Yaaİste canım ne olacak, ben senin mesleğin yoksa evlilikten önce meslek yap diyecektim. En iyileri senin olsun
Ben de tam olarak çocuk olduğunda ne yaparım dediğimde uzaklaştım. Çok haklısınız. 30-35 arası alıyordu, konuşmalardan anladığım buydu. Miktarı düşününce utandım sana ne çok şey bekliyorsun dedim kendime başta ama sonradan lüks bir şey değil sadece güvence istediğimi anladım çünkü bunun ileride çocuğu da var ve evladım mutlu olsun ben yanında olayım isterim her anne gibiÖzel sektör dediğiniz çok geniş bir kavram. İnsan daha iyi koşulları bulursa ona geçer iş değiştirmek kötü bir şey değil. Ama asgari ücretle ya da yakın ücretlerde çalışan biriyle bu devirde zor. Ev araba almıştır aile o şekilde bile ikinizin hep çalışması lazım.
Ben çocuk olması durumunda anne çalışmadığında yokluğa düşmeyecek şekilde erkeğin evi geçindirmesi gerektiğini düşünüyorum en azından bir süre.
Çok doğru diyorsunuzniye evleneyim deli mi dürttü?
ailemden nefret ediyorsam, bulundugum ortamdan kacmak istiyorsam, "her yer bu cehennemden iyidir" gibi bir düşünceyle allahtan belami istiyorsam evlenirdim. ote türlü güzel bir hayatım varsa aklimdan gecirmezdim bile. iyiyse iyi, yolu acik olsun.
ayrica iyiyken herkes iyidir. cok da guvenmemek lazim
Memuriyet olsa en güveniliri tabii ama illa oyle olsun diye bir kriterim yok. Haklısınız tek o iş yok. Kriterim okumuş etmiş ve sabit geliri olan ortalama, temiz bir işte çalışması. Evleneceğim insandan ev araba beklentim yok ev zaten bizim jenerasyon için artık hayal. Arabayı da evlendikten sonra beraber de alabiliriz. Olay şu sabit bir işi olmayınca insan bari yatırımı var mı diye bakıyor. O da yok. Eee ? Evlensem bir de üstüne gurbete gideceğim dedim ve uzaklaştım.Özel sektörde çalışıyor diye ayrıldıysanız düzenli gelir yok mantığınız sadece memurluksa hata yaparsınız. Bu dönemde neden sadece memurluk iş olarak görülüyor anlamış değilim daha iyi bir iş fırsatı için işten çıkmak çok mantıklı ve doğru adım olur şartlar uygunsa. Ha hovardadır, dikiş tutturamayan biridir o yüzden işleri düzenli gitmeyen biri ise evet öyle biriyle Evlilikte ilişki de saçma. Diğer taşınma konusu karışık yapan var yapmayan var. Araba ev olmaması konusu da yaşa göre değişir. Kimse artık şu ekonomide genç yaşında ev araba sahibi olamıyor kolay kolay. Yaşlar kaç ?
Yani sadece saydığınız artılardan dolayı bence evlilik düşünülmez yani birbirimize çok aşığız, çok seviyorum vs dememissiniz. Her iki senede bir iş değiştirdi ama çok geçerli sebepleri vardıda dememişsiniz. Ki belki o zaman bile dusunulmesi gerekirdi evlenmemek. O yüzden bence doğru karar vermişsiniz.Arkadaşlar evleneceğiniz insan sevgili, saygılı, efendi biri olsa ama sabit bir işi olmasa yani bir yerde 2 sene çalışıp sonra tekrar iş arama gibi ve şartlar dahilinde onun sehrine yerleşecek olsanız, aile ve akrabalarıyla yakın ilişkide, ev kira, araba yok… Evlenir miydiniz ? Bana mantıksız geldi, ayrıldım. Evlilik düşünmediğim ve o potansiyeli göremediğim insanla konuşmayı tercih etmek istemiyorum inşallah Allah izin verirse.
Kişiden sevgili,saygılı,efendi olarak bahsetmişsiniz. Bence erkekte huy herşeyden önemli.Arkadaşlar evleneceğiniz insan sevgili, saygılı, efendi biri olsa ama sabit bir işi olmasa yani bir yerde 2 sene çalışıp sonra tekrar iş arama gibi ve şartlar dahilinde onun sehrine yerleşecek olsanız, aile ve akrabalarıyla yakın ilişkide, ev kira, araba yok… Evlenir miydiniz ? Bana mantıksız geldi, ayrıldım. Evlilik düşünmediğim ve o potansiyeli göremediğim insanla konuşmayı tercih etmek istemiyorum inşallah Allah izin verirse.
