böyle adalet olmaz olsun

Keşke kalksa,insanların ruhunda pislik olmasa...İnsanlar ırkları,dinleri vs için yargılanmasa,birbirine girmese,ölmese...

Keşke dediğin gibi olsa ama daha dünya bomboşken bile bir kardeş diğer bir kardeşi öldürmüş (Habil ve Kabil).
İnsanoğlu her zaman ikiye ayrılmıştır: İyiler ve kötüler.
Yani dil, din, ırk farketmiyor herzaman iyi insanlar olduğu gibi kötü insanlarda varolmuştur.

Eğer sınır diye birşey olmazsa, uyuşturucu tacirleri, silah kaçakçıları vs. vs şimdiden daha fazla fing atacaklar her tarafta.

Savaşa karşıyım bu yüzyılda ,dünyanın neresinde olursa olsun.Çocuğumu da askere göndermem,varsın namussuz olsun savaşa,kana,şiddete karşı diye !..

insanlar şiddet yanlısı,savaş sevdalısı olduğu için mi askere gidiyor çocuklar
tamam özgür bi ülkede yaşıyoruz ama hassas mevzularala ilgili düşüncelerinizi içinizde tutsanız daha güzel olur

OKuduğunuzu anlama konusunda ciddi bir problem yaşıyorsunuz ama siz. Avrupa süper, gidip orada yaşamayı planlıyorum, ya da fransa almanya medeniyet beşiği anlamına gelen tek bir cümle yok alıntıladığınız yazımda. İnsanların milliyetlerinden dolayı aşağı görülmesi de ırkçılığın ve dolayısıyla sınırların suçudur aten. Siyaset felsefesi ya da toplumlaşma süreciyle ilgili az biraz bilginiz varsa bilirsiniz.

Onun dışında benim ben sınırların kalkmasını istiyorum kalkacak dediğimi idda etmeniz ayrıca komik.Ütopik kelimesinin ne anlama geldiğine bir bakın bence.

Son düzenleme:
bide biz savasa sidddete hayır diyelimde karsı taraf demiyorsada napıcaz:26: istediklerini vericekmiyiz bu yuzden

insanlar şiddet yanlısı,savaş sevdalısı olduğu için mi askere gidiyor çocuklar
tamam özgür bi ülkede yaşıyoruz ama hassas mevzularala ilgili düşüncelerinizi içinizde tutsanız daha güzel olur
Kendinizle çelişiyorsunuz,özgür bir ülkede yaşadığınızı düşünseydiniz bu cümleyi kurmazdınız.:)) Sizin gibi düşünmek zorunda mıyım ??

bide biz savasa sidddete hayır diyelimde karsı taraf demiyorsada napıcaz:26: istediklerini vericekmiyiz bu yuzden
Ben diyeceklerini düşünüyorum,çünkü biz birbirimizden farklı değiliz.Sadece birbirimizi anlamak istemiyoruz.Ben ki bi İzmirli olarak bunu söylüyorum.Sadece insan yerine konulmak istendiklerini düşünüyorum,bu da çok zor değil. ;=)

Kendinizle çelişiyorsunuz,özgür bir ülkede yaşadığınızı düşünseydiniz bu cümleyi kurmazdınız.:)) Sizin gibi düşünmek zorunda mıyım ??

siz nesiniz kimsiniz hangi amaca hizmet ediyorsunuz anlamak istemiyorum
siz benim gibi bende sizin gibi düşünemem tabiatıma aykırı şükür allaha

acık ve net toprak istediklerini soyluyorlar fakat sosyal paylasım sitelerinde dahil acmıs oldukları butun heryerde belirtiyorlar insan yerine konulmak diyorsunda eline silah alıp daga cıkmakla insan yerine konulmaz kimse bu ulkede yasayan cok fazla etnik koken mevcut dusunsene herkes devlete kızdıgında gidip askerinimi vuruyor mantıksız olanda bu

Eskiden ben de sizin gibi düşünüyordum.Hepsini aynı kefeye koyuyordum.Elbette içlerinde bahsettiğiniz emellerde olan vardır,ama onların sayıca çok az olduğunu düşünüyorum.Bu konuda birçok kitap okudum,Kürt arkadaşlarım oldu ve düşündüklerimden,onları aşağıladığım için kendimden utandım.Nasıl yurt dışında Türkleri aşağılıyorlar,evlerini yakıyorlar,o zaman ağrımıza gitmiyor mu?Hem de nasıl...Kürt olduğu için işe alınmayan,iş verilmeyen,hiç suçu günahı olmadığı halde terorist damagasını yiyen insanlara üzülüyorum ben.Aşağılanan insanın psikolojisi nasıl olur bilmiyorum,ama çok onur kırıcıdır herhalde...

