• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir durumda ne yapardınız ?

canım kelebeğim,durumun zor gibi görünüyor ama gün doğmadan neler doğar,belki kayınvalden de ayrı eve çıkmak isteyecek zaten eşiyle ayrılacaksa kavgadan gürültuden bıkmıştır,sakin sessiz bir yaşam ister bundan sonra.Eğer beraber oturmanız gündeme geldiyse sende bir iş bulursun çalışırsın, kayınvaldende çalışır küçükte olsa yakın iki ev tutarsınız sorun arkadaşınızın dediği gibi maddiyatsa eğer.Bir göz oda olsun ama ayrı olsun.umarım annesi de bu düşünce de olurda ayrı evleriniz olur:Saruboceq: Her zaman atalarımıza sahip çıkmaktan yanayım ama ayrı evde de onlara sahip çıkabilirsiniz

şahsen ben kabul ederdim . yarın öbürgün aynısı benim annemn başına gelse abim annemi yanına almk zorunda . gelininde bişey diyeceğini sanmıorum .ben bu konuya hiç kötümser bakmıorum . çnkü geçen zaman içerisnde aynı duruma bende maruz kalıcaktmki kıl payı direkten döndü kayınvalidem ve evliliğine devam etme kararı alındı . sevdiğim annemler ayrılırsa beraber otururuz dedi bende hayhay dedim . ve düşün iki kız bi erkek kardeşide olucaktı bizimle. . . bence böyle bişeyi sorun etmemelisin canm :)

şahsen ben kabul ederdim . yarın öbürgün aynısı benim annemn başına gelse abim annemi yanına almk zorunda . gelininde bişey diyeceğini sanmıorum .ben bu konuya hiç kötümser bakmıorum . çnkü geçen zaman içerisnde aynı duruma bende maruz kalıcaktmki kıl payı direkten döndü kayınvalidem ve evliliğine devam etme kararı alındı . sevdiğim annemler ayrılırsa beraber otururuz dedi bende hayhay dedim . ve düşün iki kız bi erkek kardeşide olucaktı bizimle. . . bence böyle bişeyi sorun etmemelisin canm :)

bu benim için kolay birşey değil işte
ben kendime güvenmiyorum tamam beraber oturmayı kabul ettik
ama onların aile kavramlarıyla bizimki farklı ben onlar gibi konuşamam
onlar gibi hareket edemem bana göre onların davranışları saygısızlık ama onlara göre çok normal
ben bundan rahatsız olurum bir şekilde dışarı çıkar bu benden onlara göre bu şaka laylaylom ama ben bu şekilde yetişmediğim için yadırgıyorum alışmam buna
ama en çok sevgilimle ben evlenince zarar görürüz huzurumuz bozulur bunu istemiyorum
ben o kadar iyi bir insan değilim :çok üzgünüm:

bu benim için kolay birşey değil işte
ben kendime güvenmiyorum tamam beraber oturmayı kabul ettik
ama onların aile kavramlarıyla bizimki farklı ben onlar gibi konuşamam
onlar gibi hareket edemem bana göre onların davranışları saygısızlık ama onlara göre çok normal
ben bundan rahatsız olurum bir şekilde dışarı çıkar bu benden onlara göre bu şaka laylaylom ama ben bu şekilde yetişmediğim için yadırgıyorum alışmam buna
ama en çok sevgilimle ben evlenince zarar görürüz huzurumuz bozulur bunu istemiyorum
ben o kadar iyi bir insan değilim :çok üzgünüm:

kaygılarını anlıyabiliorum canım ama sende biraz sevgilini düşün bence. sen nasıl kaygılanıorsan bazı şeyler için oda annesini tek bırakmamak için kaygılanıodur .haklısın aslında aradaki kültür farklı yeri gelio büyük sorunlara neden olabilio . bende bunların hepsini gözden geçirdm o durumdayken . çnkü ben çok rahata alışmş istediği saatte kalkp yatan istediğini yapan biriyim. fakat sevdiğim içinde belli fedakarlıklar yapmk zorundaydm . ama ben olaya direk empati kurarak yaklaşmya çalıştm . . . ayrıca belki kayınvaliden seninle oturma fikrine sıcak bakmaz . belki oda sizin rahatınızı düşünrek birlkte oturmk istemez . ama herşey insanoğlu için . ama unutmaki güsel günler zorlu duraklardan geçer canım Şeniz

