böyle adalet olmaz olsun

Siz de bu bilinçle adamı ipe götürürsünüz . :)) N'olur bana yazmayın daha . :))

bu son yazım .sabahtan beri konuşuyorsunuz gülüyorum .azcık sıkıştınız şimdide ama k... lere ikinci sınıf vatandaşı muamelesi yapılıyor yok şu kitabı okudum anlaım vs .bak kardeşim birşeyleri anlaman için taraflı kitapları okumana gerek yok .aç tvyi izle .orda yaşayan ailelere sor .kim ırkçlık yapıyor öğren .hepimiz farklı ırklardan geliyoruz zaten neye ırkçılık yapıcakmışız ?ırkçlığın kimin yaptığı ortada .hayat bayram olsa modundan inin bence biraz araştırın okuyun öğrenin .daha memleketinize yaşananlardan haberiniz yok .hergün 20 yaşında çocuklar ölüyor .neden biliyor musun çünkü birileri destek veriyor ekmeğine yağ sürüyor terörün .bilinçli konuşun ve özür dileyin .

Benim düşüncem paralı askerlik sistemine geçilmesi, avrupa ülkelerinde olduğu gibi. Böylelikle eğitimli, donanımlı bu işin okulunu okumuş kişiler asker olur. Eğitimsiz, donanımsız, belki köyünden bile dışarı hiç çıkamamış, okuma yazma dahi bilmeyen fakir fukaranın çocuklarına olanlar olmaz.

Dilemiyorum,neye b.k yolu dediğimi anlayın önce,sonra nasihat edin.

Sizden farklı biryerde yaşamıyorum neyi kastettiğinizi tabi ki anlıyorum herkes anladı zaten orasını...sebep,yol ,durum ne olursa olsun şehadet mertebesi kutsaldır siz buna saygısızlık ediyorsunuz siz de lütfen bunu anlayın.sizin temennileriniz de çok güzel ama malesef gerçeklikten uzak.birileri bizim rahat uyumamız için şer güçlerle mücadele etmek zorunda.biz istesek de istemesek de... o bizim istediğimiz dünya anca ahir zamanda,o da ne zaman gelir bilinmez.

Son düzenleme:
parasını alıyorsa görevini yapacak tabi ki..
zaten insanlar para kazanmak için meslek sahibi olyor..
aksi olsa süper kahramanlar gerçek olurdu..

Gitmediğimi nerden biliyorsunuz ?? :) Hümanistim ve bunun zararını da bugüne dek görmedim.

ama dunyanın en iyi ordusuda yine Turk ordusudur paralı askerlik bence cokda iyi degil gibi geliyor neticede maneviyat daha on planda oluyor belkide bu yuzden turk ordusu bir numara

Son düzenleme:
ırkçılık mırkçılık bunlar laf... işin özü belli.. artı gizlemeye bile gerek duymuyolar zaten.. daha geçen gün bi tanesi çıkıp açıkladı. hedef özerklik, bağımsızlık ''şimdilik'' gündemimizde değil diye.. kim neyi savunuyo belli değil.

nerelere geldin mesela googledan yardım almadan söyleyebilirmisin
Neden orası da bizim vatanımız değil mi,İzmirli olarak oralara gelmem abes mi geldi size ?
Tunceli'ye gittim mesela.İnsanlarına,doğasına,çağdaşlıklarına hayram oldum ve eşime İzmirli olmasaydım Tuncelili olmak isterdim bile dedim.Dediğim gibi ben de ayrım yok. :)

askerlik bedelli olsun şöyle olsun böyle olsun muhabbetini benim yapmam lazım aslında, tuhaflık hissettim kendimde, kardeşim uzun dönem hava savunma olarak şırnak silopide askerlik yapıyo ve ben gurur duyuyorum

ama dunyanın en iyi ordusuda yine Turk ordusudur paralı askerlik bece cokda iyi degil gibi geliyor neticede maneviyat daha on planda oluyor belkide bu yuzden turk ordusu bir numara

Canım paralı askerlik olursa niye maneviyatımız azalsın ki? Yine vatanı savunacak olan bu ülkenin evlatları. 15 ay askerlik eğitimi alan 20 yaşında bir gençle, senelerce bunun okulunu okumuş, talimini yapmış profesyonel asker bir olur mu?

dediğin gibi Tunceli okuma yazma oranının eğitim seviyesinin yüksek olduğu bir il bunu her durumda belli ediyolar zaten, ben batman, şırnak hakkari veya diyarbakırdan bahsediyorum, teklifim hala geçerli çoluk çocuğum yok evimde müsait gel toplumsal çalışmalarını birazda burdan yap

Yoo,Tunceli dedin mi terorist diyorlar hemen oradakilere de. :)) Diyarabakır'a da gittim.Farkı yok.Acaba burda ahkam kesenlerin kaçı gitmiş doğuya??Vatansa orası da bizim,sizin ;gitsinler bi gezsinler,GAP turu yapsınlar..Beni değil ölümü savunanları davet etmeniz gerekiyor sonuç olarak. :)))

Anlamama teorisinden vazgeçtim, direk yazdıklarımı hiç okumuyor olmanız lazım konuyu oradan buraya çekmek için. Kendi kendimizi dolduruşa getirmeye gerek yok.kimse askerlere dil uzatmıyor, sizin canınız tartışmak istiyor sadece.

Sivillerin ölmesi konusuna gelirsek problem zaten şuan sivillerin ölüyor olması, benim vicdanım, kendi güvenliğim için komşumun oğlunun, eşimin, dostumun hayatında silahla, adam öldürmeyle, ya da savunduğu bölgeyle herhangi bir ilgisi olmamasına rağmen apar topar bir eğitimle 'sivilleri korumak için'' feda edilmesini kabul etmiyor. Üstelikbelli ki ortada silahla çözülebilecek bir problem yok, çünkü çözülebilse çözülürdü bu kadar yıldır, boşu boşuna gencecik insanlar ölüp öldürülüyorlar, insan hayatının hesabını veremeyecekleri için de üzerlerinden kahramanlık muhabbeti yapılarak ölülerine kutsallık yükleyerek işin içinden sıyrılıyor yukarıda birileri.

Nemesis yazmayım dedim ama dayanamadım
Sen demedin mi esim aslında öğretmen atanamadıgı icin zaruri polis oldu, bu ne perhiz yahu
Benim esim de bedelli yaptı serefsiz miyiz ya buraya kadar getirdiniz meseleyi kesin artık
Hepimiz vatanseveriz hepimiz Türküz
Bu işler lafla olmuyor, bedelli yapan herkesi vatan haini görmeyin artık
Terör cok ciddi bir konu evet
Polisimize ve askerimize kimse kötü demedi
Ama siz sürekli bedelli yapan söyle kötü parasını bastıran şöyle hain
Vatanseverlik sadece bu degildir
Lütfn bu konu kapansın
Kırıcı olunuyor artık
Kimse kimsenin vatanını ne kadar sevdigini bilemez

Bizi de terörüst ilan edecek az kaldı . :)) Bence güzel parmaklarınızı yormayın boşuna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…