- Konu Sahibi karahindibag
-
Havaleden ziyade enfeksyon olma ihtimali cok yuksek.. gecmeyen yuksek atesten bahsediyorum.. ates vucudumuzun mikroplarla savasmasidir.. bi kac gun atesi kaldirabilir cocuklar ama bi kac gunu gecmemedi lazim
Zaten enfeksiyon hastalığı belirtisi olabileceğini düşünerek kendi evde düşürmeye çalıştığı halde düşmüyorsa konu sahibi polikliniğe götürmeliydi. 3 gün neden beklemiş ki. Neden kendi başına ilaç kullanmış ki. İlaçsız tedavi yollarını denemeliydi. Alın değil vücut sıcaklığı 40 dereceye dayanıyorsa ve ilaçsız bütün tedavi yöntemlerini denediği halde düşmemişse beklemeden normal hastaneye gitmeliydi. Ateşli havale zaten ilk gün anlaşılır. Ben onu düşmeyen yüksek ateşin önemli olabileceğini belirtmek için söyledim.Havaleden ziyade enfeksyon olma ihtimali cok yuksek.. gecmeyen yuksek atesten bahsediyorum.. ates vucudumuzun mikroplarla savasmasidir.. bi kac gun atesi kaldirabilir cocuklar ama bi kac gunu gecmemedi lazim
Buradaki hastalar oraya gitse çıldırır geri gelirler. Ayyyyy doktor soğan tut dediiiiiii ama benim premsesimmmmm gak demiştiiii. Bu nasıl doktor böyleeeeeeeee. Ühüüüüü. Şikayet etmeliyim ama o da ne? Doğru olanı yapmış doktor. Daha çok ühüüüüüüüü.Avrupa' da zaten ya soğan ya da sebze meyve tüketin diyormuş aile hekimleri.
kulağı ağrıyana soğanı kulağına tut geçer diyorlarmış mesela
yurtdışında yaşayan bazı arkadaşlar oradaki sağlık sisteminden şikayetçi olduğu için Türkiye'de aile hekimlerine lazım olabilecek ilaçları yazdırıp, Avrupa'ya poşet poşet ilaç taşıyorlar.
Cok tesekkur ederim. Şaşırdım birden yorumunuzu görünce.Tecrübeli olabilirsiniz ama yazdığınız arkadaş hem anne hem de ebe. İki açıdan da işin içinde yani.
doktorluğu seçenler bunları göre göre büyüyor bu ülkede. sürpriz değil yani yaşadıkları.Ah ülkemin güZel insanları ah, grip için gece acile giden m ararsın, sinirlenince dr u döven m, sorduğu olur olmaz sorulara cvp bekleyen m, kendi kendine dr kesilen m, kimse bilmez ki o acillerde biraz dinlenebilmenin ne demek olduğunu 5 dk nefes alacakken gripli hastanın gelmesini. Sonra böyle atıp tutarlar yok efendim burda duruyorsan bakacaksın, yok efendim güler yüzlü olacaksın senin paran benim verdiğim vergilerle ödeniyor. Cahile laf anlatmak çok zor hayır anlatsan da anlamıyor ki.
yurtdışındaki arkadaşlar yazdı zaten.
hastaneye alınmıyorlarmış kıvransalar da.
hatta gebe bir arkadaş yazmıştı.
Fransa'da yaşayan bu arkadaşın doğum sancısı tutuyor. açılma başlamış ama tam 2 saat acilde beklemiş, üstelik ayakta. doğururken almışlar içeri.
avrupa çok güzel çok hoş. laylaylom.
Avrupa' da zaten ya soğan ya da sebze meyve tüketin diyormuş aile hekimleri.
yurtdışında yaşayan bazı arkadaşlar oradaki sağlık sisteminden şikayetçi olduğu için Türkiye'de aile hekimlerine lazım olabilecek ilaçları yazdırıp, Avrupa'ya poşet poşet ilaç taşıyorlar.
