir cesaret başladım fena olmadılar,hızımı alamıyorum:))

tutacak yerlerini metal olanlarla değiştirdim

boyaya başlamadan önce tutacak yerleri çıkarıp tamamen kuruduktan sonra takınca daha rahat ve temiz boyanıyor

bu komidinim,tüm yatak odası mobilyalarımı boyadım aslında:)

4-5 kat boyadım ben en az 12 saat de kuruma süresi bıraktım aralarda gerçi bazen dayanamayıp 6-7 saat sonra boya sürdüğümüz de oldu :)

Eklentiler

• $DSC03121.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 2.339
Son düzenleme:
kesınlıkle cok begendım pekı nasıl yaptınız hangı boya ve fırcaları kullandınız yazarmısınız

teşekkür ederim:)
kullandığım boya polisan matrix x1 su bazlı
fırça ise küçük rulo fırça kauçuk da oluyor pamuk da
ruloyla olmayan yerleri de bir iki değişik boy fırça ile boyadım
verniğe gerek yok dedi vernik almak istediğim yerdeki çalışan ama biz küçük boy alıp özellikle en çok el altında olanlara birer kat atmak istiyoruz o da su bazlı olmalıymış

Elinize sağlık çok hoş olmuş hepsi. Bir sorum olacak..

Vernikli olanlara zımpara yapmadan direk mi boya sürdünüz?

Elinize sağlık çok hoş olmuş hepsi. Bir sorum olacak..

Vernikli olanlara zımpara yapmadan direk mi boya sürdünüz?

teşekkür ederim:)
sadece en üsttekini zımparalamadan yaptım o ilk boyadığımdı diğerlerine şöyle bi zımpara yaptım acemice de olsa:)

bu arada birkaç tane elbise askısı ve kapı arkasına asılan metal askı da boyadım yeni evimize taşınacağız ordaki kapılar ve vestiyer krem rengi onlara uysun istedim

canım çok güzel olmuşlar ama bişiy sorucam bu boyadığınız mobilyalar ahşap mı yoksa kaplama mı? bu tarz boya yapanlar sonradan boya atıyor diye şikayet ediyorlar...
özellikle kaplama olan mobilyalar zamanla ufacık bi darbede çarpmada hemen aıtyor boya sökülüyor diyorlar...bunu merak eetim...çünkü boya yapılan malzemenin ahşap olması ve boyamadan önce zımparalanması gerektiğini söylüyor boyacılar...aksi halde özellikle kaplama tarzı mobilyaların boyama işi çok yanlış olur diyorlar...ben cesaret edemeedim o yüzden...birde size tavsyemm boyanın kalitesine güvenipte vernikten vazgeçmeyin mutlaka vernikleyin ki o kadar emeğiniz boşa gitmesin, boyalar sökülmesin...özellikle yatak odanızın mobilyasını merak ettim nasıldı? kaplama mı eskitme mi ahşapmı?

canım öncelikle şunu söyleyim ben eskitme,kaplama falan farkını anlamıyorum:) zımparalamayı kendimce şöyle bir yapmaya çalıştım sonra boyadım evet sert birşey değdiğinde boya aşınabiliyor vernik alacaktık ama su bazlı boyaya su bazlı vernik olmalıymış biz de en az 2,5 litrelik bulduk fiyatı yüksek geldi sonuçta denemek için alacaktık ilk etapta satan reyon görevlileri de bu boyalar kendinden vernikli vernik gerekmez,verniklerseniz katman oluşturur daha dayanıksız olur darbelere falan deyince almaktan vazgeçtik
bir de ben sonuçta bu mobilyaları 3 sene falan daha kullanmak üzere boyadım sonrasında inşallah yenilemek istiyorum

bayıldım benim yatak odama yapmak istediğimi yapmışsın cesaret edemiyordum.yazdığın boya ismine baktım ahşap yüzeyler için son kat boya diyor alayım deneyim diyorum.tinerle inceltiniz diyor ne kadarlık kutuya ne kadar tiner koydun,o oranı merak ediyorum.

hiçbir şeyle inceltilmiyor canım, 9001 renk kodlu boyayla hazırlatabilirsin amerikan kapı rengiymiş,krem ancak biz makinenin azizliğine uğramışız o boyanın damlaması gereken kırmızı tonu damlamamış bizimki krem beyaz arası olmuş ikinci kutuyu hazırlatmaya gittiğimizde farkedildi biz de o renge devam etmek durumunda kaldık istersen sırf beyaz da kullanabilirsin yapı marketlerde çalışanlar yardımcı olacaklardır incelltme yapılmadı dediğim gibi

Kullandığınız sünger rulo iz bırakıyor mu acaba. Böyle pütür pütür bir hal aldı sehpam. Süngerdeki boşluklar yuvarlak izler bıraktı . Sizinki net pürüzsüz bir yüzey oldu mu? Yoksa resimlerde mi öyle görünüyor?

komidinin resmen evrim geçirmiş hepsi çok güzel ama ben komidininin şimdiki haline bayıldım:)

ilk yaptıklarımı kauçuk rulo ile boyamıştım sonrakiler pamuk
bence kauçuk daha iyiydi

öncelikle seni tebrik ediyorum ne zamandır düşünüpde olurmu olmazmı diye cesaret edemediğim bir işti bu.benim mobilyalarda koyu kahverengi alırken hiç akıl etmemişim tozz olayını(hayatı bana zindan etti bu tozlar ben alıyorum hoooopp arkamdan iniyolar.ne zamandır düşünüyodum keşke kreme boyama şansım olsaydı diye tesadüfen gördüm senin paylaşımını şimdi cnm bu konuyu eşime açmadan önce(saolsun tadilattan hiç hoşlanmazda )ben tek başıma yapabilirmiyim bu işi birde ne kadara mal oldu yemek odamı boyamak istiyorum nerden aldığınıda paylaşırsan sevinirim özelimede msj atabilirsin emeğine sağlık

Son düzenleme:
Ben de bir haftadır sehpalarımı boyuyorum. Konu sahibesi yanıtlamadan atladım ama tecrübemi paylaşayım. Swing color denedim. Altına astar çektim .Üzerine vernik geçmem gerekiyordu ama vernik istediğim gibi parlak ve pürüzsüz olmadı nedense.

2. denememde polisan matrix parlak roma sarısı rengi istedim ( istediğim krem renk tuttu.)Kağıt zımparayla 2-3 dk zımparaladım.

Çok yumuşak bir fırçayla boyadım( çünkü sünger ve pamuklu rulo pütür pütür iz bıraktı).Altına astar sürmedim. Çok çok az belli belirsiz bir fırça izi oldu. Parlak güzel bir yüzey oluştu. Vernik gerekmediğini söylediler. Zaten vernikli gibi parlak duruyor.

Sanırım kauçuk rulo daha iyi bir sonuç veriyor ama şu an benim elimde yok.

Benim vardığım sonuç polisan matrix parlakla direk boyamak daha kolay.

Astar - boya - vernik sırasıyla yapmak bana zor geldi istediğim yüzeyi elde edemedim,ve uzun sürüyor.

Konu sahibesinin de cevabını bekliyorum. Sehpalardan sonra salonumun mobilyalarını boyamak istiyorum. Ama bu boya 1-2 yıl sonra ne durumda olur , tekrar boyamak istesem ne olur? diye de düşünmekteyim.

Size de küçük bir sehpadan başlayıp istediğiniz sonucu aldıktan sonra ( renk , doku , parlaklık ) büyük mobilyalara geçmeyi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…