Boyle bir ilişki/evlilik olabilir mi?

sana saygı duysaydı okey derdım ama gram saygısı yok . sen nesını sevdın ki .benım eşimde doğulu kültürlerimiz çok farklı tabi yobazlık boyutunda deiller ama sonuçta kapalılar biz açığız. bana çoksaygılı hatta coğu görüşümüz tutuyor. kendıne yazık etme .sana saygı duyan senı sadece sen oldugun için seven senı kısıtlamayan bırını bul

Maddelerden onceki acıklamanın ikinci paragrafını okuyunuz lutfen
konunun tamamını okudum da anlamadığım kısım burada açılan konular bir derdi, bir problemi çözmeye yönelik oluyor. siz ya adamı affettiniz bu konularla alakalı fikir istiyorsunuz ya da affetmediniz afaki bir problem yumağıyla ilgili insanlardan zamanlarını ayırıp yorum yazmalarını istiyorsunuz. biz de diyoruz ki yani bu maddelere gelene kadar ortada çok çok daha büyük bir sorun var...

Adam da cidden sıkıntılar var da... Siz de bir ilginç geldiniz bana... Sevmiyorsanız ayrılın gitsin... Sucuktan marketine çorabından bilmemnesine amma övmüşsünüz ailenizi ve kendinizi... tamam anladık Egelisiniz de, Radika otu içinder servis edilmiyor hayat ne yazık ki... İleri de sizden -atıyorum- daha zengin, daha görgülü, daha eğitimli, "daha daha daha" başka özelliklere sahip bir başkası da sizi tercihleriniz, alım gücünüz, yetiştirilme tarzınızı bu kadar nahoş görse, yerse, siz onunla birlikte olmak ister miydiniz? Aşk falan yok ki ortada, biz ne diyelim şimdi... Üstelik sizin tarafta da yok... Aşık olsanız bu kadar gözünüze batmaz inanın...

Yazınızı okurken başlığı da dahil olmak üzere sanki ayrılık kararı almışsınız da KK üyelerinden de doğru yapıyorsun haklısın demesini bekliyormuşsunuz gibi geldi belki yanılıyorumdur ama inşallah öyledir :) Böyle bir evlilik olmaz, emin olun her şeyde çok yorulursunuz zaten yorulmuşsunuz da... Ailelerin uyumsuzluğu ne yazık ki kültürümüzden dolayı çiftlerin evliliğine çok yansıyor. Normalde anlaşan aileler çocuklar anlaşmazlığa da düşse çözüm buluyorlar bir şekilde, kendi kızlarını oğullarını uyarıyorlar ama siz eşinizle sorun yaşasanız karşınıza alıp dert yanacağınız sizi anlayacak eşinizin ailesinden birini bulamayacaksınız. Dahası eşiniz de onlarla aynı zihniyete sahip. Evinize bir şey alırken siz hem kaliteli hem kullanışlı olsun diye uğraşırken eşiniz makul olsun ekonomik olsun diye çabalayacak anlaşmazlığa düşeceksiniz sürekli. Bugün olmasa yarın düğün çarşısında patlarsınız gibi geldi bana. Ben eşimle nişanlıyken hep ayrılıklar yaşadık bunlardan dolayı. Evlendik inatla sonrasında da ne zaman eve eşya tarzında bir şey almak istesem farklı düşüncelerdeyiz. Bebek arabasından perdesine, dekoratif eşyadan beyaz eşyaya sürekli bir tartışma sonrasında istediğimi alabildim. Anlayacağınız çooookkk yorucu!... Evlendik evleneli sinemaya gitmedik, dışarıda yemek yemedik kahve içmedik bunlar da başka türlü fikir ayrılığı... Çok fedakarlık yapmak zorunda kalırsınız iyi düşünün.... Hayalinizdeki evlilik bu mu? Hayalinizdeki eş? Ona göre karar verin ve aman aşkım bana yeter aşarız demeyin. Mantık insanı doğru yere götürür. Mantıklı olun derim...

Anlattıklarınıza göre adam evlat olsa sevilmeyecek cinsten gibi duruyor.
Karikatür geldi gene aklıma 'geldi gene tipini ......'

