Böyle bir yalan affedilir mi cidden? Bilemiyorum çok kararsızım

İyi akşamlar arkadaşlar. Bir konuda sizden fikir almam lazım durum şu ki ben yaklaşık 3-4 aydır bir çocukla görüşüyorum. Ailesi inşaat işleri yapıyor kendisi de onlarla ilgileniyor. Kültürlü birisi burda sorun yok.
Ancak ilk tanıştığımızda bana kendisinin de inşaat mühendisi olduğunu söylemişti.
Yalnız şuranın önemli olduğunu düşünüyorum yalanını yakalamadım kendisi durduk yere itiraf etti bunu.
Kendisi inşaat mühendisi değilmiş ama şöyle bir durum var cidden İTÜ’de İnşaat Mühendisliğinde 5 sene okumuş ama mezun olamamış çok dersi kalmış aile işleriyle de ilgileniyormuş o dönem de dolayısıyla okulu mezun olmadan bırakmış. Açıktan işletme bitirmiş.
Böyle bir yalan söyleyince ben İTÜ’de 5 yıl okuduğuna da inanmadım ama bunu ispat etti bana. çeşitli yollarla.
Yani bilemiyorum. Tamamen yalan sayılmaz gibi yani üniversite kapısından dahi geçmeyen biri değil en azından 5 sene geçirmiş okulda.
Neden böyle bir yalan söyledin dediğim de seni çok istiyordum belki AÖF mezunu olduğumu öğrensen bana şans vermezsin diye söyledim daha kolay etkilerim seni diye düşündüm ama büyük yanlış yaptım özür dilerim tarzında konuştu...
Şuan konuşmuyoruz ama sürekli af dileniyor benden.
Bende kararsızım külliyen yalan olsa düşünmezdim ama bu durum da bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. Ne önerirsiniz?

ben affederdim yalan gibi değil

aslında kendiliğinden söylemesi güzel. bir sürü parametre var. belki ilk kez böyle birşey yaptı hayatında, bilemeyiz ki ? bence biraz uğraştırdıktan sonra affedin fakat gerçekten gözlemlemeye devam edin. mümkünse oradan olan arkadaşlarıyla ani planlar yapmaya çalışın.
biraraya gelince illa ki birşey rahatsız eder eğer ortada ayarlanmış bir yalan varsa..

Ortada bir yalan var ancak affedilmeyecek kadar büyük değil. Bence biraz gözlemleyin. Bazen insanlar karşısındakinin düşüncesini çok fazla önemsediği durumlarda da yalan söyleyebilir. Belki siz insanların eğitim düzeylerine dikkat ediyor ve önemsiyorsanız ve o da bunun farkındaysa sizi kaybetmemek için bu tarz bir yalan söyleme gereği duymuş olabilir. Neticede yine gerçeği kendisi itiraf etmiş. Tamamen iletişimin kesilmesini gerektiren bir durum olduğunu duşünmüyorum. Cocukca, yanlış ama bir insanı tamamen yalancılıkla ithaf etmek için yeterli bir sebep değil.

aslında kendiliğinden söylemesi güzel. bir sürü parametre var. belki ilk kez böyle birşey yaptı hayatında, bilemeyiz ki ? bence biraz uğraştırdıktan sonra affedin fakat gerçekten gözlemlemeye devam edin. mümkünse oradan olan arkadaşlarıyla ani planlar yapmaya çalışın.
biraraya gelince illa ki birşey rahatsız eder eğer ortada ayarlanmış bir yalan varsa..

Yok yok 5 yıl okuduğu doğru. Orda bir şüphe yok. Mezun olamadan bırakmış yalnız

Ortada bir yalan var ancak affedilmeyecek kadar büyük değil. Bence biraz gözlemleyin. Bazen insanlar karşısındakinin düşüncesini çok fazla önemsediği durumlarda da yalan söyleyebilir. Belki siz insanların eğitim düzeylerine dikkat ediyor ve önemsiyorsanız ve o da bunun farkındaysa sizi kaybetmemek için bu tarz bir yalan söyleme gereği duymuş olabilir. Neticede yine gerçeği kendisi itiraf etmiş. Tamamen iletişimin kesilmesini gerektiren bir durum olduğunu duşünmüyorum. Cocukca, yanlış ama bir insanı tamamen yalancılıkla ithaf etmek için yeterli bir sebep değil.

Teşekkür ederim ben de sizin gibi düşünüyorum zaten...

