- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.824
- 798
- Konu Sahibi karahindibag
-
OhaaaBu konuda haklisiniz.Eski calistigim ilce acile 40 dk uzaklikta bir ilceydi.Okula dikis nakis kursuna gelen bir kadin ilceye inmek icin kullaniyordu acili basim agriyor bahanesiyle yerimden kalkamiyorum diyormus bir de telefonda.Bunu piskin piskin soylerdi bide.Yani hem hakli hem de haksiz olunan noktalar var.
Arkadaşım parasıyla yapıyor da bu işin sorumluluğu çok fazla. Hem vicdani sorumluluğu hem hukuki sorumluluğu. Şimdi bana geçmişe dönüp seni doktor yapacağız deseler kabul etmem. Benim çok küçük bir hatam yüzünden biri ölse asla kendimi affedemem. Birebir müdahalede bulunuyorsun ve o an karar vermen gerek özellikle acilde. Bu riskle işini yapıyorlar sonuçta.Maasini ben veriyorum mantigi yanlis bana gorede.. ama bu iside parasiyla yapiyor bu bi gercek.. yani kimse babasinin hayrina durmuyo orda.. herkes saygisiz ya kimse hakkiyla yapmiyo yaptigini yapanada zaten firsat vermiyor deminki verdiginiz ornekteki gibi
Maasini ben veriyorum mantigi yanlis bana gorede.. ama bu iside parasiyla yapiyor bu bi gercek.. yani kimse babasinin hayrina durmuyo orda.. herkes saygisiz ya kimse hakkiyla yapmiyo yaptigini yapanada zaten firsat vermiyor deminki verdiginiz ornekteki gibi
çünkü bugüne kadar (39 yaşındayım) 100 doktor gördüysem, ancak 10 tanesi doğru tanı, teşhis, ilaç ve tedavi süreci yaşattı.Keske siz doktor olsanız da isinin ehli olmak nasılmış gösterseniz. Hic kimseyi begenmiyorsunuz ilginc bir sekilde. E o halde bircok başarılı operasyonu yapanlar, yazdıkları ilaclarla yaptıkları müdahalelerle hastayı iyilestirenler nerenin doktoru? Kamboçya mı?
Ben buna birsey demiyorumki zaten.. sadecebirsey acil mi onu once belirlemek lazim.. bu islem doktora gelmeden once telefonda yapilmasi gerekiyor bence.. doktora geldikten sonra bi anlami yok cunku bir suru kisiyle muhattab oluyo doktor.Arkadaşım parasıyla yapıyor da bu işin sorumluluğu çok fazla. Hem vicdani sorumluluğu hem hukuki sorumluluğu. Şimdi bana geçmişe dönüp seni doktor yapacağız deseler kabul etmem. Benim çok küçük bir hatam yüzünden biri ölse asla kendimi affedemem. Birebir müdahalede bulunuyorsun ve o an karar vermen gerek özellikle acilde. Bu riskle işini yapıyorlar sonuçta.
Biliyoruz aldıkları paraları. Tabi. Çoğu hastanelerde el altından alınan maaşları da biliyoruz.Yalnız o parasını ben veriyorum dediğiniz doktorlar ve hemşireler sizden daha fazla vergi ödüyorlar emin olun. O 15inde alınan maaşın yarısından fazlası vergiye ona buna gidiyor.
Her koşulda birbirini tutmak değil sadece birbirlerini daha iyi anlıyorlar. 5 yıl öğretmenlik yaptım. Devlette hem de. Karşıdan bakılınca kebap iş ama işte kazın ayağı öyle değil. Şimdi akademisyenliğe geçtim de kurtuldum Allahtan. En azından karşındaki öğrencilerin bir seviyesi var. Şimdi kalkıpta biri bana meslek lisesinde öğretmenlik yapıyorum dese önünde ceketimi iliklerim. Hiçbir şey göründüğü gibi değil.Söyledikleriniz çok doğru şeyler.
Beni rahatsız eden şey sağlık çalışanlarının (veya öğretmenlerin veya başka meslek gruplarının) her durumda birbirini savunması.
Her durumda haklı olunamaz ama öyle ateşli savunuluyor ki benim gözüme batıyor.
Bu sefer evet ekstrem örnekler çoğalıyor.
