• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir çocuğa ne yapmalı?

kalabalık ailede şımartılan çocuk zor. eskiden kalabalık ailelerde büyüyen çocuklar ezilmiş olurlardı ama şimdi şımarık oluyorlar.
ses olduğu yerde bende çalışamam, dikkatim dağılır. herkes çocuk yahu demiş de şımarık arsız çocuk çok zor. bilmiyorum ya da ben tahammül edemiyorum. anneniz biraz tatlı sert olmaya çalışsa, olmadı mı; sabredin nasılsa büyüyecek diye düşünmeye çalışın.
evet haklısınız nasılsa büyüyecek ama bence 7 yaş çok önemli..bu şekilde büyürse herkesi kıskanan,herşeye sahip olmaya çalışan biri olacak..

7 yaş pek masum bir yas degil.Simdiden cocuktur yapar denirse onunu.
alamazsiniz.Bariz simarik bi cocuk.Evde otorite kurulmali.Belli yemek saati uyku okul saati planlanmali.Azcik sert olun ciddi bi sekilde uyarin.

çocuğu bu duruma getiren kendi anne ve babanız. yengenizin işi zor.

ablaniz da alem, 24 yasindayken kpssyi neden kazanamadi. o çocukta yoktu üstelik... kim rahatsız etti o zamanlar.. başarısızlığa kılıf aramasin. isteyen yapar...
Ablam evliydi eşinden ayrıldı.ve şuan o psikolojiyle sınava hazırlanıyor.atanma puanı 85 ve 49 kişi alıyorlar..
açıklayıcı olmuştur sanıırm.

tabiiki muhatap alacak değilim..benim sorum ne yapabilirim...Çünkü güzellikle konuşma yolunu çok ama çok denedim.
annesine yaptığı saygısızlıklar bile ne kadar sinir bozucu

Yedi yaşındaki çocuğu muhattap alırsanız maalesef yapacağınız her şey çözümsüz kalır. Sadece 7 yaşında..

Beğenmedim butonları geri gelsin! :KK45:

Arkadaş seste nasıl ders çalışılır. Hadi sayısal dersleri belki de gürültüde nasıl okursun? Roman okumuyor ya. Benim sessiz ortamda bile okuyup anlayamadığım şeyler oluyor, gürültü neden bu kadar hafife alınıyor. Kütüphanelerde eğlencesine mi sessiz olunuyor?
Millet eğlence olsun diye yorum yapıyor herhalde.
Çocuk tam bir facia, karşı dairede oturuyor kurtuluş yok.
Çocuk küçük olabilir, bu insanı çileden çıkarmasına engel değil.
Bu davranışlarının sorumlusu tabii ki çocuk değil ama davranışlarının sorumlusunun kendi olmaması da insanı fitil etmesine engel değil.
Yenge abi anne baba hepsi sorunlu. 31 yAşında sınava hazırlanan abla da sorunlu. Sn bir an önce işe gir, evden uzaklaşmaya bak. Ablan da kütüphanede çalışabilir, artık herkes kütüphanelerde çalışıyor ev koşulları uygun olsa da.
Yok çocuğu kıskanıyormuşsun... Yav he he. Millet ne çekilmez.
anlayışınız için teşekkür ederim.ben çözüm yolları arıyorum.psikoloğa götürelim desem abim kızar özellikle yengeme..ve ben bunu istemiyorum.hergün saatlerce dizi izleyen bir nesilden başka ne olabilirki