canım daha tam bosanma soz konusu degıl anladıgım kadarıyla
bu kadar uzmesen kendını belkıde bosanmazlar hersey eskısı gıbı olabılır
ama yok ılla bosancaklarsa kayınvalden de bıraz anlayıslıysa sanırım oda aynı evı paylasmak ıstemez
ya dag dag ustune olurmusta ev ev ustune olmuyor ıste
hareketlerın bastan asagı kısıtlanıyor
ya canım umarım olmaz boyle bıse

kadınlar sevdikleri erkeği(neyi olursa olsun) paylaşamazlar
huzur bozukluğu mutlaka yaşanacaktır.aynı evde ne olursa olsun,iki bayan zamanla birbirlerine batacaklardır.

herşeyi bilerek kabul etmemiz lazım birbirimizi
bugün yada yarın konuşucam bu konuyu ciddi ciddi
olası böyle bir durumda
ayrı ev olsun herşeyini yaparım yemeğini yaparım temizliğini yaparım
ilgilenirim hergün gideriz otururz bazen beraber yeriz ama akşam herkes evinde olsun
evini yurdunu bilsin bana göre doğru olan bu ben ancak bu şekilde mutlu olurum
kabul ederse bu şekilde diğerini yapamam annesi kardeşi çok çok iyide olsalar
ben o kadar iyi değilim yine söylüyorum...

senin annen baban boşansa anneni kardeşini sokağa mı atacaksın? yardıma muhtaç olduklarında eve almayacakmısın?istediğiniz kadar kalın demeyecekmisin?eşin surat yapsa , gitsinler dese bu seferde burada dert yanacan ,insanlarda vay vayy nasıl kabuul etmez eşin, o kadar vicdansızmı diyecek...

senin annen baban boşansa anneni kardeşini sokağa mı atacaksın? yardıma muhtaç olduklarında eve almayacakmısın?istediğiniz kadar kalın demeyecekmisin?eşin surat yapsa , gitsinler dese bu seferde burada dert yanacan ,insanlarda vay vayy nasıl kabuul etmez eşin, o kadar vicdansızmı diyecek...

ben sokağa atalım demiyorum aslada demem
ayır ev açmak yanı başında, sokağa atmak değildir
ben ne halleri varsa görsün demiyorum
beni ilgilendirmiyor bakamam da demiyorum
ama ömür boyu bir evde hep beraber yaşamak bu kolay birşey değil
bu durum aynen benim ailem içinde geçerli aksi takdirde bencillik olur bu

ben sokağa atalım demiyorum aslada demem
ayır ev açmak yanı başında, sokağa atmak değildir
ben ne halleri varsa görsün demiyorum
beni ilgilendirmiyor bakamam da demiyorum
ama ömür boyu bir evde hep beraber yaşamak bu kolay birşey değil
bu durum aynen benim ailem içinde geçerli aksi takdirde bencillik olur bu

ama ayrı ev açmaya sevgilinin durumu yokmuş? açıkcası maddi durumlar nedir,mal nasıl paylaştırılır bilmiyorum..oturdukları evin sahibi iseler o zaman belki babası evi eski karısı ve kızına verebilir..kadının emeklisi varsa kızda çalışırsa belki bir eve çıkarlar..belki kadın annesinin babasının yanına gider ( yanlız yaşıyorlarsa)....bence herşeyi akışına bırak,kafanda kurma

Asla kabul etmezdim ve az parayla geçinmeye razı olup onlara küçük bir ev tutar ,kızkardeşine de iş bulurdum idare ederlerdi....ama aynı ev cok olur huzur falan kalmaz emin ol..

