Böyle biri ile aynı ofiste çalışmak...

kadifekutu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
155
1
46
İstanbul
Merhaba Kızlar,

Ben 4 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum.İşimi ve mesleğimi seviyorum ama iş arkadaşım beni burdan git gide soğutuyor.Malimüşavir stajeriyim,Malimüşavir çıkmama 2 yıl var ama benim sabrım artık tükeniyor..İş arkadaşım 37 yaşında bekar ve hayatında erkek arkadaşı yok..Ayrıca çok Panik atak biri.. Benimse hayatımda önümüzde ki yıl kısmet nasip olursa evleneceğim bir erkek arkadaşım var.Şuan askerde..Bazen askerdeki erkek arkadaşım arasa '' burası iş yeri istediği gibi arayamaz.O nasıl komutanlarına uymak zorunda seninde burda belli kurallar içinde çalıştığını unutmamalı''diyor.Çocuk belki 1-2 kere arıyor ve benim işime engelleyici bir durumu da olmuyor.En fazla 2-3 dk konuşuyorum.Zaten asker sesini duymasan üzülüyorum. Ama kendisi telefonda dakikalarca görüşür bir sorun olmaz.Onun hayatına biri girse bir evlense en çok ben mutlu olacağım.

İşle ilgili bir durum olsa yada patronla ilgili bir sıkıntı yaşasa hemen panik atak durumu oluşuyor.Çok gergin ve sinirli biri oluyor.Benim bütün huzurum kaçıyor işe olan hevesim falan hiçbirşeyim kalmıyor.İşten falan soğuyorum.Kaç kere tartıştık tavır koydum ama yok değişmiyor aynı yolda devam ediyor.Aslında özünde sosyal hayatta çok iyi biridir ama iş hayatında çok zor bir karakter.İş anlatmayı,bir şey sorduğumda cevap vermeyi de sever hakkını yiyemem şimdi Allah için.Ama panik atak olduğu zamanda gırtlağını sıkasım geliyor.Bana karşı çok sert biri oluyor.Bu aralar yine çekilmez bir modda SABIR diyorum. İşe gelmeyi hiç istemiyorum..Sıkıldım artık..Askerim de arayamıyor artık.Erkek arkadaşımla ilgili hiçbirşey anlatmıyorum.Erkeklere karşı çok despot,feminist..Hayatına birini sokmak isteseler kabul etmez.Olanada laf eder karışır...:26:

Malimüşavir ofisinde 6 yıl çalıştım , senin gibi stajerlerlede. Hep ablalık yaptım iş öğrettim .. 2 yıl uzun bir zmn . 1 yılı geçince , diğer eleman için tehdit görülmeye başlarsın . O işinin elinden alınacağı düşüncesini atamaz. Seni ofisten soğutup işi bırakman için , huzursuz eder. Ve Bunu hep yaparlar .

Sevgili kadife kutu;

İş arkadaşınızın tavrı gayet profesyonelce ama siz onun bu durumunu neden "bekarlığı basına vurmuş" moduna soktunuz anlayamadım.

Kıskandığını mı ima ediyorsunuz sizi?

ahaaaa alburdan yak. aynısından benden de var.tecrübe ve iş anlamında daha ileri seviyedeyim kendisi yaşça büyük.
ama sürekli bir sinir stres harbinde ,kendine göre surat asar falan.aklınca patronun yanında kötüler beni falan.alıştım ben
atarlı hallerine.altta kalmıyorum sadece.bana bulaşırsa alıyor ağzının payını oturuyor aşağı.

saygı duymak isterdim ama sürekli kışkırtıcı halleri olan,bireysel davranan o.
sen işini yap,sevgilin neden arayamasın? neden her dediğini yapmak zorundasın ?
sen ne kadar çekinik durursan o kadar üstüne abanır.kimseye hakkını yedirtme.

Beni kendi için bir tehdit görüyorsa bile yanılıyor çünkü SMMM yasasına göre her malimüşavir bir şirkete bağımlı çalışabilir oda bu şirketin Malimüşaviri.Ben grup şirketin başka malimüşavirin (dışardan destek) stajeriyim.Eğer ileride bir gün ruhsatımı alırsam ben grup şirketin Malimüşaviri olucam tabi hala burda kalırsam..Onun için bir tehlike unsuru oluşturmuyorum aslında :26:

Profesyonelce öyle mi? Profesyonel olanlar canları istediği zaman kendilerine gelen telefonlarda dakikalarca konuşup sohbet edebilir,sosyal medyada takılabilir bize gelince herşey yasak...bu mu dur...Bekarlığı başına vurmuş diye tabir etmiyorum öyle biri olsa bu kadar feminist biri olmaz.

