Böyle doktor olacaksanız olmayın .

işçinin de deme hakkı var bana göre. Devlet zaten bizi buna zorluyor. Babamın iki ameliyatı içşn 8 aydır bekliyoruz. Adamın felç riski var. Her an olabilir konumda ve biz 8 aydır bu adam ameliyat olacakta iyileşecek diye bekliyorux. En son parkinson teşhisi koyuyorlardı. Parkinson sa bile bahsettiğim ameliyatları olmak zorunda. Damar tıkanıklığı ve boyun fıtığı ameliyatları. Orada kalsaydık şu an hala bekliyorduk. Gidip kredi çektim ameliyatları yaptırabilmrk için. Şu an birini oluyor. Buradaki doktorun söylemesi her an felç vurabilirmiş. Devlet hastanesinin demesi ise babamdaki sorunlar tıkanıklıktan değilmiş. Vs vs. Bir senedir me çektiğimizi ben biliyorum. O doktorlardan da hemşirelerden de. Hepsini tek kefeye koymuyorum. Ama bazıları da var ki gerçekten katlanılır değiller.

Eğer büyük şehirdeyseniz sıra gelmesi zaten mümkün değil. Ben göz için randevu bulamadım. Baya bulamadım. Yok yani. Sonunda özele gittim. Ameliyatta da eminim aynı sorun vardır ama bu işin çözümü doktorda, hemşirede yada ebede değil ki.

Bu isin cilveside bu tatlim.. duyarsiz olmayacaksin ya da en azindan oyle davranmiycaksin.. her insan bir degil ama kanser oldugunu duyan kimse sirotilarak bu haberi duymak istemez emin olun.

Büyük şehir de olmakta ayrı dert. Tam eziyet. İnanki bu süreç yedi bitirdi beni. Eski konularımda var durumun özeti.

Bir daha aklında bulunsun eğer çocuğun acile götürecek kadar fenalaştıysa neyi var dediğinde grip oldu diye başlama direk şikayetlerini söyle ateşi düşmüyor öksürük vb bide akşam saatlerinde arttı de keyfi geldiğini düşünmesin.
Çünkü biz artık acilleri poliklinik gibi kullanmaya başladık ve nöbetçi drun iş yükünü fazlasıyla artırıyoruz
Ama anlattığın kadarıyla çocuğunda geniz akıntısı problemi var antibiyotik bir işe zaten yaramazmış ( dr değilim üç çocuk büyüttüm) bu yüzden öksürüyor.
Bol banyo yaptır buharlı cinsinden ama su ılık olsun genzi açılır ateşi düşer. Ateş düşürücü içir, yastığını yükselt yastığında cold mix vb damlat sabaha kadar mışıl mışıl uysun annesi

Bu isin cilveside bu tatlim.. duyarsiz olmayacaksin ya da en azindan oyle davranmiycaksin.. her insan bir degil ama kanser oldugunu duyan kimse sirotilarak bu haberi duymak istemez emin olun.
İşin cilvesi diye bir durum yok. Kimse öyle bir haberi o şekilde duymak istemez ama doktor gereğini yaptıktan sonra çokta önemli bir detay değil bana göre. Kaldı ki kimse sevgi pıtırcığı olmak zorunda değil özellikle de hayatında bir kere göreceği birine karşı.

Begenmeyen gitmesin anacim doktora ne diyelim yani? Bu cevabi bekliyor insanlar. Ahali evet acile gidin ordaki pratisyeni canindan bezdirin sizlere doğru teşhis koyacak müdahale yapacak hal bırakmayın adamlarda. Pes yaa... sayfalarca acil nedir ne amacli kullanilmalidir diye yorunlar yazildi çizildi kim
Aynen bankacı kredi vermedi diye bankaciyi döven duyduk mu? Nufus memuru kimliğine kan grubunu yazmadi siye nüfus memuruna yumruk atan gördük mü? Yada ikametgah degisikligi yapacagimiz zaman memurun suratsizligindan girip kavga cikarip benim vergimle oturuyorsun dedik mi? Tabi ki hayır ama is sağlık personeline gelince elinde yesilkartli adam iki dakika once kaybettigimiz gebenin üzüntüsünü yaşarken suratıma karneyi atip benim vergimle çalışıyorsun diye bagirabiliyor. Iste zihniyet bozuk yapacak bisey yok. Zamaninda sözleşmeli başladım maaş bordromda 2800 tl maaş alacak yaziyordu -2007 yılından bahsediyorum- pasta dediler vergi dediler bilmem kaclik dilim dediler benim maas geldi mi 1200 tl cik ee benim vergimle sağlık sigortasını karşılayan adama bizde bakmayalim arkadaslar dogru mu

Bu kisisel bi dusunce.. bence oyle degil..empati yetenegi cok onemli.. bazi meslekler sevgiyle hosgoruyle yapilmali..