Yok yok 5 yıl okuduğu doğru. Orda bir şüphe yok. Mezun olamadan bırakmış yalnız

benim bir arkadaşımda gerçekten ideali olduğu için binbir çaba ile makina mühendisliği kazandı. 3. sınıfa geçince babası vefat etti. iş ve okul bir arada götürmek zorunda kaldı.. tabi ağır bölümler bunlar, götüremedi. aöf ten işletme bitirdi ama hep makina mühendisliği ile alakalı işlerde çalıştı. şimdi avustralyada, yine benzer bir iş yapıyor. o da bazen makina mühendisiyim derdi çünkü 4 sene boyunca aldığı dersler vs oldu.

gerçekten başka sorumluluklar yüzünden böyle şeyleri yarım bırakmak değişik bir psikoloji. belki ailesi işlerle ilgilenmesi için baskılamıştır. nasılsa iş var okul çok mu lazım demişlerdir, vs vs..

biraz ailesinin tutumunu da gözlemleyin ve öğrenmeye çalışın derim.

Affetmek istiyormuşsunuz gibi geldi bana :) yalan söylemesi yanlış tabiki ama çok affedilemez birşey gibi gelmedi.. kesin bir dille konuşup bir daha yapmamasını söyleyin. Zaten adamın huyunda varsa yalan söylemek ilerleyen dönemlerde yine söyler o zaman kesin olarak bitirirsiniz. Şimdilik bir şans verin derim

Benim sevgilim de 95'liymis. Yani benden 4 yas küçük. Ama ben "ooowwe guducuk guducuk" yaparim diye (kimliginde arapca 5 rakaminin 0 seklinde yazilmasinin da avantajiyla) 90liyim demisti. Aylar sonra ogrendim ama cok da kizmadim.
Tabii hos degil ama ilk zamanlarda soylenen böyle basit yalanlardan güzel giden bir iliskiyi bitirmem genelde ben.
Okul konusunda da,mezun olmadigini o an soylememis olmasi ayrilik gerektirecek birsey olmazdi benim icin. Yakin bir arkadasimi ailesi mezun oldu zannediyor,diploma torenine bile geldiler ama kız okulu bitiremedi-ayrildi. Ailesi simdi mesleği disinda bir is yaptığıni zannediyor-kizi tanidik vasitasiyla o işle ilgili bir yerlere sokmaya calisiyorlar. Ama kizda diploma yok. Yani o kiz bunu ailesinden 5 yildir sakliyor-en azindan sizin adam birkaç ayda doğruyu soylemis

Ben affederdim ki affettim de benzeri başıma geldi. Eşimle tanıştığımızda önlisans makina okumasına rağmen lisans makina okuduğunu söyledi. Aradan zaman geçti sevgili olmamıza yakın kendisi söyledi. Ben tabi şaşırdım niye böyle bişey söylediğini sordum senden çok etkilenmenin heyecanıyla öyle bişey çıktı ağzımdan sonra geri döndüremedim o an için dedi. Beni çok ciddi duruşlu bulmuş onun hakkında iyi düşünmemi etkilenmemi istemiş kendince 😁
Ama benim için önemli değildir böyle şeyler işte ilk tanışma gününün heyecanıyla insan karşısındakini tanımadığı için böyle şeyler olabiliyo yani... Sonra yıllarca sevgililik dönemimizde de evliliğimizde de bi yalanını yakalamadım sorunumuz yok.
Yani affedilebilir bişey gözlemlersiniz karakterini tanımaya çalışın. İlk günün tepkisiyle belki de gerçekte çok iyi olan bi karakterini silip atmayın derim.

İtüyü kazanacak kapasitesi varsa bence okulu uzatmadan bitirirdi veya staj yapıp kariyerini devam ettirirdi. Ya da okulu dondururdu bir süre sonra devam ederdi 5 yıl emek verip bırakmak ne demek? Diyelim ki gerçekten bırakmak zorunda kaldı bunu baştan söylerdi aöf bitirdim demesine gerek yok işte üniversiteye gittim şu şu dersleri aldım şu sebeple bıraktım... yani ordada ezik hissedecek bir durum yok. Böyle hissediyorsa bence okulu kazanamamıştır bile.

Ayrıca nasıl ispatladı? Bence direk ösym sonuç sayfasını göstermeden inanmayın ne bileyim okuldan fotoğrafları okul arkadaşlarıyla vs ösym sonucu olur öğrenci kartı olur vs kesin kazandığına dair bişey göstermeli.