Neden? Yazdıklarınızdan işin içinde olduğunuz çok belli tıpkı işin içinde olmayanlar belli olduğu gibiCok tesekkur ederim. Şaşırdım birden yorumunuzu görünce.
şifacıya gitsin bitkisel kür alsın, Avrupa çok güzel gelsene diyenlere ithaf bu.Buradaki hastalar oraya gitse çıldırır geri gelirler. Ayyyyy doktor soğan tut dediiiiiii ama benim premsesimmmmm gak demiştiiii. Bu nasıl doktor böyleeeeeeeee. Ühüüüüü. Şikayet etmeliyim ama o da ne? Doğru olanı yapmış doktor. Daha çok ühüüüüüüüü.
Ya iste bu cevaplar sacma.. niye biliyomusun? Doguran kadinada o isi biliyosunda dogurmayi bilmiyomysun diyenleri gorduk.. sizdeki ayni mantik ve insanlik disi bana gore..o an cozum uretilmesi gerekiyor o kisinin sevismesi seni ilgilendirmez.. boyle bi konusma yapmasida cok sacma bi doktorun..seninle anlasamiycaz bu konuda.. ben herseyin insanxa olmasi taraftariyim oyle doktora pata kute dalmasinida dogru bulmuyorum hastalarin cok sacma seyler icin acile gitmesinede karsiyim..ama insanlik hali kadinin basina gelmis panik yapmis..bu kadar uyaridan sonra hehalse zaten gunduz vakti goturur bu durumlarda..Ee doktoe bakacak bakacak diyosunu ya, siz de isteye isteye yaptığınız cocuga bakmak zorundasiniz o halde. Doktorun da aynen sizin gibi deme hakki var "yapmaya gelince yapıyosun bu cocuga da bakacaksn, bakamiyosan sevisme, bu cocuģu grip ettirene kadar nerdeydin, beceremiyosan git cocuk esirgemeye ver".
Klavye kahramanligi yapmak ne guzel di mi. Doktor acilde, acil hastalara bakmak zorunda. Nokta. Yok grip olmus yok gözü kasınıyomus aman 1 haftadır devam eden bacak agrisi varmıs... böyle gereksiz yığınla hasta gelirse, bu hastalara da güler yüz anlayış falan göstermesin bi zahmet doktor. Dana kadar insan olmuslar hala "randevu almaya gerek yok, sakin oluyo, dur su islerimi halledeyim gece acile giderim" diye düşünüp geliyolar. Doktor yüzlerine bile bakmasn mümkünse. Hatta kabul etmesin hastayı. Ama iste nerde doktora bu güveni verecek devlet. Kendileri sağlık sistemini berbat etsinler ama sonra halkın önüne yem diye doktoru hemsireyi atsınlar.
Doktor bakmayacak acil olmayanlara. Piremsesi piremsi grip olan ebeveynler de bi zahmet çocuk kendinden gecene kadar evde durup sabahi beklesinler. Annenin gönlünü rahatlatacakmıs. Sanırsın cocuk 42 derece atesle havale geciriyo, kolu bacagi koptu.
Herkes sorumlulugunu ve neyin nerede yapilmasi gerektigini bilsin. Sonra kötü doktor varsa sikayet edersiniz. O zaman haklı olursunuz.
Canim simdi oturup tecrube yaristircak degilim.. ama benim tecrubelerim bu yonde.. ve asla kultur filan yapilmadi benim cocuklarima..Tecrübeli olabilirsiniz ama yazdığınız arkadaş hem anne hem de ebe. İki açıdan da işin içinde yani.
sorun kadının hastane önünde doğurmaya neredeyse mecbur edilmesi.Cok güzel tabi. Dogum icin beyin ameliyatı gibi konusmayın. Kedi kopek de doguruyor. Dogurmak memeli hayvanlar arasnda normal olmasi gereken bir fizyoloji.
Ilacların icerisinde de sebze meyvelerden üretilenler var. Ilac kullanmaya gerek olmayacak agrida adamlar ilac vermiyo. Ilac vermedi diye dayak yiyolar mi? Hayır. Neden? Hem hastalar bilincli hem de devlet sapasaglam duruyor doktorlarn arkasnda.