Bir de sağlık sisteminde mağdur olmamak mucizevi bir şey.
Keşke adam gibi kursalar sistemi.
Bir doktor haftada en fazla hadi 50 saat çalışsın, o bile çok.
Canımızı emanet ediyoruz ama diğer taraftan verimi düşsün diye uğraşılıyor resmen.
Hic sorma ya. Patronlarina diyemiyorlar, benim sayemde cebine para giriyor diye. Gidip de bir siyasiye diyemiyorlar, dahil olduklari sendikaların çalışanlarına diyemiyorlar. Insanın icinde bir cehalet olunca iste bu sözle ortaya çıkıyor "bonom vorgomlo moos oloyoson".
bir dr la bir evrak memurunun işi farklı ama.Zaten paradoks burda.
Ben eger orda maasli bir calisansam o zaman benden hassasiyet beklemeyeckler. Herhangi bir devlet memurunun guler yuz göstermek, halden anlamak gibi gorevleri yok çünkü.
Ama benden eger hassasiyet bekliyorlarsa o zaman benim maasimla ordasin alti ustu demeyecekler. Bunu diyorsan ben senin kalbi duran baban icin halden anlamam, kanser olan annenin haberini de gülerek verebilirim. Benim burda insani ozelliklerimi isime dahil etmem gerekiyorsa o zaman saygiyi beklerim.
Istiyorlar ki hem halden anlayalim ama ayni zamanda da memur oldugumuzu unutmayalim.
Ben de her gelen memur hastaya maasini ben veriyorum once duzgun davran diye patronluk yapayim. Valla zihniyet her yerde bozuk. Hastaninki de doktorunki de.
Ama oraya girersek hiç çıkamayız. El altından para alan meslek grubu bir onlar mı? Yapılan yanlış tabii ki. Onun çözümü de işin peşini bırakmayıp gereken cezayı aldırmak. Burada bütün doktorlara hemşirelere saldırmanın bir anlamı yok. Bütün yorumlarınızı okumadım o yüzden son yazdığımı genel olarak alın lütfen. Ayrıca şu da var; özelde çalışanların patronların hepsi çalışanlar sayesinde paraya para demiyor ama hangi çalışan patron patronnn sen benim çalışmam sayesinde orada oturuyorsun diyor. Aynı mantık. E zaman doktorda madem paran var git özele desin? Para boyutunda indirgersek ohooo...Biliyoruz aldıkları paraları. Tabi. Çoğu hastanelerde el altından alınan maaşları da biliyoruz.
Bence bu yanlis.. cunku kasiyer degilsin sen ya da kasap.. insani yonun yoksa bu is sana gore degil demektir. Sadece isim sundan ibaret demek yanlis kaldiki karsidaki insanin psikolojisinide anlamak lazim. Kanser olan bi hastaya gulerek verirsen bu haberi o zaman seni doverde kufurde eder.. adam hasta olmasindan zoyade muameleye takar cunku o anda..Zaten paradoks burda.
Ben eger orda maasli bir calisansam o zaman benden hassasiyet beklemeyeckler. Herhangi bir devlet memurunun guler yuz göstermek, halden anlamak gibi gorevleri yok çünkü.
Ama benden eger hassasiyet bekliyorlarsa o zaman benim maasimla ordasin alti ustu demeyecekler. Bunu diyorsan ben senin kalbi duran baban icin halden anlamam, kanser olan annenin haberini de gülerek verebilirim. Benim burda insani ozelliklerimi isime dahil etmem gerekiyorsa o zaman saygiyi beklerim.
Istiyorlar ki hem halden anlayalim ama ayni zamanda da memur oldugumuzu unutmayalim.
Ben de her gelen memur hastaya maasini ben veriyorum once duzgun davran diye patronluk yapayim. Valla zihniyet her yerde bozuk. Hastaninki de doktorunki de.