Bizim +25ler olarak çoğumuzun evi arabası yok aslındaev yok araba yok napmış evlilik yaşına kadar ?
Doğru karar vermişsiniz sonuç olarakBizim +25ler olarak çoğumuzun evi arabası yok aslındaama o zaman sabit bir işi bari olsa değil mi biri biri olmalı hayat şartlarında artık
Eğer bu aşk evliliği olsaydı durum başka. Gözünüzü yumar,polyannacılık oynardınız ve biz ne desek boş olurdu. Ama henüz tercih aşamasındaysanız evet evlilik öncesi biraz düşünmek gerekir bu kişiyle. Aşık olduğun insanla bile evde bazen parasal sıkıntılar oluyor ve katlanmakta zorlanıyorsun. Buradaki katlanmak dediğim şey “ister istemez evde oluşan iç huzursuzluk” a tahammül etmek… hepimizin az çok başına gelmiştir.Arkadaşlar evleneceğiniz insan sevgili, saygılı, efendi biri olsa ama sabit bir işi olmasa yani bir yerde 2 sene çalışıp sonra tekrar iş arama gibi ve şartlar dahilinde onun sehrine yerleşecek olsanız, aile ve akrabalarıyla yakın ilişkide, ev kira, araba yok… Evlenir miydiniz ? Bana mantıksız geldi, ayrıldım. Evlilik düşünmediğim ve o potansiyeli göremediğim insanla konuşmayı tercih etmek istemiyorum inşallah Allah izin verirse.
Bu kadarına da katılmıyorum ya.ev yok araba yok napmış evlilik yaşına kadar ?
Mevzu evi arabası değil ki bizimde evimiz yok yani napmış ne etmiş parasını manasındaBu kadarına da katılmıyorum ya.
Aile desteği yoksa ev araba almak kolay değil şu zamanda. Güzel bir işi varsa, çalışkansa gayet evlenilir. Burada dikiş tutmayan bir adam var yoksa ev araba da artık abartı.
Biz evlendiğimizde de ev arabamız yoktu/ evlendikten sonra aldık. Olabilir öyle
benim eşim tanıştığımızda 2 yıldır aynı yerde çalışıyordu, 6 ay sonra işten ayrıldı daha doğrusu işyeri kapandığı için tazminat alarak ayrıldı. sonra bi 5 ay işsiz kaldı ve başka bir şehirde iş buldu, 2,5 yıl da orda çalıştı -iş tamamlandığı için ayrıldı, başka bi şehire göndermek istediler ama o gitmek istemedi-, sonra yine bi işsizlik süreci başladı ve bu seferki uzun sürdü.. tekrar başladı hem de asgari ücretle, ben bu durumdayken evlendim onunla.. evlendikten bi kaç ay sonra daha iyi bi iş buldu.. kirada oturduk, sadece arabamız vardı, o da babasının verdiği araba. tabii ben de çalışıyordum ve çalışıyorum. evimizi aldık, şimdi de arabamızı değiştiriyoruz.. hala evlendikten sonra başladığı yerde çalışıyor. benim eşim de sürekli işsiz kalan biri gibi görünüyordu aslında..Arkadaşlar evleneceğiniz insan sevgili, saygılı, efendi biri olsa ama sabit bir işi olmasa yani bir yerde 2 sene çalışıp sonra tekrar iş arama gibi ve şartlar dahilinde onun sehrine yerleşecek olsanız, aile ve akrabalarıyla yakın ilişkide, ev kira, araba yok… Evlenir miydiniz ? Bana mantıksız geldi, ayrıldım. Evlilik düşünmediğim ve o potansiyeli göremediğim insanla konuşmayı tercih etmek istemiyorum inşallah Allah izin verirse.
Parayla saadet olmuyor evet ama parasızda yaşanmıyor.Arkadaşlar evleneceğiniz insan sevgili, saygılı, efendi biri olsa ama sabit bir işi olmasa yani bir yerde 2 sene çalışıp sonra tekrar iş arama gibi ve şartlar dahilinde onun sehrine yerleşecek olsanız, aile ve akrabalarıyla yakın ilişkide, ev kira, araba yok… Evlenir miydiniz ? Bana mantıksız geldi, ayrıldım. Evlilik düşünmediğim ve o potansiyeli göremediğim insanla konuşmayı tercih etmek istemiyorum inşallah Allah izin verirse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?