Harbi konu sahibi sen ne istiyorsun ben ne demek istedigini anlamıyorum evlenmek istiyorsan evlen böyle bir adam kimsenin başını yakmasın :)

Mesala sucuk yemeyen:))))

yanlış anlamayın ama bu kadar da olmaz ki.. bende eşimde çalışıyoruz benim eşim doğulu (Egeli diye söylemişsiniz ya) ama sağolsun ne maaş kartıma ne de alacağım şeylere karışır aksine paramız benim hesabımda birleşir harçlık falan işi olmaz yani.. daha şimdiden bu ayrımlar varsa bence yol yakınken dön derim..
biriyle evlenirken sadece o kişiyle değil ister istemez ailesiyle de evlenmiş oluyorsunuz bu zihniyet sizin gibi birini bence çok yorar.. mantık çerçevesinde bakınca çok sıkıntılı ama yok ben çok seviyorum diyorsanız bunu bilemem.. bazı şeyleri sevgi halletmiyor maalesef.. bu adam çok kısıtlayacak sizi belli.. ya onun gibi olup hayatınıza devam edeceksiniz ya da yol yakınken sizi siz olduğu için seven sayan birisiyle olacaksınız.. hayırlı günler

Bazı arkadaşlar çok haksız yargılamışlar sizi. Sizin anlatmak istediğiniz hayata bakışınızın farklı olması. ALışveriş konusundaki farklılıklar giderilir de harçlık vericem, denize giremezsin, arkadaşlarınla görüşemezsin vs.. Bunlar çok ciddi konular. Bunların orta yolu bulunmaz.. Kendimden biraz örnek vereyim..

Aile yapım itibariyle babamdan kaynaklı bir sosyal kısıt içinde geçti çocukluğum ve genç kızlığım. Babam deniz kenarında oturmamıza rağmen denize sokmaz, askılı giydirmez, erkek arkadaşlarımla bir yerde buluşup (sevgili demiyorum, okuldan arkadaşlarım) bir çay içmeme namusum kirlendi gözüyle bakardı. Çok mücadele ettim, çok kavgalar geçirdim babamla.. Sevgi konusunda, sevgisini gösterme konusunda hiçbir sıkıntısı olmamasına rağmen bir türlü babamla yıldızımız hayatı yaşama şekli konusunda barışmadı.. Çünkü benim iç dünyam ve doğrularım bambaşkaydı. Neyi istemediğimi son derece iyi idrak etmiş olmamadan dolayı, eşimin babamın bu dünya görüşünün zıddında, benimle uyumlu bir kafa yapısına sahip olan bir insan olmasına dikkat ettim. Çok şükür Allah'a öyle de oldu.. Ben buradaki birçok kadının aksine evlenince özgürlüğüme kavuştum diyebilirim.

Aynı evin içinde sizinle bambaşka bir dünya görüşü ve hayat pratiğine sahip bir insanla olabilmek mümkün olmadığını düşünüyorum. Eş yönünden değil ama baba yönünden bu saydığınız maddeleri yaşayan biri olarak da kendinizi böyle bir hayata sokmamanız gerektiğinizi düşünüyorum. Hiçbirimiz ailemizi seçemeyiz ama eşimizi seçebiliriz. Lüten bu seçiminizi akıllıca yapın. Çünkü size çok net söylüyorum yapamazsınız..

Bu arada BİM’in ürünlerini ben çok seviyorum gerçekten yoğurdu peynirleri tatlıları falan çok kaliteli. Bende de tanımadığım markalara karşı önyargı olur başlangıçta ama denerim memnun kalırsam devam ederim. Sizin ne demek istediğinizi anlıyorum burada halinizi anlatmak isterken küçük görüyormuşsunuz gibi algılanmışsınız ama ben anlıyorum ne demek istediğinizi. Ben de eşimle problemler yaşadığım için anlıyorum. Marka vs bazı unsurlar da gerekli ama hayatınızdaki kişiye göre gerekli değil anladığım kadarıyla. İşte bu da sorun yaratır farklı bakış açıları... Bu arada maaş kartınız sizde olmadığında cüzdanınız boş olsa kendince yeterli gördüğü miktarı verir daha fazlasını isteseniz ne gerek var der. Çalışıp paranızı bile harcayamazsınız. Çok zor anlayacağınız vazgeçin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…