- 28 Mart 2008
- 3.955
- 7.113
- 358
- Konu Sahibi karahindibag
-
bu olaylar oluyor da gündem olmuyor pek.
vergimi çok çıkardınız diye vergi memurunu silahla vuran duyduk.
bankada sırası gelmediği için görevlilere küfredip çıkıp gidenler de oluyor.[/Q
O zaman dogru yoldayiz tebrikler... ben duymadim bankaci arkadaslarim var gayet rahatlar istedigi küfru etsin 2 dakika sonra çekip gidiyorlar. Acilde hem havale geciren cocuga müdahele etmeye çalışıp hemde kufur yemisligim var ustelik o hastayla sabaha kadar bas basa bekliyorsun sebep ne biliyormusun? Beyefendi biraz sessiz olabilirmisiniz... tek suç bu. Tamam kimse hastaneye normal gelmiyor herkes ajite ama bu dayak yememiz yada küfür duymayi hak ettiğimiz anlamina gelmiyor.
Yazılan atarların milyonda birini bir savcıya bir hakime yapsınlar bakalım ne oluyor? Onlarda devlet memuru ve bizim vergimizle orada. Düz mantıksa düz mantık.Ay resmen çileden çıkarıyorlar insanı... madem cok iyi biliyorsunuz tıp fakültesi kazanin yada saglik fakultelerinden birinden mezun olup siz işin başına geçin. Davulun sesi hoş geliyor... dogumhanede elemansizliktan 48 saat nöbet tuttum ben naapsaydim tutmasaydim demi tek başına kalsaydi ebe arkadaşım birini dogurturken öbürü yatağında yada yerde dogursaydi... benim eşim ben dogum yaptığımda babalik iznini kullanamadi. Ama haklisiniz kullansaydi ilçede ki kalp krizi geciren hastaya ilk müdahale yapilmayip yolda kotulesip hastabeye yetisemeseydi... yada mantar yiyip zehirlenen cocuklarin midesi yikanmayip delirium gecirselerdi. Yapmayin arkadaslar iş sadece para degil ya...
Sizin anlattgınız olayda bir eksiklik var.şimdi hasta ilk devlete gidiyor tanı alıyor mu ?Kalp krizi geçiren bir hasta acile gittiğinde yapılması gereken nedir?
ay her konuda anım var :)Yazılan atarların milyonda birini bir savcıya bir hakime yapsınlar bakalım ne oluyor? Onlarda devlet memuru ve bizim vergimizle orada. Düz mantıksa düz mantık.
Ya her meslekte iyi de var kötü de. Sizin verdiginiz anamnez dogrultusunda yapılıyor tetkikler. Benim babamin da sirt omurlarinin baslari kırılmış ve doktor biseyi yok diyip göndermisti naapsaydik yani gidip dövsemiydik. Baska doktora gidip teshisi dogrulatip tedaviyi olduktab sonra babam doktoru cekti köşeye tahlillerini gosterdi bak evladim dedi yogunsunuz cok yoruluyorsunuz ama azicik dikkatli olun ben o dönem cok agri çektim haşa hekimliginizi sorgulamiyorum sadece rica ediyorum dedi. Acil uzmani da dönüp Özür diledi. Hersey insanlar için. Doktor sıkıntısı var bu ülkede hepsinden evvel alet edevat sıkıntısı var. Tam doktor pişmeye başlıyor bu sefer idare biktiriyor hasta yakinlari biktiriyor emeginjn karsiligini alamayinca hooop özele kaciyorlar burda suçlu aramamak lazim. Ha suclu var o da sistem baska da suçlu yok. Kızınız icin üzüldüm cok gecmis olsun.yoğunluk için bir şey denemez.
daha geçen ay kızımın kolu incindi.
aynı hastanede kontrollerde 3 ayrı ortopedi doktoruna göründü. biri omuz kırığı dedi, biri kırık şüphesi var dedi, üçüncüsü kırık yok dedi. üçü de röntgen görüntülerine bakan uzman dr lar.
yoo size hak veriyorum.
Olay çok yeni olduğu net bilgi yok. Tek bildiğim ilk devlet hastanesine gidilmiş. Orada biz bir şey yapamayıx başka yere götürün demişler. Daha sonra özel bir hastaneye getiriliyor. Devlet hastanesinde konuşabilir vaziyetteymiş. Özele geldiğinde ise anjiyo yapılmış. Kalbi iki kere durmuş çalışmış. Sonrasında vefat olmuş.Sizin anlattgınız olayda bir eksiklik var.şimdi hasta ilk devlete gidiyor tanı alıyor mu ?
Şimdi sizin yerinizde başka biri olsa mesela şu doktora dayak atanlardan. Savcıyı darp etmeye kalksa ne olurdu? Yada cesaret edebilir miydi? Hayır.ay her konuda anım var :)
savcıya ifade vermeye gittim.
adam hem yemeğini yiyor hem çayını içiyor hem ifademi alıyor.
ifademi okudum. söylediklerimin çoğunu önemsiz diye ifade tutanağına yazmamış.
