Böyle bir sistem saçma mi ? (Ev)

Bizim doğudaki bir büyükşehirde 4+1 evimiz var. Biz de o şehirde yaşamıyoruz ve o şehir evlerin değer yükselişi bakımından en düşük kalmış bir şehir. Şu anki eminizin değeri 2500 falan. Başka yerden aynı paraya alınan evler 3_4 milyon oldu.
Benim de şöyle bir fikrim var biz üstüne ekleyip Antalya'dan 3+1 ev alsak ve kira sözleşmesine 1 oda kapalı duracak ve ağustos ayı içerisinde 5 gün gelip kalacağız şeklinde evi 2+1den kiralasak içine yatak odası koysak acaba mümkün mü yani hiç duymadım böyle bişey ama neden olmasın ki diye içimden geciyor. Baktım Konyaaltı plajına 20 dakika uzaklıkta evler falan 3_4 milyon .
Yoksa kira geliri çok düşer o paraya zaten güzel tatil yaparsınız mi diyorsunuz ?
Ne bileyim emeklilikte falan gider yerlesiriz diye de düşünmek istiyorum.
Bu arada Antalyalı değiliz yakın bile değiliz ben doğulu eşim trakyali ama aile bağlarımız güçlü değil illa yakın olma derdimiz yok
Konyaaltında hem de denize yakın 3-4 milyona ev olmasına şaşırdım ben, ayrıca planınızi kabul edecek biri oldukca zor. İçinde tanımadığınız insanalr yaşarken gidip kalmayı düşünüyorsunuz, kim kabul eder bunu

Bizim doğudaki bir büyükşehirde 4+1 evimiz var. Biz de o şehirde yaşamıyoruz ve o şehir evlerin değer yükselişi bakımından en düşük kalmış bir şehir. Şu anki eminizin değeri 2500 falan. Başka yerden aynı paraya alınan evler 3_4 milyon oldu.
Benim de şöyle bir fikrim var biz üstüne ekleyip Antalya'dan 3+1 ev alsak ve kira sözleşmesine 1 oda kapalı duracak ve ağustos ayı içerisinde 5 gün gelip kalacağız şeklinde evi 2+1den kiralasak içine yatak odası koysak acaba mümkün mü yani hiç duymadım böyle bişey ama neden olmasın ki diye içimden geciyor. Baktım Konyaaltı plajına 20 dakika uzaklıkta evler falan 3_4 milyon .
Yoksa kira geliri çok düşer o paraya zaten güzel tatil yaparsınız mi diyorsunuz ?
Ne bileyim emeklilikte falan gider yerlesiriz diye de düşünmek istiyorum.
Bu arada Antalyalı değiliz yakın bile değiliz ben doğulu eşim trakyali ama aile bağlarımız güçlü değil illa yakın olma derdimiz yok
Bunu sadece kiranın ortalamanın çok altında olduğu durumlarda kabul ederdim. Hem normal ya da normale yakın kiralar verip hem de enayi gibi 5 gün ev sahibiyle aynı evde yaşayamam. Yaşayana da salak derim kusura bakmayın.

Valla super kafanız var , teşhis konmuş bir sorununuz var mı? Duygu durum bozukluğu, otizm vs gibi , yoksa bir uzmanlar gorusmenizi tavsiye ederim çünkü düşündüğünüz ve normal kabul ettiğiniz durum büyük ihtimalle sorununuzdan kaynaklanıyor
Empati kuramama, insan duygularını anlayamamak gibi sorunlariniz olsugunu dusundum gönderinizi okuyunca yoksa böyle bir şeyi düşünüp de mantıklı bulmanız mümkün degil

Valla super kafanız var , teşhis konmuş bir sorununuz var mı? Duygu durum bozukluğu, otizm vs gibi , yoksa bir uzmanlar gorusmenizi tavsiye ederim çünkü düşündüğünüz ve normal kabul ettiğiniz durum büyük ihtimalle sorununuzdan kaynaklanıyor
Empati kuramama, insan duygularını anlayamamak gibi sorunlariniz olsugunu dusundum gönderinizi okuyunca yoksa böyle bir şeyi düşünüp de mantıklı bulmanız mümkün degil
Fikri saçma bulabilirsiniz fakat bu dediğiniz hadsizlik artık terbiyenizj takının lütfen kimsenin evimi gelip zorla kiralamasını isteyecek değilim bunu kabul edecek olan gelir zaten. Asıl siz psikolojik bir destek alın saçma bulduğunuz her fikirde insanlardan şüphe duyuyorsanız eşinize cocugunuza yazık

Hadi bunu kabul eden olur dediniz, siz nasıl içinde tanımadığınız insanların olduğu bir evde kalacaksınız? Yani o kadar saçma bir şey ki hayatımda ilk kez böyle tuhaf bir kiralama yöntemi duydum. Bundan bir tık yukarısı İzmir’deki o ‘kiracı üst kattaki anneme de bakacak bakması karşılığında kiranın yarısını ödeyip cüzi miktarda da maaş alacak’ ilanıdır her halde 😂

Hayatımda bunda daha saçma çok az şey gördüm. Bu fikrin aklınıza gelmesini geçtim, bir öğretmen olarak bunu mantıklı bulmanız muhakeme yeteneğiniz konusunda ciddi şüpheye düşürdü beni. Hanımefendi siz hiç tanımadığınız insanların gelip beş gün on gün her neyse evinizde kalmasına müsade eder misiniz? Bir de nasıl bir cimrilik bu? Aman cebinizden tek kuruş para çıkmasın. Alacağınız kiraların bir kısmıyla beş gün otelde de tatil yapabilirsiniz ama o bedava olmaz.

Tam haberlere cikmalik bir ilan olur millet ağzıyla gulmez yani bu fikrinize öyle diyim 😃 3+1 i odalardan birine eşya koyup 2+1 olarak verebilirsiniz ama devamında düşündüklerinizi hangi mantıkla düşündünüz çok merak ediyorum 😃 o 5 gün boyunca temizlik işini nasıl yapacaksınız illaki banyoyu tuvaleti kullanacaksınız🤢

Bana sahsen bu da mantiksiz geliyor.
Evimde bir oda var ve kapisini açamıyorum 🤔
Bunu genelde tek yaşayan veya çocuksuz olanlar kabul ediyor. Çünkü kiralık ev bulmakta zor oldugundan başka çare yok. Ben 2 cocukluyum mesela 3+1 ancak yetiyor bize. Bide evin bir odasını o şekilde kullandıkları için bir tık daha uyguna kiraya veriyorlar burda ondan dolayı da kabul ediyor olabilirler.

Ne kadar pratiksiniz. Ekonominin başına siz gelseniz hemen pratikçe krizi bitirirsiniz böyle bir yol bulup.

Neyse karşılıklı güzel eğlendik ama kabul edelim. Ben fikrinizin gerçek olduğuna inanmıyorum. Kimse 3+1 evde 5 güncük kiracısıyla birlikte yaşayıp ortak banyo, tuvalet, mutfak kullanmaya, salonda akşamları oturmaya niyetlenmez.

Back
X