Ya işte herkes herkesin vergisiyle çalışıyor. Sağlıkçı olmak zor. İnsan hayatı olunca iş böyle şirazeler kayıyor işte.

Zaten etkilensek bu isi yapamayiz. Ben 1 seneye yakin da anestezi hekimligi yaptim. Yogun bakimi buyuk bir hastanede çalışıyordum bu yuzden genc ve durumu agir hasta cok geliyordu. Tek benim calistigim hastane kabul ediyordu boyle vakalari çünkü. O yuzden cok bunalima girdim. Kendimi onlarin yerine koydum, cok zorlandim. Yolda yürürken durup dururken olmekten korkmaya basladim ve en sonunda istifa ettim.
Kidemlilerim boyle yapma, boyle devam edemezsin diye cok uyardilar ama basaramadim. Doktor olmak duyarsizlasmanin sart oldugu ama karsindakine duyarli oldugunu gostermeye çalıştığın bir meslek. Ve genelde bunu basarmak cok zor. Duyarli olmak mesleği yapmaya engel ama duyarsizlasinca da karsinizdakine de bunu yansıtiyorsunuz.

Allah rahmet etsin .İlk hastane nasıl hastayı eve gönderir ? Kalp krizinden sonra hemen yoğun bakıma alınır . Duruma göre ertesi günde anjiyo yapılır. Kalp krizi geçirdikten sonra 2 kalp krizi geçirme riski çok yüksektir. Devlet hastanesi neden yapmamış ? 2 hastahane anjiyo yapılmasına rağmen neden kapalı damar açılmadı ? damarı mı tıkanık değildi? Damarda tıkanık yoksa neden kalp krizi geçirdi ? Kafada deli sorula .... Giden gitti Allah rahmet etsin .

Yalnız bazı hastalar ve hasta yakınları hoşgörecek hal bırakmıyorlar personelde. Eğer sağlık personelinin suratına rapor atıp, benim maaşımla çalışıyorsun derse hasta yakını yada hasta ona göre muamele görür. Hakimler ve savcılarda biri sürü yanlış karar veriyor. Ona gidip dava dosyasını atabiliyor musunuz? O da devlet memuru. O da sizin verginizle orada. Yapamazsınız. Kimse yapamaz. Ona yapamadığınız doktora, hemşireye yada nüfus memuruna da yapamazsınız.
Bu kisisel bi dusunce.. bence oyle degil..empati yetenegi cok onemli.. bazi meslekler sevgiyle hosgoruyle yapilmali..

Aynen öyle.

Ya işte herkes herkesin vergisiyle çalışıyor. Sağlıkçı olmak zor. İnsan hayatı olunca iş böyle şirazeler kayıyor işte.
Ay resmen çileden çıkarıyorlar insanı... madem cok iyi biliyorsunuz tıp fakültesi kazanin yada saglik fakultelerinden birinden mezun olup siz işin başına geçin. Davulun sesi hoş geliyor... dogumhanede elemansizliktan 48 saat nöbet tuttum ben naapsaydim tutmasaydim demi tek başına kalsaydi ebe arkadaşım birini dogurturken öbürü yatağında yada yerde dogursaydi... benim eşim ben dogum yaptığımda babalik iznini kullanamadi. Ama haklisiniz kullansaydi ilçede ki kalp krizi geciren hastaya ilk müdahale yapilmayip yolda kotulesip hastabeye yetisemeseydi... yada mantar yiyip zehirlenen cocuklarin midesi yikanmayip delirium gecirselerdi. Yapmayin arkadaslar iş sadece para degil ya...

bu olaylar oluyor da gündem olmuyor pek.
vergimi çok çıkardınız diye vergi memurunu silahla vuran duyduk.

bankada sırası gelmediği için görevlilere küfredip çıkıp gidenler de oluyor.

Onceki postlarimda soledim bunlari zaten yani hastalarinda doktorkar kadar hatali oldugunu.. etki tepki meselesi birazda.. benim gozumde onu yapan hastada yanlis yapiyor siritarak kanser hastasi oldugunu soyleyen doktorda..

Öncesinde polikliniğe götürse hangi doktor laf etsin size.sizce grip acil bir vaka mı ?

yoğunluk için bir şey denemez.
daha geçen ay kızımın kolu incindi.
aynı hastanede kontrollerde 3 ayrı ortopedi doktoruna göründü. biri omuz kırığı dedi, biri kırık şüphesi var dedi, üçüncüsü kırık yok dedi. üçü de röntgen görüntülerine bakan uzman dr lar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…