ben senin ne demek istediğini anlıyorum canım .tuturmuşsunuz savaşa karşıyım savaşa karşıyım ortada problem var hala görmek istemiyor sunuz ?keyfi mi savaş oluyor peki ?bizim askerimize ,insanımıza saldırılıyor .tabiki karşılık verilmesi gerek toplumun huzuru için ,refahı için .asker olmasa o savaş dediğini şeyi yapanlar olmasa bir sürü savil insan ölücek farkında değilsin galiba .sınır boyumuzu koruyan askerimize kimse dil uzatamaz .sen evinde keyinde oturuyrosun buna borçlusun .ırkıçlık yapmayın ıyy ne banal söylemlerine gülerim anca .insanlarım milleyetleri için kimse aşağıya görmüyor bu ülkede .bu ülkede laz,çerkez ,arnavut bir sürü ırk var nedense bunlar silahı alıp dağa vurmuyolar kendilerini .

evet
devletin paraya ihtiyacı var
siyasetçilerimiz yoksa neyle villa alacak, nasıl lüks arabalara binecekler? hangi paraları şahsi banka hesaplarına yatıracaklar dimi

Canım bu mantıkla düşünürsek o halde vergilerimizi de vermeyelim, nereye gittiği belli değil diyorsak?

ben tum kurtler aynıdır demedim pkk ve yandaslarından bahsediyorum zaten benim yasadıgım yerin belkide yarısından fazlası kürttü okudugum okulunda keza cokda fazla tanıdıgım oldu kimseyi asaglamadm veya tavır almadım herkese nasılsam onlarada oyleydim zaten ki tavır alan kimseyide gormedim ozaman..pkk karsıtı olanlarında bunu net bir sekilde duyurmasından yanayım eylemiydi sosyal paylasım sitelerinde actıkları sayfalarıydı hani birsyeler yapmaları gerekmezmi..insanlar korkuyor artık vakti zamanında otobuslere molotof kokteyli atıp gencecik bir kızın yanmasına sebebiyet verdiler orgut yandasları vedaha bir cok yaralama oldu bu yuzden..

Son düzenleme:

Sen aklı başında birisin demek ki...Ayrım yapmaman ne kadar güzel.Ben yapıyordum bu ayrımı ve çevremdeki nice insan.Açıkça söylüyorum işte,ama çoğu insan burun kıvırıyor onlara.Zaten bahsettiğim pkk değil.Ben diğerlerini düşünüyorum.Üniversitede bi çocuk annesiyle telde Kürtçe konuşuyor diye tekme tokat dayak yemişti.Bu benim annemden öğrendiğimi dil,neden bu anlayışsızlık diye dert yanmıştı. :// Bunlar üzücü şeyler,bizim aramızı daha da çok açan durumlar maalesef.

savaş kaşıtıyım dyerek teröre gizli bir şekilde destek veriyorsunuz .yada ne dediğinizen haberiniz yok .ortada savaş yok kendini koruma var .hangi ülkede terör varsa o ülke kendince önlemler alır bu dünyanın her yerinde böyle .terör yüzünden ülkemiz bir temize çıkamıyor senelerdir .gelişemiyor .hala birileri çıkmış savaş var kem kum savaş karşıtıyım siz destek veriyorsunuz hayat bayram olsa modunda. kimse ırkçılık yapmadı burda çevir kazı yanmasın yapmayın .yinede iyi niyetli algılıyorum sizi bilinçsizlikten böyle konuşuyorsunuz .

valla canım keske olmasa ben ikisinede karsıyım diyorumya okudugum okulda cok fazla kürt vardır hatta eve gidip gelirken bile bindigim otobuste hep kurtler olurdu kurtcede konusurlardı ben rahatsız olmam olmaya hakkım yok..bu ayrım dedigin seyde aslına bakarsan son zamanlarda yasanıyor dedigim gibi insanlarda artık bir korku olustu aslında pkk karsıtı olan tum kurtlerin bunu belirtmesi seslerini duyurmaları gerekiyor ozaman eminim insanlarda bir yumusama yasanacaktır

Siz de bu bilinçle adamı ipe götürürsünüz . :)) N'olur bana yazmayın daha . :))

teror artık batıyada sıcradı lanet olsun boyle nereye kadar devam edicek kokten kazısalar sunları

Keşke herkes senin gibi düşünse.Ara gittikçe açılıyor,kötü olan da bu.Artık kimse ölmez umarım,sorun da çözülür,en güzel temenni bu... Huzurlu,mutlu bi ülkede sağlıklı bireyler yetiştirmek için bu şart.

arkadaslar konu gıttıkce cirkinlesıyor. burada ortam sanal ama kişiler gercek. ve ınanınki kımse kımsenın dusuncesıne empatı yapmıyor. ne kadar dusuncenızı savunsanızda kişi yıne aynı dusuncede kalır ki tartıstıgınız konu cok ciddi bır konu.

lirik güzel seni batmana davet ediyorum, yemen içmen konaklaman herşeyin benden gel gör hümanizmi doruklarda yaşa hayat bayram burda elektrik su faturası ödeme sattığın hiçbi mala fatura kesme sonrada devlet... diye başlayan cümleler kur gel valla çok istiyorum bana burda yarenlik etmeni, kitaplardan daha çok şey öğrenirsin burda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…