Ben nerden bilebilirim iş arkadaşınız sosyal platformda ne kadar takılıyor, hangi feministce cümleleri kuruyor?

Siz ima ediyorsunuz biriyle tanıssa da beni kıskanmaktan vazgecse diye

Aynen aynen bizimki de öyle..Bir işi araştırıp önüne koyarım sonra gider Patrona ben yaptım buldum,der,emeğimin üstüne oturur.
Kaç kere tartıştık.Çok sabırlıyımdır ama sesimi çıkardığım zaman da bana gücenir..

Ben nerden bilebilirim iş arkadaşınız sosyal platformda ne kadar takılıyor, hangi feministce cümleleri kuruyor?

Siz ima ediyorsunuz biriyle tanıssa da beni kıskanmaktan vazgecse diye

Evlilik bana göre değil,ben kendimi bir erkeğe bağlayamam,ben bu zamana kadar kimseye hesap vermedim şimdi de veremem.
Doğum için işten ayrılan kadınları ben işveren olsam geri almam,zaten işe girerken de soruyorlar erkek arkadaş var mı yok mu diye?
Evet biri ile tanışsa evlense mutlu olsa belki kafasında ki bu düşünceler yok olur.Belki bu kadar sert ve keskin olmaz.O zamanda en çok ben mutlu olurum...benim demek istediğim buydu..

İş yerlerinde genelde böyledir, daha eskiler daha toleranslı çalışır

Aslında davranış profesyonel

Aradaki mesafeyi sen koruyacaksın, hayatına karışmasına müsade etmeyeceksin. Ofiste bazı kurallar olabilir ama bunun dışında özel konuşmalara girmeyeceksin. Erkek arkadaşınla da küçük kaçamak yöntemler bulun, mesela önce çağrı yapsın cebine, lavaboya falan git oradan konuş, orayı da takip etmiyordur sanırım.

Bazı kavramları birbirine karıştırmışsın kafanda feministik erkek düşmanlığı değildir.

İş arkadaşının yaşının ve medeni durumunun fazlaca üzerine basmışsın o yüzden bana da bekarlığına bir atıfta bulunuyorsun gibi geldi. Hani bir tek yaşı geçkin bekarlar gerilir ya iş yerinde ondan =))

. Bir yılı aşkındır çalışmıyorum .meslekten uzaktayım . Haliyle mevzuaattan bi haber . Grup şirketi , dışardan destek vs . İnan dediklerinden pek birşey anlamadım . Muhasebe ofisimi ? Firmadamısın ?

İş dışında çok fazla muhabbet etmemeye çalışıyorum.Tamam ifadelerim yanlış olabilir kabul ediyorum ama durum bu.

kendinizi yanlış cümlelerle ifade ettiğiniz icin de tarafımdan yanlış anlaşıldınız.

Bu söyledikleri feminist cümleler değil düşüncesiz seyler. Kavram kargasası olmuş.

İş dışında çok fazla muhabbet etmemeye çalışıyorum.Tamam ifadelerim yanlış olabilir kabul ediyorum ama durum bu.

İş hayatına hoş geldin, hiç bir zaman adalet bekleme...

İdare etmeyi öğreneceksin, politik olacaksın, özel hayatına müdahale gibi bir durum varsa da hakkını aramayı bileceksin

Bunun dışında pek dert anlatamazsın kimseye

18 yıllık iş hayatımın özetidir bu, geçkin bir bekar olarak =))

sadece senin ofiiste değil genelde heryerde böle tipler var senin işinin emieğinin üstüne konmaya çalışanlar fln çoookk...
kendisi zamanında çok ezildiyse bir yerlere gelebilmek için biraz daha iyi rahat birini gördümü böle ezmeye çalışır bu tipler büyüklük taslarlar falan sen işine odaklan sevgiline odaklan asla pes etme inşallah düzelir