Aslında sizin sorununuz ailenizle yeğeninizde biraz mana olmuş,babanız ve abinizin size ve ablanıza olan tutumları yüzünden sinirli bir yapınız var,yeğeniniz elbette çocuk fakat konudan anladığım kadarı ile yalan söyleme huyuda var galiba,yeğeninizin aslında bu huyu için psikoloğa gitmesi gerekir,eğe yalan söyleme huyundan vazgeçemezse ileride bu daha da çok büyük sorun olur,biz de çocuk olduk biz de 7 yaşında olduk ama yaşta bile laf taşımanın yalan söylemenin kötü bir olay olduğunu biliyorduk yeğeninizin yavaş yavaş bunları öğrenmesi gerek aslında.
tatillerde geldiğimde nice konuşmalar yaptım.ama gidince herşey aynı.
psikoloğa götürelimm desem abim yengeme kızacak bak ilgilenmedin dizileri izlettin saatlerce..
buna sebep olmak istemiyorum

İnsanların bu çocuk sevdasına da anlam veremem.
Çocuk diye her yapılan mübah, masum mu?
Gürültü gürültüdür arkadaş, herkes kendi çocuğunun güürltüsünü çeksin; dedesi, halası,ıdısı,bıdısı çekmek durumunda mı?
Bu arada eşimin yeğenleri var kızdığı zaman bile ablaları-enişteleri tek kelime etmez. Ona ne diyecekse gelininiz, kendi evinde otursun bi zahmet.
Bu saatten sonra çocuğa pek bir şey yapılamaz. Kalabalık bir ailede olduğu için bu hallerde. Annesi hakkında atıp tutarken çok normalmiş gibi dinliyorsa anneannesi bu huyları da gayet normal. Çocuğun karakteri 0-6 yaş arasında çoğunlukla oluşuyor. Madem bu kadar yakınsınız hep gelin size neden geliyor? Anneniz-babanız gitsin biraz da, yesin içsin, torun sevip gelsin. Sizler de rahat rahat çalışın.
biz ablamla rahatsız etmemek için hiç gitmeyiz karşıya..ama onlar hep burdadır.zaten benim kaygımda 7 yaşında karakteri böyle olan bi çocuk nasıl düzeltilir..kötü olan kimse durumun ciddiyetinin farkında değil..
çocuk saatlerce aşk dizileri izler,annesiyle beraber..bu bile ne kadar yanlış..

anlayışınız için teşekkür ederim.ben çözüm yolları arıyorum.psikoloğa götürelim desem abim kızar özellikle yengeme..ve ben bunu istemiyorum.hergün saatlerce dizi izleyen bir nesilden başka ne olabilirki
Çocuğun öğretmeniyle iletişime geçip bunu öğretmene söyletebilirsin belki babaya.

7 yaş pek masum bir yas degil.Simdiden cocuktur yapar denirse onunu.
alamazsiniz.Bariz simarik bi cocuk.Evde otorite kurulmali.Belli yemek saati uyku okul saati planlanmali.Azcik sert olun ciddi bi sekilde uyarin.
malesef tatlı dilden sürekli güzelce uyarılmaktan dolayı azcık sert olsanda çocuk seni ciddiye bile almıyor..durum bu kadar vahim

malesef tatlı dilden sürekli güzelce uyarılmaktan dolayı azcık sert olsanda çocuk seni ciddiye bile almıyor..durum bu kadar vahim

7 yasina kadar simartilmis cocuk tabi ki hemen duruma uyum saglamaz.Yoksa bir travma sebebi olur. Aylar surebilir ama deneyin.Kucuk yegeninizde buyuklere saygi algisi olusmamus kendini size es deger goruyor. Bu bilinci yerlestirmeniz gerek.

