Böyle bir yalan affedilir mi cidden? Bilemiyorum çok kararsızım

Ben makina muhendisiyim. Muhendislikte okulu birakan cok kisi var. Aralarunda hala gorustuklerim var. Iyi bir universite iyi bir muhendislik kazanan kisiler zatwn basarili. Bircogu cevresine biraktigini soylemiyor. Bu cok kotu bir psikoloji. Bir arkadasim babasina yuksek yapiyorum demisti halbuki okulu birakmisti. Arada aci cekiyorlar cidden. Bu yuzden olay cikarmayin. Umarim murlu olursunuz. Insallah arkadasta aftan okula doner mezun olur. Sevgilerimle.

İşte keşke bunu bana böyle anlatsaydı baştan AÖF işletme mezunuyum bide başımdan İTÜ macerası geçti şeklinde anlatsaydı...
Emin ol o da yalandır. Böyle bir deneyimim oldu. Adam kendine bildiğin sahte diploma hazırlamıştı. Ben üniversiteyi aradım. Akademisyen olduğum için sağolsunlar yardımcı oldular. Gerçeği öğrenince adam engelledi her yerden beni 😊

Emin ol o da yalandır. Böyle bir deneyimim oldu. Adam kendine bildiğin sahte diploma hazırlamıştı. Ben üniversiteyi aradım. Akademisyen olduğum için sağolsunlar yardımcı oldular. Gerçeği öğrenince adam engelledi her yerden beni 😊
Yok orası kesinlikle yalan değil. Sahte diploma falan değil. Yanımda ais ösym ye girdi 2012 ÖSYS yerleştirme sonucunu açtı gösterdi. İTÜ’den ayrılırken aldığı hazırlık okuduğuna ve başarılı olduğuna dair mühürlü imzalı belge var. Mühürlü imzalı transkript var. Farklı yıllarda aldığı dosyalarda kalan öğrenci belgeleri var. Fotoğrafları var. Hala görüştüğü arkadaşları var. Yalan değil yani.

Ben makina muhendisiyim. Muhendislikte okulu birakan cok kisi var. Aralarunda hala gorustuklerim var. Iyi bir universite iyi bir muhendislik kazanan kisiler zatwn basarili. Bircogu cevresine biraktigini soylemiyor. Bu cok kotu bir psikoloji. Bir arkadasim babasina yuksek yapiyorum demisti halbuki okulu birakmisti. Arada aci cekiyorlar cidden. Bu yuzden olay cikarmayin. Umarim murlu olursunuz. Insallah arkadasta aftan okula doner mezun olur. Sevgilerimle.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Zaten öğrenci dahi olmamışken sırf kandırmak için yok yere böyle bir yalan söylese o an biter ve sahtekar damgası yer gözümde tüm iletişimimi keserim. Burda durum farklı ama onun için zaten hala bir şekilde ulaşmasına izin veriyorum ve affetmek için açık kapı bırakıyorum.
Biraz daha sürünsün affederim diye düşünüyorum. Yorumunuz çok yardımcı oldu çok teşekkür ederim.

Mühürlü belgeye kadar gördünüz yani.
Babasi insaat isinde zaten mezun olsa ne olmasa ne. Tamma yalan söylemiş ama utanmistir belki
Bu arada üni kapısı gören öyle çok dangoz biliyorum ki. Bu kişiliğe etken değil.
Bence devam etmeyin ilişkiye bu ne sorgu sual mühüre kadar artık. Demek ki guvenmeyeceksiniz
Elbette böyle bir yalan söylediğini itiraf ettiğinde siz de kuşku duyarsınız artık söylediklerinden ve ispat etmesini istersiniz. Kendisi de ispat etti bunu bu kadar basit.

5 senemi verdiğim bir şeyde ben de öyle konuşabilirdim lafın gelişi olarak.
Sonuç olarak aile mesleği olarak da inşaatla uğraşıyorlar.
Elbette yalan ama adam bunu gerçek gibi yaşadığından, düşünülebilir.
Saçları düz olup, kırk saat uğraşıp ‘aaa yıkadım çıktım doğal hali böyle su dalgası’ diyen kadınlar gibi😂

Zaten affetmeyi düşünmemin ve iletişim de açık kapı bırakmamın nedeni bu. Külliyen yalan olsaydı şuan kendisi gözümde sahtekar bir dolandırıcı konumunda olurdu.

Elbette böyle bir yalan söylediğini itiraf ettiğinde siz de kuşku duyarsınız artık söylediklerinden ve ispat etmesini istersiniz. Kendisi de ispat etti bunu bu kadar basit.
Evet kuşku duyarım tabiki ben sizin anlatiminiza takıldım aslında. Üniversite görmüş, mezun olmasa da gitmiş vs demenize.
Belki çocuk bu üniversite takintinizi anladı. Evet yaptığı cok ayip ve yanlış ama sizde bana göre yanlış konusuyorsunuz

Evet kuşku duyarım tabiki ben sizin anlatiminiza takıldım aslında. Üniversite görmüş, mezun olmasa da gitmiş vs demenize.
Belki çocuk bu üniversite takintinizi anladı. Evet yaptığı cok ayip ve yanlış ama sizde bana göre yanlış konusuyorsunuz
Yanlış anlaşıldım sanırım şöyle ifade edeyim bana AÖF işletme mezunuyum dese de hiç bişey değişmezdi benim açımdan... Neticede hoşsohbet ve kültürlü konuşmasını oturması kalkmasını giyinmesini bilen birisi bunlar yeterli. Burda söylemek istediğim söylediğinin külliyen yalan olmadığını belirtmek neticede eğer hiç böyle bişey olmasa ve ben inşaat mühendisiyim diye gelse bana bu apaçık kötü niyet olurdu.

Yanlış anlaşıldım sanırım şöyle ifade edeyim bana AÖF işletme mezunuyum dese de hiç bişey değişmezdi benim açımdan... Neticede hoşsohbet ve kültürlü konuşmasını oturması kalkmasını giyinmesini bilen birisi bunlar yeterli. Burda söylemek istediğim söylediğinin külliyen yalan olmadığını belirtmek neticede eğer hiç böyle bişey olmasa ve ben inşaat mühendisiyim diye gelse bana bu apaçık kötü niyet olurdu.

"Mühendisim" diyen biri yalana kolay başvuran biridir. "Mühendislikten terkim" diyen biri dürüsttür. Hayatınızda hangi karakterde birini istiyorsanız ona yönelin. Denklem bu kadar basit aslında..

Zamanında seçtiği bölümden pişman olmuş olabilir. Bırakıp ailesinin işiyle uğraşmak istemiş olabilir. Bunu dürüstçe ilk başta söylemek daha erdemli bir harekettir..

Benlik saygısı düşük. Belki yalan söylemesi dışında bu durumu da dikkate almak istersiniz. Ben benlik saygısı düşük biri ile birlikte olmak istemezdim mesela.

Back
X