- 8 Haziran 2010
- 2.802
- 8.293
- 158
- Konu Sahibi karahindibag
-
Söyledikleriniz çok doğru şeyler.
Beni rahatsız eden şey sağlık çalışanlarının (veya öğretmenlerin veya başka meslek gruplarının) her durumda birbirini savunması.
Her durumda haklı olunamaz ama öyle ateşli savunuluyor ki benim gözüme batıyor.
Bu sefer evet ekstrem örnekler çoğalıyor.
Bir de sağlık sisteminde mağdur olmamak mucizevi bir şey.
Keşke adam gibi kursalar sistemi.
Bir doktor haftada en fazla hadi 50 saat çalışsın, o bile çok.
Canımızı emanet ediyoruz ama diğer taraftan verimi düşsün diye uğraşılıyor resmen.
Bu durumda bu adami dovmek lazim.. dalga gecer gibi.. bak atesi vardir buyukler icin ates daha tehlikeli gene anlarim bi yerde acile gelmesini ama ambulans filan anlayamam..
Kendi çocuğunda uygulasın o yeteneğini , ama umuyorum bukadar yetenekli kişi çocuğununda hiç dr a gerek kalmadan büyütürValla uyemiz ust perdeden yazarak tani uzaktan koymada da bir harika.9 yillik ogretmenim ve belirli bir suredir de gonullu belletmenlik yapiyorum(sukurler olsun bir sorunla da henuz karsilasmadim ama belletmen olamamisim
Anne değildir diye düşünüyorum.her konuya dangul dungul atlamamak gerek işteBoyle bi yorumda bulunan biri ya anne degildir ya da kendide saglik sektorundedir diye dusunmek istiyorum
Mrb arkadaşlar. Bu ilk konum. Şu an öyle gerginim ki elim ayağım titriyor. Konuma gelirsek kızım 3 gündür grip. Burnu akıyor, ateşi hafif oluyordu. Taa ki bu geceye kadar. Soguk algınlıgı diye şurup verdim. Ateşi düşmedi bi türlü burun akıntısı ve öksürük derken uyumadı çocuğum. Devletin aciline gittik. Çocuk doktoru sordu neyi var. Griple başladı dedim. Gecenin bu saatinde gelmenizi gerektirecek ne vardı ki dedi.. Devamını anlattirmadi ağzına baktı. Alel acele boğazı kızarmış dedi karnına baktı ilaç yazdı. Düzgünce muayene etmedi. Ben derdimi anlatmaya çalıştıkça dinlemeyi geç sıradaki hastayı aldı. (Kızım ağladığı icin bisey diyemedim sinirlensemde) çıkıp çocuk hastanesine gittik içime sinmedigi için. Doktora anlattım diğer hastanede böyle oldu. Çocuğumun derdi bu. Muayene etti açıklama da yaptı tamam. Diğer doktorun verdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Boğazı enfeksiyon geçiriyo faranjit dedi.Antibiyotik kullan 3 gün sonra geçmese kontrole getir. Buraya kadar da tamam. Eczaneye bi geliyoruz reçete de antibiyotik felan yazmamış ilk doktor. Bi ağrı kesici birde soğuk algınlığı şurup o kadar. Bunlar evde de var. 3 gündür kullanıyorum. İkinci doktor antibiyotik kullanıcaksin dedi fakat reçete yazmadı. İlk doktorun reçetesine dahi bakmadan başından gönderdi bizi. Kızım 2 yaşında aglamaktan helak oldu akşamdan beri. İlaçlar fayda etmedi. Sabah a doğru 5 gibi gerisin geri eve döndük. Ve zar zor uyuttum.
Tamam doktorluk zor lakin. Bu nedir şimdi? Sürekli baştan savma. Hep mi bana denk geliyor yoksa ben mi sadece bu muameleyi görüyorum. Sonuç ilaçsız kaldık kaç saat ordan o hastane bu hastane dolandik. Ve sabah tekrar kızımı hastaneye götürücem.
Uzun oldu kusura bakmayın. İçim doldu yazmak istedim. Herkese iyi sabahlar .
o kadar eğitim ve sınava rağmen işinin ehli olan çok çok az.Bu ülke kadar doktorunu hor gören başka bi ülke daha yok cidden. Adam ülkede yüzde 1lik dilime giriyor, tıp kazanıyor. 6 yıl boyunca kendi hayatını bi kenara koyup hayvan gibi çalışıyor, son sene internlük yetmezmiş gibi bi de dünya çapında en zor sınavlardan olan tus a hazırlanıyor. Saygı duyup önünüzü ilikleyeceğinize burdan laf sallıyosunuz. Tuhaf cidden. "Çalışıyo da sanki babasının hayrına mı çalışıyo, tonla para kazanıyorlar" diyenler de vardır eminim. Doktorun kazandığı para sarf ettiği emek karşısında hiçtir. Ki çoğu kazandığı parayı harcayacak vakit bile bulamıyor zaten. Cahil olduğunuz konularda konuşmayayı öğrenmek gerek, komik oluyosunuz
Az once dedim ya iki tarafinda cok elestirilecek yonu var ve kurunun taninda yasta yaniyor..bu durumda bir durum acil mi onun icin randevu alinmasi gerekiyor.. yani telefonda halledilebilir mi? Ertesi gun beklenir mi vs.. yani her ambulans cagirana gitmek sacma ya da herkes kafasina gore acile gelememeli.. once acilmi gercekten ona bakilmali..Az degiller. Hic az degiller. 1 sene ambulansta çalıştım. Toplam gittiğim gercekten ambulansa v3 acil servise ihtiyacı olan hasta trafik kazalari disinda bir elin parmağını gecmedi. Ha tum gun kopek gibi de calisirdim. Ama bos bos insanlara.
