Böyle doktor olacaksanız olmayın .

Ben zaten asla meslektaslarimin uslubunu savunmam. Bunu yazdigim baska konularda da soylerim.
Sorun su ki; insanla ugrasmak her meslekte zor evet. Ama kimse bir otobus şoföründen parani ben veriyorum, bana gülümseyeceksin diye bir sey demiyor. Saglik onemli o yuzden doktor da duzgun davransin deniliyor da doktora kimse duzgun davranmiyor onu napacagiz?
Daha gecen gun esimin bir hastasının durumu kotulesti ve yogun bakimda yer olmadigi icin serviste kaldi. Sonra oglu bu hasta burda ölürse burayi kan gölüne bogarim diye tehdit etmis.
Simdi biz de bunu yasamak zorunda değiliz ama yaşıyoruz. Bunlar sonra doktoru bu hale getiriyor ne yazik ki. Kisir dongu.

Bu durumda bu adami dovmek lazim.. dalga gecer gibi.. bak atesi vardir buyukler icin ates daha tehlikeli gene anlarim bi yerde acile gelmesini ama ambulans filan anlayamam..

Az degiller. Hic az degiller. 1 sene ambulansta çalıştım. Toplam gittiğim gercekten ambulansa v3 acil servise ihtiyacı olan hasta trafik kazalari disinda bir elin parmağını gecmedi. Ha tum gun kopek gibi de calisirdim. Ama bos bos insanlara.

bir gün oğlum gece ateşlendi.
uyanamiyor ve titriyor uyku icinde felan.
acile gittik.havale geçirmesinden korktum çünkü.bu arada çocuk aciline gittik.
bir gittik ki ana baba yeri.
bir sürü çocuk.nerdeyse yarisida aynı şikayetten ötürü orada.
1 buçuk saat felan bekledik.belki daha fazla.
diyorum ki doktor ne kadar yavaş.biraz acele etse bir sürü insan var burada.ee hepside çocuk aynı durumda herkes bekliyor.
neyseki sıra geldi.doktora sınırleniyordum ya kendimce çok yavaş diye.
doktor gayet güzel bir sekilde güler yüzle sordu.ilgilendi bizimle.
soru sordu.
yani sıra bizdeyken iyi hoştu ama beklerken zordu.
acil genelde bu tur durumlarda acil bir durumsa iğne yapar yada yatis yapar.hava verir v.s
çok acil değilse ilaç verir.ilacida her doktor antibiyotik onermez.özele de gitseniz yazmayabilir.
durumu size çok kötü gibi gozukebilir ama tedavisi ve atlatmasi kolaydır çoğu zaman bu hastalıkların.
geçmiş olsun..

Valla uyemiz ust perdeden yazarak tani uzaktan koymada da bir harika.9 yillik ogretmenim ve belirli bir suredir de gonullu belletmenlik yapiyorum(sukurler olsun bir sorunla da henuz karsilasmadim ama belletmen olamamisim
Kendi çocuğunda uygulasın o yeteneğini , ama umuyorum bukadar yetenekli kişi çocuğununda hiç dr a gerek kalmadan büyütür

Arkadaşım acil hemşiresi devlet hastanesinde. Anlattığına göre vakalarla değil aksine insanlarla uğraştığı için canı çıkarak eve geliyor. Ki onun görevi nedir ki doktorun yanında? Doktorlar da oturup problem dinleyemez uzun uzadıya hele ki kalabalıksa. Rutin kontrolünü yapar, gerek gördüğü ilaçları verir bitti gitti. Acilde değil, kızınızı normal doktora götürseydiniz sabaha kadar kızınızın gribini anlatabilirsiniz o da dinler zaten. Acil doktoru bu kadar zaman ayırmaz ayırmak zorunda değildir haklı demiyorum ama yapmaz.

Aynısını bende yaşadım sabaha kadar hastanede serum verdiler sonra antibiyotik vermeden yollamışlar bizi ertesi gün tekrar gittik şikayet edince öyle verdiler. Bir kaç gün önce yine hastalandı kızım doktora gider gitmez bu sefer ona fırsat vermeden ben söyledim lütfen antibiyotik verin çocuk uyuyamıyor ertesi gün tekrar getirmek zorunda kalıyoruz diye. Sağlık bakanlığı sanırım kural getirmiş çok zor da kalmadıkça antibiyotik vermiyorlar malesef biraz söylenmek gerekiyor...

o kadar eğitim ve sınava rağmen işinin ehli olan çok çok az.
biz cahil olalım yeter ki insan hayatından sorumlu drlar işine sahip çıksın.

Az once dedim ya iki tarafinda cok elestirilecek yonu var ve kurunun taninda yasta yaniyor..bu durumda bir durum acil mi onun icin randevu alinmasi gerekiyor.. yani telefonda halledilebilir mi? Ertesi gun beklenir mi vs.. yani her ambulans cagirana gitmek sacma ya da herkes kafasina gore acile gelememeli.. once acilmi gercekten ona bakilmali..

Kendi çocuğunda uygulasın o yeteneğini , ama umuyorum bukadar yetenekli kişi çocuğununda hiç dr a gerek kalmadan büyütür

Gagagall hanim siz okudugunuzu anlayan bir üyeydiniz halbuki, nicin yazdığım seyi anlamadiniz? Bikac mesajla da acıklamıstım halbuki.