eğer sevgilin başına geldiyse bunlar HEMEN AYRIL NET SÖLÜYORUM bende kaynanamla beraber oturdum görümce karşı evde otuyordu uyumadan tutta çamaşır asmana kadar her şey sorun oluyor ne kadar iyi desende kaynananı (benim kaynanmda çok iyiydi (!) yarumlar canımlar kızımlar) veeeee birbirnize tahammüllünüz kalmadınızda ağız sürtüşmeleri çıkıyo üzülüyosun eşine söylüyosun ve eşin onların haklı olduğunu ikisininde sende büyük olduğunu ve sesini çıkartmamam gerektiğinin sölüyor daha ilerisinide söleyeyim canım kapıyı gösteriyor onları kapıya atamam diyo acı ama bunlar GERÇEKLER aklının başına topla sevgilinse sakın evlenme eğer eşinin annesiyse ikimzi de çalışalım kardesinde çalışsın ayrı evleri olsun biz maddi destek olalım de bakalım nediycek

söyledim canım açık açık ama oda eğerki durumum yoksa ayrı bir ev açıcak ayrı bir ev görücek nasıl yapıcam dedi bende oturmak istemem seninle hayallerimiz var ki kimse istemez de diyo saygıda duyarım ama ne yapabilirm diyo böyle bir durum olursa

şunuda tekrar belirtiyim herhangi bir boşanma yok şu an böyle bir durumda yok
ama böyle bir konu açıldı konuşuldu yani olası bir durumdan bahsediyorum
belki gerçekten böyle birşey olucak yada olmuycak
aynı duruma kendimi koyuyorum aynı şey benim başıma gelse diyorum işte burda tıkanıyorum

işte anahtar cümle bu...
ya aynı şey senin ailenin başına gelirse?boşanma olması şart değil,Allah korusun ölüm olsa mesela.annenin yada babanın yalnız yada senden uzakta yaşamasını istemezsin.
ben istemem şahsen.
böyle bi durumda kalsam tüm çareleri masaya yatırırım.yani boşanma durumunda en azından adam nafaka vermek durumda.buda demektirki size yakın bi yerlerden küçücükte olsa bir ev tutulabilir.gerekirse karşı daireniz.
ama hiç bir fayda yoksa adamdan yapacak bişey yok.
bu durumda eşinizin tavrı daha önemli.
annesinin lafıyla sizi huzursuz edecek biriyse sorun orda çıkar.
yoksa gecelikle dolaşamamak,sarılıp tv izleyememek falan boş laflar.
adamın aklı dışarda bir yerlerde yalnız kalan annesindeyse evdeki romantizm numaraları hikaye...

ondan vazgeçerdim.ilerde bir sürü sorun yaşayıp mutsuz olup boşanmayla sonuçlanacak bi evlilik yapmaktansa evlenmem o insanla daha ii..
çok eminim sorunlar yaşanacağına..bi kere insna rahat olmazki o evin içinde..

Zor bir durum senin açından...
Vijdan muhasebesi yapıyorsun haklı olarak...
Senin hayallerin var canım, başbaşa kalmak, rahat etmek istiyorsun...
Şuan ayrı evlerde oturup rahatıma bakan bir insan olarak sana söyleyeceğim, böyle şeyler hiç belli olmaz. Böyle bir ihtimal olmazda başka şeyler çıkar. Kendini kasma. Kesin değilmiş zaten ayrılık...
Umarım olmaz.Ama aynı evde oturma durumun olursa sorun yaşayacağın da kesin. Kız kardeşi evlenince belki annesini yanına alır. Gün doğmadan neler doğar???
Bir de kaç kardeşler başka kardeşi yok mu????

Ben yapı itibariyle birkaç kişi aynı evde yaşayamam.Kendimi biliyorum.İnsanlar mutsuz,huzursuz olmak için evlenmiyor.Kim ,kimin evinde rahat edebilir ki hem?Erkek tarafının hep bunları düşünmesi gerekiyor.Böyle bir durum olsaydı ben evlenmezdim.Dediğim gibi yapamayacağım şeyler vardır hayatta,onlardan biri de cümbür cemaat yaşamak...:dilcikar:

ama ayrı ev açmaya sevgilinin durumu yokmuş? açıkcası maddi durumlar nedir,mal nasıl paylaştırılır bilmiyorum..oturdukları evin sahibi iseler o zaman belki babası evi eski karısı ve kızına verebilir..kadının emeklisi varsa kızda çalışırsa belki bir eve çıkarlar..belki kadın annesinin babasının yanına gider ( yanlız yaşıyorlarsa)....bence herşeyi akışına bırak,kafanda kurma

