Siz de bu bilinçle adamı ipe götürürsünüz . :)) N'olur bana yazmayın daha . :))
Dilemiyorum,neye b.k yolu dediğimi anlayın önce,sonra nasihat edin.
lirik güzel seni batmana davet ediyorum, yemen içmen konaklaman herşeyin benden gel gör hümanizmi doruklarda yaşa hayat bayram burda elektrik su faturası ödeme sattığın hiçbi mala fatura kesme sonrada devlet... diye başlayan cümleler kur gel valla çok istiyorum bana burda yarenlik etmeni, kitaplardan daha çok şey öğrenirsin burda :)
Gitmediğimi nerden biliyorsunuz ?? :) Hümanistim ve bunun zararını da bugüne dek görmedim.
Gitmediğimi nerden biliyorsunuz ?? :) Hümanistim ve bunun zararını da bugüne dek görmedim.
parasını alıyorsa görevini yapacak tabi ki..
zaten insanlar para kazanmak için meslek sahibi olyor..
aksi olsa süper kahramanlar gerçek olurdu..
Neden orası da bizim vatanımız değil mi,İzmirli olarak oralara gelmem abes mi geldi size ?nerelere geldin mesela googledan yardım almadan söyleyebilirmisin
İşte bu yüzden askerlik de polislik gibi meslek olmalı. Birkaç ayda verilen eğitimle silah tutmayı bile bilemeyen gencecik evlatlarımız ölmesin.
ama dunyanın en iyi ordusuda yine Turk ordusudur paralı askerlik bece cokda iyi degil gibi geliyor neticede maneviyat daha on planda oluyor belkide bu yuzden turk ordusu bir numara
Neden orası da bizim vatanımız değil mi,İzmirli olarak oralara gelmem abes mi geldi size ?
Tunceli'ye gittim mesela.İnsanlarına,doğasına,çağdaşlıklarına hayram oldum ve eşime İzmirli olmasaydım Tuncelili olmak isterdim bile dedim.Dediğim gibi ben de ayrım yok. :)
dediğin gibi Tunceli okuma yazma oranının eğitim seviyesinin yüksek olduğu bir il bunu her durumda belli ediyolar zaten, ben batman, şırnak hakkari veya diyarbakırdan bahsediyorum, teklifim hala geçerli çoluk çocuğum yok evimde müsait gel toplumsal çalışmalarını birazda burdan yap
ben senin ne demek istediğini anlıyorum canım .tuturmuşsunuz savaşa karşıyım savaşa karşıyım ortada problem var hala görmek istemiyor sunuz ?keyfi mi savaş oluyor peki ?bizim askerimize ,insanımıza saldırılıyor .tabiki karşılık verilmesi gerek toplumun huzuru için ,refahı için .asker olmasa o savaş dediğini şeyi yapanlar olmasa bir sürü savil insan ölücek farkında değilsin galiba .sınır boyumuzu koruyan askerimize kimse dil uzatamaz .sen evinde keyinde oturuyrosun buna borçlusun .ırkıçlık yapmayın ıyy ne banal söylemlerine gülerim anca .insanlarım milleyetleri için kimse aşağıya görmüyor bu ülkede .bu ülkede laz,çerkez ,arnavut bir sürü ırk var nedense bunlar silahı alıp dağa vurmuyolar kendilerini .
Anlamama teorisinden vazgeçtim, direk yazdıklarımı hiç okumuyor olmanız lazım konuyu oradan buraya çekmek için. Kendi kendimizi dolduruşa getirmeye gerek yok.kimse askerlere dil uzatmıyor, sizin canınız tartışmak istiyor sadece.
Sivillerin ölmesi konusuna gelirsek problem zaten şuan sivillerin ölüyor olması, benim vicdanım, kendi güvenliğim için komşumun oğlunun, eşimin, dostumun hayatında silahla, adam öldürmeyle, ya da savunduğu bölgeyle herhangi bir ilgisi olmamasına rağmen apar topar bir eğitimle 'sivilleri korumak için'' feda edilmesini kabul etmiyor. Üstelikbelli ki ortada silahla çözülebilecek bir problem yok, çünkü çözülebilse çözülürdü bu kadar yıldır, boşu boşuna gencecik insanlar ölüp öldürülüyorlar, insan hayatının hesabını veremeyecekleri için de üzerlerinden kahramanlık muhabbeti yapılarak ölülerine kutsallık yükleyerek işin içinden sıyrılıyor yukarıda birileri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?