Böyle bir süreç yaşayan var mı?

vebahargeldi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2011
3.058
2.399
198
arkadaşlar merhaba
benim biraz pimpirikliliğimden biraz merakımdan biraz da kafamın karışıklığından dolayı bir sorum olacak sizlere
ben 2,5 yıllık evliyim. şimdiye kadar dorunma yöntemi sayılmayan bir yöntemle korunduk eşim dikkat etti ve 2,5 senelik süreçte hiç hamile kalma durumum olmadı.
baştan beri çocuk sahibi olmayı istediğimiz için bunu tercih ettik. ancak şimdi ciddi ciddi evlat sahibi olmayı istiyoruz daha denemeye başlamasak da:26::26::26:
şimdi aklıma şöyle bir şey geldi. bu seçtiğimiz yöntemle biliyorum ki insanlar 1 - 2 ayda bile hamile kalabiliyorlar. e bizim başımıza 2,5 yıldır bişey gelmedi acaba hamile kalmamı etkileyebilecek bir sorun mu var acaba diye düşünüyorum.
uzun süre bu şekilde korunup da bırakarak hamile kalan var mı?
doğal olarak dr. a git diyeceksiniz gittim başka bir sebepten ilaç kullanıyorum ( hamilelikle ilgili değil) bu süreçte varsa bir sıkıntı onun da tedavisine bakalım zaman kaybetmeyelim diye dr.a gittim ancak dr. böyle bir düşüncemin gereksiz olduğunu boşuna olabileceğini denemeden bi sorun olup olmadığına bakmanın gereksiz olduğunu vs. söyledi. hiç bir tahlil vs. yapmadı. ben yaşımın ilerlediğini düşünüyorum. bunun için evham yapıyorum
acaba bir sıkıntı olabilir mi sonuçta bu lşekilde korunduğunu zannedip insanlar çok kolay hamile kalıyorlar. benimse 2,5 yıl oldu.
uzun süre bu şekilde korunup da anne olan arkadaşlar varsa paylaşır mısınız
lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz
teşekkürler şimdiden

Cok mu anlasilmaz yazmisim ya da bu sekilde korunan olmadi mi
kimse bi sey yazmamis arkadaslar fikirleri.zi bekliyorum

sağlıklı bir kadın ile sağlıklı bir erkeğin ilk ayda gebelik elde etme şansları % 20
yani öyle çok yüksek bir oran değil..
ki sizin bahsettiğiniz yöntemle de gebe kalmak çok kolay değil.
ha tabi doğum kontrol hapı kullanmasına rağmen gebe kalanlar da var. bu da Allah'ın takdiri..
kaç yaşındasınız bilmiyorum ama zaman kadınların aleyhine işliyor
20 yaşın doğurganlığıyla 30 yaşınki aynı değil malesef bunu hepimiz biliyoruz.

aklınıza hemen bir sorun olduğu düşüncesini getirmeyin.
genel jinekolojik muayenenizi olup, (smear vs) adetin 2-3. günü yapılan hormon testlerini (kanda bakılıyor) yaptırabilirsiniz.
bunun için beklemenize gerek yok. bir de adetiniz bittikten birkaç gün sonra muyaneye gidin usg ile yumurtanızın gelişimine baksın doktor.
çatlamaya yakın mı vs. diye, içiniz rahatlar.
çok beklemek istemiyorsanız 1 yıl değil de 6 ayın sonunda gebelik olmazsa eşinizle birlikte doktora gidersiniz.
sizi aydınlatan bir doktora gidin mutlaka, konuşbildiğiniz soru sorabildiğiniz bu çok önemli.

benim de evliliğim 2 yıla yaklaştı
1 yıl ilaç kullandım korunmak için, bıraktığım ay hamile kaldım ama 9. haftada kalbi durdu malesef
kürtaj sonrası 2 ay korunduk. 4. denememiz henüz gebelik yok..
üzülüyorum kafama takmamaya çalışsam da takıyorum.
eşimin ailesinin şu hamile bu hamile şunlar torunlarını seviyor biz göremedik gibi abuk subuk laflarını duyuyorum
moralim bozuluyor ama
sorun var diye düşünmüyorum.
doktorum yumurtlamanda problem yok, hem ilacı bıraktığın ay hamile kaldın bunu düşün rahat ol
olmazsa da tüp bebek yaparız yeter ki kafana takma diyor..
bekliyoruz dua ediyoruz biz de..