e

evet aynen bunu düşünüyorum...
kaygı duyuyorum.babam bazen harçlık verince bile bunu kıskanan,yada molped nedir meraktan çatlıcam...diyen..
internetten doğum videolarını izlemek için annesiyle tartışan bi çocuktan bahsediyorum.
bu anlattıklarınız aslında hep yetiştirme tarzından kaynaklaniyor duzensiz bir ailede yetişen çocuklar malesef hep boyle oluyor seni anliyorum bir evin içinde çoluk çocuk gurultu yasamak zor hani kendi kardeslerin olsa mecbursun sonuçta onlar orda yasamak zorundalar gurultulerine bi şekilde katlanırsın ama kendi ayrı evi olupta surekli sizden çşkmayan ve surekli gurultu yapan bi çocukta sorun yaratır yaratmışta olması gereken yengenizin bu kadar sık gelmemesi ve çocuklarını kendisi dogru yonlendirmelerle dogruyu yanlişi ogreterek yetiştirmesi bnce bu durumda yengenizinde hataları var maailede yetilen çocuklar malesef boyle oluyor yegeninizin bu durumu ilerde sorun olacaktır onlemi alinmassa bu nedir ya yedi yasındaki çocuk dizimi izler çizgi filmizler kusura bkmayında yengenize hç acıyamyrm cunku yegeninizi bu şekilde yetiştiren o herkes anne olabilir ama herkes annelik yapamıyor malesef

7 yasina kadar simartilmis cocuk tabi ki hemen duruma uyum saglamaz.Yoksa bir travma sebebi olur. Aylar surebilir ama deneyin.Kucuk yegeninizde buyuklere saygi algisi olusmamus kendini size es deger goruyor. Bu bilinci yerlestirmeniz gerek.
Nasıl yapmalıyım bunu.teşhisiniz çok doğru.bi süre hiç muhatap olmamakmı iyidir bilemiyorum..bide bu durumdan sonra küsüp günlerce konuşmaz eve gelince bana ablama ters ters bakışlar atar..
sanki bir büyük gibi tavır alır..inanın hiç anlamıyorum

Arkadasim herkes seninle ayni dusuncede olsaydi ailende o zaman bireyleri düzeltmek daha kolay olurdu. Ama sen tek basina bu isin üstesinden kalkamazssin sen duzelteyim derken ailen bozar. Dediğin doğru bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur. Çocukların kişilikleri bu yaslarda belli olmaya baslar. Şimdiden yegeninize çok fazla imtiyaz ve güvence verilmiş o da bunu sizlerin üzerinde kullanıyor. Ben bunu kendi erkek kardesimde de yasadim en kucugumuz olduğu için ona çok ayricalik tanindi ben hep dedim babama baba biz hayali davraniyoruz ilerde de bunun üzüntüsünü yasariz diye. Su an üniversitede okuyor. Ve kendisini ayricalikli görüyor ve inanılmaz bir güven duyuyor kendisine kim kimin ablasi belli değil. Ha saygisiz mi asla değil. Ama dediğim gibi çocuklukta aldiği o güveni ve ayricaligi hala kullanıyor.

bu anlattıklarınız aslında hep yetiştirme tarzından kaynaklaniyor duzensiz bir ailede yetişen çocuklar malesef hep boyle oluyor seni anliyorum bir evin içinde çoluk çocuk gurultu yasamak zor hani kendi kardeslerin olsa mecbursun sonuçta onlar orda yasamak zorundalar gurultulerine bi şekilde katlanırsın ama kendi ayrı evi olupta surekli sizden çşkmayan ve surekli gurultu yapan bi çocukta sorun yaratır yaratmışta olması gereken yengenizin bu kadar sık gelmemesi ve çocuklarını kendisi dogru yonlendirmelerle dogruyu yanlişi ogreterek yetiştirmesi bnce bu durumda yengenizinde hataları var maailede yetilen çocuklar malesef boyle oluyor yegeninizin bu durumu ilerde sorun olacaktır onlemi alinmassa bu nedir ya yedi yasındaki çocuk dizimi izler çizgi filmizler kusura bkmayında yengenize hç acıyamyrm cunku yegeninizi bu şekilde yetiştiren o herkes anne olabilir ama herkes annelik yapamıyor malesef
evet yengemin hatası o yaşta saatlerce oturum b içocukla aşk dizilerini izlemek..
yani bi çocuk bugün halalarına karşı böyleyse amin olun altında yatan çok sebep var.
artık sevilmekten bile mutlu olmayan bir nesil..
sadece para verdiğinde ce bişey alındığında mutlu olan bi çocuk..
bu yüzden başkalarında olan herşeyle kendini kıyaslayan bir çocuk..
bu korkunç bi durum.kendimce çok anlatmaya çalıştım buraya geldiğim zamanlarda..ama olan olmuş..

