boyle bır annenin hakkı gecer mı ?

Bence üniversiteye farklı bir şehre git. Okulunu bitir, iş bul. Kendi hayatını kur. Bu şekilde evlenirsen emin ol pişman olursun. Çok tecrübesizsin hayata karşı. Maddi açıdan zayıf kalacaksın. Dik durursan kimse seni ezemez. Farkında mısın ailenden çıkıp başkasına sığınmak istiyorsun?
çok doğru soyluyorsun acele davranmamam lazım

Bence üniversiteye farklı bir şehre git. Okulunu bitir, iş bul. Kendi hayatını kur. Bu şekilde evlenirsen emin ol pişman olursun. Çok tecrübesizsin hayata karşı. Maddi açıdan zayıf kalacaksın. Dik durursan kimse seni ezemez. Farkında mısın ailenden çıkıp başkasına sığınmak istiyorsun?
ama şöyle bışeyde var ben aıle evınden gelınlıkle cıkmak ıstemıyorumozmn unıversıteyı bıtırıne kadar beklıyebılırsem beklerım sonra gızlı nıkah yaparım ama ya beklıyemessem :(

suan okuyorum zaten unıversıteme devam edıcegım tabıkıde yanı oyle dusuncesızce davranmıyorum ama evlenmeden yalnız kalmak da cok zor ya
Evlenincede hiçbir şey toz pembe olmuyor.Yine yalnız kalamiyorsun bunun kaynanası var,görümcesi var,yemeği var,ütüsü ver,misafiri var,komşusu var var oğlu var.
Sen şimdi bir anne-babana dayanamıyorsun bu güzel yaşlarında bunlara nasıl dayanacaksın hadi anandan kaçtın bunlardan ilelebet kacamazsında.

Belli ki ailen hala seni küçük çocuk gibi görüyor tabi doğru değil ama kaçma gitme bir yere .
Derslerine okuluna odaklan mesleğini eline al biraz para kazan onlara destek ol bak gör sana tavırları nasıl değişiyor. Sen onların biricik prenseslerisin seni elbette uzdukletinin farkında değildirler. Kendini güzelce ifade et biraz toparlar en azından.
Bu arada kimseye kaçma kuzum.Her şeyi zamanı gelince çok güzel yaşayacaksın.
Lütfen hata yapma.

sureklı aılem benı aşalayıp duruyor bıde o yetmezmış gbı akrabalarında aşalamasına ızın verıyor benı sadece okumam için sevıyorlar ıste bılmem ne okusunda sonra benım kızım okuyamadı demesınler dıye sevıyorlar hep özguvensız bırıydım okuldada hep aşalandım ve bu eylulde evden ayrılmaya karar verdım evlenmeyı dusundugum bırı var evlenıp onunla bırlıkte yaşıcagım telefonumu degıstırecegım hatta ısmımı bıle bıcok seyı degıstırecegım bana ulaşamasınlar dıye cunku eger boyle devam ederse ıntıhar etcektım az kala delirdim yanii
Öfff, yavrum yolun dolmadan baba evine tıpış tıpış dönersin yapma.
Okulunu oku meslek sahibi ol sonra istediğini yap

ama şöyle bışeyde var ben aıle evınden gelınlıkle cıkmak ıstemıyorumozmn unıversıteyı bıtırıne kadar beklıyebılırsem beklerım sonra gızlı nıkah yaparım ama ya beklıyemessem :KK43:
Bekleyemezsen karnında bir bebekle ortada kalırsın:işsiz:sonra burada konu açarsın çok çaresizim yardım diye.

Evlenincede hiçbir şey toz pembe olmuyor.Yine yalnız kalamiyorsun bunun kaynanası var,görümcesi var,yemeği var,ütüsü ver,misafiri var,komşusu var var oğlu var.
Sen şimdi bir anne-babana dayanamıyorsun bu güzel yaşlarında bunlara nasıl dayanacaksın hadi anandan kaçtın bunlardan ilelebet kacamazsında.