kadının ne annesi nede babası yok vefat etmişler ikiside 2 çocuğu var biri oğlu biride daha küçük kızı emeklisi falan yok kadının kızıda daha okuyo zaten eğer böyle bir durum olursa adamın tamamıyle sahipsiz bırakmıyacağından eminim..
eğer sevgilin başına geldiyse bunlar HEMEN AYRIL NET SÖLÜYORUM bende kaynanamla beraber oturdum görümce karşı evde otuyordu uyumadan tutta çamaşır asmana kadar her şey sorun oluyor ne kadar iyi desende kaynananı (benim kaynanmda çok iyiydi (!) yarumlar canımlar kızımlar) veeeee birbirnize tahammüllünüz kalmadınızda ağız sürtüşmeleri çıkıyo üzülüyosun eşine söylüyosun ve eşin onların haklı olduğunu ikisininde sende büyük olduğunu ve sesini çıkartmamam gerektiğinin sölüyor daha ilerisinide söleyeyim canım kapıyı gösteriyor onları kapıya atamam diyo acı ama bunlar GERÇEKLER aklının başına topla sevgilinse sakın evlenme eğer eşinin annesiyse ikimzi de çalışalım kardesinde çalışsın ayrı evleri olsun biz maddi destek olalım de bakalım nediycek

evet sevgilim, herşeyi içimdekileri konuştum şayet böyle bir durum olursa oturamıycağımı söyledim ölç tart ona göre kararını ver dedim sorunlar olabileceğini anlattım bizim huzurumuz bozulur diye güzelce izah ettim
oda bende oturmak istemem dedi oturtmakda istemem dedi bende rahat olmak isterim eşimle dedi eğer maddi durumum olursa ayrı evi açarım dedi ama durumum maaşım sadece kendi evimi döndürecek kadarsa beraber yaşamakdan başkada şansımız yok huzur evine bırakacak halimiz yok dedi böyle olursa birşey diyemem eğer gerçekten maddi imkanlardan dolayı olucaksa.
ama şu an bir boşanma durumu yok hatta böyle bir durum söz konusu bile değilmiş
onlar bağırışırlar 2 gün sonra barışırlar bu kadar büyütme dedi ortada birşey yok dedi
bende zaten olası bir durumdan bahsettiğimi söyledim sonra ilerde sorun olmasın diye
oda kabul etti...

işte anahtar cümle bu...
ya aynı şey senin ailenin başına gelirse?boşanma olması şart değil,Allah korusun ölüm olsa mesela.annenin yada babanın yalnız yada senden uzakta yaşamasını istemezsin.
ben istemem şahsen.
böyle bi durumda kalsam tüm çareleri masaya yatırırım.yani boşanma durumunda en azından adam nafaka vermek durumda.buda demektirki size yakın bi yerlerden küçücükte olsa bir ev tutulabilir.gerekirse karşı daireniz.
ama hiç bir fayda yoksa adamdan yapacak bişey yok.
bu durumda eşinizin tavrı daha önemli.
annesinin lafıyla sizi huzursuz edecek biriyse sorun orda çıkar.
yoksa gecelikle dolaşamamak,sarılıp tv izleyememek falan boş laflar.
adamın aklı dışarda bir yerlerde yalnız kalan annesindeyse evdeki romantizm numaraları hikaye...

annesinin lafıyla yol alıcak birisi değil tamam ailesin çok düşkün ama ne bana nede annesine laf söyletmez haklıysam arkamda durur

Zor bir durum senin açından...
Vijdan muhasebesi yapıyorsun haklı olarak...
Senin hayallerin var canım, başbaşa kalmak, rahat etmek istiyorsun...
Şuan ayrı evlerde oturup rahatıma bakan bir insan olarak sana söyleyeceğim, böyle şeyler hiç belli olmaz. Böyle bir ihtimal olmazda başka şeyler çıkar. Kendini kasma. Kesin değilmiş zaten ayrılık...
Umarım olmaz.Ama aynı evde oturma durumun olursa sorun yaşayacağın da kesin. Kız kardeşi evlenince belki annesini yanına alır. Gün doğmadan neler doğar???
Bir de kaç kardeşler başka kardeşi yok mu????

inşallah olmaz canım evet belli değil şu anda böyle bir durum söz konusuda değilmiş
ALLAHım kimsenin yuvasını bozmasın iyi geçim versin huzur versin

valla ne derseniz deyin ama
ben kayinvalideyle yasayan bir olarak
simdiki aklim olsaydi asla kabul etmezdim diyorum
olmuyor olmuyor olmuyor
nekadarda iyi olsalar uymuyor
bence bu

Back
X