Arkadasim herkes seninle ayni dusuncede olsaydi ailende o zaman bireyleri düzeltmek daha kolay olurdu. Ama sen tek basina bu isin üstesinden kalkamazssin sen duzelteyim derken ailen bozar. Dediğin doğru bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur. Çocukların kişilikleri bu yaslarda belli olmaya baslar. Şimdiden yegeninize çok fazla imtiyaz ve güvence verilmiş o da bunu sizlerin üzerinde kullanıyor. Ben bunu kendi erkek kardesimde de yasadim en kucugumuz olduğu için ona çok ayricalik tanindi ben hep dedim babama baba biz hayali davraniyoruz ilerde de bunun üzüntüsünü yasariz diye. Su an üniversitede okuyor. Ve kendisini ayricalikli görüyor ve inanılmaz bir güven duyuyor kendisine kim kimin ablasi belli değil. Ha saygisiz mi asla değil. Ama dediğim gibi çocuklukta aldiği o güveni ve ayricaligi hala kullanıyor.
evet bu durum ilerde çok daha tehlikeli bi hal alacak..ama kimsenin umrunda değil.
ben söyleyince evet haklısın çok şımarmış deyip.sonra yine herşey aynı

Nasıl yapmalıyım bunu.teşhisiniz çok doğru.bi süre hiç muhatap olmamakmı iyidir bilemiyorum..bide bu durumdan sonra küsüp günlerce konuşmaz eve gelince bana ablama ters ters bakışlar atar..
sanki bir büyük gibi tavır alır..inanın hiç anlamıyorum

Konu hakkinda yetkin bilgiye sahip biri degilim yanlis bilgi vermek istemem.Bir pedagoga sorabilirsiniz en dogrusu.Bu yaslar ciddi anlamda asi oluyor. Her zamanki gibi davranirsaniz bu durum surup gider azcik dozu arttirirsaniz ters tepki verip sizlere soguyabilir.Babanizi da cok iyi anliyorum babam da oyle evli olsam cocugum olsa ilgiye bogar.Simdiden ilerde torun torun cumlelerini kurmuyor degil.Bu isin uzmanindan yardim almalisiniz.

benim de böyle bir yeğenim var 6 yaşında, geçen ramazan iftar hazırlarken mutfağa gelip hepimizi azarladı... 'siz hala oyalanıyor musunuz??!!! hadi hemen salona gelin!' aynen bu şekilde, sürekli emir kipi ile konuşma, azıcık yüzüne gülsen bütün gün tependen inmez, biraz kızsan ağlar trip atar tam 2 saat dondurucu soğukta balkonda durduğunu bilirim sırf tribinden, masanın altına girer köşeye siner nefretle süzer, sen ondan kaçtıkça seninle uğraşır ALLLAAAAAAH deliriyorummm :KK53::KK53::KK53: seni çok iyi anlıyorum ben ama senin o çocuğa yapabileceğin hiçbir şey yok maalesef, mümkün oldukça kaç odanda dur yüzgöz olmamaya çalış, zorunda olmadıkça muhattap olma, suç tamamen onu böyle tepeye çıkaran ebevenlerinde ve dedesinde biraz da çocuğun içinde çünkü nice sakin çocuklar gördüm ve öyle bi çocukluk geçirdim k, hiç kimse demez kalkııp erleichda ah sen bize neler ettin diye.

çocuk o çocuk o deyip deyip görmezden gelirseniz öyle yetişip giderler, ağaç yaşken eğilir, çocuklar çiçek değil maalesef dünyanın en azgın ve vicdansız varlıkları. terbiyesi anne babasının elinde en çok.

Back
X