Aynı sorunu bende yaşıyorum işyerinde. Benim 60 yaşında emekli bir şefim var. Bilgisayar kullanmayı bilmez, teknolojiden çok ama çok uzaktır. Hiçbir yeniliğe açık değildir. Bilgisayarda formül yaparım hayatta güvenmez, tek tek oturup hesap makinesiyle hesaplar. Banada hesaplatmaya çalışır sinir olurum. İnanılmaz boş muhabbet yapar, gülmek zorunda kalırsın. Kendinden yaşca küçük bekar bir kadın çalışanımıza hayrandır. İnternetten onu araştırtır bana. Düşün artık ne kadar ahlaksız olduğunu birde evli bu adam. Mankenlerden, kadınlardan falan bahseder, ağzıda bozuktur, yanımda kız var demez yeri gelir küfürünüde eder. İş konusunda eski kanuna göre birşeyler yapmaya çalışır, ben o kanunun değiştiğini başka bir uygulama şekli olduğunu söylerim inanmaz, kanun maddesini okur bu beni tatmin etmedi, mantığıma yatmadı der. Onu uygulatmak için belki bir hafta uğraşırım. Kabul eder. Üstünden bir hafta geçer sanki onu kendi bulmuş gibi bak bu böyle olmalı diye iş öğretmeye çalışır. Bunu zaten ben söylemiştim size dediğimde susta bi dinle diye azarlar bide. En sonunda bir karar aldım arama mesafe koyucam iş dışında muhabetimi kesicem diye. Geçen gün benim bu tavrımdan hoşlanmadığını, beni böyle suratsız çekemeyeceğini, birbirimize kenetlenmemiz gerektiğini, onu babası gibi görmemi, beni kızı gibi gördüğünü söyledi. Takip edicem hareketlerini bana soğuk davranma dedi. Muhabbet etmek, gülüp eğlenmek zorunda değilim ben işimi yapmak istiyorum sadece dedim. İşinde çok iyi olduğunun farkındayım ama benim için iş ikinci planda, önemli olan huzurlu bir ortamda güle oynaya çalışmak dedi. Çok fazla işimiz yok. Hatta bazı günler 9 saat boyunca tek bir iş yapmadan oturduğumuzu bilirim. Sadece aysonları işimiz oluyor. İnternet kullanımı yasak. Bende can sıkıntısından telefonumdan girip ara ara bakıyorum. 15 yaşındamısın senin yaş kaç ne ilgileniyorsun telefonununla diye azarlıyor beni. Artık tahammül edicek, yüzünü görmeye katlanacak gücüm kalmadı ama işe ihtiyacım var onun için susuyorum malesef.

Son düzenleme:
iş dunyasında bu tur seyler hep vardır , bence işinizden olmayın derim.. 3 maymunu oynayın (görmeyin,duymayın,bilmeyin) bu devirde iş bulmakta zor anacım

Konu sahibi yanlis ifade etmis olabilirsin ama is arkadasinin iyi yonlerinide ifade etmissin, o yuzden tebrik ediyorum seni.
Sanirim seninle is konusunda bir sikintisi yok. Oyle olsa ogretmezdi.
Kendi onceligi isi oldugu icin sanirim herkeste oyle olsun istiyor.
Oda sende art niyetli degilsiniz kanimca, sadece frekans tutmamis.
Sevgi aslinda sadece erkege degildir. Hepsinin sevgi manasi farkli olsada bi evcil hayvan bi saksi cicek insanin huyunu degistirebilir. Dunyaya bakis acisi bile degisir.
O yuzden ona bir kucuk saksi cicek alsaniz hediye hem elektriginiz guzel olur hem oda sevdigi bir varliga hayatinda yer acmis olur hemde onceligi o olur, her sabah gelir gelmez kontrol eder mesela, bakar, sular. Bu sadece bi ornek tabi baska bi atakdada bulunabilirsiniz.
15 yil calistim heleki hesap kitap isinde calisan insanin panik atak olmasi iyi bile dayandigini gosteriyor, zor isler. Ordan ciksanizda rahatlicanizi sanmayin kötü gidip iyisi gelmiyor, mumkun oldugunca uzlasmaya calisin , heryerde bu olacak sadece versiyon baskadir. Politik olun herkese karanfil dagitin, yani profesyonel dusunup aklinizi kullanin ve hem arkadaslarinizi, hem isinizi, hem nisanlinizi idare edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…