Kendi çocuğunda uygulasın o yeteneğini , ama umuyorum bukadar yetenekli kişi çocuğununda hiç dr a gerek kalmadan büyütür
o kadar eğitim ve sınava rağmen işinin ehli olan çok çok az.
biz cahil olalım yeter ki insan hayatından sorumlu drlar işine sahip çıksın.
Acaip bi uslupta yazdigi kesin.. acimasizca kadinin kadina yapmayacagi sekilde yorumlar.. ne diyelim kendisi catir catir sevisip kendi basiba dogursunda cocugunu hasta etmeden buyutsun bakalim..Anne değildir diye düşünüyorum.her konuya dangul dungul atlamamak gerek işte
Bir de su senin maasini ben veriyorum zihniyetinden de nefret ediyorum.
Ben hayatimda hic kimse icin boyle bir şey ne kurdum ne düşündüm. Nasil insanlarsiniz da bunu dusunuyorsunuz ben anlamiyorum.
Kopek gibi bir egitim alip sabah aksam kopek gibi calistigim icin bir zahmet karşılığında da para alayim. Bunun parasinin senden kesiliyor olmasi benim sorunum mu? Senin paranı kim veriyor o zaman? Ben kime para veriyorum? Sanki benden hicbir sey kesilmiyor. Boyle les bir zihniyet olamaz.
Az degiller. Hic az degiller. 1 sene ambulansta çalıştım. Toplam gittiğim gercekten ambulansa v3 acil servise ihtiyacı olan hasta trafik kazalari disinda bir elin parmağını gecmedi. Ha tum gun kopek gibi de calisirdim. Ama bos bos insanlara.
Maasini ben veriyorum mantigi yanlis bana gorede.. ama bu iside parasiyla yapiyor bu bi gercek.. yani kimse babasinin hayrina durmuyo orda.. herkes saygisiz ya kimse hakkiyla yapmiyo yaptigini yapanada zaten firsat vermiyor deminki verdiginiz ornekteki gibiBir de su senin maasini ben veriyorum zihniyetinden de nefret ediyorum.
Ben hayatimda hic kimse icin boyle bir şey ne kurdum ne düşündüm. Nasil insanlarsiniz da bunu dusunuyorsunuz ben anlamiyorum.
Kopek gibi bir egitim alip sabah aksam kopek gibi calistigim icin bir zahmet karşılığında da para alayim. Bunun parasinin senden kesiliyor olmasi benim sorunum mu? Senin paranı kim veriyor o zaman? Ben kime para veriyorum? Sanki benden hicbir sey kesilmiyor. Boyle les bir zihniyet olamaz.
Yalnız o parasını ben veriyorum dediğiniz doktorlar ve hemşireler sizden daha fazla vergi ödüyorlar emin olun. O 15inde alınan maaşın yarısından fazlası vergiye ona buna gidiyor.Canım bende kesilen paralarla aldığı maaşı yatarak kazanmayacak ya. Tabi ki gideceğim. Görevini yapmadığı sürece de tabi ki şikayet edeceğim. Merak etmeyesin.
doktorlar bu kadar kötüyse gitmeyin arkadaşlar doktora,
bakın daha bikaç hafta önce kızım doktorun ve hastanenin yanlış teşhisi yüzünden boş yere 2 gün antibiyotik kullandı. ama ben şimdi kalkıp doktorlar rererö diyemem, çünkü yanlış teşhisi farkedip doğru tedaviyi uygulayan da bir doktordu, bu adamlar her gün milyonlarca insanın hayatını kurtarıyorlar, altı üstü yeterince güler yüzlü değil diye, topunu karalamak haksızlık değil mi?
ki bu örnekte, doktor yanlış teşhis de koymamış, yanlış tedavi de uygulamamış, neyse...
doktor hatası yüzünden ölen insan sayısının milyonlarca katı kadar da yaşayan insan var, bunu tek kalemde silemeyiz.
hepimiz işimizi yaparken hata yapıyoruz, ama nedir muhasebeci hata yapsa en fazla maddi hata yapar, ben hata yapsam firmanın projesi batar dünya zarar ederler, aşçı hata yapsa yemek tuzlu olur, bazı meslekler böyle bıçak sırtı işte, öğretmenin hatası geleceğinizden, doktorun hatası sağlığınızdan, şoforun hatası canınızdan eder, ama onlar da insan, hata yapmamak için ellerinden geleni yapabilirler, ama kimse sıfır hatayla çalışamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?