Belli ki ailen hala seni küçük çocuk gibi görüyor tabi doğru değil ama kaçma gitme bir yere .
Derslerine okuluna odaklan mesleğini eline al biraz para kazan onlara destek ol bak gör sana tavırları nasıl değişiyor. Sen onların biricik prenseslerisin seni elbette uzdukletinin farkında değildirler. Kendini güzelce ifade et biraz toparlar en azından.
Bu arada kimseye kaçma kuzum.Her şeyi zamanı gelince çok güzel yaşayacaksın.
Lütfen hata yapma.
cok guzel yazmıssın elıne saglık bıraz daha sabır edıcem bakalım Allah buyuktur en azından evlılıgı aceleye getırmemeye çalısıcagım ama soylı bı meselede var ben aıle evınden gelınlıkle cıkmak ıstemıyorum ozmn uıversıteyı bıtırınce gızlı nıkah yaparım ınsallah ozmana kadar sabredebılırım Allahım yardım et :(

cok guzel yazmıssın elıne saglık bıraz daha sabır edıcem bakalım Allah buyuktur en azından evlılıgı aceleye getırmemeye çalısıcagım ama soylı bı meselede var ben aıle evınden gelınlıkle cıkmak ıstemıyorum ozmn uıversıteyı bıtırınce gızlı nıkah yaparım ınsallah ozmana kadar sabredebılırım Allahım yardım et :KK43:
Canım niye gelinlikle çıkmak istemiyorsun?
Onlardan utanıyor musun?ne eksikleri var?

ama şöyle bışeyde var ben aıle evınden gelınlıkle cıkmak ıstemıyorumozmn unıversıteyı bıtırıne kadar beklıyebılırsem beklerım sonra gızlı nıkah yaparım ama ya beklıyemessem :KK43:

Orası sana kalmış artık. Benim demek istediğim baba evini terk etmek için koca evine gitme. Okuyormuşsun da şimdi gördüm. Güzel güzel bitir okulunu. Mümkün olduğunca mesafeli davran evdeki insanlara. Bağırış çağırış içine girme. Kendi çizgini çek.

1 yasındakı cocugun ne gunahı var ya :KK43: gercekten cok uzucu benım annem de benım hakkımda teyzemlere hep dalga gecıyor kötü kötü konusuyor aşalıyor :KK43:
Canım şöyle düşün annen öyle dedi diye sen öyle olmuyorsun bırak kendi ne hali varsa görsün. Kapat kulaklarını hiç duyma unutma altın çamura düşünce değerini asla kaybetmez sen yoluna odaklan ömrünün sonuna kadar beraber olmayacaksın kendi hayatını düzenini kurunca istediğin mesafeyi de koyarsın. Şimdilik stabil kal derim derslerine odaklan ve önüne bak daha coook yolun var önünde bu durum elbet bitecek birgün.

Canım niye gelinlikle çıkmak istemiyorsun?
Onlardan utanıyor musun?ne eksikleri var?
utanmakla alakası yok canım bıraz empatı kurmayı çalış senı sureklı hep aşalıyan akrabalarında aşalamasına ızın veren bır anne düşün sırf senı okutmak ıcın seven senı sen oldugu sevmeyen senı hep suclayan ben ailem yuzunden ozgunenımı kaybettım okulda hep aşalandım benımle hep dalga gectıler hıc arkadaşım olmadı suan da hala oyle hep yalnızdım ben benı gercekten sevselerdı ınan boyle dusunmezdım yemın ederım psıkolojım bozuldu suan benı en ıyı Allah anlıyor :(

Canım şöyle düşün annen öyle dedi diye sen öyle olmuyorsun bırak kendi ne hali varsa görsün. Kapat kulaklarını hiç duyma unutma altın çamura düşünce değerini asla kaybetmez sen yoluna odaklan ömrünün sonuna kadar beraber olmayacaksın kendi hayatını düzenini kurunca istediğin mesafeyi de koyarsın. Şimdilik stabil kal derim derslerine odaklan ve önüne bak daha coook yolun var önünde bu durum elbet bitecek birgün.
doğru soyluyorsun canım dusuncen ıcın cok saol hemen evlenmek bence de kurtuluş deıl yagmurdan kaçarken doluya tutulmak gıbı olabılır ıyıkıde karar vermeden once buraya sormusum Allah razı olsun

utanmakla alakası yok canım bıraz empatı kurmayı çalış senı sureklı hep aşalıyan akrabalarında aşalamasına ızın veren bır anne düşün sırf senı okutmak ıcın seven senı sen oldugu sevmeyen senı hep suclayan ben ailem yuzunden ozgunenımı kaybettım okulda hep aşalandım benımle hep dalga gectıler hıc arkadaşım olmadı suan da hala oyle hep yalnızdım ben benı gercekten sevselerdı ınan boyle dusunmezdım yemın ederım psıkolojım bozuldu suan benı en ıyı Allah anlıyor :KK43:
Olur böyle şeyler annenle konuş duygularını güzelce anlat mutlaka birinde olmasa da birinde anlayacaktır.
Ne olursa olsun gizli nikah falan yapma çok pişman olursun.
Zamanı gelince Gelinliginle baba evinden çık.
Bu an hayatın boyunca unutamayacağın bir an olur.