Ailesi ne diye biliyor?
Belki onlar mezun biliyordur, size de öyle söylemiştir o yüzden.
Bir de siz ne mezunusunuz?
Tanışma aşamasında çok mu önemsediniz meslegini egitimini?
Körkütük aşık değilseniz yol verin gitsin, yok vazgeçemem, bunun dışında her şey iyi diyorsanız bence çok da önemi yok
Gerçekten kazandı ve takıldıysa üniversitede, yeter iste 🤷🏻‍♀️

İyi akşamlar arkadaşlar. Bir konuda sizden fikir almam lazım durum şu ki ben yaklaşık 3-4 aydır bir çocukla görüşüyorum. Ailesi inşaat işleri yapıyor kendisi de onlarla ilgileniyor. Kültürlü birisi burda sorun yok.
Ancak ilk tanıştığımızda bana kendisinin de inşaat mühendisi olduğunu söylemişti.
Yalnız şuranın önemli olduğunu düşünüyorum yalanını yakalamadım kendisi durduk yere itiraf etti bunu.
Kendisi inşaat mühendisi değilmiş ama şöyle bir durum var cidden İTÜ’de İnşaat Mühendisliğinde 5 sene okumuş ama mezun olamamış çok dersi kalmış aile işleriyle de ilgileniyormuş o dönem de dolayısıyla okulu mezun olmadan bırakmış. Açıktan işletme bitirmiş.
Böyle bir yalan söyleyince ben İTÜ’de 5 yıl okuduğuna da inanmadım ama bunu ispat etti bana. çeşitli yollarla.
Yani bilemiyorum. Tamamen yalan sayılmaz gibi yani üniversite kapısından dahi geçmeyen biri değil en azından 5 sene geçirmiş okulda.
Neden böyle bir yalan söyledin dediğim de seni çok istiyordum belki AÖF mezunu olduğumu öğrensen bana şans vermezsin diye söyledim daha kolay etkilerim seni diye düşündüm ama büyük yanlış yaptım özür dilerim tarzında konuştu...
Şuan konuşmuyoruz ama sürekli af dileniyor benden.
Bende kararsızım külliyen yalan olsa düşünmezdim ama bu durum da bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. Ne önerirsiniz?
Ben olsam affederim 5 sene okumuş işte diploma olunca meslek sahibi olmuyor bana göre böyle tabi

Adam inşaat mühendisi mi? Değil. Demek ki yalan. Ayrıca aşırı kompleksli biri oldugunu gösterir bu yalanı söylemesi. Böyle alttan dersi kalan okulu bitiremeyen üniversite mezunuyum diye dolaşıyor sonra diyor ki ama bir dersim kaldı. Demek ki değilsin. Bunda kompleks yapacak ne var. İşletme mezunuyum deseydi. Bilemiyorum benim için çok gözden düsürücü bir yalan kompleksli biri olduğunu düsünürdüm ben.

Simdi soyle ki ben bu yalanin affedilebilir kategoriden oldugunu dusunuyorum cunku adam hic universite gormemis biri degil, hem de basbayagi insaat bolumunde okumus.

Lakin benim de takildigim yer sizin yazdiginiz, bu konuyu kompleks yapmasi. Terkim denir yani, beni doktorali zannedenlere doktoram yok doktora terkim diyip duzeltiyorum mesela yalan soylememek adina. Belli ki kendisini konu sahibesinden asagi goruyor universite mezunu olmadigi icin ... yani bilemedim bana ilerde problem yaratacak kapasitede bir konu gibi geldi.

Niye derseniz erkekler genelde kadindan eksik yani varsa mutlaka komplekse giriyor. ornek vereyim, flort ettigim adam simdi ki, kazanci benden fazla, yonetici ustelik ama benim ailemin daha varlikli olmasini, babamin doktor olmasini, annemin babamin yuksek egitimli olmasini bile dert ediniyor ara sira konusuyor. Ne guzel okumus baban var dedi bana bir keresinde. Ben de ne alaka dedim yani ben 30 yasindayim, adam 40, yani baban ne is yapiyor konusunu :) geceli valla 20 yil oldu benim icin. Su andaki toplumdaki yerimizle, ailemizin hicbir alakasi yok ikimiz de sosyal ve profesyonel olarak kendi yarattigimiz noktadayiz. Eeee bu adam niye bunu dert ediniyor simdi bana asiri sacma geldi ya neyse.

Siz bilirsiniz konu sahibesi sonuc olarak. Istiyorsaniz bri sans verin ama gozunuz acik olsun.

Biri vardı aynen bana böyle yapmıştı, mühendisim falan, güzel arabayla gezerdi sürekli benim derdi meğer kiralık çıktı, parası bitip itiraf etmişti bi fabrikada çalışıyormuş aynen sana dediği gibi demişti kısaca seni tavlamak için yaptım demek bu

Belki ileride afla geri dönüp okulunu bitirebilir sonuçta tamamen yalan söylemiyor ancak belli ki bu konu onda kompleks yapmıs ve herkese mühendisim dediği için yalan yalanı doğurmus en başta mühendislik terkim böyle oldu böyle oldu deseydi onu yargılamazdınız.Ancak ben olsam affederdim neticede kendi itiraf etmiş

Back
X