Ay çok hoşsunuz şimdi de aldıkları maaslar mı battı?İnsanlarin hem kazanmak hem okumak hem çalışmak için canlarından can gidiyor sizin bi gün duramadığınız hastanelerde günlerce kalıyorlar uyur uyanık. Kızacaksanız sisteme kızın sağlık çalışanların aldığı paraya laf etmek kimsenin haddi değil.Biliyosanız siz de okuyaydınız.Biliyoruz aldıkları paraları. Tabi. Çoğu hastanelerde el altından alınan maaşları da biliyoruz.
bir dr la bir evrak memurunun işi farklı ama.
biri can kurtarıyor, ortada canımız sevdiklerimiz, hayatımız sözkonusu.
vergi dairesindeki memur benim hangi durumuma hassasiyetle yaklaşacak ki?
hassas davranan hastane çalışanı da az maalesef. işin kötü yanı çalışan da haklı hasta da.
Vicdani sorumluluk önemli. O da herkeste yok işteAma oraya girersek hiç çıkamayız. El altından para alan meslek grubu bir onlar mı? Yapılan yanlış tabii ki. Onun çözümü de işin peşini bırakmayıp gereken cezayı aldırmak. Burada bütün doktorlara hemşirelere saldırmanın bir anlamı yok. Bütün yorumlarınızı okumadım o yüzden son yazdığımı genel olarak alın lütfen.
Önemli tabii ama işçi çalışanına siz benim çalışmam sayesinde para kazanıyorsunuz dese ne olur? Yada doktor maden paran var ben tedavi etmiyorum git paranla başkasına tedavi ol bana da verme vergi falan dese ne olur?Vicdani sorumluluk önemli. O da herkeste yok işte
Kimin ne kadar kazandığını önrmsemiyorum. Ama bu da bu ülkenin gerçeği. Bizim kurumda da oluyor böyleleri. Hepsine haram zıkkım olsun. Benim kızdığım şey bu. Parasını verenle her türlü mıamele yapılıyor. Ama garibana vs farklı muamele. Ne bileyim valla. Çok acımasız bu düzrnAy çok hoşsunuz şimdi de aldıkları maaslar mı battı?İnsanlarin hem kazanmak hem okumak hem çalışmak için canlarından can gidiyor sizin bi gün duramadığınız hastanelerde günlerce kalıyorlar uyur uyanık. Kızacaksanız sisteme kızın sağlık çalışanların aldığı paraya laf etmek kimsenin haddi değil.Biliyosanız siz de okuyaydınız.
Sağlık çalışanı değilim bu arada o yüzden savunuyossssun dememeniz için söyleyeyim
İyi ama oradaki insan doktor. Sizi tanımaz etmez. Şimdi bu insandan hassaslık beklemek ne kadar mantıklı ki bu insan zaten ölümlere ve hastalıklara aşina işi bu. Doktora yaptığım bölüm sayesinde sayısız otopsiye girdim. Şimdi ölü görsem kılım kıpırdamaz. Alıştım çünkü ki ben sağlıkçı falan da değilim. Ne lisansımın ne masterımın alakası yok sağlıkla ona rağmen. Bu insanlar bu işin içinde.Bence bu yanlis.. cunku kasiyer degilsin sen ya da kasap.. insani yonun yoksa bu is sana gore degil demektir. Sadece isim sundan ibaret demek yanlis kaldiki karsidaki insanin psikolojisinide anlamak lazim. Kanser olan bi hastaya gulerek verirsen bu haberi o zaman seni doverde kufurde eder.. adam hasta olmasindan zoyade muameleye takar cunku o anda..
Kaldiki maalesef gulmenin haram gibi gorundugu bir ulke Turkiye.. bir hastanedede cogu zaman ayni bi markettede.. ama diger yandan adam oyke olmasa bizim milletin piskinligine dur demenin bi yolu yok.. aynen kisir dongu bu..
Biliyoruz aldıkları paraları. Tabi. Çoğu hastanelerde el altından alınan maaşları da biliyoruz.
Olması gereken bu gözüksede pek öyle olmuyor, çocuklar genelde gece uyurken ateşleniyor, ateşi düşüremeyince ne yapalım havale geçirmesini mi bekleyelim. Gerçekten daha acil bir durum oldumu doktorlar zaten basıp gidiyorlar.Acil doktoru değilim saçma bir soru olmuş.
Konu sahibi kızım 3 gündür grip diyosun acile götürüyorsun. Bu acil hizmetini suistimal etmektir. O doktorun gece orada durmasının bir sebebi var ve bu grip gibi hastalıklara bakmak değil.
Hem gerçek acil hastalarının hakkına giriyorsunuz hem de doktorun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?