şikayet etsem ne olur dedim adliyedeki bir görevliye.
onlar adaletin kralı, hiçkimse onları soruşturamaz dedi.
aslaa.Şimdi sizin yerinizde başka biri olsa mesela şu doktora dayak atanlardan. Savcıyı darp etmeye kalksa ne olurdu? Yada cesaret edebilir miydi? Hayır.
Ben arkadaşa katılıyorum. Bir şey yapamayız demek için gerekli ekipmanın falan olmaması lazım ki o zaman bile kalp masajı yapılabilir. Bir şeyler eksik gibi sanki .Olay çok yeni olduğu net bilgi yok. Tek bildiğim ilk devlet hastanesine gidilmiş. Orada biz bir şey yapamayıx başka yere götürün demişler. Daha sonra özel bir hastaneye getiriliyor. Devlet hastanesinde konuşabilir vaziyetteymiş. Özele geldiğinde ise anjiyo yapılmış. Kalbi iki kere durmuş çalışmış. Sonrasında vefat olmuş.
Şimdi şöyle açıklıyım.benim çalıştığım yerde anjio yapılmıyor hasta kalp krizi de olsa 2 saat gitmek zorunda.çünkü tek kalp doktorumuz var ve anjiyo merkezimiz yok.çok hasta kaybettik ama inanın hiçbiri hekim yüzünden değildi.yani ilk devlet hastanesinde anjiyo yapılma şansı varken yapılmadıysa kesinlikle haklısınız.ama sebebleri öğrenmek lazımOlay çok yeni olduğu net bilgi yok. Tek bildiğim ilk devlet hastanesine gidilmiş. Orada biz bir şey yapamayıx başka yere götürün demişler. Daha sonra özel bir hastaneye getiriliyor. Devlet hastanesinde konuşabilir vaziyetteymiş. Özele geldiğinde ise anjiyo yapılmış. Kalbi iki kere durmuş çalışmış. Sonrasında vefat olmuş.
Doktor gene insan evladiymis.. bazi doktorlar varki.. daha iyisini biliyosan kendin yap diyenYa her meslekte iyi de var kötü de. Sizin verdiginiz anamnez dogrultusunda yapılıyor tetkikler. Benim babamin da sirt omurlarinin baslari kırılmış ve doktor biseyi yok diyip göndermisti naapsaydik yani gidip dövsemiydik. Baska doktora gidip teshisi dogrulatip tedaviyi olduktab sonra babam doktoru cekti köşeye tahlillerini gosterdi bak evladim dedi yogunsunuz cok yoruluyorsunuz ama azicik dikkatli olun ben o dönem cok agri çektim haşa hekimliginizi sorgulamiyorum sadece rica ediyorum dedi. Acil uzmani da dönüp Özür diledi. Hersey insanlar için. Doktor sıkıntısı var bu ülkede hepsinden evvel alet edevat sıkıntısı var. Tam doktor pişmeye başlıyor bu sefer idare biktiriyor hasta yakinlari biktiriyor emeginjn karsiligini alamayinca hooop özele kaciyorlar burda suçlu aramamak lazim. Ha suclu var o da sistem baska da suçlu yok. Kızınız icin üzüldüm cok gecmis olsun.
Iste orasi biraz sıkar...Yazılan atarların milyonda birini bir savcıya bir hakime yapsınlar bakalım ne oluyor? Onlarda devlet memuru ve bizim vergimizle orada. Düz mantıksa düz mantık.
İşte ben de buna kızıyorum. Öğretmene yüklen, doktora yüklen, hemşireye yüklen yani sadece gücünün yettiğine yüklen ana diğerlerine karşı gıkın çıkmasın. Sonra da kalk ahkam kes. Yazdıklarım genel. Üstünüze alınmayın lütfen.aslaa.
Zaten sorun da orada ekipman yoksa çok yazık. Ekipman vs olupta tanı koyamamışlar sa çok daha yazık.Ben arkadaşa katılıyorum. Bir şey yapamayız demek için gerekli ekipmanın falan olmaması lazım ki o zaman bile kalp masajı yapılabilir. Bir şeyler eksik gibi sanki .
O zaman burada da ahkam kesilmeyecek paranızı biz veriyoruz diye.Iste orasi biraz sıkar...
Yukarıda bir arkadaş ekipman sıkıntısı çok fazla yazmış.Zaten sorun da orada ekipman yoksa çok yazık. Ekipman vs olupta tanı koyamamışlar sa çok daha yazık.
Savcıya laf ettiğinde yetkisini kötüye kullanıp çok farklı yerlere çekebiliyor.İşte ben de buna kızıyorum. Öğretmene yüklen, doktora yüklen, hemşireye yüklen yani sadece gücünün yettiğine yüklen ana diğerlerine karşı gıkın çıkmasın. Sonra da kalk ahkam kes. Yazdıklarım genel. Üstünüze alınmayın lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?