Böyle bir sistem saçma mi ? (Ev)

Valla arkadaşlar ben kendim de kiracıyım herkes karşı çıkmış ama mesela benim kiram 10bin benim ev sahibim dese ki 7bin yapayım yılda 5 gün kalayım yatmadan yatmaya gelirim dese ben sorun etmezdim ve sevinirdim. Yani şu an 3 kurusun bile değeri var. Herkesi kendim gibi gördüm sanırım. Genel kanı ile insanlar nezdinde yanlış olacağını anladım. Hakaret edenlere aynen iade ediyorum. Yorum yapanlara da teşekkür ederim. İyi günler dilerim 👋
Yahu tanımadığınız insanlarla aynı evde kalmayı düşünene kadar. Evi normal fiyatından kiraya verip otelde kalsanıza. Arada ne kadar fark olabilir ki?
Sonuçta ev 5 yıldızlı otel konforu değil, siz de aynı segmentte bir otel bulabilirsiniz zaten fiyat farkı ile.
Bir de bu teklifi sunmak bile utanç verici.

Ben koraciniz olsam o evi bana besava verseniz oturmam. Asla kabul etmezdim ev sahibimin senede bir hafta gelip benim evimde yasamasini. Ev sahibide olsam kesinlille gidip kiracimin evinde senede bir hafta kalmam. Tanimadigim insanlarla ayni evde kalamam sapikmidir, manyakmidir, katilmidir bilemezsiniz.

Bizim doğudaki bir büyükşehirde 4+1 evimiz var. Biz de o şehirde yaşamıyoruz ve o şehir evlerin değer yükselişi bakımından en düşük kalmış bir şehir. Şu anki eminizin değeri 2500 falan. Başka yerden aynı paraya alınan evler 3_4 milyon oldu.
Benim de şöyle bir fikrim var biz üstüne ekleyip Antalya'dan 3+1 ev alsak ve kira sözleşmesine 1 oda kapalı duracak ve ağustos ayı içerisinde 5 gün gelip kalacağız şeklinde evi 2+1den kiralasak içine yatak odası koysak acaba mümkün mü yani hiç duymadım böyle bişey ama neden olmasın ki diye içimden geciyor. Baktım Konyaaltı plajına 20 dakika uzaklıkta evler falan 3_4 milyon .
Yoksa kira geliri çok düşer o paraya zaten güzel tatil yaparsınız mi diyorsunuz ?
Ne bileyim emeklilikte falan gider yerlesiriz diye de düşünmek istiyorum.
Bu arada Antalyalı değiliz yakın bile değiliz ben doğulu eşim trakyali ama aile bağlarımız güçlü değil illa yakın olma derdimiz yok

Kullanmadığı alaturka tuvaletin üzerini tahtayla kapatıp üzerine bulaşık makinesini koymayı planladığını yazan üyeden sonra bdv'de okuduğum en saçma ikinci fikir :oha:

Çoğunluk saçma demiş ama gökçe ada ve bozca adada bu şekilde evini kiralayanlar var. Temmuz ve ağustos aylarında kiracı evden çıkıyor ve ev sahibi geliyor ya da günlük kiralıyor evi. Yalnız bu tip evler genellikle eşyalı olarak kiraya veriliyor. Konu sahibinin yapmak istediği şeyin örnekleri mevcut.
hayır
konu sahibi sizin bahsettiğiniz pansiyon sisteminden bahsetmiyor
5 günlük tatilini beleşe getirmek için über saçma bi fikre kapılmış
sizin söylediğinizle onun kastettiği arasında fark var
sizin söylediğiniz sistem zaten yazlık bölgelerde uzun yıllardır yaygın
insanlar yazın evlerini günlük, haftalık vs şeklinde tatilcilere kiralıyor
tatilci kiracı eve girmeden önce ev sahibi evi temizletiyor, evi eşyalı veriyor, eşyalarda bi sorun çıkınca ilgileniyor vs

ama konu sahibi, ara sayfaların birindeki şu yorumunda niyetini gayet açıkça belli etti
üyelerin nerdeyse hepsi, meseleyi ev sahibinin o 5 günlük süre zarfında kiracıyla beraber kalacağı şeklinde algıladı
konu sahibi de bu algılamayla alakalı bi düzeltme yapmadı yani
hayır arkadaşlar kiracıyla kalmayacağım, kiracı 5 günlüğüne evden gidecek falan demedi
gördüğünüz gibi, yatmadan yatmaya gelirim gibi bir ifadesi var kendisinin
bu cümle her şeyi açıklıyor zaten
Valla arkadaşlar ben kendim de kiracıyım herkes karşı çıkmış ama mesela benim kiram 10bin benim ev sahibim dese ki 7bin yapayım yılda 5 gün kalayım yatmadan yatmaya gelirim dese ben sorun etmezdim ve sevinirdim. Yani şu an 3 kurusun bile değeri var. Herkesi kendim gibi gördüm sanırım. Genel kanı ile insanlar nezdinde yanlış olacağını anladım. Hakaret edenlere aynen iade ediyorum. Yorum yapanlara da teşekkür ederim. İyi günler dilerim 👋

