Anlamama teorisinden vazgeçtim, direk yazdıklarımı hiç okumuyor olmanız lazım konuyu oradan buraya çekmek için. Kendi kendimizi dolduruşa getirmeye gerek yok.kimse askerlere dil uzatmıyor, sizin canınız tartışmak istiyor sadece.
Sivillerin ölmesi konusuna gelirsek problem zaten şuan sivillerin ölüyor olması, benim vicdanım, kendi güvenliğim için komşumun oğlunun, eşimin, dostumun hayatında silahla, adam öldürmeyle, ya da savunduğu bölgeyle herhangi bir ilgisi olmamasına rağmen apar topar bir eğitimle 'sivilleri korumak için'' feda edilmesini kabul etmiyor. Üstelikbelli ki ortada silahla çözülebilecek bir problem yok, çünkü çözülebilse çözülürdü bu kadar yıldır, boşu boşuna gencecik insanlar ölüp öldürülüyorlar, insan hayatının hesabını veremeyecekleri için de üzerlerinden kahramanlık muhabbeti yapılarak ölülerine kutsallık yükleyerek işin içinden sıyrılıyor yukarıda birileri.
Anlamama teorisinden vazgeçtim, direk yazdıklarımı hiç okumuyor olmanız lazım konuyu oradan buraya çekmek için. Kendi kendimizi dolduruşa getirmeye gerek yok.kimse askerlere dil uzatmıyor, sizin canınız tartışmak istiyor sadece.
Sivillerin ölmesi konusuna gelirsek problem zaten şuan sivillerin ölüyor olması, benim vicdanım, kendi güvenliğim için komşumun oğlunun, eşimin, dostumun hayatında silahla, adam öldürmeyle, ya da savunduğu bölgeyle herhangi bir ilgisi olmamasına rağmen apar topar bir eğitimle 'sivilleri korumak için'' feda edilmesini kabul etmiyor. Üstelikbelli ki ortada silahla çözülebilecek bir problem yok, çünkü çözülebilse çözülürdü bu kadar yıldır, boşu boşuna gencecik insanlar ölüp öldürülüyorlar, insan hayatının hesabını veremeyecekleri için de üzerlerinden kahramanlık muhabbeti yapılarak ölülerine kutsallık yükleyerek işin içinden sıyrılıyor yukarıda birileri.
Yoo,Tunceli dedin mi terorist diyorlar hemen oradakilere de. :)) Diyarabakır'a da gittim.Farkı yok.Acaba burda ahkam kesenlerin kaçı gitmiş doğuya??Vatansa orası da bizim,sizin ;gitsinler bi gezsinler,GAP turu yapsınlar..Beni değil ölümü savunanları davet etmeniz gerekiyor sonuç olarak. :)))
Canım paralı askerlik olursa niye maneviyatımız azalsın ki? Yine vatanı savunacak olan bu ülkenin evlatları. 15 ay askerlik eğitimi alan 20 yaşında bir gençle, senelerce bunun okulunu okumuş, talimini yapmış profesyonel asker bir olur mu?
Nemesis yazmayım dedim ama dayanamadım
Sen demedin mi esim aslında öğretmen atanamadıgı icin zaruri polis oldu, bu ne perhiz yahu
Benim esim de bedelli yaptı serefsiz miyiz ya buraya kadar getirdiniz meseleyi kesin artık
Hepimiz vatanseveriz hepimiz Türküz
Bu işler lafla olmuyor, bedelli yapan herkesi vatan haini görmeyin artık
Terör cok ciddi bir konu evet
Polisimize ve askerimize kimse kötü demedi
Ama siz sürekli bedelli yapan söyle kötü parasını bastıran şöyle hain
Vatanseverlik sadece bu degildir
Lütfn bu konu kapansın
Kırıcı olunuyor artık
Kimse kimsenin vatanını ne kadar sevdigini bilemez
çünkü ordada terörist çok özellikle pülümürde, polisler maç yaptığı esnada halı sahaya bomba atmışlardı hatırlarsın sanırım, canım sanırım hamilesin ve bu duygusallığı ona veriyorum, yazdıkların çok güzel, keşke savaşlar olmasa herkes bizim giydiklerimizi giyebilse, yediklerimizi yiyebilse, ben birine kardeş dediğimde hayır ben kalleşim diye diretmese insanlar ama öyle değil, dünyada sınırlar var ve çok keskin sınırlar, değil başka ülkelerle olan sınırları kendi ülkemizde bile var bu sınırlar, bi insanla dost olmak için 1000 tane kriterimiz var dini uysa mezhebi uymaz mezhebi uysa siyasi görüşü uymaz, o uysa tipini beğenmeyiz bu işler insan doığasında var Allah bu yüzden nefsimizi terbiye etmemizi istiyo zaten
bil diye söylüyorum bu ülkede nice genç öğretmen başka çare kalmadı diye polis açığı var diye polis oluyo, eylemlerde öğretmen coplamasını emrediyolar halbuki aslen kendiside öğretmen, benim eşimde meslek lisesi çıkışlı olduğu için üniversite yolu kapalı olduğu için bi daha dersaneye gitse yine bi halt olmıca için ailesine yük olmamak için seçti bu görevi, burnunun dibinde haritalar değişiyo ve sen bize bişey olmaz diyosan pes diyebilirim sadece
Yoo,hamile değilim,duygusal da değilim.:) Böyle asarım ,keserim diyip doğuya atanan ve orada bi dakika durmak istemeyen,batıya kaçış yolu arayan insanları anlayamıyorum sadece.Vatansa orası da vatan !.. Tezatlık diz boyu.
iste asıl olay o zaten mesela abd de boyledir fakat disiplin emirlere itaat fiziki ve manevi anlamda gucde turk askerinde vardır sebebide budur para icin degilde vatan icin bunu yapmalarıdır..
para olsa herkes bedelli yapar
kimse çok zenginim ama illa 15 ay yapacağım neden demiyor
para da kolay kazanılmıyor
benim eşimi kimse yollamadı buraya şarka illaki gelecekti ve evlenir evlenmez gelmek istedik biz yani durmak istese bi 6 sene dururduk başkentte, gitmeyede niyetimiz yok ben sadece burdaki durumu anlatıyorum, 8 sene kalma planımız var burda
Son cümleye takıldım ben de.Çocuğumu askere yollamam doğrusu.Ne için,neden b.k yoluna ölsün diye mi!
para olsa herkes bedelli yapar
kimse çok zenginim ama illa 15 ay yapacağım neden demiyor
para da kolay kazanılmıyor
kardeşim için para verebilirdik ama çocuk gitmek istedi herkes aynı değil yani
Neden bir ömür kalın ... Siz kalmazsanız,Ayşe,Ali kalmazsa kim hizmet verecek orada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?