18 yasindasin sanirim. 18imde evlendim 20 yasimda anne oluyorum. Bana sorarsan pisman degilim. Cok guzel bi evliligim var Allaha bin şükür. Universitemide okuyorum. Tek pismanligim kv kp ile ayni evde oturmak. Ama bana kalirsa sen pisman olursun gibi geldi. Aileden kacmak icin evlenilmez cunku. Evet bende ailemden cok çektim. Yeri geldi belkide ben cektirdim onlarin gozunden bakamiyorum yasananlara ama o evde durmak istemezdim. Odama kapanirdim. Suanki esim o zamanlar sevgilim camima falan gelirdi hatta :) babam mesleki hastalik beni takip ederdi. Sevgilimi(suanki esim) takip ettirirdi. Benim hayatimin anlami olan sporumu dayakla biraktirmaya kalkti. Ama ben ondan kacmak icin evlenmedim. Gercekten emin olmak lazim hayatini birlestiricegin insandan. Zor bi karar. Benim o donem yasadigim psikolojik zorluklar esimin yanimda duruşu, ve onunla atlattigimiz zorluklar tereddut etmeden evet buldum dedirtti. sende ailenden kacmak icin evlenme olur mu? Bana biraz duygusal ve psikolojik bosluktaymissin gibi geldi. Yukardada demis birisi yagmurdan kacarken doluya tutulma ihtimalin var. Dikkatli ve emin adimlar at. Ve okuluna vermeye calis kafani.
Gizli nikah yapma bide sakın. O evden gelinlikle cikma ani cok guzel bi an. Unutulmaz bi an. Bunu yasamalisin
** ha bide tavsiye kimsenin evlenmeden onceki yuzune kanma. Ben evlenmeden once kv ve kp cok yanlis tanimisim.

doğru soyluyorsun canım dusuncen ıcın cok saol hemen evlenmek bence de kurtuluş deıl yagmurdan kaçarken doluya tutulmak gıbı olabılır ıyıkıde karar vermeden once buraya sormusum Allah razı olsun
Cunlemizden razı olsun canim. Şu an boşlukta olduğun için evlilik belki kafanda yer etti ama inan kötü bir evlilik yapmakta hayatını daha çekilmez yapacak annenden kaçarken belki daha kötüsüne yakalanacaksin lütfen sağ salim düşün hayat senin ve güzel de yaşamak kötü de yaşamak tamamen senin elinde.

Her anne baba mükemmel olmuyor canim. Ama sana en iyi sahip cikacak onlardir. Sakin kacip da evlenme. Kendi ayaklarinin üzerinde dur. Onlarin davranislarinin aksine kendine güven... pasif ve sindirilmis olma kendi sinirlerini kendin zorla biraz.

sureklı aılem benı aşalayıp duruyor bıde o yetmezmış gbı akrabalarında aşalamasına ızın verıyor benı sadece okumam için sevıyorlar ıste bılmem ne okusunda sonra benım kızım okuyamadı demesınler dıye sevıyorlar hep özguvensız bırıydım okuldada hep aşalandım ve bu eylulde evden ayrılmaya karar verdım evlenmeyı dusundugum bırı var evlenıp onunla bırlıkte yaşıcagım telefonumu degıstırecegım hatta ısmımı bıle bıcok seyı degıstırecegım bana ulaşamasınlar dıye cunku eger boyle devam ederse ıntıhar etcektım az kala delirdim yanii
Elin oglu emin ol seni el uzerinde tasiyacak sen nasil istersen olur hayatim diyecek hayatin toz pembeye donuscektir.. elbette her ailenin cocuklarindan istedigi istikbalini kurtarmasi icin iyi bi okul bitirip meslek sahibi olmasidir ancak bunun sevgi karsiti bi durum oldugunu asla dusunmuyorum. 2 cocuk annesiyim cocuklarimdan biri iyi digeri daha kotu bir okul okurlarsa sevgim otekinden farkli olmaz. Daha buyumemis fikirleriniz olgunlasmamis idealleriniz oturun oturdugunuz yerde.

Hak yonunden bakacaksak anne dokuz ay tasimis sirf onun hakki vardir siz kabul etseniz de etmesenizde.
Ama bana sorarsaniz universiteyi farkli sehirde okuyun. Ailenizden uzakta daha rahat edersiniz daha saglikli dusunursunuz. Lutfen hemen evliligi dusunmeyin once il disinda bir okul kazanmaya calisin.

Back
X