Böyle bir sistem saçma mi ? (Ev)

Dediğiniz şekilde saçmalığın daniskası kusura bakmayın.

Ama öğretmen bir arkadaşım eşyalı bir ev kiralamıştı. Yaz tatilinde memlekete gidiyordu o 2 ay kira ödemiyordu ev sahibi yurt dışından gelip kendi evinde kalıyordu. Sonra ev sahibi yurt dışına arkadaşım evine..

Bizim doğudaki bir büyükşehirde 4+1 evimiz var. Biz de o şehirde yaşamıyoruz ve o şehir evlerin değer yükselişi bakımından en düşük kalmış bir şehir. Şu anki eminizin değeri 2500 falan. Başka yerden aynı paraya alınan evler 3_4 milyon oldu.
Benim de şöyle bir fikrim var biz üstüne ekleyip Antalya'dan 3+1 ev alsak ve kira sözleşmesine 1 oda kapalı duracak ve ağustos ayı içerisinde 5 gün gelip kalacağız şeklinde evi 2+1den kiralasak içine yatak odası koysak acaba mümkün mü yani hiç duymadım böyle bişey ama neden olmasın ki diye içimden geciyor. Baktım Konyaaltı plajına 20 dakika uzaklıkta evler falan 3_4 milyon .
Yoksa kira geliri çok düşer o paraya zaten güzel tatil yaparsınız mi diyorsunuz ?
Ne bileyim emeklilikte falan gider yerlesiriz diye de düşünmek istiyorum.
Bu arada Antalyalı değiliz yakın bile değiliz ben doğulu eşim trakyali ama aile bağlarımız güçlü değil illa yakın olma derdimiz yok
Bir odaya eşya koymak yapılan birşey ama gelip kalıcaz demek çok saçma. Hangi kiracı kabul eder ki bunu.

Dediğiniz şekilde saçmalığın daniskası kusura bakmayın.

Ama öğretmen bir arkadaşım eşyalı bir ev kiralamıştı. Yaz tatilinde memlekete gidiyordu o 2 ay kira ödemiyordu ev sahibi yurt dışından gelip kendi evinde kalıyordu. Sonra ev sahibi yurt dışına arkadaşım evine..
Yazlık yerlerde bu şekilde kiralamalar oluyor ama anlam veremiyorum adam zaten yurt dışında götürüyor paraları kendi esyalarini başkasına kullandırmak ilginç geliyo

Bir de bana baya mantıklı geldi diyo sjsjsjsjs
Eminim kahvaltıyı ve yemekleri de kiracıdan bekler bu kafayla. 🥴
Herkesin mantığına kimse karışamaz 🤣🤣otel niyetine kullancak.bide kirayi cebe indirecek vay be ne fikirler var boyle dusunemedik.diye bu hallerdeyiz🤣

Bazı üyeler diyorki" neden tanımadığınız yerde kalacaksınız" e kiracı niye böyle saçma salak şekilde yaşayacak? Hayırdır yani banane ev sahibinin başına ne geliyorsa gelsin çünkü kendi kaşınmış bu dahiyane fikri ile..Kiracının yerinde olsam hayırdır ne oluyoruz der bı güzel basarim kalayı böyle saçmalık olmaz!! Enayi yerine koymayın insanları..

Evimi sattığım kişiler o kadar acele ediyorduki taşınmak için benim yeni bir ev bulmam için süre bile vermeden taşınmak istediler. Anlıyorum heyecanlisiniz ama ev bulmadan çıkmam deyince, 'siz eşyaları bi odaya doldurun, biz yerleşelim ev bulana kadar birlikte yaşarız' demişlerdi. Hiç unutmayacağım o kadar saçma bir olay daha duymamıştım demek gerçekten böyle saçma düşünenler varmış konu sahibi hiç olacak şey mi? Mantıklı geliyor mu Allah aşkına ya.

Ekonomik zorluklar insanların aklına hiç olmayacak fikirleri getiriyor diye düşünüyorum.
Malının değerini korumak, üç beş gün de olsa deniz kenarında bir tatil yapabilmek için insanımızın düştüğü durumlara bak.

Ben düşündüğünüz fikri saçma bulmakla birlikte sizi eleştirmeyeceğim.
Üzüldüm sadece…

Back
X