- Konu Sahibi landemiyoladiyola
-
Arkadaslar iki oglum var. İkiside yaklasik ilk 6 ay cok kotu gaz problemi yasadık ve bunun sonucunda saçmasapan uyku teknikleri geliştirmek zorunda kaldık. Küçük oglum 20 aylık ve bazensabaha kadar en az 10 kez uyanıyor. Hala meme emıyor. İsin en zor kısmı sabaha kadar ayagimda sallanmak istiyor. Hele hafif hasta gibiyse.. Ki bir iki gun öyleydi, simdi alışkanlık oldu. Su an ayagimda, en az 4,5 kez bıraktım beşiğine uyandı mutlaka. Oturur vaziyette uyuyorum. Bir kalkıyorum boynum tutulmuş, kalçam, bacaklarım, topuklarim( birde sinirli oluyorum uyuyamayinca, ki bayılırım uykuya.. Sinirli olunca da buyuk oğluma patlıyorum (( bu küçük adamı ayagimda sallamaktan nasıl vazgeçiririm? (( nolur yardım edin ölüyorum uyku diye..
mecbur alistiracaksiniz artik 2 yasina geliyor. aglasa da yirtinsa da 1 hafta tahammul edin alisir diye dusunuyorum. gerci benim oglum da 16 aylik hala her uyandiginda emzik gibi beni emiyor. bugun yarin size soyledigimi kendim uygulayip gece emmelerini tamamen kesmeyi dusunuyorum. Allah kolaylik versin
Size de Allah kolaylık versin tesekkur ederim.
Arkadaslar iki oglum var. İkiside yaklasik ilk 6 ay cok kotu gaz problemi yasadık ve bunun sonucunda saçmasapan uyku teknikleri geliştirmek zorunda kaldık. Küçük oglum 20 aylık ve bazensabaha kadar en az 10 kez uyanıyor. Hala meme emıyor. İsin en zor kısmı sabaha kadar ayagimda sallanmak istiyor. Hele hafif hasta gibiyse.. Ki bir iki gun öyleydi, simdi alışkanlık oldu. Su an ayagimda, en az 4,5 kez bıraktım beşiğine uyandı mutlaka. Oturur vaziyette uyuyorum. Bir kalkıyorum boynum tutulmuş, kalçam, bacaklarım, topuklarim( birde sinirli oluyorum uyuyamayinca, ki bayılırım uykuya.. Sinirli olunca da buyuk oğluma patlıyorum (( bu küçük adamı ayagimda sallamaktan nasıl vazgeçiririm? (( nolur yardım edin ölüyorum uyku diye..
mecbur alistiracaksiniz artik 2 yasina geliyor. aglasa da yirtinsa da 1 hafta tahammul edin alisir diye dusunuyorum. gerci benim oglum da 16 aylik hala her uyandiginda emzik gibi beni emiyor. bugun yarin size soyledigimi kendim uygulayip gece emmelerini tamamen kesmeyi dusunuyorum. Allah kolaylik versin
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
merhaba öncelikle kolay gelsin..
benim kızım 22 aylık ve hiç ayağımda kucağımda vs sallamadım.. düşünemiyorum bile hele büyüyünce çoook zor oluyordur..
ilk 6 ay yatağında uyudu.. sonra benden ayrılmamak için ağlama krizlerine girip beni resmen kandırdı:) o gün bugün beraber yatıyoruz.. birlikte yatmanın zorlukları tehlikeleri var ama allaha şükür hiçbirini yaşamadık.. bu şekilde hep mutlu uyudu.. ama sizinki emiyor emen bebekler çok uyanıyor sanırım meme için.. gece meme emmeyi bıraktırmanız gerekiyor sanırım.. etraftan öyle duyuyorum doktorlar bunu tavsiye ediyorlar.. gündüz emzirirsiniz.. beraber yatmaya başlamak için biraz büyük ama işe yararsa bir süre siz de kendinizi toparlarsınız.. yatağında uyumaya geçmek için yaz sonunu bekliyorum.. güzel bir karyola alıp kızıma yeni odasının açılış partisini yapacağız yani bol bol gaza getireceğiz (pedagog tavsiyesi) umarım işe yarar.. ayakta sallamadan kendi yatağına geçmek zor olur.. önce sallanmadan uyumaya alıştırın sonra yatağa.. bi de sallamayı bırakacağınız gün içinde park bahçe çok oynasın çok yorulsun.. birden alıp yatağa götürmeyin.. anlatın konuşun güzel heyecanlı hale sokun.. yer yatağı da olabilir onu çok seviyorlar genelde..
Cnm benimkide bir hastalık sonucu ayak sallamasına alışmıştı.
Ben ilk mızırdanınca sırt üstü yatarken koynuma alırdım onu üzerime yatırırdım yüzyüze ve başlardım kendimi sallamaya öyle rahat ederdimki bende zaten ayak sallamadan uyuyamam öyle uyurdu.
İkincisi sonra baktım öylede olmuyor gece dönerim düşer diye korkuyordum falan bu sefer ovma yöntemine gittim. Yatırıyordum ilk mesela yan yatırıyordum sırtına elimi koyup onu hafif hafif el yordamıyla sallıyordum az gözlerini kapatırken sırtını yada omuzunu ovmaya başlıyordum. Bende yatıyorudm tabi yanında yan şekilde Artık ellerim yoruluyordu. Uyumaya yakın en son elini yada ayağını ovuyordum öyle kandırıyordum. Bende başarılı olmuştu cnm 1 yaşından neredeyse 3 yaşına kadar ovarak uyuttum. Şimdi şükür 5 yaşında da kendi uyuyor artık.
