böyle adalet olmaz olsun

Aynen katılıyorum canım.

senin yazdıkların o kapıya çıkar .askerlik bir görevdir vatan borcudur .kutsaldır .yukardekiler öle dediği için değil öyledir .tartışmak senle en son istediğim şey çünkü biliçnsiz insanlara laf anlatmak çok zor .çözüm öner bakalım o zaman ne yapılsın ?teröre destek verilerek mi o masum insanların canı kurtulcak .

çünkü ordada terörist çok özellikle pülümürde, polisler maç yaptığı esnada halı sahaya bomba atmışlardı hatırlarsın sanırım, canım sanırım hamilesin ve bu duygusallığı ona veriyorum, yazdıkların çok güzel, keşke savaşlar olmasa herkes bizim giydiklerimizi giyebilse, yediklerimizi yiyebilse, ben birine kardeş dediğimde hayır ben kalleşim diye diretmese insanlar ama öyle değil, dünyada sınırlar var ve çok keskin sınırlar, değil başka ülkelerle olan sınırları kendi ülkemizde bile var bu sınırlar, bi insanla dost olmak için 1000 tane kriterimiz var dini uysa mezhebi uymaz mezhebi uysa siyasi görüşü uymaz, o uysa tipini beğenmeyiz bu işler insan doığasında var Allah bu yüzden nefsimizi terbiye etmemizi istiyo zaten

iste asıl olay o zaten mesela abd de boyledir fakat disiplin emirlere itaat fiziki ve manevi anlamda gucde turk askerinde vardır sebebide budur para icin degilde vatan icin bunu yapmalarıdır..

Ben de eşim bedelli yaptı deyince bazıları dudak büküyor anlayamıyorum. Bunca kan döküleceğine, devletin askerlik sistemine el atması lazım, bu işler vatandaşı dolduruşa getirmekle çözülmez.

aa bu arada hiç eğitimli asker ölmüyordeğil mi?kaç tane subay öldü yaa haberde mi izlemiyorsunuz bu nasıl zihniyet yaa .valla okudukça üzülüyorum .okumayayım bare .kulaktan dolma iki üç bilgiyle burda medeniyet dersi vermeye çalışanlara dayanamıyorum .

şu an aklıma, oğlunu teröre şehit veren bi anneye kardeşliği barışı nasıl anlatabilirsiniz acaba, açıkçası benim kardeşime bişey olsa bu coğrafyayı komple dümdüz etseler bombalar yağdırsalar zerrece umrumda olmaz, ben aslen artvinliyim gürcüyüm yani etnik milliyetçilik yapcak durumda değilim ama bakıyorumda artvinde komple dağlık bi yer üstelik iklimide daha rahat neden orda teröre geçit yok neden oralara sızamıyolar bunu hiç düşündünüzmü

Yoo,hamile değilim,duygusal da değilim.:) Böyle asarım ,keserim diyip doğuya atanan ve orada bi dakika durmak istemeyen,batıya kaçış yolu arayan insanları anlayamıyorum sadece.Vatansa orası da vatan !.. Tezatlık diz boyu.

benim yazdığım bu, nasıl okudun nasıl anladın bilemedim doğrusu, ben orda eşim öğretmen mi demişim genel bi soruna parmak basmışım ardındanda eklemişim benim eşimde meslek liseli çıkışlı olduğundan normal üniversite şansı 1000de 1 olduğundan polis oldu

para olsa herkes bedelli yapar
kimse çok zenginim ama illa 15 ay yapacağım neden demiyor
para da kolay kazanılmıyor

benim eşimi kimse yollamadı buraya şarka illaki gelecekti ve evlenir evlenmez gelmek istedik biz yani durmak istese bi 6 sene dururduk başkentte, gitmeyede niyetimiz yok ben sadece burdaki durumu anlatıyorum, 8 sene kalma planımız var burda

iste asıl olay o zaten mesela abd de boyledir fakat disiplin emirlere itaat fiziki ve manevi anlamda gucde turk askerinde vardır sebebide budur para icin degilde vatan icin bunu yapmalarıdır..

Seni anladım canım aslında aynı şeyi söylüyoruz. Diyorum ki, bu işi parayla da yapacak olsa orduya gelip bu görevi yapmak isteyenler zaten bu manevi hassasiyeti taşır. Tersten ele alırsak; askerlik yapmak istemeyen fakat bedelliye yetişemeyen veya parasını yetiştiremeyip yine de gitmek zorunda kalan insanlar da var. Şu anda askere gidenlerin hepsi de gönüllü nefer değildir maalesef.

Neden bir ömür kalın ... Siz kalmazsanız,Ayşe,Ali kalmazsa kim hizmet verecek orada?

para olsa herkes bedelli yapar
kimse çok zenginim ama illa 15 ay yapacağım neden demiyor
para da kolay kazanılmıyor

herkes degil benim kuzenim kalp hastası askerlik den muaf tutuldu ama o ne yaptı ne etti yinede gitti hemde sınır karakolunda yaptı askerligini bu bence icten gelen birsey para var diye herkes bedelliye kosmaz

Son düzenleme:
Neden bir ömür kalın ... Siz kalmazsanız,Ayşe,Ali kalmazsa kim hizmet verecek orada?

sen gelip hizmet ediceksin hümanist bi insan olarak, ben bayılmıyorum buranın insanına sen bayılıyosun buraya gelip insanları savaşmayalım sevişelime ikna edebilirsin belki, ömrümü burda çürütecek değilim heralde, zorla gelmedim ama bayılmıyorumda

Pardon çok farklıymıs !
Neyse sonuc olarak bedelli askerlik yapanlara vatan haini onursuz gözüyle bakmaktan belk vazgecersiniz
Merak etme evladını teröre kurban verenleri en iyi ben anlarım dayı oglum ve amcam sehit oldu hem de haince vuruldular bir celik yelekleri olsaydı belki hala hayatta olurlardı
Neyse bunları benim konusmaya hakkım yok ne de olsa bedelli yaptık
Size kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…