Banlanma pahasına yazmadan duramayacagim ya siz ev sahibisiniz diye bu hakları kendinize reva mı görüyorsunuz oldu olacak kiracının çocukları size anne desin eşinize baba hatta yatak odalarına girin ortalarında yatın sevisemesinler ne de olsa 5 gün zati şahane ev sahipleri gelmiş ulan gayrimenkul zengini manukyan bile bu kadar talepkar değildir kiracilarindan

ev sahiplerinin zamanında iyi kötü bi ev aldı diye kendini ağa paşa sandığı
kiracıya her şeyi mübah gördüğü
dönem geride kalıyor arkadaşlar
haberiniz olsun
oturduğum mahallede sarı siteden ne zaman baksam
2+1 3+1 kiralık ev ilanı taş çatlasa 10 tane falan çıkardı
ve bu evler 1 hafta içinde falan tutulurdu
geçen gün baktım, aynı özelliklerde 30 tane kiralık ev ilanı çıktı
ilan tarihlerine göz attığımda ise 1 ay önce ilana giren evlerin hala tutulmadığını gördüm
30 senelik binaya da 10 bin kira istemişler
0 binaya da
saçmalardan seçmece yani
ilçemin tamamında 700 tane kiralık ev ilanı vardı açık
3 senedir bu ilçedeyim ilk kez bu sayıda açık ilan görüyorum
bu da demek oluyor ki insanlar eskisi gibi pek kiralamıyor
çünkü istenen kiralar çok yüksek, yüksek olması bi yana değmez
kiracılar evlerinden çıkmıyorlar, ev sahipleriyle kavgalı insan dolu
ev satışları deseniz
bankalar kredi vermediği için düşmüş durumda
bilmiyorum nolacak
illa ki birileri bu evleri tutmak ve almak zorunda ama nasıl kişiler tutar önemli olan o
adam yazmış 11 bin kira öğrenciye veriyor 1+1
hangi öğrencinin 11 bin kira verecek gücü var
kiracı atacak kapağı eve, 3 ay sonra kira ödememeye başlayacak
sonra al kiranı alabilirsen, çıkar adamı evden çıkarabilirsen
anneannemin ev sahibi sadece 500 lira zam yaptı kirasına
senelerce kiracıdan çok çektik, anneanneniz gibi kendi halinde ve düzenli ödeyen birini bulmuşuz daha ne isteriz, zaten emekli maaşları ortada dediler
allaha şükür biz kazanıyoruz mühim olan insanlık dediler
biz de şaşırdık bu devirde böyle ev sahibine can kurban
yani sizler her türlü saçmalığı hak görüyorsunuz ve fazla oluyorsunuz
yazın 5 gün gelip kalmak nedir ya
oldu mutlu sonlu masaj da yapsın kiracı
bi de yatmadan yatmaya gelirim demişsiniz
geçen gün de akıllı (!) nın biri 8 aylık kiracısı için
"8 ay oldu eve gireli biz hala zam yapmadık, civardaki evler çok yükseldi bik bik bik" yapıyordu
haddini bildirdim diye ban yedim burada 2 gün
ev sahiplerinin artık kendine gelmesi lazım
iyi olanları tenzih ediyorum elbette

Ümit Özdağ çok haklı!
Biz Türkler olarak düzensiz göçmenleri eğitip topluma uyumlu hale getireceğimize, onlar bizim toplumsal, sosyal ve ahlak yapımızı bozdu.

Hanımefendi ev sahibi olmanız hangi koşullarda sözleşme yaparsanız yapın kiracınıza köleniz gibi, kumanız gibi davranabileceğiniz anlamına gelmez. Siz kontrata istediğiniz maddeleri ekleyip çıkarın, Borçlar Kanunu'na istinaden kiracı size "he he" deyip sonrasında eve sokmayabilir, haneye tecavüzden dava açabilir. Ve haklı bulunur.

İnsanların muhtaciyetinden, sefaletinden, fakirliğinden yararlanmak nedir? Birkaç bin az kira isteyeyim de yılda belirli günler üstüne bineyim zihniyetini acilen terk edin, lütfen bol bol okuyun, eğitim ve öğretim sadece okulda olmaz, hayat boyu devam eden bir eylemdir.

Bu dediğinizin, bir ev kiralayarak 10- 20 aile üst üste yaşayan Suriyelilerden, bir ev tutup 25-30 erkek üst üste yaşayan Afganlardan bir farkı yok. Çocuklarınızı bu şekilde mi büyütmek istiyorsunuz? Mahremiyet ve şefkat ve dahası kanun, hukuk kavramları olmadan?

Bu yazılanları okumakla toplum yapımızın nasıl dejenere olmaya başladığını, yakında Türk ve Anadolu normlarının yerini sorgusuz sualsiz 3. Dünya Orta Doğu rezilliklerinin alacağını iyice görebiliyor insan.

Son olarak: Tü! Yazıklar olsun!

Back
X