- 13 Nisan 2007
- 33.841
- 103.255
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi beautymoon
-
bu durumda esiminde ailemle çok içli dıslı olmadı gidip gelmedi.anneme yardım etmedi yok temizliğini yapmadı gibi gerekçeleri nekadar mantıklı bulunur mahkemede.bende bunları yapmak zorunda değilim dimi
Konunun başından beri "Avukatınızı değiştirin" demekten tüy bitti dilimde...
Pek kaale alınmadım ama problem değil..
Herkes için hayırlı olsun inşallah..
dilekceye yazılan söyler bunlar dava açıldı çünkü.bi kısım sahit dinlendi ama bi kısma ileri tarihe atıldı ve biz daha mahkemede yüzyüze gelemedik.Evet bunları yapmak zorunda değilsiniz de adamın boşanma gerekçelerinin ne olduğunu nereden biliyorsunuz ki?
Konunun başından beri "Avukatınızı değiştirin" demekten tüy bitti dilimde...
Pek kaale alınmadım ama problem değil..
Herkes için hayırlı olsun inşallah..
yok söylediklerinizin hepsini ciddiye alıyorum.bu konu hakkında iyice fikir sahibi olup yanlıs yapmak istemiyorum.
Evet katılıyorum size.
Ben derinlemesine bilgi sahibi değilim bu konularda.
Ama benim bildiğim kadarıyla mesela ailesi eşime ev alırsa (ki asla almazlar)
o eşimin malı oluyor. Yani ben boşanırken asla hak iddia edemiyorum.
Bu eşyaları da sonuçta erkek tarafı almış.
Eşya erkeğin malı sayılır.
Söylediğiniz gibi ya avukatta detaylı bilgi verilmemiş ya da bilmiyorum...
Başka bir avukatla görüşmekte kesinlikle yarar var.
arkadaslar ben esimle dava asamasındayım die yazmıstım hatrılayanlar bilir.neyse bikaç gün esim aradı ve evi bosaltacağını bosyere kira vermek istemediğini ve ailesiyle yasayacğını söyledi.banada gelip esyalarımı almamı söyledi.esya derken sadee çeyizimi kasdeyiyo akıllarınca baska bisey vermeyecekler.ama ben burdada beirtmistim inatlık olsun die esya paylasımı filan herseyi istiyorum.neyse durumu avukata bildirdi ve kesinlikle gidip esyaları filan almamamı onun götürmesini belirttti.hukuki açıdan bilmiyorum sebebi ama ozaman galia herseyi kabul etmis olurmsum.neyse bizimki tüm evi toplayıp benim esyalarda dahil yurtdısında olan halasının burdaki evine götürmüs.halasınında esyaları olmasına rağmen sıkıstırmıs napmıssa iste.ve asıl yüzsüzlük benim koltuk takımlarımı filan sözde yer kalmadı bahanesiyle kendi evlerine götürüp kayınvalidenin eski koltuk takımını atıp benim esyalarımla güzelce dösemisler evi bun tabi baska ortak tanıdıktan duydum.esime sorduğumda ya yok öyle bisey ama esya sığmadı napayım gibisnden seyler uydurdu.yanı sözde oraya götürmüs ama kimse kullanmıyomus.böyle bisey olabilirmi ya sonuçta kadın eskisin filan atmıs dösemis evi.simdi sinirimden çatlıyorum zaten birlesmemiz için elinden geleni yapıyo.birde arsız esyalarıma konuyo kendi kafasına.avukat mahkemede esyaların kaçırıldığını öne sürecek sizce faydası olurmu o kadının burnundan getirmek istiyorumyaa:2::2::
yeni bir hayata başlıyosun vermış oldugun karar şüphesiz senin için en dogru olandır ama niye eşya peşine dştün ki tamam belli emek verılerek alınan yapılan şeyler ama o eşyaları her kullandıgında aklına evliliğin gelmicekmi ?
Bekarken alınan her eşya,ev,şu,bu kişinin kendisine aittir..
Atıyorum koltuğu ben aldım benim,perdeyi o aldı onun..
Ancak evlilik birliği içinde edilmiş her eşya ortaktır..
Kayınvalideniz şimdi eşinize ev alsa,eşinizin üzerine olursa ev,Allahım saklasın bir durum olursa o evde hakkınız var,yarı parasını talep edersiniz ve alırsınız da..
esya değilki benim derdim.sadece yapılan yüzsüzlüğü sindirememek
Canını bunları düşünüp sıkma. Çünkü o eşyaları zaten onlar almış.
Boşver alsınlar eşyalarını başlarına çalsınlar.
Miras veya bağışlama yoluyla edinilen malların ortak mal kapsamına girmediğini sanıyordum ben.
Burda hukuki haklarımız diye bir konuda okumuştum. Hatta eşim de kızmıştı niye bunları okuyorsun diye. Boşanmayı düşüneyim veya düşünmeyeyim bilgi sahibi olmakta yarar var.
Ama sanırım siz bu olayları tecrübe etmişsiniz. Bu konularda bilgi sahibi olduğunuz kesin.
Teşekkürler bilgilendirme için...
aslında olayı anlatamadığımı düsünüyorm.sadece canımı yakan bi evlilik bitiyo ve adamların umrunda bile değil.insan esyaları kullanırken bari biraz utanır içi yanar.yapılan arsızlık canımı acıtıyo.
peki bunlar iddalarını kanıtlayamadılar ve ben aslında o sebeplerden değil baska ebeplerden bittiğini kanıtladım.ozaman tazmınat açabiliyomuyum.yada her halukarda bayan tazminat açabilirmi
Yanlış yapmak istemiyorsanız avukatınızı değiştirin!
Kaç oldu acaba?
Birazdan insanlar kendi hayatlarına dönecek ama siz yeterli bilgisi olmayan avukatınızla başbaşa kalacaksınız..
aminn canımm ben hayatımda böyle seyler yasamadım görmedim.nasıl bi aç gözlü ve arsız insanlarmıs acaba içinde oluncamı göremedim ben bunları yaa.insanın biraz içi sızlar o esyalara bakıpta nasıl kullanıyosunuz ya.esyaların büyük bi kısmını onlar aldı tamam ama sonuçta bana aldılar kendilerine değil.simdide akıllarınca kendi esyalarınımı götürmüs oldular
afedersin de onlar da seni dışardan açgözlü görüyor.. eşyanın kılın tüyün peşine düşerek kimseye zarar veremezsin.. sizin ruh sıhhatiniz yerinizde değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?