Poset poset ilac yaz bi hastaya senden iyisi olmaz. Halbuki ne kadar az ilacla tedavi, o kadar iyi doktorluktur. Bizim avrupada yasayan ama hala bilinclememeyen vatandaslar da türkiyeye gelip ilac yazdirip gidiyolar. Büyük marifet sanki. Doktor da yazacak mecbur, yazmazsa ya dayak var ya da sikayet.
Göre göre büyüyorlar diye kimse dr olmasın m yanidoktorluğu seçenler bunları göre göre büyüyor bu ülkede. sürpriz değil yani yaşadıkları.
hata varsa da ne sadece dr suçlu ne de hasta
nasıl öküz hasta varsa, öküz dr lar da var.
Ya iste bu cevaplar sacma.. niye biliyomusun? Doguran kadinada o isi biliyosunda dogurmayi bilmiyomysun diyenleri gorduk.. sizdeki ayni mantik ve insanlik disi bana gore..o an cozum uretilmesi gerekiyor o kisinin sevismesi seni ilgilendirmez.. boyle bi konusma yapmasida cok sacma bi doktorun..seninle anlasamiycaz bu konuda.. ben herseyin insanxa olmasi taraftariyim oyle doktora pata kute dalmasinida dogru bulmuyorum hastalarin cok sacma seyler icin acile gitmesinede karsiyim..ama insanlik hali kadinin basina gelmis panik yapmis..bu kadar uyaridan sonra hehalse zaten gunduz vakti goturur bu durumlarda..
Onuda konu sahibi soyleyecek.. neden hastaneye degilde acile gittigini ve atesinin kac derece oldugunuZaten enfeksiyon hastalığı belirtisi olabileceğini düşünerek kendi evde düşürmeye çalıştığı halde düşmüyorsa konu sahibi polikliniğe götürmeliydi. 3 gün neden beklemiş ki. Neden kendi başına ilaç kullanmış ki. İlaçsız tedavi yollarını denemeliydi. Alın değil vücut sıcaklığı 40 dereceye dayanıyorsa ve ilaçsız bütün tedavi yöntemlerini denediği halde düşmemişse beklemeden normal hastaneye gitmeliydi. Ateşli havale zaten ilk gün anlaşılır. Ben onu düşmeyen yüksek ateşin önemli olabileceğini belirtmek için söyledim.
Memleketimizde bu yazdıklarınız doktor dövme sebebi baksana hakeden doktoru döveceksin diyenler var antibiyotik yazmadı diye üzülenler var.Avrupa' da zaten ya soğan ya da sebze meyve tüketin diyormuş aile hekimleri.
Panik yapılacak bir şey yok ama üç gün bekle bekle sonra panik yap sonra da doktora kız. Aile hekimliği diye bir şey var madem tek başına başedemiyor o zaman oraya götürecek. İlacını alacak. Hastalar yol yöntem öğrensin doktorlar da insan olur merak etmeyin. Merhem için ben bunu yiyeceğim değil mi diye soran hasta gördü bu gözler Allahaşkına yapmayın.Ya iste bu cevaplar sacma.. niye biliyomusun? Doguran kadinada o isi biliyosunda dogurmayi bilmiyomysun diyenleri gorduk.. sizdeki ayni mantik ve insanlik disi bana gore..o an cozum uretilmesi gerekiyor o kisinin sevismesi seni ilgilendirmez.. boyle bi konusma yapmasida cok sacma bi doktorun..seninle anlasamiycaz bu konuda.. ben herseyin insanxa olmasi taraftariyim oyle doktora pata kute dalmasinida dogru bulmuyorum hastalarin cok sacma seyler icin acile gitmesinede karsiyim..ama insanlik hali kadinin basina gelmis panik yapmis..bu kadar uyaridan sonra hehalse zaten gunduz vakti goturur bu durumlarda..
Alim olan anlar diyorum.şifacıya gitsin bitkisel kür alsın, Avrupa çok güzel gelsene diyenlere ithaf bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?