Sizin icin özet gecmem gerekirse de ; o mesajı yazdığım üyenin mesajı sacma oldugu icin bu sekilde sacma olan bir mesajla cevap verdim. Ikisi de yanlış oldugu icin yani. Umarım bu sefer anlamışsınızdır

o kadar eğitim ve sınava rağmen işinin ehli olan çok çok az.
biz cahil olalım yeter ki insan hayatından sorumlu drlar işine sahip çıksın.

Keske siz doktor olsanız da isinin ehli olmak nasılmış gösterseniz. Hic kimseyi begenmiyorsunuz ilginc bir sekilde. E o halde bircok başarılı operasyonu yapanlar, yazdıkları ilaclarla yaptıkları müdahalelerle hastayı iyilestirenler nerenin doktoru? Kamboçya mı?

Bir de su senin maasini ben veriyorum zihniyetinden de nefret ediyorum.
Ben hayatimda hic kimse icin boyle bir şey ne kurdum ne düşündüm. Nasil insanlarsiniz da bunu dusunuyorsunuz ben anlamiyorum.
Kopek gibi bir egitim alip sabah aksam kopek gibi calistigim icin bir zahmet karşılığında da para alayim. Bunun parasinin senden kesiliyor olmasi benim sorunum mu? Senin paranı kim veriyor o zaman? Ben kime para veriyorum? Sanki benden hicbir sey kesilmiyor. Boyle les bir zihniyet olamaz.

Anne değildir diye düşünüyorum.her konuya dangul dungul atlamamak gerek işte
Acaip bi uslupta yazdigi kesin.. acimasizca kadinin kadina yapmayacagi sekilde yorumlar.. ne diyelim kendisi catir catir sevisip kendi basiba dogursunda cocugunu hasta etmeden buyutsun bakalim..

doktorlar bu kadar kötüyse gitmeyin arkadaşlar doktora,
bakın daha bikaç hafta önce kızım doktorun ve hastanenin yanlış teşhisi yüzünden boş yere 2 gün antibiyotik kullandı. ama ben şimdi kalkıp doktorlar rererö diyemem, çünkü yanlış teşhisi farkedip doğru tedaviyi uygulayan da bir doktordu, bu adamlar her gün milyonlarca insanın hayatını kurtarıyorlar, altı üstü yeterince güler yüzlü değil diye, topunu karalamak haksızlık değil mi?
ki bu örnekte, doktor yanlış teşhis de koymamış, yanlış tedavi de uygulamamış, neyse...
doktor hatası yüzünden ölen insan sayısının milyonlarca katı kadar da yaşayan insan var, bunu tek kalemde silemeyiz.
hepimiz işimizi yaparken hata yapıyoruz, ama nedir muhasebeci hata yapsa en fazla maddi hata yapar, ben hata yapsam firmanın projesi batar dünya zarar ederler, aşçı hata yapsa yemek tuzlu olur, bazı meslekler böyle bıçak sırtı işte, öğretmenin hatası geleceğinizden, doktorun hatası sağlığınızdan, şoforun hatası canınızdan eder, ama onlar da insan, hata yapmamak için ellerinden geleni yapabilirler, ama kimse sıfır hatayla çalışamaz.

Hic sorma ya. Patronlarina diyemiyorlar, benim sayemde cebine para giriyor diye. Gidip de bir siyasiye diyemiyorlar, dahil olduklari sendikaların çalışanlarına diyemiyorlar. Insanın icinde bir cehalet olunca iste bu sözle ortaya çıkıyor "bonom vorgomlo moos oloyoson".

Bu konuda haklisiniz.Eski calistigim ilce acile 40 dk uzaklikta bir ilceydi.Okula dikis nakis kursuna gelen bir kadin ilceye inmek icin kullaniyordu acili basim agriyor bahanesiyle yerimden kalkamiyorum diyormus bir de telefonda.Bunu piskin piskin soylerdi bide.Yani hem hakli hem de haksiz olunan noktalar var.

Madem çocuğunuzun durumu acil 2 gün boyunca neden hastaneye götürmediniz böyle anne olacak olan olmasın desem kızarsınız dimi?

Adı üstünde acil.Gribin nesi acil olabilir söyler misiniz.Sizin önce bi hangi durumda acile gidilir onu öğrenmeniz lazım.

Allah doktorlara sabır selamet versin begenmeyen de kendi tıbbını kendi okusun zorla değil ya

Maasini ben veriyorum mantigi yanlis bana gorede.. ama bu iside parasiyla yapiyor bu bi gercek.. yani kimse babasinin hayrina durmuyo orda.. herkes saygisiz ya kimse hakkiyla yapmiyo yaptigini yapanada zaten firsat vermiyor deminki verdiginiz ornekteki gibi

Canım bende kesilen paralarla aldığı maaşı yatarak kazanmayacak ya. Tabi ki gideceğim. Görevini yapmadığı sürece de tabi ki şikayet edeceğim. Merak etmeyesin.
Yalnız o parasını ben veriyorum dediğiniz doktorlar ve hemşireler sizden daha fazla vergi ödüyorlar emin olun. O 15inde alınan maaşın yarısından fazlası vergiye ona buna gidiyor.

+1000000000000000000000000

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…