Tesekkur ederim gercekten cok zor. Masallah sizin bebeğinize. Ben boyle hic sallanmadan yada uyku sıkıntısı yasamadan uyuyan bebeklere bayılıyorum, saygi duyuyorum resmen, anneleri de cok şanslı diyorum. Valla uyku sıkıntımız olmasa 10 tane cocuk buyuturum burda takılıyorum. Ben çocukluğumdan beri cok severim uykuyu. Cocuklardan önce hem kendi anne babamla, hem esimle cok uyumam sorun olurdu. Herhalde ondan bu bana imtihan gibi birsey oldu. Tövbe tövbe.. Uykusuzluğun yarattığı psikolojiye sağlıklı düşünemiyorum. Kızınıza tekrar tekrar masallah
yanlış anlamayın sallamadım ama kızım sorunsuz uyuyor da değildi.. kıyameti koparıyordu.. eğer beraber yatma olayına geçmeseydik asla uyumazdı.. hala öyle.. beraber uyumak iyi bir çözüm değildi ama madem uyuyor o zaman böyle olacak dedik.. ağlata ağlata uyku eğitimi vermek bana göre değil.. her çocuğun kendine göre zorlukları oluyor.. geçici bir dönem bu.. evet çok zor anlıyorum ama sabredin.. birlikte yer yatağı olayını düşünün.. gündüzden yapın yatağı.. "anneyle oğluşun yatağı buuu" ikimizin" vs.. gaza getirin.. bakalım olacak mı.. allah kolaylık versin hepimize biriyemez biri uyumaz.. sağlıklı olsunlar da hepsi düzelecek.. sabır.. moral bozuldukça daha da çekilmez oluyor uyutma süreci bebekler de hissediyorlar.. kolay gelsin..
yanlış anlamayın sallamadım ama kızım sorunsuz uyuyor da değildi.. kıyameti koparıyordu.. eğer beraber yatma olayına geçmeseydik asla uyumazdı.. hala öyle.. beraber uyumak iyi bir çözüm değildi ama madem uyuyor o zaman böyle olacak dedik.. ağlata ağlata uyku eğitimi vermek bana göre değil.. her çocuğun kendine göre zorlukları oluyor.. geçici bir dönem bu.. evet çok zor anlıyorum ama sabredin.. birlikte yer yatağı olayını düşünün.. gündüzden yapın yatağı.. "anneyle oğluşun yatağı buuu" ikimizin" vs.. gaza getirin.. bakalım olacak mı.. allah kolaylık versin hepimize biriyemez biri uyumaz.. sağlıklı olsunlar da hepsi düzelecek.. sabır.. moral bozuldukça daha da çekilmez oluyor uyutma süreci bebekler de hissediyorlar.. kolay gelsin..
Bakin;
Hem çok ama cok yiprandiginizi söylüyorsunuz, hemde çözümlere duygusal bakıyorsunuz. .
Bu isin raconunda 'bir müddet' duygusalliga yer yok. .Bir çocuğu yatağına alistirmak cok zor..Hem cocugunuz, hem siz! Gece uykusunu rahat rahat alamıyorsunuz..
Siz bir annesiniz, çocuklarınızin size ihtiyaci var..Onlara yetebilmelisiniz değil mi? Mecbur bu konuya son vermelisiniz. .
Çocuğunuzun sabaha kadar kesintisiz uyumasini istersiniz eminim?
1 bucuk yasindaki cocugum,13 ay civari iyice yatagindan sogumuştu..öyle ki, mama sandalyesi tek rahat uyudugu mekandi..öyle ki, üzerine battaniye yorgan koyardim..
Böyle gitmez dedim, yanima aldim olmadi..iyice huysuz, huzursuz, gece uykusu nedir bilmedi bi müddet. .Bende sizin gibi bir iki kez dayansam, üçüncüsünde kiyamadigim icin cocugumu bir türlü alistiramadim yatagina.
Onlar iyiyi kötüyü bilmiyor, bizim onlara en saglikli bir ortam-bakim hazirlamamiza muhtaclar biliyoruz ki..
Bu yüzden, onlara kiyamayip, sirf ağlamasin diye bir türlü yataginda kendi kendine uyumasina alistiramiyoruz..Yani istemeden onlara bi nevi kötülük ediyoruz..
Bu arada o sıkıntılı donemimizde, bi ablamin tavsiyelerine uydum, mecburdum..
Cocugumu üç gün sonra yatagina alistirmistim..Yavrum kesintisiz on iki saat yatağında uyuyor.Kendi dalıyor. .kendi kalkıyor. .yatagina koydugum an uyanirdı meğer. .
Ben cocuguma gece uykusunu hediye ettim..Evet o üç gün agladi..zorlandım, ama dayanmaya calistim..belki geçici olarak üzüldü, sizin deyinimizle yiprandi..fakat üç gün sonra cocugum kendi kendine uyumanin ve on iki saat kesintisiz uyumanin tadına vardı. .ona ben iyilik ettim
Odada birakin ve cikin aksamlari..bi yarım saat huysuzlanir, ağlar. .ama sonu ferahlıktir..
HER GECE Huzursuz olacağıniza, bi kaç gece olup feraha erin derim..karar sizin; )
Not; büyük oglunuzu bu dönem, imkaniniz varsa Anneanne veya babaanne ye bırakın. .
Beraber yatın uyandıkca gözünüz kaplı emzirirsiniz uyur geri.
Valla ben öyle yaptim ama simdi nasil ayiricam yanımdan bilmiyorum.
Suttende kestim ama yok ayrilmiyo benden.
Nasil ayirabilirim bilen varsa Banada yardımcı olun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?