Son düzenleme:
Bahsetiğin yöntem geri çekilme yöneti sanırım.Biz de öyle korunduk uzun zaman.Herhangi bir gebelik geçirmedim.
Arkadaşın da dediği gibi bu yöntemle gebe kalma şansı çok çok düşük. Gebelik için içine boşalması şart.
Biz denemelere başladıktan sonra 8. ayda gebe kaldım.Her denemede gebe kalma şansı artıyor.İstikrarlı bir şekilde 1 yıl boyunca denemenizi tavsiye ederim.
Ovülasyon testleri de işe yarıyor.Ovülasyon testini kullanmaya başladıktan 3 ay sonra gebe kalabildim.

sağlıklı bir kadın ile sağlıklı bir erkeğin ilk ayda gebelik elde etme şansları % 20
yani öyle çok yüksek bir oran değil..
ki sizin bahsettiğiniz yöntemle de gebe kalmak çok kolay değil.
ha tabi doğum kontrol hapı kullanmasına rağmen gebe kalanlar da var. bu da Allah'ın takdiri..
kaç yaşındasınız bilmiyorum ama zaman kadınların aleyhine işliyor
20 yaşın doğurganlığıyla 30 yaşınki aynı değil malesef bunu hepimiz biliyoruz.

aklınıza hemen bir sorun olduğu düşüncesini getirmeyin.
genel jinekolojik muayenenizi olup, (smear vs) adetin 2-3. günü yapılan hormon testlerini (kanda bakılıyor) yaptırabilirsiniz.
bunun için beklemenize gerek yok. bir de adetiniz bittikten birkaç gün sonra muyaneye gidin usg ile yumurtanızın gelişimine baksın doktor.
çatlamaya yakın mı vs. diye, içiniz rahatlar.
çok beklemek istemiyorsanız 1 yıl değil de 6 ayın sonunda gebelik olmazsa eşinizle birlikte doktora gidersiniz.
sizi aydınlatan bir doktora gidin mutlaka, konuşbildiğiniz soru sorabildiğiniz bu çok önemli.

benim de evliliğim 2 yıla yaklaştı
1 yıl ilaç kullandım korunmak için, bıraktığım ay hamile kaldım ama 9. haftada kalbi durdu malesef
kürtaj sonrası 2 ay korunduk. 4. denememiz henüz gebelik yok..
üzülüyorum kafama takmamaya çalışsam da takıyorum.
eşimin ailesinin şu hamile bu hamile şunlar torunlarını seviyor biz göremedik gibi abuk subuk laflarını duyuyorum
moralim bozuluyor ama
sorun var diye düşünmüyorum.
doktorum yumurtlamanda problem yok, hem ilacı bıraktığın ay hamile kaldın bunu düşün rahat ol
olmazsa da tüp bebek yaparız yeter ki kafana takma diyor..
bekliyoruz dua ediyoruz biz de..

öncelikle bu kadar ayrıntılı ve açıklayıcı yazdığınız için çok teşekkür ederim.
Allah size de sağlıklı bir evlat nasib etsin inş. en kısa zamanda. durumunuza üzüldüm. ben hiç bir şey yaşamadım başıma ne gelecek bilmiyorum ama yaş 29 olup 1,5 yıldır da başka şeylerden denemeyi erteleyince korktum işte.
yalnız bu konularla şimdiye kadar ilgilenmediğim için farkettim ki hiç bişi bilmiyorum. bu adetin 3. günü yapılan hormon testi ile neye bakılıyor.
dr.un da dediği gibi siz çok rahat hamile kalmışsınız. eminim hayırlı zamanda tekrar hayırlısıyla yaşarsınız hamileliği

Bahsetiğin yöntem geri çekilme yöneti sanırım.Biz de öyle korunduk uzun zaman.Herhangi bir gebelik geçirmedim.
Arkadaşın da dediği gibi bu yöntemle gebe kalma şansı çok çok düşük. Gebelik için içine boşalması şart.
Biz denemelere başladıktan sonra 8. ayda gebe kaldım.Her denemede gebe kalma şansı artıyor.İstikrarlı bir şekilde 1 yıl boyunca denemenizi tavsiye ederim.
Ovülasyon testleri de işe yarıyor.Ovülasyon testini kullanmaya başladıktan 3 ay sonra gebe kalabildim.

evet dediğin gibi geri çekme. tabi gebelik için gerekli olan o ama arkadaşlarımdan öyle şeyler duyuyorum ki acaba diiyorum bazen. dediğine bakacam çok teşekkür ederim.

ben de 30 yaşına girdim artık:)

inanın bundan 8-9 ay önce ben de hiçbir şey bilmiyormuşum :)
belki bilmemek daha iyiydi stres yaratmıyor çünkü..
bebeğimin kalbi durunca ve kürtaj olmak zorunda kalınca çok şey okudum doktorlara danıştım.
kürtaj sonrası kontrole gittim bu sayede öğrendim..

adetin 2-3 günü lh, fsh, prolaktin, tsh ve e2 hormonlarına bakılıyor.
bunlar yumurtlamanızın sağlıklı olup olmadığını gösteriyor.

hiç kötü düşünmeyin, düşünmeyelim..

evet olumsuz düşünmemek lazım, şu tahliler için çok teşekkür ediyorum. tam da reglin 2. günündeyim. dr.umu aradım müsait değil heralde bi konuşayım da yarın duruma göre tahlil için giderim dr.a

Back
X